fbpx

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

Kenmerken

✔️ Hypnobirthing-light cursus ✔️ 1 groeps- of privéles van 3,5 uur of volledig online ✔️ gratis toegang tot mijn online leeromgeving ✔️ vanaf € 57,-

 

Volg ook dit slimme en efficiënte programma 

In de cursus Natuurlijk! Bevallen laat ik je eenvoudig zien wat er mis gaat bij de meeste bevallingen en wat je kunt doen om dat te voorkomen. En je ontdekt hoe jouw ideale bevalling eruit ziet en wat daarvoor nodig is. Hoe je slim kunt samenwerken met je lichaam en een sfeer rond de geboorte kunt creëren waarin ontspanning en vertrouwen centraal staan. Want bij bevallen geldt, hoe meer ontspannen je bent, hoe soepeler het proces verloopt.  En nee, je kunt een bevalling van te voren niet plannen of van a tot z regisseren, maar je kunt je er zeker wel op voorbereiden!

De cursus Natuurlijk! Bevallen is verdeeld over 5 lessen in mijn online leeromgeving. Ik werk relatief veel met – korte stukjes – geschreven tekst in plaats van alleen maar video’s, omdat je daarmee dmv zoekwoorden gemakkelijk en snel belangrijke informatie kunt terugzoeken. Uiteraard wordt de informatie ondersteunt met afbeeldingen, oefeningen, audio’s en video’s. Wil je daarnaast graag wat persoonlijke ondersteuning? Geen probleem! Kies voor de groeps- of privécursus in plaats van de volledige online cursus. eWELKOM


Allereerst heet ik je hartelijk welkom in de online leeromgeving in een welkomstvideo én leg ik je uit hoe het programma is opgebouwd en hoe je het programma het beste kunt volgen. Dat helpt je om het maximale eruit te halen!

LES 1

knowledge empowers you

Leer alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte en de werking van je lichaam. Aan bod komen de baarmoederspieren, je hormonen, het autonoom zenuwstelsel en je hersenen (je (onder)bewustzijn, je natuurlijke baringsinstincten, het reptielenbrein) en wat voor invloed spanning en ontspanning hierop hebben. 


Er zullen zoveel kwartjes vallen! Bovendien helpt het angst voor de bevalling te verminderen; want als je weet wat er gebeurt in je lichaam en waarom, dan kun je daar gemakkelijker in ontspannen en je aan overgeven in plaats van (onbewust) tegen verzetten.

LES 2

breathe, believe, receive

Tijdens de bevalling is je ademhaling je steun en toeverlaat. Ze helpt je geconcentreerd, kalm en energiek te blijven. 


In les 2 leer je maar liefst 9 verschillende ademhalings-technieken zijn om de (pers)weeën op te vangen. Uiteraard hoef je ze niet allemaal te beheersen, je filtert die technieken eruit die je aanspreken. Je zult merken dat ademhalingstechnieken je enorm laten ontspannen, ook al denk je dat je ‘slechts’ leert ademen door de wee heen. 


Ook leer je een simpele, maar zeer effectieve lichte aanrakingsmassage die zorgt voor de aanmaak van extra endorfines waardoor pijn sterk verminderd.

LES 3

van wensenlijst naar mensenlijst

Ik ga je helpen bij het opstellen van jullie unieke geboorteplan. Je krijgt (heel veel) informatie over het hoe en waarom en over alle belangrijke opties/keuze die je hebt (pijnbestrijding, lichaamshoudingen om weeën op te vangen, vaginaal toucheren, navelstreng uit laten kloppen, optimale omstandigheden om in te bevallen, baren van de placenta/placentazorg, gebroken vliezen, inknippen, keizersnede, het magische eerste uur en mutsje bij je baby)


Ik vertel je wat ergens de voor- en nadelen zijn en wat je kunt meenemen in je overwegingen bij het maken van een keuze. Zodat het écht jullie unieke geboorteplan wordt.

LES 4

regie hebben houden

Als je kijkt wat een bevalling tot een vervelende/ traumatische ervaring maakt, dan gaat het er vaak niet om wát er is gebeurd maar meer hóe het is gebeurd. Vaak zie je dan dat er over de grenzen van de vrouw is gegaan, dat er niet naar haar geluisterd is of dat haar stem niet serieus is genomen. 


Je krijgt alle handvatten om zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling te nemen. Je bent goed geïnformeerd over je opties/rechten, durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener en bewaakt je/jullie grenzen.

LES 5

de dag van de geboorte

In les 5 gaan we in op de dag van de bevalling. Je krijgt informatie over de verschillende fases van de geboorte en daarnaast geef ik jullie veel praktijkvoorbeelden waardoor je een goed beeld krijgt wat je kunt verwachten. Verder leer je ook hoe de geboortepartner jou in iedere fase goed kan ondersteunen. 

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

De cursus Natuurlijk! Bevallen is dé cursus voor jou als je

streeft naar een natuurlijke bevalling zonder al te veel medische of zweverige toeters en bellen
een nuchtere cursus zoekt die jou in korte tijd uitstekend voorbereid op natuurlijk bevallen
geen zin of tijd hebt voor meerdere cursusmomenten en bij voorkeur in 1 keer alle informatie tot je neemt.
positief realistisch tegen de geboorte aankijkt en een cursus zoekt met deze insteek 
al iets weet of gelezen hebt over bevallen of al een keer bevallen bent en je snel informatie tot je kunt nemen
een praktische cursus zoekt die je (bijna) al het werk uit handen neemt
graag wilt weten hoe je je lichaam kunt ondersteunen tijdens de bevalling qua lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken zodat je ermee kunt samenwerken, in plaats van onbedoeld tegenwerken
Hypnobirthing op zich interessant vindt, maar dat net iets too much voor je is. De cursus Natuurlijk! Bevallen is een soort Hypnobirthing-light cursus.

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

Wat voor type cursus kun je volgen?

Iedere situatie is anders, iedereen leert anders, iedereen is anders. Kies daarom zelf jouw ideale cursus-vormAccounts

Free Trial

Projects

Storage

Domains

Sub-domains

PRIVECURSUS

€ 127,-

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd 1x3,5 uur bij je thuis

-

lesdata/tijd in overlegGROEPSCURSUS

€ 67,- / 97,-

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd 1x3,5 uur in een groep

-

 Zondag 11 juli (1 koppel reeds aangemeld) 


Club yoga Leeuwarden -  13.00 - 16.30 uur


ONLINE CURSUS +

€ 97,-

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd: geen

1 uur 1-op-1 coaching via Zoom


ONLINE CURSUS

€ 57,-

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd: geen

onbeperkt vragen via de e-mail


Privecursus: excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij afstand > 5 km enkele reis 
Groepscursus: Minimaal 3 stellen bij een reguliere cursus of 4 vrouwen bij een Women-only cursus. Prijs is € 67,- p.p/ € 97,- p.stel en incl. koffie/thee/fruit/lekkers. Mocht een geplande cursus niet door kunnen gaan ivm corona, dan schuiven we de datum i.o. door naar een later moment, we maken er een privecursus van of je krijgt je geld terug. 

 

 

Hoe draagt deze cursus volgens oud-cursisten bij aan een mooie bevalling?

“Bedankt voor de fijne cursus!

Het was heel leerzaam en inspirerend. In plaats van tegen de bevalling op te kijken, heb ik nu het gevoel dat ik er klaar voor ben. Heb nu wel het gevoel dat ik het aankan :-)”

Hester

“Ik heb bij Nynke de cursus Natuurlijk! Bevallen gevolgd. Een cursus van een dagdeel waarin je heel veel informatie krijgt over een natuurlijke bevalling. Het heeft mijn ogen geopend, mede door de grote kennis van Nynke. Ik kijk nu meer ontspannen tegen de bevalling aan en heb dankzij de cursus een helder geboorteplan kunnen maken. Ik kan het iedereen aanraden, die misschien niet meteen zit te wachten op een volledige cursus, maar wel graag de belangrijkste hoogtepunten wil meekrijgen. Daarnaast is het ook nog eens een goed verzorgde, gezellig dag.”

Danielle

“Ik heb samen met een zwangere vriendin de cursus gevolgd.

Wij hebben er veel aan gehad! 

Veel dingen gehoord die ik van vriendinnen, of verloskundige niet hoorde, nogmaals dank!”

Anneke

 

“Ik was ontzettend bang voor de bevalling, het idee van niet weten wat er gaat gebeuren en hoe mijn lichaam daarop zou reageren jaagde mij angst aan.  De informatie die je hebt gegeven in de cursus en jou kijk op bevallen heeft daar langzaam, maar toch uiteindelijk heel duidelijk een omslag in gemaakt. Door wat je vertelde en uitlegde voelde ik me meer voorbereid over wat ik wilde, was ik geïnformeerd over mijn keuzes en kreeg ik regie over een situatie die ik totaal niet kon overzien daarvoor. 

Er kwam vertrouwen in mijn lichaam en verandering in mijn denken, niet langer het idee van het niet aan kunnen.  Het geboorte plan heeft mij ontzettend geholpen.  Ik besloot de natuur zo veel mogelijk zijn eigen gang te laten gaan, want als mijn lichaam het zou kunnen, dan zou ik het ook kunnen en dan kwam ik er samen met mijn kleintje doorheen.  Dit was zeker op het laatst nog spannend omdat er sprake was van eventueel inleiden, maar met 41+3 ben ik uiteindelijk bevallen van een gezond meisje. En dit is mij 100% meegevallen. De rust die ik tijdens de bevalling had had ik niet voorheen kunnen bedenken. Maar ik dank veel daar aan het feit dat ik door jou me in een positie heb kunnen plaatsen waarbij ik wist wat ik zou willen en daarom kon verwachten.  Daarom wil ik je bij deze nogmaals bedanken voor de hulp en kennis”. 

Marinka 

Eendaagse valcursus LeeuwardenEendaagse bevalcursus Leeuwarden

Veel gestelde vragenGoed om te weten

  • deze cursus is geschikt voor iedereen (1e bevalling of volgende, thuis- of ziekenhuisbevalling al dan niet met medische indicatie)
  • deelnemen aan de cursus kan met ieder kennisniveau, want de informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard
  • beslis zelf of je alleen komt of iemand meeneemt én wie je meeneemt: je partner, je moeder, je zus, een vriendin, het mag allemaal
  • deelname aan de cursus is niet gekoppeld aan je zwangerschapsduur dus je kunt de cursus volgen wanneer het jou past
  • hou je niet van dingen uitzoeken? Deze cursus neemt je bijna al het werk uit handen!
  • afhankelijk van je polis en de voorwaarden van jouw verzekeraar kan de cursus (deels) vergoed worden.
  • direct na aanmelding krijg je je inlogcodes voor de online leeromgeving toegestuurd. Je kunt dus zelf bepalen wanneer én hoe vaak je met je cursus bezig gaat.

Wat is het verschil tussen deze cursus en Hypnobirthing?

De cursus Natuurlijk! Bevallen is geïnspireerd op Hypnobirthing, maar dan zonder alles wat veel mensen als ‘zweverig’ ervaren. Ik heb deze cursus zelf ontwikkeld na 2x bevallen te zijn (met de Hypnobirthing-technieken), het volgen van de opleiding tot Hypnobirthing Practitioner en 6 jaar zwangere stellen begeleid te hebben. Daardoor heb ik een gigantische hoeveelheid kennis en informatie over natuurlijke zwangerschap en geboorte en weet ik precies wat werkt en wat niet, hoe het werkt en wat de valkuilen zijn. Al die kennis heb ik gebundeld in dit unieke, praktische en nuchtere Natuurlijk! Bevallen-programma  waarin ik bewezen tools, tips en ademhalingstechnieken voor een natuurlijke geboorte met je deel. 

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen