fbpx

zwangerschapscursus Friesland

Misschien twijfel je of je een cursus wil volgen, omdat je je afvraagt of het zinvol is, omdat een bevalling zich niet laat plannen. Dat laatste klopt, maar zinvol is een cursus zeker. Het wetenschappelijk bewijs dat een zwangerschapscursus leidt tot een betere bevallingservaring neemt toe. Zo laat Amerikaans onderzoek zien dat er een relatie bestaat tussen de mate waarin een vrouw georganiseerd en doelgericht de bevalling in gaat en een positieve beleving van de bevalling. Door het volgen van een zwangerschapscursus ontstonden al in de zwangerschap positieve gevoelens over de bevalling en dit vergrootte het gevoel van controle tijdens de bevalling (en hierdoor ook de bevallingservaring) volgens dit onderzoek enorm. Nederlands onderzoek uit 2017 heeft uitgewezen dat het ontbreken van duidelijke communicatie en emotionele ondersteuning voor veel vrouwen doorslaggevend bij het ontstaan van een traumatische bevallings-ervaring. Verder is uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die zelf een keuze konden maken over hun bevallingshouding achteraf een betere bevallingservaring hadden en dat hypnose zorgt voor het verminderen, dan wel beter kunnen reguleren, van pijn.

 

Een zwangerschapscursus leert je cruciale dingen die een bewezen positief effect hebben op het verloop van je bevalling. Zo krijg je in mijn cursussen kennis en handvatten over: 

het proces van een normaal verloop van een bevalling
medische interventies die kunnen voorkomen en jouw opties
lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken en omgaan met pijn

Hierin zoek je naar jouw persoonlijke idealen en deze zet je in je geboorteplan zodat je verloskundige kan inspelen op jouw behoeften tijdens je bevalling. 

 

Bij Liefdevolle Geboorte kun je kiezen uit 2 zwangerschapscursussen: Hypnobirthing (2 avonden) en de eendaagsecursus Natuurlijk! Bevallen (een soort Hypnobirthing-light cursus). Afhankelijk van je type zorgverzekering bestaat er in sommige gevallen recht op een vergoeding omdat ik lid ben van BCE (beroepscoöperatie childbirth educators)

 

 

Je kunt tegenwoordig kiezen uit veel zwangerschapscursussen. Het is bij het maken van een keuze belangrijk dat je er eentje kiest die aansluit bij jou, je partner en bij jullie wensen ten aanzien van de bevalling. Hieronder vind je een aantal kenmerken zodat je kunt voelen of wij een ‘match’ zijn. 

Kenmerkend aan mijn zwangerschapscursussen is

je zwangerschap en bevalling op je eigen manier vormgeven vanuit een krachtige en zachte energie
varen op je eigen wijsheid, waarheid en visie waarbij er ook ruimte blijft voor het soms noodzakelijke medische

een scala aan kennis en vaardigheden op het gebied van natuurlijk bevallen en slim samenwerken met je lichaam
verminderen/ wegnemen van angst en ombuigen naar (zelf)vertrouwen, ontspanning en kracht
regie nemen zonder dat het op controle en spanning uitmondt.
veel aandacht voor je keuzes, opties en rechten omdat er dan pas écht iets te kiezen valt

Kenmerkend aan mij is

bevlogen en een aanstekelijk enthousiasme over alles wat te maken heeft met natuurlijk en bewust zwanger zijn en bevallen
maatwerk: ik geloof niet in one-size-fits-all: ik voel aan wat jullie nodig hebben en wat past bij jullie en daar pas ik de les op aan
ik deel graag mijn slimme tips en praktische raad en daad die ik na 3 bevallingen heb opgedaan 

efficiënt, gefocust & hands on: een cursusavond vliegt om en daarna weet je wat je te doen staat en kun je echt verder
down to earth én spiritueel. Ik beweeg me graag op het snijvlak waar de wetenschap en het spirituele elkaar kruizen. Ja er is in mijn optiek meer, maar dat benader ik graag nuchter en praktisch

 

 

 

Hypnobirthing

zwangerschapscursus Friesland

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid