fbpx

NYNKE

Mijn naam is Nynke Brakelé-Hiemstra, getrouwd, moeder van een koningskoppel en eigenaresse van Liefdevolle Geboorte. Vòòr Liefdevolle Geboorte werkte ik in de zakelijke dienstverlening, een wereld van verschil met wat ik nu doe. De drang om meer creatief bezig te zijn en mijn hart te volgen werd zo groot, dat ik heb besloten om mijn eigen bedrijf op te richten. Ik vind het heerlijk dat ik mijn talent nu met mijn passie kan combineren, én het valt goed te combineren met ons gezinsleven. In de afgelopen 5 jaar heeft het thema ‘Dromen, durven en doen’ een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik hoop je met mijn verhaal te inspireren om voor jezelf na te gaan in hoeverre jij droomt, durft en doet.
Dromen
Al in 2005 kwam ik na het lezen van een artikel in aanraking met HypnoBirthing. Een vrouw beschreef hoe ze zich met affirmaties, visualisaties, ademhalingstechnieken en zelfhypnose had voorbereid op de bevalling en hoe mooi en rustig haar waterbevalling verliep. Haar verloskundige vroeg zelfs aan haar of ze wilde aangeven wanneer ze een wee had, omdat dat niet te zien was. Het artikel in het tijdschrift maakte diepe indruk op me. Terplekke besloot ik dat als ik ooit zelf zwanger mocht raken, ik ook een cursus HypnoBirthing ging volgen en in bad zou bevallen. In de jaren daarna kwam af en toe de term HypnoBirthing weer bij me boven. Dat verbaasde me, want ik had op dat moment geen kinderwens. Het kwartje viel toen mijn moeder vertelde dat ze zich in 1985, ruim 4 jaar voordat het HypnoBirthing-programma voor het eerst uitkwam in Amerika, op mijn geboorte had voorbereid met hypnosescripts bij een hypnotherapeut. Kennelijk heeft dit een diepe inprenting in mijn onderbewustzijn gemaakt dat een geboorte een positieve, kalme en ontspannen ervaring zou moeten zijn.

Durven
Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, maakte ik bewust de keuze om het in mijn zwangerschap anders te doen dan wat gebruikelijk was in mijn omgeving. Ik was er van overtuigd dat met de juiste combinatie van gezonde voeding, beweging, ontspanning, bewustzijn en een zorgvuldige voorbereiding het mogelijk moest zijn om weinig tot geen lichamelijke zwangerschapsklachten te ervaren en om thuis een comfortabele waterbevalling te hebben. Gelukkig vond ik al vroeg in mijn zwangerschap een verloskundige die mijn visie deelde en positief tegenover HypnoBirthing en een waterbevalling stond. Na een gezonde en comfortabele zwangerschap van 38 weken is onze zoon thuis, in bad, geboren. Mijn bevalling verliep rustig, soepel en ontspannen. Het was een prachtige, bekrachtigende ervaring waar ik met een heel warm gevoel aan terugdenk.

Doen
Dat de geboorte van mijn zoon zo’n impact op mij zou hebben had ik van te voren niet kunnen bedenken. De cursus HypnoBirthing en het moederschap hebben me veel nieuwe inzichten gegeven en hebben mijn leven enorm verrijkt. Ze hebben als het ware een deurtje geopend naar een geheel nieuwe, natuurlijke levensstijl voor mijzelf en mijn gezin. Om ook op werkgebied invulling te geven aan deze nieuwe richting in mijn leven ben ik in maart 2014 naar Dublin gevlogen om daar de opleiding tot HypnoBirthing® Practitioner te volgen. En niet lang daarna is Liefdevolle Geboorte ‘geboren’.

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com