fbpx

Hypnobirthing cursus in Friesland

 

HYPNOBIRTHING

Positief toeleven naar de geboorte

Sterke ouder-kind relatie ontwikkelen

Vol vertrouwen relaxt bevallen 

 
 
 
 
Born to give Birth: En met Hypnobirthing wordt jij de beste beval-versie van jezelf
 
Je bent zwanger! Een bijzondere periode breekt aan waarin je toeleeft naar de komst van jouw/jullie kindje. Je begrijpt ten volste dat de wijze waarop je in het leven komt vormend is voor het latere leven. Daarom wens je voor jezelf en je baby een krachtige geboorte-ervaring waar vertrouwen en ontspanning centraal staan. Je begrijpt dat door aan je angsten en beperkende overtuigingen te werken die een mooie bevalling in de weg staan deze straks soepeler zal verlopen. Daarom wil je graag samen met je (geboorte)partner de Hypnobirthing-cursus volgen. Want die leert je precies hoe dit werkt.

 

Je kiest voor Hypnobirthing als je

 
veel waarde hecht aan een goede en grondige voorbereiding: fysiek, mentaal en praktisch
de diepe wens voelt om al in de zwangerschap een (h)echte band aan te gaan met je baby in je buik. Want ouders ben je vanaf dag 1.
gelooft dat jijzelf een positieve invloed hebt op de geboorte en hierin wil investeren
precies wilt weten hoe het zit met de fysiologie van de geboorte (hormonen, baarmoederspieren, lichaamshoudingen etc.) zodat je tijdens de bevalling optimaal kunt samenwerken met je lichaam.
je beseft dat angst en negatieve overtuigingen een mooie bevalling belemmeren. Daarom doe je graag zelfonderzoek om deze los te laten en te vervangen door bekrachtigende gedachten
een zichzelf versterkende combinatie van ademhalings- en ontspanningstechnieken en positieve/sterke mindset eigen wilt maken waar je tijdens de bevalling op kunt bouwen.


 

 

 
 
 
 


“In 2014 introduceerde ik Hypnobirthing in Friesland. Honderden stellen heb ik ondertussen begeleid in groeps-, privé-, en online cursussen naar hun gewenste geboorte. 3x ben ik zelf ontspannen en comfortabel bevallen in slechts een paar uur tijd met behulp van Hypnobirthing. Ik ken het programma van binnen en van buiten en ik help jou graag om relaxed, goed

geïnformeerd en krachtig je bevalling in te gaan”.

 

 

Dit is dé cursus voor jou als je

bevallen heel spannend vind of angstig bent om te bevallen en dit wil ombuigen naar vertrouwen
bang bent om de controle te verliezen en wilt leren loslaten en in overgave te gaan
bewust en krachtig jouw gewenste geboorte-ervaring wil creëren vanuit liefdevolle verbinding met jezelf, je baby en je geboortepartner
ontspannen lastig vind en hierbij graag intensieve begeleiding wilt
je graag tot in de puntjes voorbereid op je bevalling en niet over 1 nacht ijs gaat.

Hypnobirthing cursus in Friesland

Hypnobirthing cursus in Friesland
 
 s in Friesland

 

6 lessen om jou te voorzien van alle kennis en toolsLES 1

knowledge empowers you

Geen overload aan kennis want dat verstoort de weg naar je emotionele brein waar je bevalling klaar ligt. Wel leren samenwerken met je lichaam ipv onbewust tegenwerken.


 

Alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte.


Uitgebreide informatie over de werking van jouw geniale vrouwelijke lichaam (spieren, hormonen, autonoom zenuwstelsel)


Uitleg over de relatie en invloed van angst en pijn op het geboorteproces.


Alles over de connectie tussen lichaam en geest.


LES 2 

 bonding beforte birth

Duik in de wereld van de pre- en perinatale thematiek en sta stil bij het wonder dat je aan het creëeren bent.Ontdek hoe 25 jaar epigenetisch onderzoek de visie op het ouderschap vandaag de dag heeft veranderd en vormgegeven.


Wat weet je van je eigen geboorte? Ontdek hoe het zit met geboortepatronen en familiedynamieken.


Lees en leer alles over authentiek communiceren met je baby in je buik. Maar liefst 8 oefeningen (waarvan 4 ingesproken) helpen je de band met je kindje nog verder te versterken.
LES 3

 jouw ultieme ontspanningsroutine

Ga aan de slag en ontdek de grote kracht van de verschillende Hypnobirthing technieken (ademhaling, diepe ontspanning, visualisaties en affirmaties).


Ontspannen toeleven naar de geboorte dankzij je positieve mindset.


3 krachtige ademhalingstechnieken houden je kalm en ontspannen en voorzien je lichaam en baby van voldoende zuurstof tijdens de hele bevalling.


Snel en moeiteloos in diepe ontspanning gaan en daar lange(re) tijd in blijven. Leer je bovendien af te sluiten voor afleiding om tijdens de bevalling gefocust te kunnen blijven.


Minder stress in je zwangerschap, goed voor jou en je baby!

LES 4

van wensenlijst naar mensenlijst

NIEUW! Maak jouw unieke geboorte- én verbindingsplan! Geboorteplan-sjablonen, voorbeelden en tips helpen je praktisch op weg.


Leer hoe je de geboorte voor moeder en kind zo rustig en veilig mogelijk kunt laten verlopen voor een optimale start en goede hechting.


Ontdek hoe het Nederlandse geboortezorg systeem in elkaar zit. Wat zeggen de cijfers? Wat zijn de sterke en zwakke punten? Waar moet je rekening mee houden?


Maak weloverwogen beslissingen voor je geboorteplan aan de hand van uitgebreide informatie over 26 belangrijke punten (bijv. toucheren, monitoring, navelstreng uit laten kloppen, pijnbestrijding, placentazorg, sfeer/ruimte v.d. bevalling, inknippen, inleiden, keizersnede, gouden uuretc.)


Ontvang daarbovenop uitgebreide input voor je verbindingsplan (huid-op-huid contact, dragen, voeding, verzorging, bezoek etc.) 
LES 5

regie hebben en houden

Wat mag wel en wat mag niet? Je leert het in deze les. Je krijgt alle handvatten om zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling te nemen.


Je bent goed geïnformeerd over al je opties/rechten, zodat jij en je partner jullie mannetje staan.


Je durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener.


Je durft je grenzen aan te geven en te kiezen voor jezelf terwijl je toch ook in verbinding blijft met je zorgverlener.


LES 6 

rondom de geboorte

Ready, set, go! In les 6 gaan we in op de laatste weken voor de geboorte en de geboorte zelfOntdek het verschil tussen oefenweeën en echte weeën, wat het verloop van een normale bevalling is en welke verschillende fases er zijn

 

Uitgebreide tips en informatie hoe de geboortepartner jou het beste kan ondersteunen; praktisch en emotioneel.


Wat als zich speciale omstandigheden voordoen: stuitligging, inleiden, geplande keizersnede etc.


2 ingesproken ontspannings-oefeningen zorgen dat je ook deze laatste momenten ontspannen en vol vertrouwen blijft.


bibliotheek

Om je te helpen navigeren door alle stof en het meeste uit de cursus te halen is er de bibliotheek. Daar vind je:


Een alfabetische lijst met belangrijke zoekwoorden die direct linken naar de bijbehorende pagina.


Een alfabetische lijst van alle audio’s, video’s en oefeningen uit de gehele cursus.


Wat ontvang je allemaal?

6 uitgebreide lessen 


Alle ontspannings- en verdiepingsoefeningen en luisterscripts uit de originele Amerikaanse Hypnobirthing cursus, vertaald naar het Nederlands.

* 12 luisterscripts voor een positieve mindset en om

snel en diep te ontspannen 

* 7 oefeningen (op papier en/of audiobestand)

* 5 video’s (van o.a. de 3 ademhalingstechnieken)

    

De cursus is volledig gemoderniseerd en sluit aan bij de Nederlandse situatie in de geboortezorg. Naast het herschrijven van de lesstof heb ik ook toegevoegd:

* 5 extra oefeningen voor nog meer binding met je baby

* 4 extra video's2 bonussen: 

1. Jij tilt het standaard geboorteplan naar een heel nieuw niveau met mijn vakkundige cursus Geboorte en  Verbindingsplan maken (t.w.v. € 29,95)

2. gratis download van de door mij ontworpen set van 26

affirmatie-/inzichtkaarten  (t.w.v. € 9,95)


Hypnobirthing cursus i

 

 

Zij gingen je al voor!"Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Nynke/Hypnobirthing liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde"


Evelyn


"Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling. Ik kan dan ook iedereen aanraden de cursus bij Nynke te doen!" 


Wietske Baukje"De cursus Hypnobirthing heeft ons veel mooie inzichten gegeven. Wij verwachten binnenkort ons eerste kindje. Op tv en in films zie je altijd heftige bevallingen met veel stress, geschreeuw en pijn. We hebben van Nynke geleerd dat dit echt niet nodig is. Er zijn veel mooie inzichten en technieken voorbij gekomen waarvan wij denken dat ze ons absoluut gaan helpen bij een kalme en mooie bevalling."


Wina“Wij vonden Hypnobirthing een zeer praktische cursus waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling”

Rinske

"Wij vonden het een leerzame cursus. Zeer waardevol voor de voorbereiding op de geboorte van ons eerste kindje. Ook tijdens de geboorte zal ik er veel aan hebben"

 

Louise


“Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige”

Maria

 

 

 

 

Benieuwd naar de online leeromgeving? Neem alvast een kijkje!

 

 

 

Na het volgen van de cursus

heb je angst, spanning en  negatieve overtuigingen hebt verminderd of zelfs helemaal hebt losgelaten – dat geeft rust en ruimte!
kun je snel een diepe staat van ontspanning bereiken en daar langere tijd in verblijven – dat geeft vertrouwen!
leef je ontspannen en positief naar de geboorte toe – daar plukken jij en je kindje de vruchten van!
weet je precies wat je wilt, wat je mogelijkheden zijn en hoe te navigeren binnen die ruimte – dat geeft focus en regie!
zijn jij en je evt. (geboorte)partner een hecht team en helemaal klaar voor de bevalling en dichter bij elkaar gebracht – fijn voor het aankomende ouderschap!
weet je alles wat je moet weten en heb je een rugzak vol tips, technieken en tools die je kunt inzetten tijdens de bevalling – dat geeft zelfvertrouwen!
heb je een sterke mindset waardoor je flexibel mee kunt bewegen in wat zich aandient – daar heb je veel profijt van tijdens de bevalling en als ouders straks!

 

 

 

Ben je klaar om voorgoed jouw kijk op bevallen te veranderen?

 Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Sub-domains

PRIVECURSUS

€ 327,-

toegang online leeromgeving tot wk 43 van je zwangerschap

lestijd 2x3 uur bij je thuis

-

gratis babymassage-videoles na de bevalling

lesdata/tijd in overleg

in de maanden juli/aug. geef ik geen privecusussen 


GROEPSCURSUS

€ 257,-

toegang online leeromgeving tot wk 43 van je zwangerschap

lestijd 2x3 uur in een groep

half uur 1-op-1 coaching via Zoom

gratis babymassage-videoles na de bevalling

voorlopig geen nieuwe lesdata ivm

mijn verhuizingONLINE CURSUS +

€ 147,-

toegang online leeromgeving tot wk 43 van je zwangerschap

lestijd: geen

1 uur 1-op-1 coaching via Zoom

-


ONLINE CURSUS

€ 97,-

toegang online leeromgeving tot wk 43 van je zwangerschap

lestijd: geen

onbeperkt vragen via de e-mail

-


* Privecursus: excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij afstand > 5 km enkele reis               
* Groepscursus: minimaal 3 koppels en prijs is per stel en incl. koffie/thee/fruit/lekkers. 
* Gratis babymassage-videoles: deze babymassage-videoles van 12 minuten komt uit de cursus babymassage en babyvoetreflexologie en is zeer geschikt als eerste babymassageles. Je ontvangt tevens een begeleidende mail met uitgebreide achtergrondinformatie. 

 

 

 

FAQ

deze cursus is in principe geschikt voor iedereen (1e bevalling of volgende, thuis- of ziekenhuisbevalling al dan niet met medische indicatie). 
deelnemen aan de cursus kan met ieder kennisniveau, want de informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard
afhankelijk van je polis en de voorwaarden van jouw verzekeraar kan de cursus (deels) vergoed worden 
je volgt de cursus in mijn online leeromgeving. Ik werk relatief veel met – korte stukjes – geschreven tekst in plaats van alleen maar video’s, omdat je daarmee dmv zoekwoorden gemakkelijk en snel belangrijke informatie kunt terugzoeken. En indien er veranderingen optreden in wet- en regelgeving of protocollen kan ik dit eenvoudig aanpassen. Zo ben je zeker dat de cursus altijd up-to-date is en de informatie klopt! Uiteraard wordt de informatie ondersteunt met afbeeldingen, oefeningen, audio’s en video’s. 
Iedere cursist die zich aanmeld krijgt toegang tot de online leeromgeving; ook als je een groeps- of privecursus volgt. De online leeromgeving is dan je bibliotheek en naslagwerk en op een later moment volg je je les.
ben je een oud-cursist Hypnobirthing van Liefdevolle Geboorte en wil je graag een herhalings- of opfriscursus? Voor slechts € 48,50 krijg je toegang tot de cursus Hypnobirthing in de online leeromgeving en kun je me al je vragen per telefoon/email/ZOOM! Interesse? Schaf niet deze cursus aan maar mail me!

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid