fbpx

 

Blog: Welk bevalbad is het beste voor mij? De 5 afwegingen bij de keuze voor een bevalbad

Je hebt besloten dat je in bad wilt bevallen. Dat is de grootste beslissing. Nu zijn er nog een aantal kleinere zaken waarover je een beslissing mag nemen in de afwegingen bij het kopen of huren van een bevalbad. Lees hieronder de 5 afwegingen die je helpen om het beste bad voor jou te kiezen.  

 

Afweging 1: wil je een één of tweepersoons bevalbad? Het voordeel van het tweepersoonsbad is dat je er lekker languit in kunt liggen tijdens de geboorte of samen in kunt. Nu denk je misschien nog dat je partner niet in bad wil, maar wellicht bedenkt hij zich nog tijdens de geboorte, omdat hij jou beter wil ondersteunen bijvoorbeeld en dan is het fijn om te weten dat dat met dit bad geen probleem is. Hij kan er gewoon bij in. Het tweepersoonsbad is uiteraard ook groter, dus bedenk of dat in je huis past qua omvang en of je vloer het gewicht kan dragen. 

 

Afweging 2: welke vorm en kleur van het bad heeft je voorkeur? Een ei-vorm of eewelk bevalbad is het beste voor jou? Lees in dit blog waar je op moet lettenn rond bad? Wil je een bad dat wordt opgeblazen met lucht of wil je een stevig kunststof bad? Vind je het belangrijk dat het bad een zitje heeft? Vind je het fijn als er handvatten op de zijkant zitten zodat je over de rand van het bad kunt hangen en het bad enigszins verplaatst kan worden? Alleen de Birthpool in a Box heeft een ingebouwd zitje en handvatten op de buitenkant van het bad. Er is ook een ovaal wit kunststof bad op de markt met een stevige rand. Dit bad heeft de meeste binnenruimte. Het wordt niet opgeblazen en heeft een verwarmingselement. Met name in de randstad zie je dit bad steeds vaker. La Bassine en Birthpool in a Box werken niet met verwarmingselementen. Zij zijn zo ontworpen qua marteriaal dat ze maar 0,5 – 1 graad aan temperatuur per uur verliezen.

 

Afweging 3: overleg met je zorgverlener of het uitmaakt welke kleur bodem het bevalbad heeft. Sommige zorgverleners prefereren een witte bodem, vanwege de goede zichtbaarheid. De Birthpool in a Box heeft een witte bodem. Andere bevalbaden hebben meestal een blauwe bodem, wat het toch wat lastiger maakt om te zien wat er onder water gebeurt.

 

Afweging 4: wil je een bevalbad met handvatten? De Birthpool in a box is het enige bevalbad dat zowel handvatten bovenop heeft als aan de zijkanten. Hierdoor kun je enerzijds het lege bad nog enigszins verplaatsen en anderzijds biedt het veel houvast als je tijdens de geboorte over de rand van het bad wilt hangen.

 

Afweging 5: hoe gemakkelijk kun je toebehoren voor het bad (hygienische hoezen, vulslangen, pompen etc.) krijgen? Er zijn vandaag de dag meerdere aanbieders op de markt, maar Birthpool in a Box is verreweg de grootste aanbieder. Je merkt dat de meeste aanbieders van toebehoren van bevalbaden zich daarom voornamelijk richten op het aanbod van Birthpool in a Box. Weet je zeker dat je het bad bij een volgende geboorte opnieuw wilt gebruiken, of wil je hem op een gegeven moment verkopen, kies dan voor een type bad waarvan je zeker weet dat er ook in de toekomst nog toebehoren voor te krijgen zijn. Sommige aanbieders van bevalbaden bieden naast de standaard toebehoren ook nog extra dingen aan. Denk aan een antislip-matje of een anker, waardoor je nog gemakkelijker langere tijd een verticale bevalhouding kunt aannemen in de persfase. Vergelijk het aanbod van de verschillende aanbieders in je afwegingen bij het kopen of huren van een bevalbad.

 

Meer weten?
Ik verhuur sinds 2015  6 Birthpool in a box baden. Meer lezen over hoe het huren van een bevalbad precies werkt? Klik dan hier. Of lees meer over bevallen in bad in mijn blog met de 10 voordelen van een badbevalling, mijn blog over de praktische zaken rondom een badbevalling of mijn blog met de 5 nadelen van een badbevalling

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid