fbpx

Zwangerschapscursus Leeuwarden

Op deze pagina geef ik je graag een inkijkje in wie ik ben, hoe ik werk en wat mijn visie is op zwangerschap, geboorte en de eerste periode daarna. Zo voel je direct of we een match zijn!

 

Mijn drijfveer
Uit eigen ervaring weet ik dat een gezonde moeder en baby voorop staan, maar dat het niet het enige is dat telt. Mijn eigen start op de wereld was bewogen; een zware bevalling gevolgd door een niet-(h)erkende postnatale depressie bij mijn moeder kenmerkte mijn eerste levensjaar. De gevolgen hiervan heb ik tot vrij recent altijd (onbewust) met me meegedragen en het heeft ervoor gezorgd dat ik een aantal keren in het leven ben vastgelopen. Maar het heeft er óók voor gezorgd dat ik heel sterk voelde dat de geboorte voor mijn kinderen een fijne en rustige start moest worden. Ik ben zelf een cursus Hypnobirthing gaan volgen en ik heb twee prachtige en gezonde zwangerschappen en thuisbevallingen – in bad – mogen ervaren. Momenteel ben ik zwanger van de 3e (uitgerekend nov. 2021) Meer weten? Check de video hiernaast of mijn geschreven geboorteverhaal!

 

 

Mijn visie
Birth isn’t ‘just one day’ of your life: je neemt jezelf (en je ervaringen) mee het moederschap in. Een negatieve ervaring in je zwangerschap en tijdens de bevalling werkt op die manier door op de relatie met je de baby en je partner en de wereld om je heen. Precies om die reden help ik je je praktisch, fysiek, emotioneel en mentaal optimaal voor te bereiden zodat je je kansen vergroot dat het een positieve en bekrachtigende ervaring wordt en je díe gevoelens kunt meenemen het moederschap in. Ook voor je baby is de bevalling (maar ook de zwangerschap en de eerste drie levensjaren) een hele belangrijke en vormende periode. Wat je baby in die periode meemaakt vormt de bril waardoor hij of zij naar de wereld kijkt. En nee, je hebt niet alles volledig in de hand tijdens een zwangerschap en bevalling en je kunt niet alles voorkomen, maar een goede voorbereiding in combinatie met bewustzijn over dit stuk kan een hele hoop pijn en leed voorkomen voor jullie beide en daar draag ik dolgraag mijn steentje aan bij.

Meer weten? Check de video!

 

 

 

Mijn werkwijze
Mijn werk is heel divers. De ene avond help ik een zwanger stel bij de voorbereiding op hun bevalling, de ochtend daarna ontmoet ik een stel mama’s en hun lieve baby’s voor een gezellige les babymassage en ‘s-middags maak ik een teruggekomen bevalbad schoon en klaar om weer weg te gaan. En dan zijn er nog de mega waardevolle Eendags-bevalcursussen en Mother Blessings in het weekend. Die afwisseling maakt mijn werk ontzettend leuk en geen dag hetzelfde. Centraal in mijn werk staat dat ik met jou werk aan een positieve beleving van je zwangerschap, bevalling, en de eerste tijd daarna. Ik heb veel vertrouwen in jouw kunnen en help jou dit gedurende je zwangerschap te behouden/ontwikkelen en de regie over je zwangerschap en de bevalling te pakken. In de huidige geboortezorg is voor dit aspect weinig échte tijd en aandacht, terwijl dit cruciaal is wil je met een warm en tevreden gevoel op deze bijzondere periode in je leven terug kijken. Ik combineer mijn eigen ervaring als moeder met mijn jarenlange werkervaring en daardoor weet ik precies hoe het voelt en hoe het anders kan.  

Meer weten? Check de video!

 

 

 

Mijn contactgegevens
Mijn werkgebied voor privé-cursussen is Friesland. Ik werk vanuit huis (daar kunnen de bevalbaden opgehaald en geretourneerd worden). Ik geef mijn groeps-cursussen in Leeuwarden op 2 verschillende locaties. Daarnaast kan iedereen zich aanmelden voor een online cursus met persoonlijke ondersteuning via Zoom. 

Nynke Brakelé-Hiemstra
Zijlroede 55 
8939 AJ Leeuwarden

06-36592239
info@liefdevollegeboorte.nl

KVK nr: 61132276
BTW nr: NL001792882B85
Privacy Policy

 

 

Ik heb een grote passie voor zwangerschap en geboorte en ik neem mijn werk heel serieus.  

Ik heb in 2020 bewust de overstap gemaakt van de Nederlandse Hypnobirthing vereniging naar de beroepsvereniging BCE. Lees hier meer over deze keuze

BCE (de Nederlandse Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators) staat voor kwalitatief hoogstaande prenatale voorlichting en begeleiding en voert een accreditatie-beleid voor haar leden m.b.t. opleidingsachtergrond en verplichte bijscholingen. Leden werken vanuit een gedeelde visie gericht op het overdragen van positief-realistische informatie en vertrouwen in het natuurlijke geboorteproces. Uit onderzoek blijkt dat deze insteek bijdraagt aan gunstige uitkomsten wat betreft fysieke én mentale gezondheid gedurende de zwangerschap, bevalling en de periode erna.

 

Ik volg regelmatig (bij)scholingen om mijn (vak)kennis te vergroten en voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. 

2019
Jaaropleiding SJM – Gabrielle Bernstein
Workshop Hypnose – beroepsvereniging BCE

2020
Jaaropleiding Bewustzijn & creatie – Maartje Koper
Opleiding Shantala babymassage – Wellness Academie
Verdiepingsworkshop Babymassage in de kraamtijd – Babymassage Nederland
Lezing + 2 verdiepingsdagen: conceptie, zwangerschap en geboorte: de reis die ons leven bepaalt – Anna Verwaal  

2021
Stemtraining – Debby Mureau
Transitie ouderschap & hechtingsproces – Babykennis Academie B.V.

 

Ik ben actief op meerdere social media kanalen
Connecten? Super leuk! Klik onderaan deze pagina op het social media kanaal van jouw voorkeur om naar mijn pagina te gaan!

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen