fbpx

 

Corona….. grote kans dat je het nieuws op de voet volgt omdat je zwanger bent of je net bevallen bent. En hoewel de berichten aangeven dat de infectie met het virus hetzelfde verloop lijkt te hebben als bij vrouwen die niet zwanger zijn en geen verhoogde kans geeft op een miskraam of aangeboren afwijking geeft het toch geen fijn gevoel. Ook kleine baby’s zouden geen extra risico lopen, maar het zorgt voor een hoop onrust. Het is zo verleidelijk om telkens het nieuws te verversen, maar wees je ook bewust van het effect. Je kunt er erg onrustig van worden en het kan je gedachten gaan beheersen. En dat is op zich ook logisch, want het is een natuurlijke reactie is om waakzaam te zijn op een bedreiging. Maar niemand weet hoelang dit gaat duren en continue in een staat van paraatheid zijn is niet de mindset die jou (of mij) zal helpen de komende tijd. Maar wat kun je dan wél doen? I’ve got your back! Hieronder vind je allerlei (merendeels) gratis artikelen, cursussen en lessen die je NU kunt volgen om je zwangerschap mooi en bewust te beleven.

 

De verhuur van bevalbaden gaat door. Advies vanuit de KNOV is dat in bad bevallen kan in Friesland, zowel thuis als in het ziekenhuis bij een medische indicatie, mits de vrouw geen coronaklachten of vastgestelde corona heeft. Vraag het ook even na bij je eigen zorgverlener hoe en wat.

 

Als zwangere heb je over het algemeen een wat lagere weerstand. Je weerstand tegen ziektekiemen neemt een klein beetje af, waardoor je wat sneller een griepje of verkoudheid te pakken. Bovendien duurt het meestal wat langer voordat je weer beter bent. Klik hier voor algemene gezondheidstips om je immuunsysteem te versterken. 

 

Door de gedeeltelijk lock down wordt je wereld ineens een stuk rustiger en kleiner dan voorheen. Thuiswerken, geen sociale contacten, geen activiteiten buitenshuis. Nog meer tijd om je bezig te houden met je zorgen maken en minder afleiding. Op het eerste gezicht niet ideaal als je normaal een lekker bezig bijtje bent. Toch biedt het ook kansen. Onze drukke levens hebben ook als effect dat we minder tijd hebben om bij dingen stil te staan, te voelen en te zijn met wat er is. Daarom 10 dingen die je prima vanuit huis kunt doen, juist in deze tijd, en waarmee je kunt genieten van een van de meest bijzondere periodes in je leven.

 

Als je (bijna) bent uitgerekend nu het corona-virus voor veel spanning zorgt, is het een extra uitdaging om met vertrouwen de bevalling in te gaan. Lees dan dit artikel met 11 tips om te bevallen tijdens deze spannende corona-tijd (je kunt het!) van mijn BCE-collega (beroepsvereniging voor Childbirth Educators) en Ouders van Nu Expert/zwangerschapscoach Marijn van der Zwaard. Benieuwd hoe het zit met je rechten tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd in tijden van corona? Ik heb ze voor je op een rij gezet.

 

Verleg je focus naar je kindje. Het zijn onzekere tijden die extra spanningen met zich meebrengen. Logisch, maar niet zo goed voor jou en je kindje. Niet voor de groei/ontwikkeling en ook niet in aanloop naar de geboorte toe, omdat je die extra spanningen opslaat in je lichaam. Je kindje voelt de spanningen/onzekerheid ook. Daarover hoef je je niet schuldig te voelen, maar alles wat jij voelt, voelt je kindje ook. Daarom heb ik een video met een buik(baby)massage-techniek opgenomen! Door regelmatig je buik te masseren en contact te leggen met je kindje verleg je je aandacht naar positievere dingen waar je kindje ook van profiteert. Klik hier voor de video

 

Verleg je focus naar je zwangerschap. Je verdiepen in wat voor met de geboorte kan je aandacht verleggen naar positievere dingen waar je kindje ook van profiteert.  Ik help je hiermee in mijn GRATIS mini zwangerschapscursus. Je vindt hierin onder meer:

  • een uitgebreid stappenplan zodat jij kunt zorgen voor een fantastische geboorte-ervaring
  • een uitgebreid geboorteplan dat je naar eigen inzicht kunt aanpassen. 
  • een bibliotheek vol met allerlei inspirerende blogs, vlogs en podcasts die jou helpen voorbereiden op jouw natuurlijke, ontspannen geboorte.
  • een ingesproken ontspanningsoefening waarmee je kunt ervaren hoe fijn en makkelijk het is om diep te ontspannen
  • een oefening waarmee je al in je zwangerschap meer binding kunt ervaren met je kindje

 

Voor iedereen die interesse heeft in Hypnobirthing geef ik donderdag 2 april van 19.30 – 20.30 uur een GRATIS online introductieles Hypnobirthing. In dit uur neem ik je mee in de Hypnobirthing-methodiek van stressreductie. Ik ga je (veel) inzichten geven waar je super blij van zult worden! En ik ga het zo logisch voor je maken waardoor je direct al zoveel kracht zult ervaren. 

Deze avond krijg je

 • Waardevolle informatie en inzichten over de werking van je lichaam, de invloed van stress/ontspanning en hoe jij hier zelf invloed op kunt uitoefenen
 • 1 (adem)techniek waardoor je in de rust kunt blijven tijdens je bevalling, ook als het superheftig wordt!
 • 1 tool waardoor je minder pijn zult beleven tijdens je bevalling.

Wil je meedoen? Je kunt je hier gratis AANMELDEN

 

  •  

Per direct worden alle groeps- en privécursussen vervangen door volledig digitale zwangerschapscursussen én online zwangerschapscursussen. Gelukkig werkte ik al bijna een jaar met een Online Academie, waardoor dit nauwelijks omschakelen is. Je betaalt ze met IDeal en krijgt direct daarna toegang. Je volgt ze al vanaf € 27,- geheel in je eigen tijd waar en wanneer jij wilt. Naast volledig digitale cursussen kun je ook kiezen voor een Online cursus Natuurlijk! Bevallen (1×3 uur) en Hypnobirthing (2×3 uur) waarbij de les(sen) worden verzorgd met behulp van webinar-software. Klik op de naam van de cursus/het programma voor meer informatie.

 

Hypnobirthing    Natuurlijk! Bevallen    Gezien, gehoord, geliefd    Geboorteplan maken     Ontspannen bevallen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Open chat