fbpx

bewuste conceptie

Staan jij en je partner op het punt om voor het eerst te starten met jullie reis naar het ouderschap? Of ga je heel bewust dit avontuur alleen aan? Lees dan snel verder!

 

Want de meest vormende periode in een mensenleven is de prenatale en zelfs pre-conceptionele periode. Idealiter begin je daarom al in de maanden vòòrdat je van plan bent om samen zwanger te worden met je voorbereiding. Twee maanden voor een eicel daadwerkelijk vrijkomt bij een eisprong wordt het geactiveerd en gaat het rijpen. In deze periode ben je als ouders al van invloed op de selectie van de genen die worden geselecteerd op het moment van bevruchting. Al ver voordat het sperma en de eicellen worden vrijgegeven voor de conceptie dus. Vervolgens marineert je baby 9 maanden lang in alles wat jij als moeder beleeft. Als je je hier bewust van bent dan kun je de reis naar het ouderschap veel bewuster en beter voorbereid starten. Super fijn voor jezelf en voor je kindje. 

Maar dat is nog maar de helft van het verhaal. Want heb je er wel eens bij stilgestaan dat niet alleen jouw baby, maar ook jijzelf een geboorteverhaal hebt? Ook jij bent ooit verwekt, hebt 9 maanden in de buik van je moeder gezeten en bent vaginaal of via een keizersnede geboren. En het gaat nog verder terug. Want ook de invloed van jouw oma is aanwezig. En die van háár moeder; de invloed gaat maar liefst 7 generaties terug. Via je lichaamscellen geef je herinneringen/informatie – onbewust – door aan de volgende generatie. Daardoor zie je dat bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen zich steeds herhalen. Je kunt het een beetje vergelijken met een matroesjka poppetje waarbij er meerdere kleine poppetjes in een groter poppetje zitten. 

 

 

“Conceptie, zwangerschap en de geboorte vormen de blauwdruk van ons leven. Verreweg het grootste deel van ons gedrag en onze emoties die we als volwassene hebben, valt terug te voeren op de manier waarop ons leven bij conceptie ontstond, hoe ons leven in de baarmoeder eruitzag, en hoe we geboren zijn”

Anna Verwaal 

 

 

Wat doen we in een conscious conception consult?

In een conscious conception consult word je je op een diep niveau bewust van de invloed die je zelf hebt op de ontwikkeling van je kindje én welke rol je eigen geboorteverhaal (en dat van je partner) hierin speelt.

 • Ik stuur jou (en evt. je partner als die in beeld is) na je aanmelding een uitgebreide vragenlijst toe die uit drie delen bestaat.
  • Deel 1: Vragen over jouw eigen conceptie en prenatale periode (incl. vragen over je moeders en vaders conceptie en prenatale periode en babyperiode. Idealiter vul je daarom de vragenlijst samen met hen in)
  • Deel 2: Vragen over de geboorte en postnatale periode
  • Deel 3: (Alleen van toepassing als je al een keer zwanger bent geweest (al dan niet een miskraam hebt gehad) en/of bevallen bent.  

Door de vragenlijst komt er een hoop nieuwe informatie los. Want hoewel je geen bewuste herinneringen hebt aan dit soort vroege gebeurtenissen in je leven, heb je de informatie wel degelijk ergens opgeslagen. Om precies te zijn in de cellen van je lichaam. Dit zogenaamde celgeheugen bevat fijne, minder fijne en (soms helaas) traumaherinneringen. Je kunt dit bemerken in jezelf doordat je tijdens het invullen een bepaald soort herkenning voelt. Na het gesprek kun je een hoop ‘beweging’ in jezelf opmerken; er is een hoop onbewuste informatie losgekomen/losgewoeld. De dagen erna zul je merken dat je je van deze nieuwe informatie langzaam bewust wordt; je gaat verbanden leggen en komt tot nieuwe inzichten. 

 • Ik verdiep me in de vragenlijst(en) en aan de hand van jullie persoonlijke situatie en antwoorden hebben we een gesprek van 1,5 uur (fysiek of online). In dit gesprek komt onder meer het volgende aan bod
  • Jij en je partner krijgen krijgt inzicht in hoe je eigen geboorteverhaal (positieve en negatieve kanten) je leven tot nu toe heeft beïnvloed. Omdat ongeheelde stukken worden doorgegeven aan je kindje is het belangrijk om je hier bewust van te zijn
  • Je leert welke invloed jouw gevoelsleven nu heeft op de conceptie en zwangerschap
  • Je leert hoe een baby een zwangerschap beleeft en welke vormende momenten er zijn (van twee maanden voor de conceptie tot en met de bevalling)

bewuste conceptie

 

“It is much easier to build strong children than to repair broken men.” … You cannot give a child back their childhood. … It is far more (cost) effective and fruitful to do everything in our power to give ALL children the kind of start and the kind of future they deserve.”

Frederick Douglass 

 

 

Wat levert een conscious conception consult je op?

Het is goed om je te realiseren dat alle onverwerkte emotionele ballast die jij en je partner bij je dragen wordt doorgegeven via het cellulair geheugen aan jullie kindje. Maar het omgekeerde is ook waar! Alles wat jij en je partner verwerken geef je niet meer door en daarmee maak je de weg vrij voor jullie kindje! 

 • Je bent je bewust van de invloed die je hebt op de conceptie en vervolgens ontwikkeling van je kindje. Wat je kan inspireren om bewuste of andere (leefstijl) keuzes te maken vòòr jullie zwanger worden. 
 • Je kijkt met meer begrip en compassie naar jezelf en je partner wat jullie relatie en band ten goede komt. 
 • Je krijgt veel inzichten over waarom je bent wie je bent en doet wat je doet: oftewel je drijfveren, behoeftes en dingen die je triggeren
 • Je kijkt liefdevoller en met meer verwondering naar de heilige reis van ouders worden die jij en je partner gaan ondernemen 
 • Samen met je partner ga je deze ‘reis’ positief en bewust aan. bewuste conceptie
 • Je heelt oude stukken in jezelf waardoor bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen zich niet langer herhalen. 

Dat is fijn voor jezelf, maar ook voor het kindje in je buik (en eventueel oudere broertjes en zusjes). Want je kind(eren) zul je nu niet meer door de bril van jouw patroon bekijken, maar vanuit zijn of haar eigen ik. Projecties die je onbewust deed, waarbij je eigen pijn werd geraakt, hoeven er nu niet meer te zijn. Dat geeft rust voor jou, je kind(eren) en je gezin. Het is nooit te laat om te helen. En natuurlijk is niemand ooit 100% vrij zijn van oude pijn of stress, maar alles wat geheeld is, geef je niet meer door.

 

Je investering voor dit waardevolle consult is € 195,-

 

 

Fijn om te weten bewuste conceptie

 • Als je het fijn vindt hebben we voor we starten een online kennismaking (via zoom en als je in de buurt woont kan het ook live) van ongeveer 15 minuten waarin je al je vragen kunt stellen.
 • Hoe diep we op punten in gaan/hoe uitgebreid we erbij stil staan is aan jezelf; waar ligt je behoefte en waar loop je tegenaan. Ik waarborg natuurlijk je privacy, maar het is ook helemaal oké om bepaalde dingen voor jezelf te houden. Ik werk in dat geval met casussen om je uit te leggen hoe bepaalde zaken uit het verleden kunnen doorwerken in het heden.
 • Mocht er heel veel in jullie beider voorgeschiedenis zitten dan kunnen we ervoor kiezen om alles kort door te nemen of bepaalde dingen aan te stippen en op bepaalde zaken dieper in te gaan waar jullie voelen dat de aandacht heen mag gaan. Ik kan ook suggesties daarvoor geven. Of 1 consult dit helemaal kan oplossen hangt af van de grootte van de thematiek en van hoe complex je verhaal in elkaar zit, maar ik weet wel dat als het wordt gezien en gevoeld, het kan uitdoven en plaats maken voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Mocht je na afloop voelen dat je toch graag de andere onderwerpen ook wilt behandelen dan kan dat voor 95,- euro per sessie (van 60 minuten)

bewuste conceptie

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen