fbpx

babymassage friesland pasgeborene kraamtijd

Babymassage ná de kraamperiode ken je misschien wel, maar wist je dat je direct na de geboorte al kunt starten met babymassage? En dat dit enorm waardevol is voor zowel jou als je kindje? Babymassage versterkt het gevoel van verbondenheid. Hierdoor zal de baby zich makkelijker kunnen ontspannen en zich veilig voelen. Wanneer een baby zich veilig voelt zal hij beseffen dat er iemand is op wie hij kan vertrouwen. Dit veilige gevoel verwijst naar gehechtheid. Hechting is het gevoel van verbondenheid dat je ook vasthoudt als je alleen bent. Het is een diep besef van geworteld en gegrondvest zijn in de liefde. Tijdens de babymassage zal de baby een en al liefde ervaren en daar start je natuurlijk het liefst direct na de geboorte al mee! Daarom volg je deze cursus idealiter tijdens je zwangerschap

 

WAT

Babymassage in de kraamperiode is een haptonomische massage (in principe met kleertjes aan/geen olie) die je vanaf de geboorte tot ongeveer 6 weken daarna toepast.

HOE

De simpele, prikkelarme massage laat baby’s rustig wennen aan hun nieuwe leventje. 5 minuten masseren per dag geïntegreerd in je verzorgingsroutine is al genoeg!

WAAROM

Babymassage stimuleert en intensiveert de hechting tussen jou en je kindje. Daarnaast komt het de rust, in deze toch al hectische en onwennige periode, ten goede. 

 

Wat zijn de voordelen van babymassage 

Voor jou als ouder heeft babymassage ook veel voordelen. Je wordt er zelf rustig en ontspannen van. Masseren is echt iets wat je ‘in het moment’ houdt en is daarmee erg mindfull. Je maakt je los van alle dagelijkse bezigheden en prikkels en focust je helemaal op je kindje. Door het spiegelen van je baby, die tijdens de massage rustig en ontspannen wordt, wordt jij ook rustiger.  Hierdoor komt er ruimte voor een nieuwe, positieve liefdevolle energie! Bovendien leer je je kindje en zijn lichaamstaal/signalen goed te observeren, interpreteren en er naar te handelen. Bovendien wen je er aan om ook in je dagelijks leven/bij de dagelijkse verzorging van je baby meer rust in te bouwen. 

BABY KAN SPANNING EN STRESS ONTLADEN

 Een baby kan veel stress en spanningen hebben in zijn lijf, omdat een baby dagelijks veel indrukken en belevenissen te verwerken heeft. Tijdens de massage zal de baby zich ontspannen gaan voelen en laat op die manier alle spanningen los.

BABY KOMT LEKKERDER IN Z’N VEL TE ZITTEN

Bij onrust zitten we met onze energie vaak te hoog in ons lichaam. Aanraking zorgt ervoor dat je beter aard en maakt dat je je lichaam weer bewust voelt.  Zo ga je dus door massage beter in je vel zitten, ontspannen en lekkerder slapen.

BABY’S IMMUUNSYSTEEM EN HUMEUR VERBETERT

Tijdens de massage komen er positieve hormonen (oxytocine en serotonine) vrij. Stresshormonen (cortisol en adrenaline) in het bloed worden juist verlaagd. Gevoelens van welbehagen en blijdschap, angst en stress beïnvloeden de hormoon-huishouding en de samenstelling van ons bloed. Dat werkt door in onder andere de werking van het immuunsysteem en de groei. 

BABY KAN ZICH BETER HECHTEN AAN DE OUDERS

Naast de basisbehoeftes slaap en voedsel is aanraking en een gevoel van veiligheid net zo belangrijk. Als een kindje zich veilig voelt kan hij zich op een goede manier ontwikkelen. Door babymassage zal de hechting intensiveren omdat de baby zich geborgen en geliefd voelt. Dat geeft een veilig en ontspannen gevoel.

babymassage friesland pasgeborene kraamtijd

Voor welke ouders is de workshop in het bijzonder geschikt

  • als je door bijvoorbeeld medische handelingen de eerste momenten met je kindje gemist hebt
  • als je je onzeker voelt in de verzorging van je kindje. Mis je geen signalen en interpreteer je ze wel goed?
  • als je de band met je kindje nog verder wilt versterken
  • als je je kindje nog beter wilt leren kennen
  • als je graag nog meer wil leren vertrouwen op je intuitie in relatie tot je kindje. 
  • als jij ontspannen lastig vind en het gevoel hebt dat je kindje dit oppikt. 
  • als je graag wat quality-time doorbrengt met je pasgeboren kindje is de workshop heel leuk. Bovendien leer je hoe je dagelijks een momentje van rust kunt creëren in je leven  

Voor welke baby’s is de workshop in het bijzonder geschikt

 • als je baby onrustig is
 • als je baby veel huilt
 • als je baby zich overstrekt
 • als je baby veel last heeft van darmkrampjes
 • als je baby gevoelig is/snel overprikkeld raakt
 • als je baby gespannen is/verhoogde spierspanning heeft
 • als je baby ontspannen/ontladen lastig vind.
 • als je baby moeilijk in slaap valt, kort slaapt, moeilijk doorslaapt of snel wakker schrikt (van geluid of als jij er niet bent)
 • als er sprake is van hechtingsproblematiek

 

 

Door middel van massage kun je de overgang van buik naar grotemensenwereld verkleinen. Door het in de massage nabootsen van situaties uit de buik voelt je kindje zich veilig en welkom 

babymassage friesland kraamtijd

Waar ga jij voor?

je mag samen met je partner de workshop volgen of alleen komen, of in plaats van je partner een vriendin/zus/moeder meenemen. Let op: in veel gevallen is deze massage ook mogelijk als je een keizersnede hebt gehad. Samen overleggen we even wat mogelijk is en wanneer je start en vaak is het handig als je partner meedoet zodat deze de massage evt. kan overnemen.

Gezellige groepsworkshop 
Persoonlijke privé-workshop
massage bij mij thuis in een klein groepje massage bij je thuis

lestijd: ongeveer 1 uur
+ gratis instructiekaarten
+ gratis ontspanningsoefening (mp3)

lestijd: ongeveer 1 uur
+ gratis instructiekaarten
+ gratis ontspanningsoefening (mp3)

€ 19,50 per stel (minimaal 2 aanmeldingen vereist)

(incl. koffie/thee/fruit/lekkers)

€ 32,50 per stel

(excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij reisafstand > 5 km enkele reis)

 AANMELDEN 

AANMELDEN

Goed om te weten 

dit is een hele andere massage dan de shantala babymassage van 6 wk- 9 mnd. Je leert 2 massages: 2 massages: de ‘massage voor in het kraambed’ en de ‘welkom op aarde-massage’ en nog een aantal aanvullende technieken
de massagetechnieken zijn heel makkelijk aan te leren. Want de kraamtijd is in de eerste plaats bedoeld om te herstellen van de bevalling en om te wennen aan het ouderschap. Het is een mooie maar vaak ook vermoeiende en emotionele periode. Daarom is het van belang dat de technieken eenvoudig zijn.
je ontvangt na de les gratis instructiekaarten die je op je nachtkastje kunt leggen zodat je direct in het kraambed al kunt starten met de massage.

je kunt de workshop doen vòòr de geboorte waarbij je oefent op een pop. Voordeel is dat je gelijk na de bevalling kunt starten. Je kunt de workshop ook na de geboorte doen waarbij je de technieken toepast op jullie kindje (of een pop als jullie kindje slaapt ten tijde van de les of aangeeft die dag niet gemasseerd te willen worden). Een privéworkshop is meestal te verkiezen boven een groepsworkshop in de kraamtijd in verband met de prikkels voor je kindje. 

 

Ik heb mijn opleiding gevolgd en certificaat behaald bij

babymassage friesland pasgeborene kraamtijd

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Open chat