fbpx

  geboortepatronen

GEBOORTEPATRONEN-CONSULT

 

Breng je geboorteverhaal in kaart en kom los van beperkende overtuigingen en patronen

We komen allemaal ergens vandaan. We zijn allemaal gevormd door eerdere ervaringen. De indrukken die je hebt opgedaan in de baarmoeder en bij je geboorte vormen jouw unieke geboorteverhaal dat je je hele verdere leven met je meedraagt. Het kan zo waardevol en zo helend zijn om je bewust te zijn van die vroegste ervaringen. Want hoe we in het leven komen is hoe we door het leven bewegen. Het vormt onze blauwdruk. Die blauwdruk bepaalt waar we ons tot aangetrokken voelen en wat we willen leren. Maar in die blauwdruk liggen ook je diepste triggers opgeslagen; je angsten en je beperkende overtuigingen die vanuit de schaduw soms lelijk kunnen uithalen. Door jezelf te geven wat je toen tekort gekomen bent kun je dat alsnog helen.

geboorteverhaal

Herken jij je in het volgende?  

  • Je loopt in je privé- of werksituatie steeds tegen dezelfde hardnekkige patronen of beperkende overtuigingen aan.
  • Je loopt tegen een bepaalde dynamiek in je familie(systeem) aan waar je graag inzicht in wilt.
  • Je weet dat er sprake is van een geboortetrauma en dat wil je graag helen. Of je hebt de wens om het trauma rond de geboorte van je eigen kind te helen.
  • Je bent direct na de geboorte gescheiden van je moeder en hebt het gevoel dat dit nog tussen jullie in staat. Het kan ook zijn dat je eigen kind direct na de geboorte is weggehaald en dat je nog steeds het gevoel hebt dat dit jullie parten speelt
  • Je hebt het gevoel dat je manier waarop jij bent/je kind is verwekt en hoe de zwangerschap, geboorte en babyperiode zijn verlopen verband houden met terugkerende problemen op het gebied van afwijzing, zichtbaar zijn, autoriteit, initiatieven nemen, plannen & organiseren, grenzen aangeven, eigenwaarde etc.
  • Je voelt je in bepaalde situaties ineens buiten proportioneel boos, verdrietig of bang zonder dat je begrijpt waarom. Het overvalt je en je weet niet wat je hieraan kunt doen. De situatie komt overeen met een situatie die je hebt meegemaakt in de buik. Je voelt niet alleen het verdriet of de boosheid om de situatie nu, maar ook van wat er destijds gebeurd is.

Ik snap dat je daar graag vanaf wilt! Door jezelf te geven wat je toen tekort gekomen bent kun je helen en gaat alles weer stromen.

    geboortepatronen

 

Eindelijk de herkenning, erkenning en heling die je al die tijd gemist hebt!

In onze maatschappij leeft nog steeds het hardnekkige idee dat baby’s in de buik in een onbezorgde wereld leven waarin ze niets meekrijgen. Was dat maar zo! Alle emoties die je moeder voelde toen ze zwanger was van jou heb jij gevoeld. Je eerste ervaringen en indrukken van de wereld deed je op in de baarmoeder. En dat is niet alleen mijn persoonlijke overtuiging, maar dit wordt bevestigd door 40 jaar aan epigenetisch onderzoek. Dankzij al deze wetenschappelijke onderzoeken weten we dat voor thema’s als hechting, relaties en basisveiligheid in de baarmoeder al de basis wordt gelegd. Dat maakt dat deze periode, samen met de geboorte de meest cruciale en impactvolle periode van je leven is.

Omdat we in onze maatschappij, maar ook in de meeste vormen van therapie nooit kijken naar de prenatale ervaringen wordt een wezenlijk deel van jouw ervaring niet erkend. Het wordt niet gezien, krijgt geen plek. Het zakt weg in je onderbewuste waar het met je meeloopt als een schaduw. Met het geboortepatronen-consult boren we die laag aan. Want onder ieder stukje prenataal trauma ligt een tegenovergesteld oorspronkelijk potentieel. Iets wat door jou heen tot expressie wil komen. Door de bewustwording in het geboortepatronenconsult en het innerlijk werk tijdens de coaching kun je je hiermee gaan verbinden. En kan het steeds meer opgenomen worden in wie je hier en nu bent. Ieder inzicht, ieder pijnlijk stukje waar je mee in verbinding komt, is zo een stapje richting heling en een diepere verbinding met jezelf.

 

 

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why

Mark Twain

 

It’s time to shine!

Door je geboorteverhaal te onderzoeken en te erkennen wat er gemist is en dit aan jezelf te geven doe je als het ware een andere (herstellende) geboorte-ervaring op rondom thema’s als welkom zijn, gewenst zijn, je ruimte innemen etc. Daarmee is de blauwdruk van de tijd in de baarmoeder en/of geboorte niet direct weg, maar er is wel een gezonder alternatief ervaren. Je wordt zachter en begripvoller naar jezelf, je komt in evenwicht met jezelf en met het leven. Er is een nieuw energetisch en neuraal pad gemaakt, waardoor overtuigingen verschuiven en levensenergie vrijer stroomt. Je ervaart meer plezier omdat je je oude ballast kwijt bent en voelt je energieker. En dat heeft weer zijn uitwerking op de relatie met je partner, je kinderen etc. De dingen die je voorheen lastig vond (zichtbaar zijn, je eigen plek innemen, grenzen aangeven, omgaan met nieuwe situaties etc.) gaan je makkelijker af omdat je meer eigenwaarde hebt. Want je voelt op een diep niveau: ik doe er toe.  Je bent mooi door wie jij bent en door de moed die je vond om alles wat je mee hebt gemaakt te doorstaan. Door te leven met lijden, met verdriet, met doorzettingsvermogen, met al je rafeltjes, met al je pijn. Jij bent er gewoon! En dát maakt jou prachtig!

    geboortepatronen

 

In 6 stappen je geboortepatronen in kaart en beperkende overtuigingen losgelaten

     
Kennismaking Vragenlijst Oefening*
     
Geboorteverhaal  E-Book Coaching*

 

Het Geboortepatronenconsult bevat het volgende

Stap 1: In een korte online kennismaking (max. 20 minuten) leren we elkaar alvast een beetje kennen en kun je levensverhaal kort toelichten. Eventuele vragen kun je stellen en het geeft mij ook de gelegenheid om jou een aantal vragen te stellen.

Stap 2: Je kunt de vragenlijst zelf invullen aan de hand van wat je eerder is verteld door je ouders, of je gaat met ze in gesprek (als dit mogelijk is). In gesprek met een oudere broer of zus die iets weet over de periode waarin jij geboren bent kan ook. Dit zijn vaak bijzondere gesprekken waarin je veel nieuwe informatie hoort die je nog nooit eerder hebt gehoord. 

* Stap 3: we stemmen samen af of de regressieoefening geschikt is. Als je op dit moment depressief en/of suïcidaal bent, last hebt van een psychose of als jong kind zwaar fysiek of emotioneel mishandeld bent of seksueel misbruikt bent is de regressieoefening niet geschikt. Wil je wel stappen zetten in regressie, zoek dan een therapeut om je hierin fysiek 1-op-1 te begeleiden

* Stap 6: je kunt kiezen voor alleen een geboortepatronenconsult (€ 97,-) of een geboortepatronenconsult incl. coaching van 1 uur (€ 177,-). Afhankelijk van je behoefte kunnen we verschillende methodieken gebruiken zoals innerlijk kind werk, het doorvoelen van je emoties, natuurcoaching (als je in de buurt woont) of een opstelling met poppetjes.

 

 

Pijn beweegt zich door generaties tot iemand de moed heeft om het te voelen. Ben jij diegene?

Daarnaast is het zo dat je óók de ervaringen van maar liefst 7 generaties voor jou in je draagt. Niet in je hersenen, maar in je lichaam (in het lichaamsgeheugen van de cellen om precies te zijn). Want je bent onderdeel van een familie(systeem). Het familiesysteem bestaat uit jouw generatie en alle generaties die voor en na jou komen. Iedere familie heeft een collectief geheugen: een harde schijf waarop alle positieve en negatieve gebeurtenissen staan die in de loop der jaren impact hebben gehad. Denk bijvoorbeeld aan overlijdens, verslavingen, (zelf)moord, misbruik, scheiding of ziekten. 

Op het moment dat een vrouw zwanger wordt dan geeft ze als het ware alle onverwerkte emotionele ballast die zij nog bij zich draagt, van zichzelf en 7 generaties vòòr haar, door aan haar kindje. Zo reist emotionele ballast onbewust via het cellulair geheugen door familielijnen. Bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen worden van generatie op generatie doorgegeven, waar ze zich blijven herhalen tot iemand de moed heeft om het te (door)voelen. Zodat het geheeld kan worden. En alles wat jij heelt, heel je voor je ouders en je maakt de weg vrij voor je (ongeboren) kind(eren). Met het toenemen van het bewustzijn voelen steeds meer mensen  de wens om met de thema’s, dynamieken en patronen in hun leven aan de slag te gaan. 

    geboortepatronen

 

Zij gingen je al voor

“Ontroerd, geraakt, verrast en bevestigd. Dit consult heeft van alles in beweging gezet. De invloed van mijn systeem van herkomst werd ineens zichtbaar en voelbaar. Ontzettend waardevol consult voor iedereen die wil weten hoe het werkelijk zit”.

Elly

 

“Het invullen van de vragenlijst was het begin van een verwerkingsproces, terwijl ik over de vragen nadacht, kwamen de beelden van het verleden terug boven en werd er al een verwerkingsproces gestart. Dit was best wel zwaar en ik heb met de nodige pauzes en mijn tijd hiervoor genomen. Het consult heeft mij meer duidelijkheid gegeven waarom ik op veel vlakken reageer zoals ik doe. Dit besef zorgt ervoor dat ik al aan het veranderen ben in mijn reacties. Veel dingen die Nynke met mij besprak waren herkenning maar toch waren er dingen die in mijn blinde vlek zaten en nu duidelijk werden. Ik beveel het consult aan al mijn vrienden en kennissen aan omdat het zo een meerwaarde is voor de ontdekkingstocht naar jezelf  en Nynke is de geschikte empatische liefdevolle persoon om je hierin te begeleiden.”

Juliette

 

    geboortepatronen

Wat wil je geboorteverhaal jou vertellen?  

 

Ja, ik wil graag mijn eigen geboorteverhaal in kaart brengen en begrijpen waarom ik vastloop

 

 

 

 

Door te onderzoeken onder welke omstandigheden jouw leven begon.
Door te ontdekken welke moeilijkheden je heel vroeg al hebt overwonnen.
Door te ervaren hoe vol leven en emoties je al vanaf het prilste begin was,
kom je dichterbij wie je nu bent.

    geboortepatronen

 

Veelgestelde vragen

Voor wie is dit consult?

Het onderzoeken van je geboorteverhaal en geboortepatronen is waardevol voor iedereen. Want iedereen heeft een geboorteverhaal. Iedereen heeft een weg afgelegd door in het leven te komen. Een wonderlijke weg en ook een grillige weg. It was never an easy ride. En dat hoefde het ook niet te zijn. Want het is de bedoeling dat je al in de buik het leven leert kennen. Er deel vanuit maakt. Erop voorbereid bent. Een weg waarin je hoe dan ook trauma opliep, klein en/of groot. Want om je (persoonlijk) te ontwikkelen en te groeien als mens is weerstand nodig. Voel je dat deze ervaringen nog altijd doorwerken in je leven? Merk je dat ze aan de basis liggen van hardnekkige patronen en beperkende overtuigingen die je steeds weer tegenkomt en je wil je daar vanaf, dan nodig ik je van harte uit in het Geboortepatronenconsult.

 

Ik ben zwanger, kan ik dit consult volgen?

Ja, in veel gevallen wel. Zeker wanneer je zwanger bent of zwanger wilt worden is het zo veelbetekenend om je eigen geboorteverhaal te kennen. Veel zwangeren die zich bewust zijn van de eerste 1000 dagen, die bewust hun zwangerschap en de geboorte willen vormgeven, hebben innerlijk kinddelen die aangeraakt worden nu ze in verwachting zijn. Het leven heeft zo haar manieren om dingen zichtbaar te maken. Om voor omstandigheden te zorgen die identiek zijn aan de ervaring van zelf geboren worden om zo een bepaald thema bloot te leggen. Zodat je jezelf (of beter gezegd je innerlijk kind) kunt geven wat je toen tekort gekomen bent zodat je dat stuk alsnog kunt helen.

Want voel eens van binnen: Zou het kunnen dat je je baby een optimale start geven omdat jou eigen start in het leven moeizaam is geweest? Voel je een druk om er straks na de geboorte helemaal voor je baby te zijn omdat jouw eigen moeder een postnatale depressie had na de geboorte en geen ruimte had om er voor jou te zijn? Misschien ben je net bevallen en merk je dat je het zo ontzettend graag goed wil doen voor je baby dat je jezelf erin verliest. Dan zou het zo maar kunnen zijn dat jouw eigen moeder het zwaar had en jij al vroeg leerde voor haar te zorgen.

En natuurlijk wil je het graag goed doen voor je baby. Daar is helemaal niks mis mee. Maar het is goed om duidelijk het onderscheid te kunnen maken tussen je ervaring in het hier & nu en dat wat je meemaakte toen je nog klein en kwetsbaar was. Om te leren hoe je de gewonde kinddelen in jezelf herkent en zelf kunt dragen. Zodat je het niet meer doorgeeft aan je kindje.

Mocht je een heel heftige start in het leven gehad hebben, dan stemmen we samen in de kennismaking af of dit het moment is om met je geboorteverhaal aan de slag te gaan. Zo  kan het zijn dat je minder ‘diep’ kunt gaan in je verhaal omdat je als het ware door je lichaam en geest in bescherming wordt genomen, om je kindje te beschermen tegen de stress van de heftige emoties. Teveel stress is niet goed voor je baby. Het in kaart brengen van je verhaal en het loslaten van je geboortepatronen is een proces waar enige tijd overheen gaat. Daarom is het belangrijk dat je niet start met dit consult dicht op je bevalling.

 

Ik heb al veel therapie gehad, waarom zou ik dit proberen?

In onze maatschappij leeft nog steeds het hardnekkige idee dat baby’s in de buik in een onbezorgde wereld leven waarin ze niets meekrijgen en dat onze herinneringen niet verder terug gaan dan de kleutertijd. Buiten het feit dat dat niet klopt is het een gemiste kans. Want door in therapie een probleem enkel cognitief te benaderen en gedrag te veranderen met oefeningen en tips&tricks ben je alleen bezig aan de oppervlakte. Maar zonder kennis van prenatale ervaringen zijn dit doekjes voor het bloeden. Om blijvende resultaten te bewerkstelligen in coaching/therapie moet je terug naar de basis, daar waar het allemaal begon. Door dingen die al heel vroeg in je leven gebeurd zijn aan te kijken, te erkennen en jezelf alsnog te geven wat je gemist hebt destijds kun je pas diepgaand helen. Om een voorbeeld te geven: als je in bepaalde situaties ineens buiten proportioneel boos, verdrietig of bang voelt, dan komt dat omdat de situatie je onbewust doet denken aan een situatie die je eerder, mogelijk al in de buik, hebt meegemaakt. Je voelt niet alleen het verdriet of de boosheid om de situatie nu, maar ook van wat er destijds gebeurd is. Door terug te gaan naar die betreffende situatie destijds, te voelen wat er is gebeurd, wat dat met je heeft gedaan en wat je toen hebt gemist en jezelf dat te geven, kun je jezelf helen.

 

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid