fbpx

WELKOM OP AARDE – MASSAGE

babymassage technieken

Of je baby nog in je buik zit, of dat je je baby al in je armen houdt; al je aandacht is bij dat kleine mensje. Een baby is heel verfijnd en puur qua energie. Die pure energie werkt magnetisch; je wordt als vanzelf naar zo’n klein wezentje toegetrokken en je gaat er helemaal in op. In onze samenleving draait het vooral om de fysieke gezondheid en ontwikkeling van je kindje waardoor dit aspect ondergesneeuwd raakt. En zwangerschapscontroles, kraamvisites en alledaagse handelingen maken dat de dagen voorbij vliegen waardoor je weinig tijd hebt om hier écht bij stil te staan. Voor wie de wens heeft om bewuster bij deze periode stil te staan is er de welkom op aarde-massage.

 

 

Wie is jouw baby?

In de laatste weken voor de geboorte en de eerste weken na de geboorte – als moeder en kind nog één zijn – kun je als moeder voelen dat er ‘meer’ geboren is/wordt dan alleen een baby. En dat klopt, want een baby is meer dan een optelsom van genen, genetische aanleg en erfelijkheid. En een baby is ook geen onbeschreven blad. De verhalen van jou en je partner en jullie voorouders zitten in (de cellen van) je kindje. Je baby komt bij jullie om een bepaalde reden; hij of zij bezit een bepaalde ‘wijsheid’ die hij of zij komt brengen. Dat wat je ervaart, en wat vaak lastig onder woorden te brengen is, is iets dat uitstijgt boven dat alles. Dat geheimzinnige stukje eigenheid dat je kindje uitstraalt. Dat wat je opmerkt als je in die eerste dagen/weken stilletjes naar je baby kijkt en luistert. Dan licht het eventjes op. Het wordt pas werkelijk zichtbaar in de loop van het leven waaraan je kindje begonnen is.

Als je naar je baby in je armen kijkt of je baby masseert dan kun je soms een glimp opvangen van wie je baby is. In dat soort stille en intieme momenten kun je ontdekken wat er ‘eigen’ aan jouw baby is. Door jezelf te leren kijken naar je kindje vanuit oprechte interesse voor wie hij of zij is zal je baby zijn of haar levensmotief steeds meer gaan ontvouwen voor je ogen. Dat kan je houvast bieden in de jaren die zullen volgen. 

 

 

 

Met de komst van je baby wordt er ook een mama geboren

Al in je zwangerschap maakt je lichaam plaats voor de groei van je baby. Dit gaat niet altijd ongemerkt. Je kunt bepaalde lichamelijke ongemakken ervaren, maar ook op emotioneel vlak vinden er soms grote verschuivingen plaats. Zwanger zijn, bevallen en moeder worden vraagt van je om fysiek en emotioneel mee te bewegen, om het zoeken naar een nieuwe balans. Een balans tussen activiteit en rust, tussen werk en thuis, tussen tijd voor jezelf en tijd voor anderen. Waar vrouwen voorheen vaak extern georiënteerd waren, keren ze nu (terug) naar binnen. Ze doen het intuïtief rustiger aan, waardoor ze meer in het hier en nu leven en meer innerlijke rust ervaren. Ze worden zich (weer) bewust van zichzelf, hun wensen en behoeftes. Daardoor ontstaat ruimte voor persoonlijke groei. Op die manier zijn zwangerschap en moeder worden als het ware een snelcursus in acceptatie, loslaten, overgave, aandachtig en bewust zijn, weten wie je bent en wat het leven inhoudt. Je groeit in al deze facetten waardoor je grenzen verleggen en dat maakt je kwetsbaar en krachtig tegelijk. De Welkom-op-aarde massage kan je helpen deze nieuwe kant van jezelf te ontdekken en invulling aan te geven.               

 Welke ouders hebben in het bijzonder baat bij deze massage?

 • als je de eerste momenten met je kindje gemist hebt (bijv. door medische handelingen) 
 • als je je onzeker voelt in de verzorging van je kindje. Mis je geen signalen en interpreteer je ze wel goed?
 • als je graag je kindje vanaf dag 1 wilt masseren en op zoek bent naar de juiste technieken/een leuke workshop in je laatste trimester 
 • als je je kindje nog beter wilt leren kennen en jullie band wil versterken
 • als je graag nog meer wil leren vertrouwen op je moederinstinct 
 • als jij ontspannen lastig vind en het gevoel hebt dat je kindje dit oppikt.
 • als je graag wat quality-time doorbrengt met je pasgeboren kindje. 

Welke baby's hebben in het bijzonder baat bij deze massage? 

 • als je baby onrustig is
 • als je baby veel huilt
 • als je baby zich overstrekt
 • als je baby veel last heeft van darmkrampjes
 • als je baby gevoelig is en snel overprikkeld raakt
 • als je baby gespannen is en verhoogde spierspanning heeft
 • als je baby ontspannen en ontladen lastig vind.
 • als je baby moeilijk in slaap valt, kort slaapt, moeilijk doorslaapt of snel wakker schrikt (van geluid of als jij er niet bent)
 • als er sprake is van problemen met hechting

babymassage technieken

 

babymassage technieken

Wat ga ik je precies leren?

Je leert hoe je je baby liefdevol welkom kunt heten in jullie gezin en zachtjes kunt laten landen op aarde. Met massagetechnieken als liefdevol welkom heten, oneindige liefde en basiszekerheid intensiveren leer je je op een dieper niveau verbinden met je baby en je baby een geborgen gevoel te geven. En jij kan je even helemaal losmaken van alle dagelijkse bezigheden en je focussen op je zwangerschap/kindje. Een heerlijk ontspannen moment voor jullie beide! De massagetechnieken zijn heel makkelijk en intuitief! Want je verlof en kraamtijd behoren in het teken te staan van rust, voorbereiding, herstel en het vormen van een hechte band met je baby. Het is een mooie maar vaak ook vermoeiende en emotionele periode. Daarom is het van belang dat de technieken eenvoudig zijn.

 WAT

Haptonomische babymassage in de kraamtijd is een simpele en prikkelarme massage voor pageboren baby's. Je kunt hier direct na de geboorte mee beginnen tot ongeveer 6 weken na de geboorte.

HOE

Met hele zachte aanrakingen met een deel van je hand of met 1 of 2 vingers masseer je ongeveer 5 minuten het rugje en/of het buikje van je baby over de kleertjes heen  terwijl je kindje bij je ligt.

WAAROM

Liefdevolle aanraking en hechting zijn primaire levensbehoeftes vanbaby's Met de massage vervul je de 'huidhonger' van je baby terwijl je de binding tussen jou en je kindje verdiept. 

 

 

 

Voel jij ook de wens om je op een dieper niveau te verbinden met je baby? 

Je kunt de cursus volgen in je zwangerschapsverlof of in je kraamtijd. In het eerste geval oefen je op een pop, zodat je direct na de geboorte kunt beginnen met masseren. Ben je al bevallen dan doe je de cursus samen met je kindje.

 Accounts

Free Trial

Storage

PRIVE CURSUS

€ 29,95

+ gratis instructiekaarten
+ gratis ontspanningsoefening (mp3)

Workshop van 1 uur bij jou thuis


Prijs is excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij reisafstand > 5 km enkele reis


Tip:

Ben je tegelijk zwanger met een vriendin of je zus? Of volg je met een leuke groep vrouwen zwangerschapsyoga?  Deze cursus is ook als groepscursus bij één van jullie thuis te volgen voor slechts € 19,95 p.p.! Heb je belangstelling meld je aan en dan zoeken we samen een geschikte datum/tijd

 

 

 Your Text

Your Text

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijstje met veelgestelde vragen. Neem gerust contact op als die van jou er niet bij staat

 • De welkom op aarde-massage is een haptonomische lichte aanrakingsmassage over de kleertjes heen, speciaal geschikt voor baby's van 0-6 weken. Het is niet te vergelijken met de stevige shantala babymassage met olie die je pas mag toepassen bij baby's als ze minimaal 6 weken oud zijn.
 • Je ontvangt na afloop gratis instructiekaarten die je op je nachtkastje kunt leggen zodat je direct na de geboorte zou kunnen starten met de massage.
 • Als je kindje tijdens de cursus slaapt of aangeeft die dag niet gemasseerd te willen worden als ik bij jullie ben dan kun je de technieken oefenen op een pop

Ik ben een ervaren en gecertificeerde babymassagedocente en daarnaast moeder van 3 kinderen. Ik volg regelmatig relevante (bij)scholingen.


 

babymassage technieken

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid