fbpx

WERK

Mijn cursussen hebben al voor vele zwangeren het verschil gemaakt; ze zijn veel meer ontspannen én tegelijk in control tijdens de zwangerschap EN tijdens de bevalling. Lees hieronder hoe je kunt bevallen zonder dat je denkt ‘DIT NOOIT MEER!’

KENNIS

In mijn cursussen deel ik graag alle kennis met jou zodat jij weet wat er gaat gebeuren. Daardoor krijg je veel meer vertrouwen in je lijf en krijg je veel meer vertrouwen in het proces.

Kennis neemt ook een hoop (onnodige) angst voor de geboorte weg. Want als je precies weet wat er gebeurt in je lichaam en waarom het gebeurt, dan ben je niet bang maar kun je erin ontspannen en zelfs samenwerken met je lichaam. 

PRENATAAL OUDERSCHAP

Het is fijn om al voor de geboorte een band op te bouwen met je kindje. Als je als baby in een liefdevolle sfeer verwekt, gedragen en geboren wordt dan wordt in je hersenen een referentiekader vastgelegd van ontspanning, verbondenheid en vertrouwen. Dit vormt de bril waardoor je de wereld bekijkt en hoe je in het leven staat. Ook voor jou en je partner is binding met jullie kindje in een vroeg stadium fijn en gezond. Vaak ontdek je hierbij nieuwe kanten van jezelf.

ONTSPANNING

We zien in onze drukke maatschappij dat een heleboel mensen wat moeite hebben om te ontspannen. Ontspannen is helaas geen knopje in je hoofd dat je even omzet! Maar ook als je al heel goed kunnen ontspannen, zie je vaak dat je hier toch extra hulp bij kunt gebruiken tijdens een spannend moment als de bevalling. Of je nu veel of weinig ervaring hebt met ontspannen, ik leer je genoeg manieren om heerlijk te ontspannen. 

REGIE

Als je gaat kijken naar waardoor een bevalling een traumatische ervaring kan zijn, dan gaat het er vaak niet om wat er is gebeurd maar meer hoe het is gebeurd. Vaak zie je dan dat er over de grenzen van de vrouw is gegaan, dat er niet naar haar geluisterd is of dat haar stem niet serieus is genomen. Leer de regie pakken zodat jij je straks een gelijkwaardig gesprekspartner voelt!

HEB JIJ DEZE GEDACHTEN OOK?

– Je weet dat je lichaam ervoor gemaakt is om een kindje te verwekken, te dragen en op de wereld te zetten, maar hoe dan? Weet je straks tijdens de bevalling dan ‘ineens’ hoe je moet ademen en welke houdingen handig zijn?

– Je vindt het best spannend om straks te bevallen. Wat als er iets mis gaat?    

– Je gelooft dat kennis of een gebrek aan kennis voor een groot deel bepaald hoe iemand bevalt. 

– Je twijfelt of je wel een cursus wil doen, maar naarmate de bevalling dichterbij komt word je daar heel onrustig van. Hoe meer je leest en weet hoe rustiger je wordt.

HEB JIJ DEZE GEDACHTEN OOK?

– Je raakt soms een beetje overweldigd door wat er allemaal komt kijken aan procedures, controles en richtlijnen rondom mijn zwangerschap en geboorte. Zelf benader je zwangerschap veel meer vanuit gevoel en vertrouwen. 

– Je heus van het zwanger zijn, maar de weken vliegen voorbij en soms heb ik het idee dat je er meer uit zou kunnen halen. 

– Sinds je zwanger bent ben je veranderd. Je staat anders in het leven en wil deze tijd gebruiken om meer over jezelf te leren.

– Je voelt de diepe wens om je zwangerschap nog meer samen met je partner te beleven. 

HEB JIJ DEZE GEDACHTEN OOK?

– Je begrijpt dat je moet ontspannen en loslaten om gemakkelijk te kunnen bevallen, maar je hebt geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt op zo’n spannend moment als de geboorte”

Ontspannen en diep ademhalen lukt je nu  al niet, dus hoe je dat straks tijdens de bevalling moet doen?

– Iedereen heeft het over het belang van ontspannen tijdens de bevalling, maar niemand vertelt je HOE je dat moet doen. 

Van het idee dat je straks moet bevallen word je angstig. Je hebt zoveel narigheid gelezen / gehoord in je omgeving. 

HEB JIJ DEZE GEDACHTEN OOK? 

– Je wil de geboorte graag samen beleven met je partner en op jullie manier maar je hebt het idee dat je verloskundige maar half luistert en vooral háár visie en werkwijzes voorop zet. 

– Je hebt geen fijn gevoel bij je verloskundige of het ziekenhuis waar ik wil bevallen. Maar heeft switchen wel zin want iedereen werkt toch met dezelfde protocollen?

– Je loopt bij het opstellen van je  geboorteplan aan tegen termen als (wel of niet toucheren, navelstreng laten uitkloppen, oxytocine-injecties ivm loslaten van de placenta) die je niet snapt.

Kennis vergroot je vertrouwen in jezelf en het geboorteproces

“Tijdens onze 2e zwangerschap hebben we gekozen voor een cursus HypnoBirthing, omdat onze eerste bevalling een nare ervaring was. Door de cursus kregen we weer vertrouwen in het geboorteproces, en zo weinig mogelijk angst hiervoor. Het heeft ons zeer zeker geholpen! Mijn man was na de 1e les gelukkig ook enthousiast. Een zeer praktische cursus (ook over de natuurlijke werking van je lichaam), waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling. Dus lukt het ene niet, kun je het andere toepassen. Hoewel er een paar lastige momenten waren tijdens de geboorte kon ik me overwegend goed ontspannen. Zonder de cursus had dit vast de overhand gehad. Al met al kijk ik met een goed gevoel op de geboorte terug. Vanaf moment 1 dat onze dochter geboren is, is het een heerlijke ontspannen, rustige en tevreden baby”. 

MIRANDA

 

Prenataal ouderschap laat je meer genieten van je zwangerschap

“Zwanger!! Wauw!! Een diepe wens die nu in vervulling gaat. Ons eerste kindje, altijd spannend. De weken vliegen voorbij. Tot 30 weken maakte ik mij totaal geen zorgen met betrekking tot de bevalling. Maar dan gaat het toch snel. Ik hoorde veel verhalen van anderen, fijne verhalen, maar ook hele nare verhalen. Ja, dan ging ik mij af en toe ook wel zorgen maken. Ik wilde graag thuis bevallen, dat was één ding dat zeker was. Het liefst in bad. Toen ineens zag ik een advertentie staan in een blad.. hypnobirthing. Wat is dit nu, dacht ik. Dit ken ik helemaal niet. Wel andere cursussen, maar dit totaal niet. Bij deze cursus moest de partner ook mee tijdens de bijeenkomsten. Gerrit had eerst zoiets van..mja, maar uiteindelijk was hij er ook mee eens. Tijdens de bijeenkomsten bij Nynke voelden wij ons heel erg welkom. Met de cursus leerden wij oefeningen voor de ontspanning of hoe ik moest ademhalen tijdens een wee. De partner mocht mee oefenen. Maar het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige of de arts. Hierbij hebben de positieve affirmaties echt geholpen. Ik voelde mij steeds sterker in mijn schoenen staan. Ik had echt een gevoel..ja, ik kan de bevalling aan! 

MARIA

 

Regelmatig ontspannen in je zwangerschap helpt je relaxter te bevallen

“Voor ik zwanger werd had ik in een tijdschrift een artikel gelezen over HypnoBirthing. Dit sprak mij erg aan dus toen ik vorig jaar zwanger was van ons eerste kindje wilde ik er meer van weten. Na even googelen kwam ik op de website van Nynke terecht. Ik was blij verrast dat er een cursus in Leeuwarden werd gegeven. In 4 avonden hebben we veel geleerd over een natuurlijke bevalling en hoe belangrijk ontspanning is. Door de verhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. In de weken voorafgaand aan de bevalling hebben we vaak de regenboog-ontspanning en de verdiepings-oefeningen gedaan en ik heb elke dag de affirmaties beluisterd. De bevalling begon precies op de uitgerekende datum en is zo gegaan als we hadden gehoopt. Dankzij de cursus kon ik de golvingen (weeën) goed opvangen en heb ik het aan mijn lichaam overgelaten. Onze zoon is binnen 8 uren thuis in het bevalbad geboren. Hij had meteen een heldere blik en is ook nu nog een rustige en tevreden baby. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling en ik kan iedereen aan-raden de cursus bij Nynke te doen”! 

WIETSKE BAUKJE

 

Informatie over je keuzes en rechten zorgt dat jij de regie hebt

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Omdat het ons eerste kindje is waren we nog totaal niet bekend in de “wereld van geboortes”. Logischerwijs loop je dan door deze onwetendheid met de meute mee en beval je op de gangbare manier. Nynke liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde. Waar ik mij ook niet van bewust was is hoeveel ook kleine ingrepen doen met je bevalling. En wat een ingreep als een ruggenprik doet met de baby!  Enorm bedankt voor alles Nynke!”

EVELYN

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Open chat