fbpx

 

 

BEN JIJ ER KLAAR VOOR OM ONTSPANNEN AAN HET ROER TE STAAN?

 

 

Een vrouwenlichaam is er voor gemaakt om een kindje te verwekken, dragen, baren en te voeden. Zo heeft de natuur het geregeld en dat gaat in de meeste gevallen goed. Toch zien we dat de Nederlandse geboortezorg de afgelopen 10 jaar flink gemedicaliseerd is en lijkt er soms maar weinig ruimte meer te zijn voor het natuurlijke of voor bijzondere geboortewensen die afwijken van de standaard. Veel vrouwen geloven diep van binnen wel in hun eigen kracht en capaciteiten om te bevallen en goede beslissingen te maken daaromtrent, maar verschillende situaties kunnen ervoor zorgen dat je daaraan gaat twijfelen of hierop niet meer durft te varen. Bijvoorbeeld als je

  • je niet gehoord en gezien voelt. Door slechte communicatie verlies je het gevoel van controle en zeggenschap over je eigen lichaam.
  • je je niet praktisch en emotioneel ondersteund voelt door je verloskundige of gynaecoloog.
  • zorgverlener je niet volledig en eenzijdig informeert en adviseert en/of niet vraagt om toestemming voordat hij of zij een handeling uitvoert.

 

 

 

Ik druk mijn cursisten altijd op het hart dat we niet tégen de medische wereld zijn, maar wel vóór een natuurlijke benadering van zwangerschap en geboorte waarbij de (wensen van de) ouders centraal staan. Een zorgverlener mag adviseren, maar hij of zij mag je nooit dwingen om iets wel of niet te doen. Het is jouw lichaam, jouw zwangerschap & bevalling, jouw baby. Natuurlijk heeft hij of zij een hoop kennis en ervaring, maar niemand weet zo goed als jij hoe jouw lichaam werkt en kan voelen wat goed is voor jou en je kindje. En al die onderzoeken die ze doen dan? Onderzoeken die op de juiste manier zijn opgezet en uitgevoerd kunnen zeker input leveren als je een beslissing dient te nemen, maar realiseer je dat ze je geen antwoord zullen geven over wat het beste is voor jou als individu en jouw kindje in jullie specifieke (medische) situatie. Je mag jezelf echt gaan zien als de hoofdrolspeler en varen op je eigen wijsheid en gevoel – als dat tenminste goed voelt voor jou!

 

Herken jij dit?

√ je leest zoveel op internet dat je niet meer weet wat je wilt en past bij jou, je partner en je kindje.

√ door alle richtlijnen en protocollen rondom zwangerschap en bevallen vind je het lastig om te ontspannen in je zwangerschap. Er lijkt zoveel ‘fout’ te kunnen gaan als je niet het vooruitgestippelde pad volgt. En is er eigenlijk nog wel ruimte voor iets anders?

√ je begrijpt niet altijd precies het ‘hoe’ en ‘waarom’ achter de zorg die je krijgt en soms voelt het ook niet helemaal goed, maar toch vaar je enorm op de mening en visie van je zorgverlener

√ je bent (soms te) perfectionistisch en controlebehoeftig en maakt je druk over hoe de bevalling straks zal gaan.

√ je probeert regelmatig te ontspannen en meer te genieten, maar je weet je niet zo goed hoe.

√ je denkt dat je gelukkiger zou voelen als je wat meer ontspannen zou zijn en weet wat je wilt en dit duidelijk kunt communiceren.

√ het voelt niet alsof jij/jullie de regie in handen hebt en eigenlijk wil je dat diep van binnen wel, ook al heb je geen idee hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

 

 

Pak ook Relaxt de Regie!

Ik geloof dat relaxt de regie pakken hét recept is voor een fijne zwangerschap en bevalling. Lees hieronder hoe jij ontspannen aan het roer kan staan!

✨ Maak contact met jezelf en je kindje en je wensen/verlangens, wetende dat de wijsheid in jou zit. Voelen en wéten welke richting het voor jou en je kindje op mag gaan, zonder de details allemaal al met je hoofd in te vullen. Hoe hard mensen in de buitenwereld ook roepen en hoe sterk je drang om direct te reageren op alles wat er om je heen gebeurt ook is. De focus leggen op wat je wel wilt en beperkende gedachten opsporen en opruimen. Net als dat je je leven nu invulling geeft zoals dat voor jou klopt.

✨ En tegelijk je realiseren, wéten dat er geen controle is, omdat het leven niet maakbaar is. Vooraf bepalen hoe iets verloopt bestaat niet. Op de dingen om je heen heb je soms gewoon geen invloed. Maar waar je altijd invloed op hebt ben jij. Jouw binnenwereld. Hoe jij omgaat met alles om je heen. Invloed daarop uitoefenen kan zeker en heeft een grotere impact dan je denkt.

✨ Om vervolgens aanwezig te zijn bij alle dingen die op je pad komen. Want soms is het leven als een kabbelend beekje en soms brengt het leven je golven. Meedeinen, luisteren naar je intuitie en je lichaam die je vertelt te rusten als nodig is en in actie te komen als het past, soms wat onderzoek doen naar dingen die belangrijk voor je zijn en daar over na te denken, het over te geven en te blijven voelen. Zo zet je stappen in de richting die voor JOU klopt.

Dan neem je de regie op een relaxte manier.

Praktisch betekent dat dat je bijvoorbeeld

  • je emoties niet langer labelt als lastig en wegstopt, wegduwt of overrruled door maar door en door te gaan om niets te voelen, maar beschouwt als richtingaanwijzers die je vertellen waar je naar mag kijken
  • geregeld tijd doorbrengt in de natuur op een manier die past bij jou; een bos- of strandwandeling, lekker met je handen in de (tuin)aarde of door mee te bewegen met seizoenen, windrichtingen en maanstanden voel je je meer geaard en verbonden. 
  • bewust tijd vrijmaakt en in stilte/alleen doorbrengt, een (luister)meditatie doet of een ontspanningsoefening, een wandeling maakt, een inspirerende podcast luistert, tekent/knutselt of leest. Zodat je je innerlijke stem beter kunt horen en je jezelf voedt met positieve energie.
  • regelmatig even beweegt om je hoofd leeg te maken, goed voor je lichaam te zorgen en alles te laten stromen
  • als je voelt dat je dat nodig hebt de connectie zoekt met anderen; elkaar zien en horen, verhalen delen en ervaringen uitwisselen kan heel helend zijn.

 

 

 

Aanbod

Maak je deze reis in je zwangerschap liever samen dan alleen? Of is dit heel erg nieuw voor je en kun je wel wat hulp gebruiken? Ik help je graag!

√ Volg een cursus! Mijn cursisten ervaren dat door het volgen van een cursus of online programma er vaak veel meer mogelijk is dan ze nu denken. Inside information, kennis over je rechten en opties en een goed geboorteplan maken dat er meer meer opties blijken te zijn dan je nu vertelt wordt. Dat bevalt al een stuk relaxter. Daarnaast kan ik je ook leren om gebruik te maken van je eigen kracht en samen te werken met je lichaam door middel van goed ademen, lichaamshoudingen om weeën op te vangen en diep ontspannen te bevallen. Afhankelijk van waar je behoefte ligt en of je al eerder bevallen bent kun je een complete cursus volgen of een losse module zoals ‘geboorteplan schrijven’ of ‘ontspannen bevallen’ 

√ Huur een bevalbad of Birth Ball! Jij bepaalt hoe en in welke houding je bevalt. Met een bevalbad of Birth Ball pak je zelf een stuk regie door tijdens de bevalling zelf te bepalen welke actieve houdingen én ontspannen houdingen je aanneemt. Dat vergroot je comfort en vaak wordt de duur van de bevalling verkort. 

√ Onderzoek je mindset met mijn gratis E-book of gratis training! Welke angsten en spanningen ten aanzien van je zwangerschap en de geboorte voel je die je wilt loslaten? Welke negatieve overtuigingen over jezelf, je eigen kracht en capaciteiten en je bevalling draag je met je mee en belemmeren je om te ontspannen en genieten van je zwangerschap? Welke beperkende overtuigingen heb je als het gaat over leiderschap/de regie nemen heb je die ervoor zorgen dat je je niet durft uit te spreken of te varen op je eigen gevoel?✔️ bewezen doeltreffende methode voor een optimale voorbereiding op je bevalling
✔️ volg een groeps- of privécursus van 2x3 uur of volg de cursus volledig online
✔️ vanaf € 97,-

✔️ bereid je met deze Hypnobirthing-light cursus in 1 dagdeel voor op jouw bevalling.
✔️ volg een groeps- of privécursus van 1x3,5 uur of volg de cursus volledig online
✔️ € 57,-

✔️ leer hoe je vanuit je eigen kracht en een sfeer van ontspanning en vertrouwen je kindje kunt baren gebruikmakend van de Hypnobirthing-technieken

✔️ volledig online
✔️ € 47,-

✔️ leer wat je opties, keuzes en rechten zijn en schrijf gemakkelijk en snel jouw unieke geboorteplan 
✔️ volledig online
✔️ € 27,-
✔️ huur een bevalbad met uigebreide bevalset voor ontspanning en comfort tijdens je bevalling
✔️ huurtermijn: 5 weken
✔️ € 135,- of € 115,- (lastminute)

✔️ een fantastisch, multifunctioneel hulpmiddel: een zitbal, oefenbal en bevallingsbal in één

✔️ huurtermijn: 5 of 10 weken
✔️ € 7,50 - 12,50

✔️ lees welke 7 praktische dingen écht een verschil maken bij je bevalling. Vol tips die ik ook aan mijn cursisten geef!
✔️ nederlandstalig

✔️ gratis 

✔️ in deze training deel ik hoe je met je overtuigingen en mindset je droombevalling dichterbij kunt halen.
✔️ nederlandstalig

✔️ gratis 

 

bron: Resultaten (traumatischebevalling.nl)

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen