fbpx

Babymassage kan bij darmkrampjes veel verlichting brengen

DARMKRAMPJES VERHELPEN

 

Darmkrampjes komen vaak voor. Bijna elke baby heeft ze omdat het maagdarmstelsel van je baby nog niet helemaal ontwikkeld is als hij of zij geboren wordt. Toch heeft de ene baby er meer last van dan de ander. Voor jou als ouder kan het puzzelen zijn hoe je je baby het beste kunt helpen. Als je baby veel last heeft kan mijn darmkrampjes-consult uitkomst bieden. Ik kom bij je thuis en ik leer je slimme en simpele babymassagetechnieken die darmkrampjes verminderen en effectief verlichten. Ook leer ik je drukpunten die de werking van de darmen op zachte en effectieve wijze stimuleren. Het consult is voor baby’s vanaf ongeveer 4 weken oud.

 

Wat zijn darmkrampjes en hoe herken je ze?
Darmkrampjes (of buikkrampjes) zijn samentrekkingen van de spieren in de darmwand die vaak tijdens of na de voeding beginnen. Je baby begint hard te huilen, wat afhankelijk van je baby een kwartiertje of zelfs uren kan aanhouden. Je baby lijkt op geen enkele manier te troosten en is erg onrustig, wat het nog lastiger maakt om je kindje te troosten. 

Na de geboorte worden de darmen van je baby voor het eerst aan het werk gezet. Ze krijgen echte voeding te verteren en dat opstarten geeft soms wat opstartproblemen. Het kan zijn dat het voedsel er te snel doorheen gaat en niet goed afgebroken wordt. Dit zorgt voor gasvorming en krampen. Darmkrampjes kunnen ook veroorzaakt worden door vastzittende lucht. Daarom is het belangrijk dat je kindje na elke maaltijd goed boert. Ook kunnen baby’s last hebben van obstipatie. In dat geval duurt het te lang voordat de voeding wordt afgebroken en door het darmstelsel gaat. Dit herken je aan het feit dat je baby een aantal dagen niet poept, heel weinig poept of harde ontlasting heeft.  Als je kindje last heeft van buikkrampen, kan je dat herkennen aan een aantal kenmerken:

  • Je kindje balt zijn vuisten
  • Hij schopt en trappelt met zijn benen of trekt ze juist krampachtig op.
  • Je baby huilt hard en intens
  • Hij kan last hebben van winderigheid

Vaak zie je ook een of beide van onderstaande kenmerken bij je baby

  • Je baby heeft veel onrust en spanning in zijn lijf (met name als je baby regelmatig last heeft van darmkrampjes)
  • Je baby overstrekt zich

Meestal ontstaan de darmkrampjes als je baby rond de 3 weken oud is, maar sommige baby’s hebben ze ook al eerder. Je baby heeft waarschijnlijk het meest last van buikkrampen als hij 6 weken oud is. Na een maand of 4 neemt het vaak af, omdat de darmen van je kindje dan voldoende ontwikkeld en gewend aan voeding zijn. 

 

Gelukkig kun je je baby ondersteunen!
Iedere baby is uniek. Daarom is er ook geen standaard-oplossing voor darmkrampjes. Het kan even puzzelen zijn en soms wat tijd kosten om te ontdekken wat jouw baby precies nodig heeft. Toch zien we dat er heel veel baby’s zijn die na het toepassen van massage veel minder klachten ervaren. Massage ontspant je baby waardoor je baby beter in z’n vel komt te zitten en zijn humeur verbetert. De specifieke technieken voor de darmen brengen meer energie in het buikgebied waardoor de darmen gestimuleerd worden. Gas- en lucht kunnen ontsnappen en vastzittende ontlasting komt weer in beweging. Een hele opluchting voor je baby! Zo kan babymassage bij darmkrampjes veel verlichting brengen.

 

 

Onwijs blij met jouw tips en technieken voor Max! Sinds vorige week zonder laxeermiddel, want door middel van de massagetechnieken, poept hij veel beter! Wat een uitkomst! Dankjewel ?

mama van Max

 

 

Speciaal voor alle ouders en baby’s die wel wat hulp kunnen gebruiken heb ik het darmkrampjes-consult!
Tijdens het consult kom ik bij je thuis en kijken we samen een uur lang hoe we jouw baby het beste kunnen ondersteunen.

  • ik leer je verschillende babymassagetechnieken om darmkrampjes te verlichten. Als je baby jonger is dan 6 weken dan zijn de technieken iets anders dan als je baby 6 weken of ouder is.  Je voert de technieken uit met minder druk en je herhaalt ze iets minder vaak. Sommige technieken doe je helemaal niet voor 6 weken, daarom oefenen we een aantal technieken op een massagepop. Ik leg je uit wat je nu al kunt doen en wat over een aantal weken en ik laat je zien hoe je de massage geleidelijk kunt opbouwen/uitbreiden. 
  • ik laat je een aantal drukpunten zien op het buikje en de voetjes (voetreflexologie) die de werking van de darmen op zachte en effectieve wijze stimuleert
  • ondertussen nemen we door wat je al doet om de krampjes van je kindje te verminderen. Ik geef je aanvullende tips & tricks.
  • je ontvangt na het consult een hand-out (2 a4-tjes) met een samenvatting van alles wat we besproken hebben. Ook zit hier een voorbeeld bij van een stap-voor-stap darmkrampjes-massage 
NB: Mocht je kindje slapen tijdens het consult of aangeven geen zin te hebben in een massage dan is dat geen probleem. Je kunt dan de technieken oefenen op een babymasssagepop. babymassage bij darmkrampjes kan  veel verlichting brengen.
NB: Soms is er sprake van een koemelk-allergie. In dat geval is medische ondersteuning nodig. 
 
 
 
Kosten: € 29,95 (eenmalige sessie van 60 minuten bij jou thuis) 
excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij > 5 km enkele reis

babymassage bij darmkrampjes kan  veel verlichting brengen.

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid