fbpx

babymassage friesland

Babymassage is zoveel méér dan alleen je kindje masseren met olie. Niets laat je kindje zich zo welkom en gewenst voelen als een fijne massage van papa of mama. Liefdevolle aanraking/lichaamscontact is voor een baby van levensbelang. Huidhonger is de wetenschappelijk term hiervoor; het is het verlangen om aangeraakt te worden. Een massage is naast al het voeden en verschonen echt een moment van quality-time die bovendien jullie band samen versterkt.

Het is bovendien een hele mooie manier om je kindje bekend te laten worden met zijn eigen lichaampje en hier meer in te laten ‘landen’. Want wist je dat een baby van een paar weken oud zich helemaal niet bewust is van het feit dat dat handje dat hij voorbij ziet komen met z’n oogjes van hem/haar is? 

Tijdens de massage komen er positieve hormonen (oxytocine en serotonine) bij je kindje vrij. Stresshormonen (cortisol en adrenaline) in het bloed worden juist verlaagd. Gevoelens van welbehagen en blijdschap, angst en stress beïnvloeden de hormoonhuishouding en de samenstelling van ons bloed. Dat werkt door in onder andere de werking van het immuunsysteem en de groei, maar ook in het humeur van je kindje en in het slaappatroon. Kindjes die regelmatig gemasseerd worden slapen vaak beter (rustiger) en zitten lekkerder in hun vel.

Voor jou als ouder heeft babymassage ook veel voordelen. Je wordt er rustig en ontspannen van. Masseren is echt iets wat je ‘in het moment’ houdt en is daarmee erg mindfull. Je maakt je los van alle dagelijkse bezigheden en prikkels en focust je helemaal op je kindje. Door het spiegelen van je baby, die tijdens de massage rustig en ontspannen wordt, wordt jij ook rustiger.  Hierdoor komt er ruimte voor een nieuwe, positieve en liefdevolle energie! Bovendien leer je je kindje en zijn lichaamstaal/signalen goed te observeren, interpreteren en er naar te handelen. Bovendien wen je er aan om ook in je dagelijks leven/bij de dagelijkse verzorging van je baby meer rust in te bouwen. 

 

Ik bied 3 vormen van babymassage aan. Babymassage in de kraamtijd (de workshop kun je volgen in je zwangerschapsverlof of na de geboorte), een darmkrampjes-consult of een cursus Shantala babymassage

 ✔️ leer met deze prikkelarme, haptonomische massage om je baby te omhullen met alle mogelijke liefde en welkom te heten

✔️ leuke workshop van 1 uur die je kunt doen IN JE ZWANGERSCHAPSVERLOF OF NA JE BEVALLING
✔️ € vanaf 19,50 


✔️ leer met drukpunten en babymassagetechnieken darmkrampjes te verminderen en de werking van de darmpjes op zachte en efficiënte wijze te stimuleren
✔️ technieken, tips&tricks en een praktische handout
✔️ € 29,95 per consult van 1 uur bij je thuis

✔️ met shantala babymassage versterk je de band met je kindje en leer zijn lichaamssignalen herkennen. 
✔️ volg een groeps-, privé- of online cursus of een les via ZOOM

✔️ vanaf € 7,50 

babymassage friesland

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen