fbpx

massage voor beter slapen baby

 

SLAAP LEKKER-MASSAGE

 

 

De eerste weken na de geboorte sliep je baby als een roos
Maar daarna begonnen de problemen: korte slaapjes overdag en niet in bed gelegd willen worden. 
Soms heb je het gevoel dat je baby overdag nauwelijks nog slaapt.
Je merkt dat je zelf steeds vermoeider wordt. Het put je uit.
Dat moet anders!
 

 

 

Het voelt soms alsof er een roze bulldozer over je heen is gereden

Baby’s slapen gemiddeld zo’n 16 uur per dag. Die slaap verspreiden ze over willekeurige uren. Krampjes, tandjes, een drukke dag, sprongetjes en ziek-zijn hebben allemaal invloed op het slapen. Geen wonder dat er de eerste tijd nog amper of geen sprake is van een voorspelbaar slaapritme. Niet alleen voor je baby is dit niet fijn, ook voor jou als ouder niet. Bij gebrek aan nachtrust komen jonge ouders door verhoogde cortisolspiegels in een permanente staat van stress. Je wordt prikkelbaar en kleine, alledaagse dingen kosten enorme moeite, zoals koken of een boodschapje doen. Veel jonge ouders hebben de eerste maanden dan ook het gevoel dat er een roze bulldozer over ze heen is gereden. En staat nachtrust op nummer 1 op de wensenlijst van jonge ouders.

 

 

Voorkom een vicieuze cirkel en een overprikkelde baby

Slapen is voor baby’s een basisbehoefte. Slaap heeft een rechtstreekse invloed op de gezondheid en de ontwikkeling. Daarnaast rust je baby uit tijdens de slaap. Als een baby niet goed slaapt en niet uitgerust wakker wordt heeft dat direct een merkbaar effect op het humeur van je baby. Maar je zult ook merken dat als het opnieuw tijd is om te gaan slapen, dat het lastiger wordt voor je baby om in slaap te vallen. Hoe (o)vermoeider je baby, hoe lastiger je baby in slaap kan vallen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel. 

 

Herken je dit?

Je baby doet alleen hazenslaapjes
Je baby wil niet in zijn of haar eigen bedje slapen
Je baby valt alleen aan de borst in slaap
Je baby slaapt overdag eigenlijk helemaal niet (meer)
Je baby schrikt na inslapen zo weer wakker

Tips die je direct kunt toepassen
Voorkomen is altijd, maar zeker in dit geval, beter dan genezen. 

Breng consequent je baby (wakker) naar bed bij de eerste signalen van vermoeidheid
Creëer een vast slaapritueel om het verschil aan te geven tussen speel- en slaaptijd 
Zorg voor rust, regelmaat en voorspelbaarheid gedurende de dag

massage voor beter slapen baby

Er bestaat geen one-size-fits all

Het lijkt zo simpel; de tips van hierboven toepassen en klaar is kees. Maar zo werkt het niet in de praktijk. Iedere baby is anders. Iedere moeder en vader is anders. De tips kunnen zeker bijdragen aan het verminderen van de drempel om te gaan slapen. Maar het is niet in alle gevallen voldoende. Uit Nederlands onderzoek blijkt dat als baby’s 6 maanden oud zijn, 1 op de 10 ouders het slapen als een probleem ervaart. Als kinderen 1,5 jaar zijn is dat cijfer iets gedaald naar 8 procent. Slaapproblemen komen dus veel voor. Net als goedbedoelde adviezen van anders ouders en experts. Veel ouders zien met alle tegenstrijdige visies (wel/niet laten huilen) door de bomen het bos niet meer. Het mooie van de Slaaplekker-massage is dat je je hier niet in hoeft te verdiepen. Je hoeft geen kant te kiezen. Want de massage gaat prima samen met beide visies!

 

 

Wat houdt de Slaaplekker-massage precies in?

De Slaaplekker-massage is een korte massage die na veelvuldig onderzoek en uitproberen ontwikkeld is door Babymassage Nederland. Duizenden ouders en professionals zijn er  enthousiast over, waaronder ikzelf. Bij mijn dochter Carmen heb ik mooie resultaten bereikt met deze massage. De massage bevat 4 specifieke technieken die je in een bepaalde volgorde uitvoert. Elke techniek is met grote zorgvuldigheid gekozen. De massagetechnieken wijken af van de babymassagetechnieken die je normaal gesproken gebruikt als je je baby masseert. Dat komt omdat als je een baby die moe is masseert met reguliere babymassagetechnieken je baby direct zal reageren met hard huilen. Het doel en effect van de Slaaplekker-massage is je baby in de optimale bewustzijnsfase te krijgen zodat de baby sneller, dieper en langer slaapt, terwijl je baby aan de andere kant de verbinding met jou als ouder sterk blijft ervaren. Hierdoor voelt je baby zich veilig in zijn bedje, ondanks dat jij niet meer fysiek aanwezig bent.

 

 

massage voor beter slapen baby

Wat doen we als ik bij je thuis kom? 

Tijdens het consult kom ik bij je thuis en kijken we samen een uur lang wat hoe we jouw baby het beste kunnen ondersteunen om beter in- en door te slapen. Daarbij staat het aanleren van de Slaaplekker-massage centraal. Maar we kijken ook waar je tegenaan loopt, wat je al doet en ik denk mee in wat je nog zou kunnen proberen. Als moeder van 3 en babymassagedocent heb ik veel praktijkervaring met baby’s en slapen. Daarnaast vind ik het thema ‘slapen’ erg interessant en heb ik er veel over gelezen. Daardoor kan ik ernaar kijken vanuit verschillende hoeken/visies. Ik draag zelf niet een bepaalde visie uit, omdat ik niet geloof dat 1 aanpak werkt voor alle baby’s. In mijn optiek is het belangrijk om te kijken naar de omgevings(factoren) waarin de baby opgroeit en in hoeverre deze tegemoet komen aan de behoeften van het individuele kind. Ik stem me daarom af in het gesprek af op jou en je baby zodat wat ik aandraag aansluit bij jullie. Want het allerbelangrijkst is dat jij als ouder je gevoel en intuïtie blijft volgen. 

 Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Veelgestelde vragen

Voor welke leeftijdscategorie is de Slaaplekker-massage

Dit consult is voor baby's van ongeveer 4 weken tot 12 maanden, hoewel er geen 'harde' leeftijdseisen aan verbonden zijn. Voel je vrij om contact op te nemen en dan kijken we samen wat er mogelijk is. 

Wat als mijn baby slaapt tijdens het consult?
Samen stemmen we vooraf een tijd af die jou en je baby het beste past. Op de dag zelf kan het zijn dat je baby net een ander slaap/waakritme heeft dan je vooraf had ingeschat. Ik ben vrij flexibel en kan in veel gevallen eerder/later komen. Het is namelijk noodzakelijk dat je baby wakker is tijdens het consult (moe maar wakker is geen probleem). Het is uiteraard mogelijk om de massage te leren op een pop, maar dan kunnen we niet zien wat het effect van de massage is op je kindje en dat is bij de Slaaplekker-massage toch wel van grote meerwaarde

Wat doe ik als ik na het consult nog vragen heb?
Iedere cursist mag altijd mailen, bellen of een whatsapp bericht sturen bij vragen. Je ontvangt na het consult een hand-out (2 A4-tjes) met een samenvatting en massagetechnieken.

 Werkt de massage voor iedere baby?

Iedere baby is uniek. Daarom bestaan er geen standaard-oplossingen die voor iedere baby werken. Het is belangrijk om naast het aanleren van de Slaaplekker-massage te kijken waar de slaapproblemen vandaan komen. Het is belangrijk dat uitgesloten is dat er sprake is van een fysieke of medische redenen waardoor je baby niet goed slaapt. In de praktijk blijkt dat voor ongeveer 5% van de baby's de oorzaak te zijn. Het kan even puzzelen zijn en soms wat tijd kosten om te ontdekken wat jouw baby precies nodig heeft. Toch zien we dat er heel veel baby's zijn die na het toepassen van de Slaaplekker-massage veel beter slapen. 

Ik ben een ervaren en gecertificeerde babymassagedocente en daarnaast moeder van 3 kinderen. Ik volg regelmatig relevante (bij)scholingen. Ik ben geen babyslaap-expert, babycoach of babyconsulent. 


 
 
 
Kosten: € 29,95 (eenmalig consult van 60 minuten bij jou thuis) 
excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij > 5 km enkele reis

massage voor beter slapen baby

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid