fbpx

 

 

 

Voel jij de roep om natuurlijk en actief te bevallen?

Jij wil je zwangerschap – en de bevalling straks – op een natuurlijke manier beleven. Omdat je gelooft in je eigen kracht en die van de natuur. In hoofdlijnen weet je al hoe je het hebben wilt. Het idee van actief en verticaal bevallen spreekt je aan en laat je niet meer los. En dat is ook eigenlijk heel logisch – en natuurlijk! Een Birth Ball kan een heel fijn en multifunctioneel hulpmiddel zijn tijdens de geboorte. Vrouwen die gebruik hebben gemaakt van een Birth Ball tijdens de geboorte doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan voor hun bevalling.. Vrouwen die een Birth Ball bij de geboorte hadden zijn doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan voor hun bevalling.

 

Een verticale/actieve houding op de Birth Ball kan je bevalling bespoedigen

Verticaal en bevallen in actieve houdingen is in Nederland terug van weggeweest – iets wat ik enorm toejuich! De afgelopen 200 jaar was in de westerse cultuur de horizontale rugligging van de vrouw tijdens de geboorte de meest gebruikelijke, omdat geboortes grotendeels plaatsvinden in een medische setting. Als je echter verder terugkijkt in de geschiedenis, zie je dat vanouds verticale baringshoudingen de meest gebruikelijke waren. Vrouwen deden dit instinctief omdat dit veel voordelen heeft. Niet–westerse vrouwen bevallen nog steeds de meeste tijd in verticale posities. Een staande houding/positie helpt om de baby te laten indalen en bevordert de weeën. Het kan daarbij prettig zijn om tegen een muur te leunen met een bal tussen je rug en de muur voor extra comfort. Een zittende houding heeft als kenmerk dat het je bekken wijder maakt en de weeën minder intens worden. Het kan prettig zijn om je bekken heen en weer te wiegen of langzaam rondjes/achtjes te draaien met je bekken op een bal. Daarnaast kun je de bal op bed gebruiken als een soort zitzak om overheen te hangen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt de Birth Ball zowel thuis als in (bijna) alle ziekenhuizen gebruiken (meestal dien je wel zelf een Birth Ball mee te nemen).

 

 

Waarom een Birth Ball in je zwangerschap en tijdens je bevalling een absolute must is

Tijdens de zwangerschap

De bal is heel geschikt voor zwangere vrouwen om op te zitten. Het is goed voor je houding en je bekken, het ontspant bovendien je bekkenbodemspieren, kan verlichting brengen bij bekken- en rugklachten en zorgt voor meer bewegingsvrijheid voor je kindje.

Je kunt de bal gebruiken voor lichamelijk oefeningen om bepaalde spiergroepen te versterken

Je kunt de bal gebruiken voor yoga-oefeningen

Tijdens de geboorte

Het gebruik van de Birth Ball kan je comfort tijdens de geboorte verhogen en daarmee een pijnstillend effect hebben.

Op de bal kun je gemakkelijk diverse houdingen aannemen. Dit maakt het passeren door het bekken makkelijker voor je kindje.

Omdat de bal mee-veert en toch voldoende ondersteuning geeft is de bal erg prettig om op te zitten tijdens de geboorte. Verticale houdingen tijdens de geboorte kunnen je bevallingsduur verkorten.

 

 

“Tot 10 cm ontsluiting heb ik alle golvingen (weeën) zelf opgevangen, zonder pijnmedicatie of ruggenprik, waar ik ook echt op tegen was. Ik zat heerlijk op een geboortebal de golvingen (weeën) op te vangen, had rustige muziek op de achtergrond en Gerrit masseerde mijn rug met lavendelolie.”

Maria

 

“Toen zoonlief naar de opvang werd gebracht heb ik nog even mijn rust gepakt met de HypnoBirthing CD. Wat ik voelde was al behoorlijk intensief voor de start van de geboortereis en ik had de CD nodig om tot mezelf te komen en in mijn cocon te keren. Tegen 8.00/8.30 uur was mijn man weer thuis. Intussen was ik veel op de wc, dat vond ik een prettige plek/houding. Verder ging ik een keer onder de douche en hing ik regelmatig over de bal. De ademhalingstechnieken kon ik goed toepassen. Ik gebruikte steeds 4 diepe ademhalingen om de golven op te vangen, waarbij ik de golf steeds voelde aanzetten terwijl ik ruimte maakte in mijn buik. Heel mooi om te voelen.”

Jolanda

 

 

Praktische details

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Ik verhuur 3 Birth Balls met 2 verschillende diameters. De Birth Ball is gemaakt van zeer stevig Anti-Burst materiaal en de ribbels op de bal zorgen ervoor dat de bal niet snel wegglijd.

  • Diameter 65 cm: voor vrouwen van ongeveer 1.65 – 1.75 meter
  • Diameter 75 cm: voor vrouwen van ongeveer 1.75 – 1.85 meter

 

VOORWAARDEN

Huurperiode

  • huurperiode 5 weken: 3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum.
  • huurperiode 10 weken: 8 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum

Kosten

  • De kosten zijn € 7,50 (huurperiode 5 weken) of € 12,50 (huurperiode 10 weken). Aan een reservering zitten geen kosten verbonden. Pas nadat je de bal hebt afgehaald gaat de huurperiode (en daarmee de betalingsverplichting) in.

Ophalen/retourneren

  • Birth Balls kunnen worden opgehaald en geretourneerd op Zijlroede 55, 8939 AJ Leeuwarden.

Op de verhuur van een Birth Ball is de Huurovereenkomst Particulieren van toepassing waarin alle voorwaarden staan vermeld. Pas nadat je van mij een bevestiging ontvangen hebt waarin staat dat er een bad vrij is in de door jou gewenste periode met de exacte huurdata is je reservering compleet!

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid