fbpx

zwangerschapscursus Friesland

 

Wat leuk dat je overweegt om een zwangerschapscursus te volgen

Het wetenschappelijk bewijs dat een zwangerschapscursus leidt tot een betere bevallingservaring neemt toe. Ik geef twee verschillende zwangerschapscursussen; Hypnobirthing en Natuurlijk! Bevallen. Het Hypnobirthing programma bestaat al meer dan 30 jaar en heeft zijn sporen ondertussen ruim verdiend. De cursus Natuurlijk! Bevallen is het zusje van de cursus Hypnobirthing; een soort Hypnobirthing-light cursus. Het is een verkorte vorm van het Hypnobirthing programma waarbij alle waardevolle informatie is gebleven, maar alles wat gelabeld kan worden als ‘zweverig’ is eruit gehaald. Dat maakt het een hele interessante cursus voor (aanstaande) ouders die op zoek zijn naar een nuchtere, praktische cursus met als insteek natuurlijk en vol vertrouwen bevallen, waarbij ze optimaal willen samenwerken met hun lichaam.

 

 

Het volgen van een zwangerschapscursus heeft veel voordelen!

Een bevalling laat zich niet plannen, maar je kunt je er zeker op voorbereiden! En een goede voorbereiding is meer dan alleen ademen & ontspannen; zeker ook omdat de Nederlandse geboortezorg steeds meer medicaliseert. Een zwangerschapscursus leert je cruciale dingen die een bewezen positief effect hebben op het verloop van je bevalling. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die georganiseerd en doelgericht de bevalling in gaan hun bevalling positiever beleven. Door het volgen van een zwangerschapscursus ontstonden al in de zwangerschap positieve gevoelens over de bevalling en dit vergrootte het gevoel van controle tijdens de bevalling (en hierdoor ook de bevallingservaring) volgens dit onderzoek enorm. 

4x tevreden terugkijken op je bevalling

Realistische verwachtingen
Continue ondersteuning
Duidelijke communicatie
Keuzevrijheid

In mijn cursussen vind je daarom veel informatie over 

het proces van een normaal verloop van een bevalling
mogelijke medische interventies en jouw keuzes, opties en rechten

geboorteplan en communicatie met je zorgverlener
lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken en omgaan met pijn

tips hoe de geboortepartner optimaal kan ondersteunen

Realistische verwachtingen
Door kennis te vergaren over de verschillende (beleids)stappen en het proces van een normaal verloop van een bevalling, de keuze-opties en medische interventies die op je pad zouden kunnen komen bereid je je goed en grondig voor. Het leidt bovendien tot realistische verwachtingen over het bevalproces.  

Continue ondersteuning
Het is bewezen dat goede ondersteuning het beloop van je bevalling positief beïnvloedt. Het is daarom belangrijk om een geboorte-team samen te stellen van mensen die jou door en door kennen en die niet van je zijde wijken tijdens de bevalling. 

Duidelijke communicatie
70% van de stellen tijdens de bevalling te maken krijgt met medische beslissingen. Goede communicatie tijdens de bevalling door zorgverleners is heel belangrijk. Tegelijk weten we dat dat een groot aandachtspunt is binnen de Nederlandse geboortezorg. Door slechte communicatie verliezen vrouwen het gevoel van controle en zeggenschap over hun lichaam. Nederlands onderzoek uit 2017 heeft uitgewezen dat het ontbreken van duidelijke communicatie en emotionele ondersteuning tijdens de bevalling voor veel vrouwen doorslaggevend is bij het ontstaan van een traumatische bevallings-ervaring. Zo’n 10-30% van de vrouwen die zich niet gehoord voelden tijdens hun bevalling kijken met traumatische gevoelens terug op hun ervaring. 

Keuzevrijheid 
Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de vrouwen ervaart geen keuze te hebben tijdens haar bevalling. Onderzoek toont ook aan dat vrouwen die zelf een keuze konden maken over hun bevallingshouding achteraf een betere bevallingservaring hadden. Daarvoor is het van groot belang dat de zwangere zelf de regie en daarmee de controle houdt over haar bevalling door de beslissingen te nemen die gemaakt moeten worden.

 

Welke cursus past het beste bij jou?

Bij Liefdevolle Geboorte kun je kiezen uit 2 zwangerschapscursussen: Hypnobirthing (2 avonden) en de eendaagsecursus Natuurlijk! Bevallen. Afhankelijk van je type zorgverzekering bestaat er in sommige gevallen recht op een vergoeding omdat ik lid ben van BCE (beroepscoöperatie childbirth educators)

 

 

Kenmerkend aan mijn zwangerschapscursussen is

je zwangerschap en bevalling op je eigen manier vormgeven vanuit een krachtige en zachte energie
varen op je eigen wijsheid, waarheid en visie waarbij er ook ruimte blijft voor het soms noodzakelijke medische

een scala aan kennis en vaardigheden op het gebied van natuurlijk bevallen en slim samenwerken met je lichaam
verminderen/ wegnemen van angst en ombuigen naar (zelf)vertrouwen, ontspanning en kracht
regie nemen zonder dat het op controle en spanning uitmondt.
veel aandacht voor je keuzes, opties en rechten omdat er dan pas écht iets te kiezen valt

Kenmerkend aan mij is

bevlogen en een aanstekelijk enthousiasme over alles wat te maken heeft met natuurlijk en bewust zwanger zijn en bevallen
maatwerk: ik geloof niet in one-size-fits-all: ik voel aan wat jullie nodig hebben en wat past bij jullie en daar pas ik de les op aan
ik deel graag mijn slimme tips en praktische raad en daad die ik na 3 bevallingen heb opgedaan 

efficiënt, gefocust & hands on: een cursusavond vliegt om en daarna weet je wat je te doen staat en kun je echt verder
down to earth én spiritueel. Ik beweeg me graag op het snijvlak waar de wetenschap en het spirituele elkaar kruizen. Ja er is in mijn optiek meer, maar dat benader ik graag nuchter en praktisch

 

 

 

Hypnobirthing

zwangerschapscursus Friesland

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid