fbpx

babymassage friesland

Babymassage is zoveel méér dan alleen je kindje masseren met olie. Niets laat je kindje zich zo welkom en gewenst voelen als een fijne massage van papa of mama. Liefdevolle aanraking/lichaamscontact is voor een baby van levensbelang. Huidhonger is de wetenschappelijk term hiervoor; het is het verlangen om aangeraakt te worden. Een massage is naast al het voeden en verschonen echt een moment van quality-time die bovendien jullie band samen versterkt én je kunt veelvoorkomende kwaaltjes bij je kleintje ermee verlichten/verminderen! En daarnaast helpt babymassage bij bij het verwerken van prikkels en de geboorte-ervaring.

 Baby kan spanning en stress ontladen 

Baby's kunnen net als volwassenen erg in hun hoofd zitten. Dat komt omdat hun hoofdje als een soort spons alle indrukken kan opzuigen. En dat kan bij gevoelige baby's zorgen voor spanningen in het lichaam. Een massage brengt je baby weer in contact met z'n lijf waardoor hij/zij kan  ontspannen, alle opgebouwde spanning kan loslaten en lekker kan slapen.

Babykwaaltjes verminderen

Babyreflexologie combineert de therapeutische en rustgevende aspecten van aanraking/massage met de helende effecten van de stimulering van reflexpunten op de voet. Leer welke technieken je kunt inzetten om veelvoorkomende babykwaaltjes te verlichten/verminderen in slechts een paar minuten en met een paar technieken.

 

Baby's immuunsysteem verbetert

Tijdens de massage komen er positieve hormonen (oxytocine en serotonine) vrij. Stresshormonen (cortisol en adrenaline) in het bloed worden tegelijkertijd verlaagd. Gevoelens van welzijn en blijdschap maar ook stress en spanning beïnvloeden de hormoon-huishouding. Dat werkt door in onder andere de werking van het immuunsysteem en de groei. 

Baby bouwt een sterke band op met z'n ouders

Naast de basisbehoeftes slaap en voedsel is aanraking en een gevoel van veiligheid net zo belangrijk. Als een kindje zich veilig voelt kan hij zich op een goede manier ontwikkelen. Door babymassage zal de hechting intensiveren omdat de baby zich geborgen en geliefd voelt. Dat geeft een veilig en ontspannen gevoel.

 

 

Hoe babymassage helpt bij prikkelverwerking en geboorte-ervaring verwerking 

De overgang van het leven in de buik naar een leven in onze maatschappij is groot. Alles is nieuw voor je baby en dat betekent dat hij – net als wij volwassenen – veel prikkels te verwerken heeft. Ieder mens heeft zijn eigen voorkeuren voor prikkels, verwerkt ze op z’n eigen manier en heeft bepaalde ‘prikkeldrempels.’ Zo heeft de één de hele dag muziek nodig om zich lekker te voelen en gedijt de ander beter in een stille omgeving. Baby’s hebben ook zo hun voorkeuren op het gebied van prikkelverwerking. Zo kan de ene baby juist moeite hebben met lang doorslapen zonder prikkels in de vorm van stevig wiegen en omgevingsgeluiden. Terwijl een andere baby gaat huilen als hij rustig wordt geaaid én z’n mama tegelijk lieve woordjes zegt, omdat hij door het combineren van verschillende prikkels juist niet tot rust komt. Een goede observatie is dus cruciaal wanneer het gaat om het begrijpen van je baby!

Wellicht doe jij aan yoga/meditatie of ga je regelmatig even een blokje om. Dit zullen voor jou momenten zijn die voor rust en ontspanning zorgen. Het is heel belangrijk om zelf regelmatig op te laden, zodat je ruimte houdt om de signalen van je baby goed te kunnen ontvangen en interpreteren! Je baby heeft dat allemaal niet tot zijn beschikking. Noch kan hij of je vertellen wat hij voelt, wil of nodig heeft. Om te kunnen ontladen en ontspannen heeft je baby jouw hulp nodig. Je baby zet daarvoor (veel) huilen in en als jij hem liefdevol vasthoudt terwijl hij huilt kan hij zich ontdoen van alle prikkels en de ervaring verwerken. Baby’s met een heftige geboorte huilen om die reden lang en vaak om hun geboorte-ervaring te verwerken. 

Veel huilen is niet alleen niet fijn voor je baby; het is ook pittig voor jou als ouder. Maar wist je dat baby’s niet alleen door huilen kunnen ontladen? Ook aanraking, in de vorm van babymassage, kan ervoor zorgen dat spanning kan ontladen. Het kan zijn dat je baby alsnog na een massage huilt vanwege alle spanningen die losgemasseerd zijn, maar dat hoeft niet.

 

(bij afhalen ná 1-7-2022 € 139,50).

Workshop en/of cursusvormen

babymassage friesland

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid