fbpx

 


Wat is er nou fijner dan tot rust komen door middel van een ontspannen massage?

Dat geldt natuurlijk ook voor je baby!
Zoek samen in de drukte of sleur van alle dag de ontspanning op.
Daar profiteren jullie allebei van.

 

 

 

Een ontspannen en blije baby: daar ben je naar op zoek

 Toch blijkt dit voor veel ouders met een jonge baby lastig te zijn. Waarom wil je baby niet slapen? Wat wil hij je vertellen met z’n huilen? Zit je baby in een sprongetje of is hij niet fit? Met babymassage verminder je verschillende veelvoorkomende oorzaken die maken dat je baby niet lekker in z’n vel zit Laat je baby beter in- en doorslapen 

Babymassage is een goede manier om je baby volledig te laten ontspannen en beter te laten slapen. Een fijne massage van mama of papa brengt rust bij je baby. En dat heeft weer positieve gevolgen voor het slapen; baby's slapen makkelijker in en langer door waardoor ze uitgeruster wakker worden.

Verlicht veelvoorkomende kwaaltjes

 Leer een combinatie van slimme drukpunten en massagetechnieken in te zetten om kwaaltjes bij je baby (zoals darmkrampjes, verkoudheid, hoest en pijn bij doorkomende tandjes) te verlichten/ verminderen in slechts een paar minuten. 

 

Draag bij aan een gezonde ontwikkeling en sterk immuunsysteem  

Babymassage kan een positieve invloed hebben op de hersen- en spierontwikkeling, spijsvertering en de temperatuurregulatie. Bovendien vermindert het de aanmaak van stresshormonen wat goed is voor de groei en het immuunsysteem. En het verlaagt de bloeddruk, hartslag en ademsnelheid. 

Creeër rustmomenten in een druk leven

 We leven in een hectische wereld met volle agenda's. De dagen vliegen voorbij. Ook je baby ontkomt hier niet (helemaal) aan. Door regelmatig je baby te masseren creeër je een rustmoment in de dag met bewuste 1-op-1 aandacht. Zo vertragen jij en je baby en geniet je meer van het moment. 

 

 

 

 

Leuk om te weten: Mijn babymassage en voetreflexologie cursus is opgenomen in het programma ‘ontspanning voor jou en je onrustige baby’ van Babykennis Academie. Dit programma voor een sterke ouder-kind relatie is ontwikkeld volgens de visie van IMH Nederland (Infant Mental Health)

 

 

Help je onrustige baby te ontspannen

Steeds meer baby’s vandaag de dag zijn onrustig. Soms is de oorzaak tijdelijk, bijvoorbeeld omdat je baby ziek(ig) is of slecht heeft geslapen. Soms is er geen duidelijke oorzaak en is de onrust continue aanwezig. Het heeft dan te maken met subtiele dingen die je niet ziet, maar wel kunt (aan)voelen. Babymassage leert je opmerkzaam te worden voor de lichaamssignalen van je baby die je baby uitzend en om je intuitie te gebruiken om te ‘weten’ wat je baby je wil vertellen. Help je baby prikkels te verminderen 

De overgang van buik naar buiten is groot voor een baby. Gevoelige baby's zuigen gedurende de dag allerlei indrukken op in hun hoofd als een soort spons. Dat maakt je baby geprikkeld en onrustig. Een massage brengt je baby weer in contact met z'n lijfje waardoor hij opgebouwde spanning kan loslaten.

Vergroot het lichaams-bewustzijn van je baby

Babymassage helpt je baby te verbinden met z'n lichaam en met zichzelf. Een baby die van jongs af aan een natuurlijke connectie met z'n lichaam voelt, is geaard en staat sterk. Je laat je baby in een massage weten dat hij goed is zoals hij is. Zo raakt je baby minder snel van z'n stuk.

 

Verwerken van een heftige geboorte-ervaring

Baby's met een heftige geboorte kunnen je niet vertellen wat ze voelen, willen of nodig hebben. Om de ervaring te verwerken huilt je baby lang en vaak. Als jij hem liefdevol vasthoudt terwijl hij huilt kan hij ontladen. Zo doven de prikkels en de spanning en kan hij de ervaring verwerken. 

Vervul de behoefte van je baby aan lichaamscontact

Liefdevolle aanraking/lichaamscontact is een basisbehoefte van je baby. Het is net als slaap en voedsel van levensbelang voor een z'n ontwikkeling. Babymassage vervult deze behoefte. Het laat je baby zich veilig, geborgen en geliefd voelen en versterkt zo jullie band! 

 

 

 

 

Een ontspannen en blije baby; daar word je zelf ook ontspannen van!

Iedere nieuwe ouder voelt zich wel eens onzeker. Weet dat je hierin niet de enige bent. En dat er manieren zijn om meer rust en vertrouwen te krijgen. Babymassage helpt niet alleen je baby om te ontspannen, maar ook jij als ouder.

Je baby ontspant en jij ontspant

Voor jou als ouder heeft het liefdevol aanraken en contact maken met je baby ook veel voordelen. Je wordt er rustig en ontspannen van. Masseren is echt iets wat je ‘in het moment’ houdt en is daarmee erg mindfull. Je maakt je los van alle dagelijkse bezigheden en prikkels en focust je helemaal op je kindje. Door het spiegelen van je baby, die tijdens de massage rustig en ontspannen wordt, wordt jij ook rustiger.  En die rust neem je mee in de dagelijkse verzorging van je baby.  Bovendien leer je je kindje en zijn lichaamstaal/ signalen goed te observeren en te interpreteren. Zo weet je in het dagelijks leven ook beter en sneller wat je kindje bedoelt en wil. 

Voor welke ouders is babymassage extra waardevol?

– Als je de eerste momenten met je baby direct na de geboorte hebt moeten missen (door      medische handelingen) en dit voor je gevoel de binding met je kindje negatief beïnvloed.
– Als je je onzeker voelt of je het wel goed doet. Mis je geen signalen en interpreteer je ze goed?
– Als ontspannen lastig is sinds de geboorte van je baby en je het gevoel hebt dat je baby dit oppikt. Je zit veel in je hoofd waardoor ontspannen genieten van de leuke momenten lastig is.
– Als je een druk en vol leven hebt, waardoor de weken voorbij vliegen. Babymassage is écht even een 1-op-1 momentje quality time momentje van jullie samen

 

babymassage leeuwardenJe b

 

Door babymassage ontwikkel je je intuïtie als ouder: je leert je baby en alle subtiele signalen beter kennen en erop in te spelen

 

 

 babymassage leeuwarden

“We besteden duizenden euro’s aan babyspulletjes, terwijl het grootste cadeau liefdevolle aandacht is”

Een pasgeboren baby weet later echt niet meer wat voor hippe kleertjes hij droeg en in wat voor dure kinderwagen hij lag. Wat een baby zich wel herinnert is zijn geboorte en hoeveel liefde en aandacht er beschikbaar was. Dat wordt opgeslagen in (het celgeheugen van) zijn lichaam. Jij je kunt je baby met babymassage helpen zijn (geboorte)ervaring te verwerken en te laten wennen aan het leven buiten de buik. Zo kan je baby zich meer gaan thuisvoelen in jullie gezin en in z’n lijfje waardoor slapen makkelijker gaat. En jullie band zal zich verdiepen. Want je baby kan vanuit de verbinding met zichzelf die is herstelt, makkelijker de verbinding met jou maken.

 

 

 

Gun jezelf en je baby een fijne, ontspannen babytijd

Ga voor een ontspannen en blije baby en start vandaag nog met masseren! Mijn cursus babymassage leert je op een ontspannen en veilige manier je baby masseren. Babymassage is gemakkelijk te leren en eenvoudig toe te passen, zelfs 1 a 2 minuutjes hebben al effect!

 

Tip: Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels) babymassage! Voor 2023 lijkt het erop dat verzekerden bij ASR en De Amersfoorte een vergoeding krijgen. Kijk in je polisvoorwaarden of informeer bij je verzekeraar of je ook recht hebt op vergoeding!Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Domains


Warm welkom-massage

Voor baby's van 0-6 weken

Haptonomische aanrakingsmassage 

over de kleertjes heen

Cursus aan huis in je zwangerschap of kraamtijd

Duur cursus: 1 uur

€ 34,95

incl. gratis handout en ontspannings mp3


Weg-met-darmkrampjes-massage 

Vanaf 4 weken na de geboorte

Slimme combinatie van massage en voetreflex-technieken

Cursus aan huis 

Duur cursus: 1 uur

€ 34,95

incl. gratis handout 


Slaap lekker-massage

Vanaf 4 weken na de geboorte

Aanrakingsmassage over de kleertjes heen

Cursus aan huis

Duur cursus: 1 uur

€ 34,95

incl. gratis handout en ontspannings mp3


Shantala babymassage & -voetreflexologie

Vanaf 6 weken na de geboorte

Afwisselende combinatie van massage, voetreflex-technieken en baby-yoga

Cursus aan huis (privécursus) of volledig online als videocursus te volgen

Duur prive-cursus: 2 x 1 uur

Privé € 79,95 / Online € 49,-

babymassage friesland

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid