fbpx

 

WELKOM OP AARDE – MASSAGE

babymassage technieken

Heet je baby welkom in jullie gezin en laat je kindje zachtjes landen op aarde met deze simpele maar effectieve (haptonomische) aanrakingsmassage. Met hele zachte aanrakingen met een deel van je hand of met 1 of 2 vingers masseer je al vanaf de eerste dag na de bevalling ongeveer 5 minuten het rugje en/of het buikje van je baby over de kleertjes heen terwijl je kindje bij je ligt. Dit doe je tot je kindje ongeveer 6 weken oud is. Met massagetechnieken als liefdevol welkom heten, oneindige liefde en basiszekerheid intensiveren leer je je op een dieper niveau verbinden met je baby en je baby een geborgen gevoel te geven. En jij kan je even helemaal losmaken van alle dagelijkse bezigheden en je focussen op je kindje. Wat een heerlijk warm welkom en mooie start qua binding tussen jou en je kindje! 

 WAT

Haptonomische babymassage in de kraamtijd is een simpele en prikkelarme massage voor pageboren baby's. Je kunt de baby direct na de geboorte masseren tot ongeveer 6 weken na de geboorte.

HOE

Met hele zachte aanrakingen met een deel van je hand of met 1 of 2 vingers masseer je ongeveer 5 minuten het rugje en/of het buikje van je baby over de kleertjes heen  terwijl je kindje bij je ligt

WAAROM

Liefdevolle aanraking en hechting is een primaire levensbehoefte van baby's. Heet je baby welkom op aarde en in jullie gezin en laat hem zachtjes landen met een fijne massage

 

babymassage technieken

Door middel van aanraking kun je de overgang van buik naar grotemensenwereld verkleinen

babymassage technieken

 

DoelgroepWelke ouders hebben in het bijzonder baat bij babymassage?

 • als je de eerste momenten met je kindje gemist hebt (bijv. door medische handelingen) 
 • als je je onzeker voelt in de verzorging van je kindje. Mis je geen signalen en interpreteer je ze wel goed?
 • als je graag je kindje vanaf dag 1 wilt masseren en op zoek bent naar de juiste technieken/een leuke workshop in je laatste trimester 
 • als je je kindje nog beter wilt leren kennen en jullie band wil versterken
 • als je graag nog meer wil leren vertrouwen op je moederinstinct 
 • als jij ontspannen lastig vind en het gevoel hebt dat je kindje dit oppikt.
 • als je graag wat quality-time doorbrengt met je pasgeboren kindje. 

Welke baby's hebben in het bijzonder baat bij babymassage? 

 • als je baby onrustig is
 • als je baby veel huilt
 • als je baby zich overstrekt
 • als je baby veel last heeft van darmkrampjes
 • als je baby gevoelig is en snel overprikkeld raakt
 • als je baby gespannen is en verhoogde spierspanning heeft
 • als je baby ontspannen en ontladen lastig vind.
 • als je baby moeilijk in slaap valt, kort slaapt, moeilijk doorslaapt of snel wakker schrikt (van geluid of als jij er niet bent)
 • als er sprake is van problemen met hechting

 

 

 

Cursus-mogelijkheden: of in het laatste trimester of in je kraamtijd

Idealiter volg je deze workshop in je laatste trimester, waarbij je oefent op een pop, zodat je direct na de geboorte kunt beginnen met masseren. Maar het is ook mogelijk om de workshop na je bevalling te volgen met je kindje. (in veel gevallen is deze massage ook mogelijk als je een keizersnede hebt gehad. Samen overleggen we even wat mogelijk is en wanneer je start en vaak is het handig als je partner meedoet zodat deze de massage evt. kan overnemen). Een privéworkshop is dan meestal te verkiezen boven een groepsworkshop in de kraamtijd in verband met de prikkels voor je kindje. Je past de technieken toe op jullie kindje of een pop als jullie kindje slaapt ten tijde van de workshop. 

 Accounts

Free Trial

Storage

GROEPSWORKSHOP

€ 19,50

+ gratis instructiekaarten
+ gratis ontspanningsoefening (mp3)

workshop van 1 uur in Club yoga Leeuwarden


(minimaal 2 aanmeldingen vereist)


Cursusdata:

Heb je belangstelling, meld je aan. 

Bij aanmelding zoeken we met elkaar een geschikte datum/tijd

PRIVE WORKSHOP

€ 29,50

+ gratis instructiekaarten
+ gratis ontspanningsoefening (mp3)

workshop van 1 uur bij jou thuis


Prijs is excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij reisafstand > 5 km enkele reis


Cursusdata:

Heb je belangstelling meld je aan.

Bij aanmelding zoeken we samen een geschikte datum/tijd

 

 

Leer hoe je je kindje vanaf het allereerste moment met positieve en liefdevolle intenties en aanrakingen kunt omhullen en een intens gevoel van veiligheid en geborgenheid kunt geven 

 

 

Veel gestelde vragen

 • dit is een totaal ander type massage dan de shantala babymassage die je pas vanaf 6 weken oud aan je kindje mag geven. 
 • je leert 2 massages: de ‘massage voor in het kraambed’ en de ‘welkom op aarde-massage’ en nog een aantal aanvullende technieken.
 • Je masseert je baby met de kleertjes aan, maar dat maakt het niet minder effectief!
 • de massagetechnieken zijn heel makkelijk aan te leren. Want de kraamtijd is in de eerste plaats bedoeld om te herstellen van de bevalling en om te wennen aan het ouderschap. Het is een mooie maar vaak ook vermoeiende en emotionele periode. Daarom is het van belang dat de technieken eenvoudig zijn.
 • je ontvangt na de workshop gratis instructiekaarten die je op je nachtkastje kunt leggen zodat je direct in het kraambed al kunt starten met de massage.

babymassage technieken

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid