fbpx

Babymassage kan bij darmkrampjes veel verlichting brengen

VERMINDER DARMKRAMPJES BIJ JE BABY

 

 

De kraamhulp is nog maar net weg, of het begint: darmkrampjes
Hier ben je niet op voorbereid; wat nu?
Darmkrampjes kunnen jou en je baby flink bezig houden
Je baby huilt lang en intens, meestal na een voeding.
Opgeteld soms wel uren per dag/nacht
Gelukkig zijn er effectieve manieren om je baby te helpen!

 

 

Darmkrampjes herkennen

Na de geboorte worden de darmen van je baby voor het eerst aan het werk gezet; ze moeten voedsel verteren. Dat geeft soms wat opstart-problemen. Darmkrampjes komen dan ook vaak voor. Bijna elke baby heeft ze omdat het maagdarmstelsel van je baby nog niet helemaal ontwikkeld is als hij of zij geboren wordt. Toch heeft de ene baby er meer last van dan de ander. Voor jou als ouder kan het puzzelen zijn hoe je je baby het beste kunt helpen.

Kenmerken van darmkrampjes

Je baby balt z’n vuisten
Je baby huilt hard en intens
Je baby is onrustig en is gespannen
Je baby is winderig/laat scheetjes
Sommige baby’s overstrekken zich
Trappelen met, of krampachtig optrekken van de beentjes

Meestal beginnen de darmkrampjes als je baby rond de 3 weken oud is, al kunnen ze ook eerder beginnen. Rond 6 weken is het meestal op z’n hevigst en na een maand of 4 is het meestal over. De darmen zijn dan voldoende ontwikkeld en gewend aan voeding.

TIP

Observeer je baby en kijk of je kunt herkennen wat voor de problemen zorgt

Soms drinkt je kindje te snel of krijgt hij veel lucht binnen tijdens een voeding. Vastzittende lucht kan zorgt dan voor krampjes. Zorg dat je kindje goed boert na het drinken
Soms gaat het voedsel te snel door het maag/ darmstelsel en wordt het niet goed afgebroken. Dit zorgt voor gasvorming en krampen.
Soms duurt het te lang voordat de voeding wordt afgebroken. Als je baby een aantal dagen niet of heel weinig poept en harde ontlasting heeft, dan zorgt obstipatie voor de krampjes.

 

 

Gelukkig kun je als ouder je baby eenvoudig en snel helpen!

De darmen van je baby zijn met ongeveer 4 maanden voldoende ontwikkeld en gewend aan voeding. Maar vier maanden lang met een huilende baby met krampjes wachten tot je baby erover heen groeit is zwaar en uitputtend. Dan kan mijn darmkrampjes-consult uitkomst bieden. In slechts 1 uur leer ik jou een slimme en zichzelf versterkende combinatie van babymassage, -voetreflexologie en -yoga technieken die darmkrampjes verminderen en effectief verlichten. Een hele opluchting voor je baby!

 

 

 

Wat doen we tijdens het darmkrampjes-consult?

Tijdens het consult kom ik bij je thuis en kijken we samen een uur lang hoe we jouw baby het beste kunnen ondersteunen en de darmkrampjes kunnen verhelpen. Met een combinatie van verschillende technieken brengen we meer energie in het buikgebied. Gas- en lucht kunnen ontsnappen en vastzittende ontlasting komt weer in beweging. Dat geeft letterlijk lucht. Je baby kan weer ontspannen en zijn humeur verbetert. 

 babymassagetechnieken 

Leer simpele en slimme babymassagetechnieken op (met name) het buikje die krampjes effectief verlichten en verminderen. 

babyvoetreflexologie

Met drukpunten op de voetjes stimuleren we op zachte en effectieve wijze de werking van de darmpjes in slechts een paar minuten. 

 

baby-yoga / gymnastiek

Baby-yoga /gymnastiek (waaronder het bekende 'fietsen' zetten we naast massage en drukpunten in om beweging te brengen in het darmgebied 

Aanvullende tips/tricks

 We nemen door wat je al doet om krampjes te verminderen en ik geef aanvullende (natuurlijke) tips/tricks. 

 

 

 

 

 

Onwijs blij met jouw tips en technieken voor Max! Sinds vorige week zonder laxeermiddel, want door middel van de massagetechnieken, poept hij veel beter! Wat een uitkomst! Dankjewel!

mama van Max

 

 Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Veelgestelde vragen

Hou oud moet mijn baby minimaal zijn voor dit consult?

 Je baby moet minimaal 4 weken oud zijn. Vanaf een leeftijd van 6 weken kun je alle technieken toepassen. Is je baby jonger dan 6 weken dan doen we de technieken voor 6 weken en ouder op een pop. 

Wat als mijn baby slaapt tijdens het consult?
Samen stemmen we vooraf een tijd af die jou en je baby het beste past. Op de dag zelf kan het zijn dat je baby net een ander slaap/ waakritme heeft dan je vooraf had ingeschat. Ik ben vrij flexibel en kan in veel gevallen eerder/later komen. Het fijnste is namelijk als je baby wakker is tijdens het consult. Het is namelijk niet goed om een baby die in (diepe) slaap is te masseren. Je ziet dan niet het effect van de massage op je baby. Ik neem altijd een pop mee; mocht je baby toch een gedeelte van het consult slapen dan oefenen we op de pop.

Wat doe ik als ik na het consult nog vragen heb?
Iedere cursist mag altijd mailen, bellen of een whatsapp bericht sturen bij vragen. Je ontvangt na het consult een hand-out (2 A4-tjes) met een samenvatting en massagetechnieken.

 Werkt de massage voor iedere baby?

Iedere baby is uniek. Daarom bestaan er geen standaard-oplossingen die voor iedere baby werken. Het is belangrijk om te kijken waar de darmkrampjes vandaan komen. Het is belangrijk dat uitgesloten is dat er sprake is van een fysieke of medische redenen waardoor je baby krampjes heeft (bijv. een koemelkallergie). Het kan even puzzelen zijn en soms wat tijd kosten om te ontdekken wat jouw baby precies nodig heeft.  Toch zien we dat er heel veel baby's zijn die na het toepassen van de babymassage- en drukpunttechnieken veel minder klachten ervaren. 

Ik ben een ervaren en gecertificeerde babymassagedocente en daarnaast moeder van 3 kinderen. Ik volg regelmatig relevante (bij)scholingen. 


 
 
Kosten: € 29,95 (eenmalig consult van 60 minuten bij jou thuis) 
excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij > 5 km enkele reis

babymassage bij darmkrampjes kan  veel verlichting brengen.

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid