fbpx

WERK

 

HERKEN JIJ JEZELF HIER IN?

“Ik weet dat mijn lichaam ervoor gemaakt is om een kindje te verwekken, te dragen en op de wereld te zetten, maar hoe vertaalt zich dat naar de praktijk? Weet ik straks tijdens de bevalling dan ‘ineens’ hoe ik moet ademen en welke houdingen handig zijn?’

“Ik heb veel vertrouwen in de werking van mijn lichaam en de kracht natuur, maar toch vind ik het wel spannend om straks te bevallen. Wat als er iets mis gaat?    

“Ik geloof dat kennis of een gebrek aan kennis voor een groot deel bepaald hoe iemand bevalt”. 

“Eerst twijfelde ik of ik wel een cursus in mijn zwangerschap wilde doen, maar naarmate de bevalling dichterbij kwam werd ik daar heel onrustig van. Ik merk aan mezelf dat hoe meer ik lees en weet hoe rustiger ik word”.

 

HERKEN JIJ JEZELF HIER IN?

“Ik merk dat ik soms een beetje overweldigd word door wat er allemaal komt kijken aan procedures, controles en richtlijnen rondom mijn zwangerschap en geboorte. Zelf benader ik zwangerschap veel meer vanuit gevoel en vertrouwen”. 

“Ik geniet heus van het zwanger zijn, maar de weken vliegen voorbij en soms heb ik het idee dat ik er meer uit zou kunnen halen. Meer genieten, een diepere band aan gaan met mijn kindje al in de zwangerschap en daar dan regelmatig echt de tijd voor nemen”.

‘Sinds ik zwanger ben ben ik erg veranderd. Ik sta anders in het leven en wil deze tijd gebruiken om meer over mezelf te leren”.

“Ik en mijn partner doen het op zich wel samen, maar ik wil het graag nog meer samen beleven. Echte bewustwording en connectie”.  

HERKEN JIJ JEZELF HIER IN?

“Ik begrijp met mijn hoofd dat je moet ontspannen en loslaten om gemakkelijk te kunnen bevallen, maar geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt op zo’n spannend moment als de geboorte”

“Ontspannen en diep ademhalen lukt me nu ik zwanger ben al niet, dus ik zie niet in hoe ik dat straks bij de geboorte dan wel zal kunnen.”

“Iedereen heeft het over het belang van ontspannen tijdens de bevalling, maar niemand vertelt je HOE je dat moet doen”. 

“Van het idee dat ik straks ga bevallen word ik angstig. Ik heb zoveel narigheid gelezen / gehoord in mijn omgeving”. En ik weet dat die gedachten niet helpen en het alleen maar erger maken. Ik wil graag vertrouwen op mezelf en voelen dat ik het kan maar ik heb geen idee hoe ik dat moet doen”.

HERKEN JIJ JEZELF HIER IN? 

“Ik wil de geboorte graag samen beleven met mijn man/vriend en op onze manier maar ik heb het idee dat mijn verloskundige maar half luistert en vooral háár visie en werkwijzes voorop zet. Mag ze dat doen?”

“Ik heb geen fijn gevoel bij mijn verloskundige of het ziekenhuis waar ik wil bevallen. Maar heeft switchen wel zin? Heeft niet iedere zorgverlener dezelfde werkwijzes en dezelfde protocollen die ze volgt?” 

“Ik hoor dingen als “je hebt een grote baby en daarom willen we je inleiden met 38 weken. Mag dat zomaar? Wat zijn mijn rechten eigenlijk?”  

“Ik moet een geboorteplan opstellen en zie allemaal termen als (wel of niet toucheren, navelstreng laten uitkloppen, oxytocine-injecties ivm loslaten van de placenta) die ik niet snap. Waar vind ik informatie hierover, de voors- en tegens.”

INVESTEER IN HET VERGROTEN VAN JE KENNIS 

Als jij weet hoe je goed kunt zorgen voor je lichaam in de zwangerschap kun je veel klachten buiten de deur houden en is je lichaam perfect voorbereid op de geboorte. Zo kan het zijn taak tijdens de bevalling optimaal vervullen. Kennis neemt ook een hoop (onnodige) angst voor de geboorte weg. Want als je precies weet wat er gebeurt in je lichaam en waarom het gebeurt, dan ben je niet bang maar kun je erin ontspannen en zelfs samenwerken met je lichaam.

INVESTEER IN JEZELF EN IN PRENATAAL OUDERSCHAP

Het is belangrijk om al voor de geboorte een band op te bouwen met je kindje. Als je als baby in een liefdevolle sfeer verwekt, gedragen en geboren wordt dan wordt in je hersenen een referentiekader vastgelegd van ontspanning, verbondenheid en vertrouwen. Dit vormt de bril waardoor je de wereld bekijkt en hoe je in het leven staat. Ook voor jou en je partner is binding met jullie kindje in een vroeg stadium fijn en gezond. Vaak ontdek je hierbij nieuwe kanten van jezelf.

INVESTEER IN SLIMME &  ONTSPANNINGS-TECHNIEKEN

De sleutel tot een voorspoedige bevalling ligt erin je diep te ontspannen en te openen in liefde en vertrouwen. Om dat te kunnen doen zul je angsten en spanningen (t.a.v. bevallen, controleverlies, pijn, of je het wel aankunt, etc.) los moeten laten en je moeten overgeven aan het proces van bevallen. Door al in je zwangerschap regelmatig te oefenen met ontspannen en te bedenken wat voor jou de meest optimale omstandigheden zijn om in te bevallen ben je goed voorbereid.

INVESTEER IN INFORMATIE OVER JE KEUZES & RECHTEN

Je bevalling is een unieke emotionele gebeurtenis en het is belangrijk dat het mooi en goed verloopt, zodat je er met een tevreden gevoel op terugkijkt. Dat gevoel neem je namelijk mee het moederschap in! Hoe gerichter je je voorbereid op de geboorte, hoe meer kans je creëert op een voor jou positieve uitkomst. Bovendien sta je zekerder in de keuzes die je maakt én laat je zien dat je jezelf en de geboorte van je kindje serieus neemt.

Tijdens onze 2e zwangerschap hebben we gekozen voor een cursus HypnoBirthing, omdat onze eerste bevalling een nare ervaring was. Door de cursus kregen we weer vertrouwen in het geboorteproces, en zo weinig mogelijk angst hiervoor. Het heeft ons zeer zeker geholpen! Mijn man was na de 1e les gelukkig ook enthousiast. Een zeer praktische cursus (ook over de natuurlijke werking van je lichaam), waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling. Dus lukt het ene niet, kun je het andere toepassen. Hoewel er een paar lastige momenten waren tijdens de geboorte kon ik me overwegend goed ontspannen. Zonder de cursus had dit vast de overhand gehad. Al met al kijk ik met een goed gevoel op de geboorte terug. Vanaf moment 1 dat onze dochter geboren is, is het een heerlijke ontspannen, rustige en tevreden baby”. 

MIRANDA

“Zwanger!! Wauw!! Een diepe wens die nu in vervulling gaat. Ons eerste kindje, altijd spannend. De weken vliegen voorbij. Tot 30 weken maakte ik mij totaal geen zorgen met betrekking tot de bevalling. Maar dan gaat het toch snel. Ik hoorde veel verhalen van anderen, fijne verhalen, maar ook hele nare verhalen. Ja, dan ging ik mij af en toe ook wel zorgen maken. Ik wilde graag thuis bevallen, dat was één ding dat zeker was. Het liefst in bad. Toen ineens zag ik een advertentie staan in een blad.. hypnobirthing. Wat is dit nu, dacht ik. Dit ken ik helemaal niet. Wel andere cursussen, maar dit totaal niet. Bij deze cursus moest de partner ook mee tijdens de bijeenkomsten. Gerrit had eerst zoiets van..mja, maar uiteindelijk was hij er ook mee eens. Tijdens de bijeenkomsten bij Nynke voelden wij ons heel erg welkom. Met de cursus leerden wij oefeningen voor de ontspanning of hoe ik moest ademhalen tijdens een wee. De partner mocht mee oefenen. Maar het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige of de arts. Hierbij hebben de positieve affirmaties echt geholpen. Ik voelde mij steeds sterker in mijn schoenen staan. Ik had echt een gevoel..ja, ik kan de bevalling aan! 

MARIA

“Voor ik zwanger werd had ik in een tijdschrift een artikel gelezen over HypnoBirthing. Dit sprak mij erg aan dus toen ik vorig jaar zwanger was van ons eerste kindje wilde ik er meer van weten. Na even googelen kwam ik op de website van Nynke terecht. Ik was blij verrast dat er een cursus in Leeuwarden werd gegeven. In 4 avonden hebben we veel geleerd over een natuurlijke bevalling en hoe belangrijk ontspanning is. Door de verhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. In de weken voorafgaand aan de bevalling hebben we vaak de regenboog-ontspanning en de verdiepings-oefeningen gedaan en ik heb elke dag de affirmaties beluisterd. De bevalling begon precies op de uitgerekende datum en is zo gegaan als we hadden gehoopt. Dankzij de cursus kon ik de golvingen (weeën) goed opvangen en heb ik het aan mijn lichaam overgelaten. Onze zoon is binnen 8 uren thuis in het bevalbad geboren. Hij had meteen een heldere blik en is ook nu nog een rustige en tevreden baby. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling en ik kan iedereen aan-raden de cursus bij Nynke te doen”! 

WIETSKE BAUKJE

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Omdat het ons eerste kindje is waren we nog totaal niet bekend in de “wereld van geboortes”. Logischerwijs loop je dan door deze onwetendheid met de meute mee en beval je op de gangbare manier. Nynke liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde. Waar ik mij ook niet van bewust was is hoeveel ook kleine ingrepen doen met je bevalling. En wat een ingreep als een ruggenprik doet met de baby!  Enorm bedankt voor alles Nynke! Niet alleen voor het helpen voorbereiden op de bevalling maar ook voor het delen van je kennis over vaccinaties en dergelijke!” 

EVELYN

  

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid