fbpx

Hypnobirthing cursus in Friesland

HYPNOBIRTHING

dé cursus voor ontspannen zwanger zijn en met vertrouwen bevallen

Vol vertrouwen relaxt bevallen 

Zelfverzekerd de touwtjes in handen hebben

Sterke ouder-kind binding

Goed zorgen voor jezelf 

 

 

 

 

Waarom kies je voor Hypnobirthing

Zwangerschap en bevallen is een natuurlijk proces. Ons vrouwenlichaam is er voor gemaakt om een kindje te verwekken, dragen, baren en te voeden. Zo heeft de natuur het geregeld en dat gaat in de meeste gevallen goed.

Ontspanning en bewustwording spelen daarbij een belangrijke rol; zij zorgen voor een positieve mindset.

HypnoBirthing leert je deze mindset te ontwikkelen. Met visualisaties, affirmaties, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, bewustwording en informatie leer je op een nuchtere manier hoe je straks vol vertrouwen geboorte geeft.

Kenmerken Hypnobirthing

een cursus voor zwangerschap, geboorte en kraamtijd voor jou en je geboortepartner(s) 
gericht op natuurlijk en instinctief bevallen, met behoud van eigen regie
doeltreffende en unieke combinatie van informatie, bewustwording en ontspanning
gebruik makend van wetenschappelijk bewezen effectieve diepe ontspanningstechnieken, visualisaties en affirmaties
voor een rustige start voor ouder en kind

 

 

 

“Wij vonden Hypnobirthing een zeer praktische cursus waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling”

Rinske

“Wij vonden het een leerzame cursus. Zeer waardevol voor de voorbereiding op de geboorte van ons eerste kindje. Ook tijdens de geboorte zal ik er veel aan hebben.”

Louise

“Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige

Maria

 

 

 

Stel je eens voor hoe het zou zijn als

 

je geen angst of spanning zou ervaren als je denkt aan de bevalling

rust en (zelf)vertrouwen de boventoon zouden voeren

je je iedere dag ontspannen en positief voelt

je een diep contact voelt met je kindje als in je buik

 

Hoe zou dat zijn?

 

 

Dit is dé cursus voor jou als je

bevallen heel spannend vind of (zeer) angstig bent om te bevallen en dit wilt loslaten en je eigen kracht wilt ontdekken 
bang bent om de controle te verliezen en dit wilt ombuigen naar een staat van vertrouwen
graag heel bewust je zwangerschap en de geboorte beleeft
positief tegen de geboorte aankijkt en een cursus zoekt die dit ook doet
ontspannen lastig vind en hierbij graag intensieve begeleiding wilt
je graag tot in de puntjes voorbereid op je bevalling en niet over 1 nacht ijs gaat.
je voelt dat je wilt groeien als mens/vrouw en je klaar bent om je klein te houden
je een cursus zoekt die ook veel handvatten biedt voor de geboortepartner

Voor wie

Als zwangere en (geboorte)partner wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn op de bevalling. HypnoBirthing is bij uitstek een cursus voor de zwangere vrouw (en haar eventuele geboortepartner). Als geboortepartner kun je een wereld van verschil maken en Hypnobirthing leert je hoe precies hoe je deze rol optimaal kunt vervullen. Je wil weten wat je te wachten staat, welke mogelijkheden er zijn en hoe je de regie in eigen hand houdt.

Misschien omdat het je eerste zwangerschap is of juist omdat je het anders wil doen dan bij een vorige geboorte. Vanwege spanning of angst voor wat komen gaat. Of omdat je een medische indicatie hebt.

Alles mag er zijn en is goed! Je leert loslaten wat niet meer past en groeien wat je wel wil. Daarom is deze mooie cursus voor iedereen ontzettend waardevol om te volgen.

Hypnobirthing cursus in Friesland

 

Hypnobirthing cursus in FrieslandHypnobirthing cursus in Friesland

Wat voor type cursus kun je volgen?

Iedere situatie is anders, iedereen leert anders, iedereen is anders. Daarom bied ik verschillende opties waaruit je jouw optimale cursus-vorm kiezen! Lastig kiezen? Lees dan even ditAccounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Sub-domains

PRIVECURSUS

€ 327,-

toegang online leeromgeving tot wk 43 van je zwangerschap

lestijd 2x3 uur bij je thuis

-

gratis babymassage-videoles na de bevalling

lesdata/tijd in overleg


GROEPSCURSUS

€ 257,-

toegang online leeromgeving tot wk 43 van je zwangerschap

lestijd 2x3 uur in een groep

half uur 1-op-1 coaching via Zoom

gratis babymassage-videoles na de bevalling

nieuwe data worden binnenkort gepubliceerd. 

Neem bij belangstelling contact op dan plan ik de cursusdata met jullie in overleg! 


19.00 - 22.00 in Club yoga Leeuwarden

ONLINE CURSUS +

€ 147,-

toegang online leeromgeving tot wk 43 van je zwangerschap

lestijd: geen

1 uur 1-op-1 coaching via Zoom

-


ONLINE CURSUS

€ 97,-

toegang online leeromgeving tot wk 43 van je zwangerschap

lestijd: geen

onbeperkt vragen via de e-mail

-


* Privecursus: excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij afstand > 5 km enkele reis               
* Groepscursus: minimaal 3 koppels en prijs is per stel en incl. koffie/thee/fruit/lekkers. Kan de geplande cursus niet doorgaan ivm Corona? Lees hier hoe ik daarmee omga
* Gratis babymassage-videoles: deze babymassage-videoles van 12 minuten komt uit de cursus babymassage en babyvoetreflexologie en is zeer geschikt als eerste babymassageles. Je ontvangt tevens een begeleidende mail met uitgebreide achtergrondinformatie. 

Hypnobirthing cursus in Friesland

Wat leer je met deze Hypnobirthing cursus?

Deze Nederlandstalige Hypnobirthing cursus verdeeld over 6 lessen in mijn online leeromgeving. Ik werk relatief veel met – korte stukjes – geschreven tekst in plaats van alleen maar video’s, omdat je daarmee dmv zoekwoorden gemakkelijk en snel belangrijke informatie kunt terugzoeken. Uiteraard wordt de informatie ondersteunt met afbeeldingen, oefeningen, audio’s en video’s. 

Iedere cursist die zich aanmeldt voor een cursus Hypnobirthing krijgt toegang tot de online leeromgeving; ook als je een groeps- of privecursus volgt. De online leeromgeving is je bibliotheek en naslagwerk en – indien van toepassing – volg je op een later moment de groeps- of privéles of hebben we via Zoom een 1-op-1 sessie.LES 1

knowledge empowers you

Leer alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte en de werking van jouw geniale lichaam. Aan bod komen de baarmoederspieren, je hormonen, het autonoom zenuwstelsel en je hersenen (je (onder)bewustzijn, je natuurlijke baringsinstincten, het reptielenbrein). Geen overload aan kennis want dat verstoort de weg naar je emotionele brein waar je bevalling klaar ligt. Wel leren hoe je kunt samenwerken met je lichaam ipv onbewust tegenwerken.

 

En verder krijg je handige basiskennis om je lichaam voor te bereiden op de bevalling over voeding, bekkenbodemoefeningen en perineummassage.

LES 2 

it starts at the beginning

Duik in de wereld van pre- en perinatala thematiek. In les 2 kun je lezen wat 25 jaar epigenetisch onderzoek in hoofdlijnen aan inzichten heeft gebracht. En om de theorie gelijk in de praktijk te brengen deel ik bovendien allemaal oefeningen met je om dagelijks liefdevol contact te maken met je kindje en jullie band te versterken. Daarnaast kun je met je eigen geboorteverhaal aan de slag. Breng je geboorte- verhaal in kaart aan de hand van een uitgebreide vragenlijst of een 6-stappen-methode en analyseer hem daarna om de geboortepatronen te identificeren.

LES 3

jouw ultieme ontspanningsroutine

In les 3 gaan we aan de slag met verschillende soorten ademhalings- en ontspannings-technieken (visualisaties, diepe ontspanning, zelfhypnose, affirmaties). Deze technieken zijn op zichzelf al zeer waardevol, maar door ze met elkaar te combineren ontstaat een hele krachtige mix die elkaar versterkt. Én je leert hoe je ze snel en moeiteloos kunt toepassen tijdens een spannend moment als de geboorte. Door alle ontspannings-oefeningen leef je relaxed en vol vertrouwen naar de geboorte toe, super fijn voor jou en je kindje!

LES 4

van wensenlijst naar mensenlijst

Ik ga je helpen bij het opstellen van jullie unieke geboorteplan. Je krijgt uitgebreide informatie over het hoe en waarom en over alle belangrijke keuzes die je hebt: (onatuurlijke pijnbestrijding, toucheren, lichaamshoudingen om weeën op te vangen, optimale omstandigheden om in te bevallen, baren van de placenta/placentazorg, gebroken vliezen, inknippen, inleiden, keizersnede, afnavelen, magische 1e uur). Ik vertel je wat ergens de voor- en nadelen zijn en wat je kunt meenemen in je overwegingen bij het maken van een keuze. Zodat het écht jullie unieke geboorteplan wordt.

Je krijgt meerdere voorbeelden en lege sjablonen (met tekst en/of afbeeldingen) zodat je direct aan de slag kunt.  En met de verdiepende vragen VOEL je daarna of je geboorteplan helemaal naar wens is.
LES 5

regie hebben en houden

Je krijgt alle handvatten om zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling te nemen. Je bent goed geïnformeerd over je opties/rechten, durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener en bewaakt je/jullie grenzen.

LES 6 

rondom de geboorte

De laatste weken voor de geboorte veranderen er subtiel dingen. Je lichaam maakt zich klaar om geboorte te geven. In dit hoofdstuk lees je alles over deze veranderingen en over wat je kan verwachten als de dag van de geboorte aanbreekt. En dankzij twee ingesproken oefeningen blijf je heerlijk ontspannen en vol vertrouwen.

.


einde en bibliotheek

De online leeromgeving is enorm uitgebreid. Daarom heb ik een overzicht van zoekwoorden uit de cursus op alfabetische volgorde gemaakt die direct linken naar de bijbehorende pagina. Verder vind je hier ook een lijstje van alle audio’s, video’s en oefeningen uit de gehele cursus.


samenvatting inhoud

6 lessen + bibliotheek

 

11 luister- en ontspannings-oefenbestanden

 

6 ingesproken oefeningen

 

7 video’s (van o.a. de 3 ademhalingstechnieken

Hypnobirthing cursus inriesland

Benieuwd? Neem een kijkje!

 

 

“Lieve Nynke, we willen je nog zo graag bedanken voor de fijne lessen ter voorbereiding op de geboorte. De lessen hebben ons zoveel kracht en vertrouwen gegeven; niet alleen tijdens, maar ook na de geboorte! Duizend maal dank!”

Jose

“Ik wil Nynke heel erg bedanken voor de gegeven cursus. Ze is zelfs, toen wij een keer niet konden, bij ons thuis geweest voor een inhaalles. Deze cursus is voor iedereen geschikt. Je haalt er de dingen uit waar jij je goed bij voelt en de dingen die niet bij je passen laat je gewoon voor was het is. De regenboogontspanning die je al een hele tijd van tevoren gaat luisteren is echt geweldig en dit heeft mij erg geholpen om mij ontspannen door de bevalling heen te leiden (terwijl ik het niet eens aan het staan tijdens de bevalling)”

Tessa

Nynke is deskundig en betrokken. Haar uitleg is helder en we hebben veel praktische tips van haar gekregen. De cursus is wat ons betreft absoluut een aanrader. Ook niet onbelangrijk: de cursus werd in onze (aanvullende) polis bijna volledig vergoed

Wina

 

 

Volg ook dit bewezen doeltreffende programma

Al meer dan 30 jaar helpt Hypnobirthing vrouwen effectief bij het verminderen van angst waardoor de geboorte beter verloopt voor moeder en kind. De populariteit groeit nog steeds en dat komt omdat het écht werkt. Ook zorgverzekeraars zien dat en steeds vaker wordt de cursus (deels) vergoed. 

 

Na het volgen van de cursus

heb je negatieve en beperkende overtuigingen over je eigen kracht en geboorte-instincten losgelaten
kun je snel een diepe staat van ontspanning bereiken en daar langere tijd in verblijven
kijk je ontspannen en positief aan tegen de geboorte omdat je je angst en spanningen hebt losgelaten
weet je hoe je een sfeer creëert rond je zwangerschap en bevalling waarin ontspanning en vertrouwen centraal staan
ben je je eigen expert als het gaat over je wensen en verlangens voor je zwangerschap en geboorte 
ben je lief voor jezelf en zorg je goed voor jezelf en je kindje 
zijn jij en je evt. (geboorte)partner helemaal klaar voor de bevalling en dichter bij elkaar gebracht – fijn voor het aankomende ouderschap!
ervaar je iedere dag een sterke band met je kindje
weet je alles wat je moet weten over de geboorte
kun je omgaan met het onbekende en onverwachte

 

 

Veelgestelde vragen & antwoorden

deze cursus is geschikt voor bijna iedereen (1e bevalling of volgende, thuis- of ziekenhuisbevalling al dan niet met medische indicatie). Er geldt alleen bij bepaalde psychische klachten een contra-indicatie voor hypnose
deelnemen aan de cursus kan met ieder kennisniveau, want de informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard
tot 32 weken zwangerschapsduur is geen extra overleg vooraf nodig wanneer je start. Wil je daarna starten dan denk ik graag met je mee
afhankelijk van je polis en de voorwaarden van jouw verzekeraar kan de cursus (deels) vergoed worden omdat ik lid van de beroepsvereniging BCE
direct na aanmelding krijg je je inlogcodes toegestuurd. Je kunt dus zelf bepalen wanneer én hoe vaak je met je cursus bezig gaat
ben je een oud-cursist Hypnobirthing van Liefdevolle Geboorte en wil je graag een herhalings- of opfriscursus? Voor slechts € 48,50 krijg je toegang tot de cursus Hypnobirthing in de online leeromgeving en kun je me al je vragen per telefoon/email/ZOOM! Interesse? Schaf niet deze cursus aan maar mail me! Ben je wel een oud-cursist maar niet bij mij, en zoek je een herhalingscursus? Kies dan voor deze online cursus van € 97,-

 

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Nynke/Hypnobirthing liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde”

Evelyn

“Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling. Ik kan dan ook iedereen aanraden de cursus bij Nynke te doen!”

Wietske Baukje

De cursus Hypnobirthing heeft ons veel mooie inzichten gegeven. Wij verwachten binnenkort ons eerste kindje. Op tv en in films zie je altijd heftige bevallingen met veel stress, geschreeuw en pijn. We hebben van Nynke geleerd dat dit echt niet nodig is. Er zijn veel mooie inzichten en technieken voorbij gekomen waarvan wij denken dat ze ons absoluut gaan helpen bij een kalme en mooie bevalling.

Wina

 

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid