fbpx

 

BABYMASSAGE EN -VOETREFLEXOLOGIE

babymassage leeuwarden

Masseer je baby net als vele moeders wereldwijd. De babymasssagetechnieken die je leert in deze cursus zijn afgeleid van de Shantala babymassagetechnieken. Shantala babymassage komt oorspronkelijk uit India waar de stevige lichaamsmassage aan baby’s in India geheel geïntegreerd is in de dagelijkse verzorging. De massage wordt gegeven met behulp van heel veel olie, kruiden en een (stoom)bad na afloop. De afgelopen decennia is Shantala babymassage over de hele wereld bekend geraakt. Wel zie je dat de massage hier en daar wat is aangepast om een goede aansluiting te krijgen in onze Westerse maatschappij.

babymassage leeuwardenWAT


Shantala babymassage is een eenvoudige liefdevolle ontspanningsmassage voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden oud. Je brengt als eerste een beetje olie op je handen aan. Over het algemeen herhaal je alle bewegingen minimaal drie keer achter elkaar.

HOE

Een volledige shantala babymassage bestaat uit 5 delen. Je begint bij het rompje van de baby, gaat dan door met de ledematen, vervolgens de buik, dan de rug en billen en eindigt bij het hoofdje van je baby. Hoe ouder je baby hoe langer je masseert en hoe meer druk je toepast.

WAAROM

Liefdevolle aanraking is een primaire levensbehoefte! Babymassage heeft tal van voordelen voor de baby en de ouders. Daarom is het een aanrader om al in de eerste maanden na de geboorte te starten met masseren zodat je direct alle voordelen begint te ervaren. 

 

 

Met babymassage zet je de tijd even stil: in het moment zelf pure aandacht en liefde aan je baby geven en genieten van wat is

babymassage leeuwarden

 

Babymassage biedt tal van voordelen – ook voor jou als ouder

Voor jou als ouder heeft het liefdevol aanraken en contact maken met je baby ook veel voordelen. Je wordt er rustig en ontspannen van. Masseren is echt iets wat je ‘in het moment’ houdt en is daarmee erg mindfull. Je maakt je los van alle dagelijkse bezigheden en prikkels en focust je helemaal op je kindje. Door het spiegelen van je baby, die tijdens de massage rustig en ontspannen wordt, wordt jij ook rustiger.  En die rust neem je mee in/bij de dagelijkse verzorging van je baby.  Bovendien leer je je kindje en zijn lichaamstaal/signalen goed te observeren en te interpreteren. Zo weet je in het dagelijks leven ook beter en sneller wat je kindje bedoelt en wil. Met de babyvoetreflexologie-technieken leer je hoe je veelvoorkomende kwaaltjes bij je baby kunt helpen verlichten/verminderen (bijv. verkoudheid & hoest, , darmkrampjes & obstipatie, refluxklachten en pijn van doorkomende tandjes). Welke ouders hebben in het bijzonder baat bij babymassage?

 • als je de eerste momenten met je kindje gemist hebt (bijv. door medische handelingen) 
 • als je je onzeker voelt in de verzorging van je kindje. Mis je geen signalen en interpreteer je ze wel goed?
 • als je graag je kindje vanaf dag 1 wilt masseren en op zoek bent naar de juiste technieken/een leuke workshop in je laatste trimester 
 • als je je kindje nog beter wilt leren kennen en jullie band wil versterken
 • als je graag nog meer wil leren vertrouwen op je moederinstinct 
 • als jij ontspannen lastig vind en het gevoel hebt dat je kindje dit oppikt.
 • als je graag wat quality-time doorbrengt met je pasgeboren kindje. 

Welke baby's hebben in het bijzonder baat bij babymassage? 

 • als je baby onrustig is
 • als je baby veel huilt
 • als je baby zich overstrekt
 • als je baby veel last heeft van darmkrampjes
 • als je baby gevoelig is en snel overprikkeld raakt
 • als je baby gespannen is en verhoogde spierspanning heeft
 • als je baby ontspannen en ontladen lastig vind.
 • als je baby moeilijk in slaap valt, kort slaapt, moeilijk doorslaapt of snel wakker schrikt (van geluid of als jij er niet bent)
 • als er sprake is van problemen met hechting

babymassage leeuwarden

 

Door babymassage ontwikkel je je intuïtie als ouder: je leert je baby en alle subtiele signalen beter kennen en erop in te spelen

 babymassageleeuwarden

Leer eenvoudig je kindje masseren in je eigen vertrouwde omgeving

Iedere cursist die zich aanmeldt via mijn site voor een online of privecursus krijgt toegang tot de online leeromgeving. De cursus omvat naast uitgebreide achtergrondinformatie en uitleg over wat voor te bereiden voor je gaat masseren RUIM 1,5 uur video! Kies je voor een privécursus dan leer ik je naast masseren ook kijken naar de lichaamssignalen van je kindje en hoe je de massage kunt afstemmen op je baby. En je kunt al je vragen direct stellen. De online leeromgeving kun je in dat geval zien als je naslagwerk waarin je dingen nog eens kunt nalezen/nakijken. 

Inhoud video’s

 • 50 minuten babymassageles (verdeeld over 3 lessen van 12, 18 en 20 minuten) op een pop
 • 21 minuten video waarin de losse technieken afzonderlijk worden getoond in korte video’s op een pop
 • 19 minuten video’s waarin allerlei praktijksituaties voorbij komen tijdens het masseren van een echte baby (o.a. lichaamssignalen herkennen en de massage afstemmen op je baby, omgaan met beweeglijkheid tijdens de massage,  het vinden van het juiste moment om te masseren en veelvoorkomende zaken waar kun je tijdens het masseren tegenaan kunt lopen + tips hoe je hiermee kunt omgaan)
 • 6 ½ minuut video over babyvoetreflexologie op een echte baby. Leer hoe je kwaaltjes van je kindje in 1 a 2 minuten kunt verlichten op het gebied van algehele ontspanning & slaap (in- en doorslapen, spanning loslaten), voeding & spijsvertering (krampjes/reflux) en weerstand (pijn bij doorkomende tandjes, verkoudheidsklachten)

 

 

Benieuwd geworden naar de cursus? Neem een kijkje!

 

 

Praktische informatieAccounts

Free Trial

Storage

PRIVE CURSUS€ 79,95 

(excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij >5 km enkele reis)

2x1 uur les aan huis + gratis toegang online leeromgeving


Onbeperkt vragen per e-mail/whats app/telefoon

Praktisch

Een baby heeft zijn eigen ritme en het is belangrijk om daarbij aan te sluiten. Bij aanmelding zoeken we samen een geschikte datum/tijd. Na betaling maak ik een account voor je aan in de online leeromgeving waar je gebruik van kunt maken tot je kindje 10 maanden oud is. 

GROEPSCURSUS€ 75,-

3 lessen van 1 uur in Club yoga Leeuwardenvragen in de les - geen toegang tot de online leeromgeving

Praktisch

Aanmelding en betaling via Club yoga. 


Serie 1: woe. 21 & 28 sept. en 5 okt. van 11.00 - 12.00 uur.

Serie 2: zat. 29 okt. en 5 & 12 nov. van 09.15 - 10.15 uur

 

ONLINE CURSUS€ 49,- 

Een online cursus met losse video's en videolessenOnbeperkt vragen per e-mail

Praktisch

Instromen in de cursus kan gedurende het hele jaar. Na betaling met Ideal ontvang je direct je inloggegevens. Je krijgt toegang tot de online leeromgeving tot je kindje 10 maanden oud is


TIP: boek een privé-cursus samen met een vriendin/zus bij jou of haar thuis en bespaar! 2 lessen van 1 uur zijn dan slechts € 59,90 p.p. en 3 lessen van 1 uur € 82,50 p.p. 

babymassage leeuwarden

 

Goed om te weten

 • Deze online cursus wordt ook aangeboden door Babykennis Academie in het programma ‘ontspanning voor jou en je onrustige baby’
 • De massagetechnieken zijn makkelijk aan te leren omdat ze vrij intuïtief zijn.
 • De meeste moeders volgen de privé- of groepscursus samen met hun baby, maar er mag 1 extra persoon (zónder baby) zoals de partner meekijken
 • Je kunt starten met deze babymassagetechnieken als je kindje 6 weken of ouder is. De voetreflexologietechnieken kun je al daarvoor toepassen.  
 • De eerste keer, zeker als je kindje onder de 3 maanden is, masseer je kort (± 10 minuten). Dit bouw je tijdens de overige lessen en met thuis oefenen verder op. Zo kan je kindje wennen aan gemasseerd worden en krijgt hij een positieve associatie met massage. 
 • Je masseert niet als je kindje honger heeft of binnen 20 minuten na een voeding, bij (acute) infecties/(kinder)ziekte, koorts, opgezwollen lymfeklieren, of binnen een week na vaccinatie. Als je kindje erg zweet tijdens de massage via de handjes of voetjes dan stop je direct. 

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid