fbpx

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

 

NATUURLIJK! BEVALLEN

Alle ruimte voor je natuurlijke geboorte-instincten

Vanuit vertrouwen samenwerken met je lichaam

Bevallen zoals het door onze natuur is bedacht

 
 
 
Natuurlijk kun jij bevallen!
 
Je bent (al bijna) in je derde trimester en de bevalling komt in zicht. Begrijpelijk dat je je daar goed op wilt voorbereiden, samen met je (geboorte)partner. Je ziet bevallen als een normale levensgebeurtenis in het leven van een vrouw. Omdat je lichaam hiervoor is gemaakt. Hoewel je lichaam precies weet wat het moet doen, ben je je bewust dat jijzelf ook een positieve bijdrage kan leveren. Met slimme ademhalingstechnieken en ondersteunende lichaamshoudingen. Maar ook met kennis over wat je kan verwachten in elke fase van de bevalling en een goed geboorteplan, zodat jullie de regie hebben én houden. Zo vergroot je de kans op een fijne geboorte en rustige start voor jezelf en je baby.
 
 
 
 

De cursus Natuurlijk! Bevallen: het korte, nuchtere alternatief voor wie Hypnobirthing het nét niet is

Hypnobirthing is populair, maar niet ieders ‘cup of tea’. Dingen als affirmaties, visualisaties, hypnose, en prenataal ouderschap zijn voor een groep (aanstaande) ouders net iets té zweverig of vaag. Een Hypnobirthing-cursus vraagt bovendien best wat tijd qua oefenen met de technieken. Wat het ook is; jij voelt geen match en daarom volg je geen Hypnobirthing cursus. Begrijpelijk, maar ook heel jammer omdat je daarmee de enorm waardevolle informatie over natuurlijke zwangerschap en geboorte, regie houden en slim samenwerken met je lichaam daarmee ook niet ontvangt.

Als Hypnobirthing-docent en moeder die zelf 3x prachtig bevallen is met behulp van de Hypnobirthing-technieken vond ik dit zonde. Het is als het kind met het badwater weggooien.

En daarom heb ik een aantal jaren geleden de cursus Natuurlijk! Bevallen ontwikkeld. In deze korte, praktische, ééndaagse variant van de cursus Hypnobirthing ontvang je alle waardevolle kennis uit het Hypnobirthing programma. Je ontdekt bovendien hoe je vanuit diep vertrouwen kunt samenwerken met je lichaam en je natuurlijke geboorteinstincten. Precies zoals de natuur het heeft bedoeld. En we bespreken uitgebreid hoe je samen met je geboortepartner de regie kunt nemen en houden over je bevalling.

 

 

 

Je kiest voor de cursus Natuurlijk! Bevallen als

je nuchter en praktisch ingesteld bent en als het op bevallen aankomt (veel) vertrouwen hebt jezelf, in de natuur en in je geboorte-instinct.
je goed voorbereid de bevalling in wilt gaan; misschien omdat het je eerste zwangerschap is of omdat je bewust op zoek bent naar een andere ervaring dan bij de eerste.
je zoekt een korte maar complete cursus die je precies leert wat je te wachten staat, welke mogelijkheden er zijn en hoe je de regie in eigen hand houdt.
je wilt ontdekken hoe je slim kunt samenwerken met je lichaam en geboorte-instincten tijdens de bevalling met lichaamshoudingen, massage en ademhalingstechnieken waardoor het proces soepeler verloopt.
  je niet de behoefte voelt om je bevalling van a tot z te regisseren, maar wel het gevoel wilt hebben dat je er klaar voor bent
je streeft naar een positieve geboorte-ervaring waar je met een tevreden gevoel op terugkijkt. Je begrijpt dat je daar (deels) zelf invloed op hebt met een goede voorbereiding.

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

 

cursus Leeuwarden

 

 

Dit is dé cursus voor jou als je

streeft naar een natuurlijke bevalling zonder al te veel medische of zweverige toeters en bellen 
een nuchtere cursus zoekt die jou/jullie in korte tijd uitstekend voorbereid op de bevalling die jij voor je ziet
geen zin of tijd hebt voor meerdere cursusmomenten en bij voorkeur in 1 keer alle informatie tot je neemt
positief realistisch tegen de geboorte aankijkt en een cursus zoekt met deze insteek
een praktische cursus zoekt die je (bijna) al het werk uit handen neemt
graag wilt weten hoe je met je lichaam kunt samenwerken ipv onbedoeld tegenwerken

 

 

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

5 lessen om jou te voorzien van alle kennis en tools

De cursus Natuurlijk! Bevallen is verdeeld over 5 lessen in mijn online leeromgeving waar iedere cursist toegang tot krijgt. Je volgt hier in je eigen tempo de cursus of je gebruikt het als naslagwerk na een groeps- of privéles. Ik werk relatief veel met – korte stukjes – geschreven tekst, ondersteunt met afbeeldingen, oefeningen, audio en video. In de geboortezorg wijzigen regelmatig dingen en zo kan ik snel aanpassingen doen. Zo weet je zeker dat je altijd up-to-date informatie van hoge kwaliteit ontvangt!WELKOM


Allereerst heet ik je hartelijk welkom in de online leeromgeving in een welkomstvideo én leg ik je uit hoe het programma is opgebouwd en hoe je het programma het beste kunt volgen. Dat helpt je om het maximale eruit te halen!

LES 1

knowledge empowers you

Leer alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte en de werking van je lichaam. Aan bod komen de baarmoederspieren, je hormonen, het autonoom zenuwstelsel en je hersenen (je (onder)bewustzijn, je natuurlijke baringsinstincten, het reptielenbrein) en wat voor invloed spanning en ontspanning hierop hebben. Geen overload aan kennis want dat verstoort de weg naar je emotionele brein waar je bevalling klaar ligt. Wel leren hoe je kunt samenwerken met je lichaam ipv onbewust tegenwerken.


Er zullen zoveel kwartjes vallen! Bovendien helpt het angst voor de bevalling te verminderen; want als je weet wat er gebeurt in je lichaam en waarom, dan kun je daar gemakkelijker in ontspannen en je aan overgeven in plaats van (onbewust) tegen verzetten.

LES 2

breathe, believe, receive

Tijdens de bevalling is je ademhaling je steun en toeverlaat. Ze helpt je geconcentreerd, kalm en energiek te blijven. 


In les 2 leer je maar liefst 9 verschillende ademhalings-technieken zijn om de (pers)weeën op te vangen. Uiteraard hoef je ze niet allemaal te beheersen, je filtert die technieken eruit die je aanspreken. Je zult merken dat ademhalingstechnieken je enorm laten ontspannen, ook al denk je dat je ‘slechts’ leert ademen door de wee heen. 


Ook leer je een simpele, maar zeer effectieve lichte aanrakingsmassage die zorgt voor de aanmaak van extra endorfines waardoor pijn sterk verminderd.

LES 3

van wensenlijst naar mensenlijst

Ik ga je helpen bij het opstellen van jullie unieke geboorteplan. Je krijgt uitgebreide informatie over het hoe en waarom en over alle belangrijke opties/keuze die je hebt (pijnbestrijding, lichaamshoudingen om weeën op te vangen, vaginaal toucheren, navelstreng uit laten kloppen, optimale omstandigheden om in te bevallen, baren van de placenta/placentazorg, gebroken vliezen, inknippen, inleiden, keizersnede, het magische eerste uur en mutsje bij je baby)


Ik vertel je wat ergens de voor- en nadelen zijn en wat je kunt meenemen in je overwegingen bij het maken van een keuze. Je krijgt meerdere voorbeelden en lege sjablonen (met tekst en/of afbeeldingen) zodat je direct aan de slag kunt.

LES 4

regie hebben houden

Als je kijkt wat een bevalling tot een vervelende/ traumatische ervaring maakt, dan gaat het er vaak niet om wát er is gebeurd maar meer hóe het is gebeurd. Vaak zie je dan dat er over de grenzen van de vrouw is gegaan, dat er niet naar haar geluisterd is of dat haar stem niet serieus is genomen. 


Je krijgt alle handvatten om zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling te nemen. Je bent goed geïnformeerd over je opties/rechten, durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener en bewaakt je/jullie grenzen.

LES 5

de dag van de geboorte

In les 5 gaan we in op de dag van de bevalling. Je krijgt informatie over de verschillende fases van de geboorte en daarnaast geef ik jullie veel praktijkvoorbeelden waardoor je een goed beeld krijgt wat je kunt verwachten. Verder leer je ook hoe de geboortepartner jou in iedere fase goed kan ondersteunen. 

 

Zij gingen je al voor!

“Bedankt voor de fijne cursus! Het was heel leerzaam en inspirerend. In plaats van tegen de bevalling op te kijken, heb ik nu het gevoel dat ik er klaar voor ben. Heb nu wel het gevoel dat ik het aankan :-)”

Hester

“Wij vonden trouwens je ‘extra light’ cursus erg informatief, en behulpzaam, en gaan beide met een goed gevoel de bevalling tegemoet. Het heeft mijn zelfvertrouwen in ieder geval vergroot! Dus alsnog dank daarvoor”. 

Hilde

“Ik heb samen met een zwangere vriendin de cursus gevolgd. Wij hebben er veel aan gehad! Veel dingen gehoord die ik van vriendinnen, of verloskundige niet hoorde, nogmaals dank!”

Anneke

 

 

 

Na het volgen van de cursus

weet je alles wat je moet weten over de geboorte
weet je hoe je slim kunt samenwerken met je lichaam ipv dat je je lichaam onbewust tegenwerkt
kijk je vol vertrouwen en positief aan tegen de geboorte 
weet je hoe je een sfeer creëert rond je zwangerschap en bevalling waarin rust en vertrouwen centraal staan
ben je je eigen expert als het gaat over je wensen en verlangens voor je zwangerschap en geboorte 
zitten jij en je (geboorte)partner helemaal op 1 lijn en zijn jullie klaar voor de bevalling

 

 

Ben je klaar om voorgoed jouw kijk op bevallen te veranderen?Accounts

Free Trial

Projects

Storage

Domains

PRIVECURSUS

€ 127,-

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd 1x3,5 uur bij je thuis

onbeperkt vragen via bellen/app/e-mail

geen privecusussen tot aan de herfstvakantie ivm verhuizing 

Bij jullie thuis

GROEPSCURSUS

€ 77,- / 97,-

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd 1 x 3 uur en 15 min. in een groep

onbeperkt vragen via bellen/app/e-mail

geen nieuwe lesdata tot de herfstvakantie ivm verhuizing


ONLINE CURSUS

€ 69,95

toegang online leeromgeving t/m wk 43 van je zwangerschap

lestijd: geen. dit is een zelfstudie-cursus

onbeperkt vragen via de e-mail


Privécursus: excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij afstand > 5 km enkele reis 
Groepscursus: Minimaal 3 stellen bij een reguliere cursus of 4 vrouwen bij een Women-only cursus. Prijs is € 67,- p.p/ € 97,- p.stel en incl. koffie/thee/fruit/lekkers. 

 

 
 
 
 "Ik heb bij Nynke de cursus Natuurlijk! Bevallen gevolgd. Een cursus van een dagdeel waarin je heel veel informatie krijgt over een natuurlijke bevalling. Het heeft mijn ogen geopend, mede door de grote kennis van Nynke. Ik kijk nu meer ontspannen tegen de bevalling aan en heb dankzij de cursus een helder geboorteplan kunnen maken. Ik kan het iedereen aanraden, die misschien niet meteen zit te wachten op een volledige cursus, maar wel graag de belangrijkste hoogtepunten wil meekrijgen. Daarnaast is het ook nog eens een goed verzorgde, gezellig dag".


Danielle

Er kwam vertrouwen in mijn lichaam en verandering in mijn denken, niet langer het idee van het niet aan kunnen.  Het geboorte plan heeft mij ontzettend geholpen.  Ik besloot de natuur zo veel mogelijk zijn eigen gang te laten gaan, want als mijn lichaam het zou kunnen, dan zou ik het ook kunnen en dan kwam ik er samen met mijn kleintje doorheen.  Dit was zeker op het laatst nog spannend omdat er sprake was van eventueel inleiden, maar met 41+3 ben ik uiteindelijk bevallen van een gezond meisje. En dit is mij 100% meegevallen. De rust die ik tijdens de bevalling had had ik niet voorheen kunnen bedenken. Maar ik dank veel daar aan het feit dat ik door jou me in een positie heb kunnen plaatsen waarbij ik wist wat ik zou willen en daarom kon verwachten.  Daarom wil ik je bij deze nogmaals bedanken voor de hulp en kennis". 


Marinka 


"Ik was ontzettend bang voor de bevalling, het idee van niet weten wat er gaat gebeuren en hoe mijn lichaam daarop zou reageren jaagde mij angst aan.  De informatie die je hebt gegeven in de cursus en jou kijk op bevallen heeft daar langzaam, maar toch uiteindelijk heel duidelijk een omslag in gemaakt. Door wat je vertelde en uitlegde voelde ik me meer voorbereid over wat ik wilde, was ik geïnformeerd over mijn keuzes en kreeg ik regie over een situatie die ik totaal niet kon overzien daarvoor".


Judith

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

FAQ

deze cursus is in principe geschikt voor iedereen (1e bevalling of volgende, thuis- of ziekenhuisbevalling al dan niet met medische indicatie). De informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard
Je kunt op ieder moment in je zwangerschap starten. Deze cursus wordt ook vaak gevolgd door stellen die last minute nog een cursus willen volgen. Hoe vroeger hoe fijner, dan heb je meer rust en tijd om de informatie tot je te nemen
je kunt de cursus samen of alleen volgen. In plaats van je partner mag ook je moeder of een vriendin mee naar de les.
hou je niet van oefenen en thuis nog van alles doen en uitzoeken? Als je kiest voor de groeps- of privévariant dan neemt deze cursus je grotendeels het werk uit handen
afhankelijk van je polis en de voorwaarden van jouw verzekeraar kan de cursus (deels) vergoed worden

Eendaagse bevalcursus Leeuwarden

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid