fbpx

 

NATUURLIJK! BEVALLEN

Alle ruimte voor je natuurlijke geboorte-instincten

Vanuit vertrouwen samenwerken met je lichaam

Bevallen zoals het door de natuur is bedacht

 
 
Bevallen zoals de natuur het heeft bedacht
Niks meer en niks minder
 
 
Je zwangerschap is een bijzondere periode waarin je toeleeft naar de komst van jouw of jullie kindje.
Begrijpelijk dat je je daar goed op wilt voorbereiden; zelf of met je partner.
Hoewel je lichaam precies weet wat het moet doen, kun jij zelf ook een positieve bijdrage leveren.
Zo vergroot je de kans op een natuurlijke geboorte en goede start voor jezelf en je kindje.
 
De cursus Natuurlijk! Bevallen leert je precies wat je kunt verwachten en kunt doen. 
Kennis over het geboorteproces en de werking van het lichaam en hoe jij dat slim kunt 
ondersteunen met ademhalingstechnieken en lichaamshoudingen. En een dijk van een 
geboorteplan waardoor je weet wat je wil, wat er mogelijk is en hoe je daar binnen kunt bewegen
 
Dat geeft vertrouwen in de aanstaande geboorte.

 

 

Waarom kies je voor Natuurlijk! Bevallen

Zwangerschap en bevallen is een natuurlijk proces dat in de meeste gevallen goed gaat. Kalm vertrouwen, overgave en je natuurlijke geboorte-instincten de ruimte geven spelen daarbij een belangrijke rol; zij zorgen dat de bevalling vlot kan verlopen omdat je lichaam optimaal zijn werk kan doen. 

In de cursus Natuurlijk! Bevallen laat ik je eenvoudig zien wat er mis gaat bij de meeste bevallingen en wat je kunt doen om dat te voorkomen. Hoe je slim kunt samenwerken met je lichaam zodat het proces zich soepeler kan voltrekken. En hoe je een sfeer rond de geboorte kunt creëren waarin rust, comfort en vertrouwen centraal staan. 

Kenmerken Natuurlijk! Bevallen

een complete cursus voor zwangerschap en geboorte
specifiek gericht op natuurlijk en instinctief bevallen, met behoud van eigen regie
een unieke combinatie van vertrouwen op jezelf en in je natuurlijke geboorte-instincten en kijken waar je nog slimmer kunt samenwerken met je lichaam obv wetenschappelijke slimmigheden
ontdek hoe jouw ideale bevalling eruit ziet en wat je daarvoor nodig hebt. 
voor een natuurlijke geboorte-ervaring voor moeder en kind

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

 

 

 

Dit is dé cursus voor jou als je

streeft naar een natuurlijke bevalling zonder al te veel medische of zweverige toeters en bellen 
een nuchtere cursus zoekt die jou in korte tijd uitstekend voorbereid op natuurlijk bevallen
geen zin of tijd hebt voor meerdere cursusmomenten en bij voorkeur in 1 keer alle informatie tot je neemt
positief realistisch tegen de geboorte aankijkt en een cursus zoekt met deze insteek
al iets weet of gelezen hebt over bevallen of al een keer bevallen bent en je snel informatie tot je kunt nemen
een praktische cursus zoekt die je (bijna) al het werk uit handen neemt
graag wilt weten hoe je je lichaam kunt ondersteunen tijdens de bevalling qua lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken zodat je ermee kunt samenwerken, in plaats van onbedoeld tegenwerken

Voor wie is deze cursus

Als zwangere en (geboorte)partner wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn op de bevalling. Je wil weten wat je te wachten staat, welke mogelijkheden er zijn en hoe je de regie in eigen hand houdt. Je bent nuchter en praktisch ingesteld en hebt vertrouwen in jezelf, in de natuur en in je eigen geboorte-instincten. Hypnobirthing vindt je interessant, maar net iets too much. Je (geboorte) partner trouwens ook. 

Je wil graag goed voorbereid de bevalling in gaan. Misschien omdat het je eerste zwangerschap is of juist omdat je het anders wil doen dan bij een vorige geboorte.  Of omdat je een medische indicatie hebt. Want bij bevallen geldt, hoe meer ontspannen je bent, hoe soepeler het proces verloopt.  

Je voelt niet de behoefte om hem te plannen of van a tot z te regisseren, maar je wil het gevoel hebben dat je er klaar voor bent. En je weet dat het je kansen op een positieve geboorte-ervaring waar je met een tevreden gevoel op terugkijkt vergroot als je je goed voorbereid.  

Hypnobirthing cursus in Friesland

 

Wat voor type cursus kun je volgen?

Iedere situatie is anders, iedereen leert anders, iedereen is anders. Kies daarom zelf jouw optimale cursus-vorm.Accounts

Free Trial

Projects

Storage

Domains

PRIVECURSUS

€ 127,-

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd 1x3,5 uur bij je thuis

onbeperkt vragen via bellen/app/e-mail

lesdata/tijd in overleg

Bij jullie thuis

GROEPSCURSUS

€ 67,- / 97,-

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd 1 x 3 /3,5 uur in een groep

onbeperkt vragen via bellen/app/e-mail

Nog geen nieuwe datum voor 2024. Mail bij interesse en dan stemmen we een

weekenddagdeel af met alle geïnteresseerden

Bij mij thuis/Club yoga Leeuwarden

ONLINE CURSUS

€ 57,-

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd: geen. dit is een zelfstudie-cursus

onbeperkt vragen via de e-mail


Privécursus: excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij afstand > 5 km enkele reis 
Groepscursus: Minimaal 3 stellen bij een reguliere cursus of 4 vrouwen bij een Women-only cursus. Prijs is € 67,- p.p/ € 97,- p.stel en incl. koffie/thee/fruit/lekkers. 

 

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

Wat leer je met deze cursus Natuurlijk! Bevallen?

De cursus Natuurlijk! Bevallen is verdeeld over 5 lessen in mijn online leeromgeving. Ik werk relatief veel met – korte stukjes – geschreven tekst. Uiteraard wordt de informatie ondersteunt met afbeeldingen, oefeningen, audio en video. Iedere cursist die zich aanmeldt voor een cursus Natuurlijk! Bevallen krijgt toegang tot de online leeromgeving; ook als je een groeps- of privecursus volgt. De online leeromgeving is je bibliotheek en naslagwerk en – indien van toepassing – volg je op een later moment de groeps- of privéles.WELKOM


Allereerst heet ik je hartelijk welkom in de online leeromgeving in een welkomstvideo én leg ik je uit hoe het programma is opgebouwd en hoe je het programma het beste kunt volgen. Dat helpt je om het maximale eruit te halen!

LES 1

knowledge empowers you

Leer alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte en de werking van je lichaam. Aan bod komen de baarmoederspieren, je hormonen, het autonoom zenuwstelsel en je hersenen (je (onder)bewustzijn, je natuurlijke baringsinstincten, het reptielenbrein) en wat voor invloed spanning en ontspanning hierop hebben. Geen overload aan kennis want dat verstoort de weg naar je emotionele brein waar je bevalling klaar ligt. Wel leren hoe je kunt samenwerken met je lichaam ipv onbewust tegenwerken.


Er zullen zoveel kwartjes vallen! Bovendien helpt het angst voor de bevalling te verminderen; want als je weet wat er gebeurt in je lichaam en waarom, dan kun je daar gemakkelijker in ontspannen en je aan overgeven in plaats van (onbewust) tegen verzetten.

LES 2

breathe, believe, receive

Tijdens de bevalling is je ademhaling je steun en toeverlaat. Ze helpt je geconcentreerd, kalm en energiek te blijven. 


In les 2 leer je maar liefst 9 verschillende ademhalings-technieken zijn om de (pers)weeën op te vangen. Uiteraard hoef je ze niet allemaal te beheersen, je filtert die technieken eruit die je aanspreken. Je zult merken dat ademhalingstechnieken je enorm laten ontspannen, ook al denk je dat je ‘slechts’ leert ademen door de wee heen. 


Ook leer je een simpele, maar zeer effectieve lichte aanrakingsmassage die zorgt voor de aanmaak van extra endorfines waardoor pijn sterk verminderd.

LES 3

van wensenlijst naar mensenlijst

Ik ga je helpen bij het opstellen van jullie unieke geboorteplan. Je krijgt uitgebreide informatie over het hoe en waarom en over alle belangrijke opties/keuze die je hebt (pijnbestrijding, lichaamshoudingen om weeën op te vangen, vaginaal toucheren, navelstreng uit laten kloppen, optimale omstandigheden om in te bevallen, baren van de placenta/placentazorg, gebroken vliezen, inknippen, inleiden, keizersnede, het magische eerste uur en mutsje bij je baby)


Ik vertel je wat ergens de voor- en nadelen zijn en wat je kunt meenemen in je overwegingen bij het maken van een keuze. Je krijgt meerdere voorbeelden en lege sjablonen (met tekst en/of afbeeldingen) zodat je direct aan de slag kunt.

LES 4

regie hebben houden

Als je kijkt wat een bevalling tot een vervelende/ traumatische ervaring maakt, dan gaat het er vaak niet om wát er is gebeurd maar meer hóe het is gebeurd. Vaak zie je dan dat er over de grenzen van de vrouw is gegaan, dat er niet naar haar geluisterd is of dat haar stem niet serieus is genomen. 


Je krijgt alle handvatten om zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling te nemen. Je bent goed geïnformeerd over je opties/rechten, durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener en bewaakt je/jullie grenzen.

LES 5

de dag van de geboorte

In les 5 gaan we in op de dag van de bevalling. Je krijgt informatie over de verschillende fases van de geboorte en daarnaast geef ik jullie veel praktijkvoorbeelden waardoor je een goed beeld krijgt wat je kunt verwachten. Verder leer je ook hoe de geboortepartner jou in iedere fase goed kan ondersteunen. 

 

 

“Bedankt voor de fijne cursus! Het was heel leerzaam en inspirerend. In plaats van tegen de bevalling op te kijken, heb ik nu het gevoel dat ik er klaar voor ben. Heb nu wel het gevoel dat ik het aankan :-)”

Hester

“Wij vonden trouwens je ‘extra light’ cursus erg informatief, en behulpzaam, en gaan beide met een goed gevoel de bevalling tegemoet. Het heeft mijn zelfvertrouwen in ieder geval vergroot! Dus alsnog dank daarvoor”. 

Hilde

“Ik heb samen met een zwangere vriendin de cursus gevolgd. Wij hebben er veel aan gehad! Veel dingen gehoord die ik van vriendinnen, of verloskundige niet hoorde, nogmaals dank!”

Anneke

 

 

 

Volg ook dit slimme en efficiënte programma

De cursus Natuurlijk! Bevallen is geïnspireerd op Hypnobirthing, maar dan zonder alles wat veel mensen als ‘zweverig’ ervaren (bijv. affirmaties, hypnose, visualiseren). Ik heb deze cursus ontwikkeld omdat ik na een aantal jaren lesgeven als Hypnobirthing docent dat veel vrouwen het programma niet volgen omdat ze het net iets too much vinden. Iets te vaag, te zweverig, te alternatief, te veel werk qua oefenen. Begrijpelijk, maar ook heel jammer omdat je daarmee de enorm waardevolle informatie over natuurlijke zwangerschap en geboorte, regie houden en vol vertrouwen bevallen daarmee ook niet ontvangt. In deze unieke en praktische cursus Natuurlijk! Bevallen heb ik alle waardevolle tips, tools en ademhalingstechnieken van het Hypnobirthing programma verzameld. Aangevuld met al mijn kennis en praktijkervaring als Hypnobirthing docent en moeder die zelf 3x is bevallen met behulp van de Hypnobirthing technieken. Ik weet als geen ander wat wel en niet werkt, hoe het werkt en wat de valkuilen zijn.

Na het volgen van de cursus

weet je alles wat je moet weten over de geboorte
weet je hoe je slim kunt samenwerken met je lichaam ipv dat je je lichaam onbewust tegenwerkt
kijk je vol vertrouwen en positief aan tegen de geboorte 
weet je hoe je een sfeer creëert rond je zwangerschap en bevalling waarin ontspanning en vertrouwen centraal staan
ben je je eigen expert als het gaat over je wensen en verlangens voor je zwangerschap en geboorte 
zijn jij en je evt. (geboorte)partner helemaal klaar voor de bevalling en dichter bij elkaar gebracht – fijn voor het aankomende ouderschap!

 

 
 "Ik heb bij Nynke de cursus Natuurlijk! Bevallen gevolgd. Een cursus van een dagdeel waarin je heel veel informatie krijgt over een natuurlijke bevalling. Het heeft mijn ogen geopend, mede door de grote kennis van Nynke. Ik kijk nu meer ontspannen tegen de bevalling aan en heb dankzij de cursus een helder geboorteplan kunnen maken. Ik kan het iedereen aanraden, die misschien niet meteen zit te wachten op een volledige cursus, maar wel graag de belangrijkste hoogtepunten wil meekrijgen. Daarnaast is het ook nog eens een goed verzorgde, gezellig dag".


Danielle

Er kwam vertrouwen in mijn lichaam en verandering in mijn denken, niet langer het idee van het niet aan kunnen.  Het geboorte plan heeft mij ontzettend geholpen.  Ik besloot de natuur zo veel mogelijk zijn eigen gang te laten gaan, want als mijn lichaam het zou kunnen, dan zou ik het ook kunnen en dan kwam ik er samen met mijn kleintje doorheen.  Dit was zeker op het laatst nog spannend omdat er sprake was van eventueel inleiden, maar met 41+3 ben ik uiteindelijk bevallen van een gezond meisje. En dit is mij 100% meegevallen. De rust die ik tijdens de bevalling had had ik niet voorheen kunnen bedenken. Maar ik dank veel daar aan het feit dat ik door jou me in een positie heb kunnen plaatsen waarbij ik wist wat ik zou willen en daarom kon verwachten.  Daarom wil ik je bij deze nogmaals bedanken voor de hulp en kennis". 


Marinka 


"Ik was ontzettend bang voor de bevalling, het idee van niet weten wat er gaat gebeuren en hoe mijn lichaam daarop zou reageren jaagde mij angst aan.  De informatie die je hebt gegeven in de cursus en jou kijk op bevallen heeft daar langzaam, maar toch uiteindelijk heel duidelijk een omslag in gemaakt. Door wat je vertelde en uitlegde voelde ik me meer voorbereid over wat ik wilde, was ik geïnformeerd over mijn keuzes en kreeg ik regie over een situatie die ik totaal niet kon overzien daarvoor".


Judith

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

Veelgestelde vragen & antwoorden

deze cursus is geschikt voor bijna iedereen (1e bevalling of volgende, thuis- of ziekenhuisbevalling al dan niet met medische indicatie). De informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard
Je kunt op ieder moment in je zwangerschap starten. Deze cursus wordt ook vaak gevolgd door stellen die last minute nog een cursus willen volgen. Hoe vroeger hoe fijner, dan heb je meer rust en tijd om de informatie tot je te nemen
samen of alleen te volgen. In plaats van je partner mag ook je moeder of een vriendin mee naar de les.
hou je niet van dingen uitzoeken? Deze cursus neemt je grotendeels het werk uit handen
direct na aanmelding krijg je je inlogcodes toegestuurd. Je bepaalt dus zelf wanneer én hoe vaak je met je cursus bezig gaat
afhankelijk van je polis en de voorwaarden van jouw verzekeraar kan de cursus (deels) vergoed worden omdat ik lid van de beroepsvereniging BCE

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

 
 
 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid