fbpx

 

 

BEN JIJ ER KLAAR VOOR OM HELEMAAL IN JE MOEDERROL TE STAPPEN?  

 

 

 

 

Als moeder ben jij de hele wereld voor je kindje: of het nog maar een paar weken in je buik zit of al geboren is. Jij bent de verzorger, de begeleider, de rustbrenger, de helper, de trooster. Waar een baby wordt geboren, wordt ook een moeder geboren zeggen ze wel eens. Maar dat betekent niet dat elke moeder al in de zwangerschap of direct na de geboorte zelfverzekerd in het moederschap stapt. Soms voel je je vooral onzeker, terwijl je ondertussen heel erg hard je best om toch de moeder te zijn die je vindt dat je kindje verdient.

 

 

 

Bij de meeste moeders ontstaan tijdens de zwangerschap de eerste moedergevoelens. Veel vrouwen fantaseren over hun kindje en hun nieuwe rol als moeder. Door het samenspel aan hormonen dat na de bevalling vrijkomt lopen veel vrouwen over van moedergevoelens bij het zien van hun kindje. Maar hoe je precies na de bevalling op je baby reageert is niet te voorspellen, want iedere vrouw is anders. Het hangt onder andere af van je persoonlijkheid, het verloop van je bevalling, maar ook hoe het met je baby gaat. Waar de een op slag verliefd is, kan het bij de ander even duren voordat het moedergevoel zich aandient. Het is geruststellend om te weten dat veel vrouwen een aantal dagen nodig voor ze echt verliefd worden op hun kind. 

Ben je zwanger en kijk/keek je ernaar uit om je kindje te ontmoeten, maar voel je je ergens ook onzeker of bang? Weet dan dat die gevoelens vaker de kop opsteken als 

  • je zwanger bent van je eerste kindje, omdat je niet goed weet wat je kunt verwachten
  • je van nature gezegend bent met gevoelens van faalangst, behoefte hebt aan controle en perfectionistisch bent. Je zit veel in je hoofd en je gedachtestroom lijkt nooit stil te staan.
  • er dingen gebeuren in de zwangerschap of bij de bevalling, waardoor de liefde tussen jou en je kindje nog niet volop kan stromen. De gebeurtenissen triggeren gedachtes als Kan ik dit (straks) wel? Interpreteer ik de signalen van m’n kindje wel goed? Zullen wel wel een warme band kunnen opbouwen??

 

 

 

HERKEN JE DIT?

√ je leest zoveel op internet en krijgt zoveel uiteenlopende adviezen dat je niet meer helder hebt wat je wilt en wat past bij jou, je partner en je kindje.

√ door alle richtlijnen vind je het lastig om te ontspannen in het moederschap en je eigen hart en visie te volgen. Er lijkt zoveel ‘fout’ te kunnen gaan als je niet het vooruitgestippelde pad volgt. En is er eigenlijk nog wel ruimte voor iets anders?

√ hoewel wat anderen zeggen niet altijd helemaal goed voelt voor jou en je kindje vaar je toch enorm op de mening en visie van je zorgverlener.

√ je bent (soms te) perfectionistisch en controlebehoeftig en maakt je druk of alles wel goed gaat met je kindje.

√ je probeert regelmatig te ontspannen en meer te genieten, maar eigenlijk weet je niet zo goed hoe.

√ je denkt dat je je gelukkiger zou voelen als je wat meer ontspannen zou zijn en weet wat je wilt voor jezelf en je kindje en dit duidelijk kunt communiceren.

 

 

 Merk je dat je het lastig vindt om in je moederrol te stappen? Let er dan eens op of je ook erg in je hoofd zit. Pieker je veel, wil je met al je goede bedoelingen het graag heel goed doen voor je kindje, hou je de touwtjes stevig in handen en maak je je snel druk? Ironisch genoeg kan het juist dan lastiger zijn om het goed te doen. 

 Want je hoofd draait overuren. En al die gedachten maken het heel lastig om nog wijs te worden uit wat nou het beste is. Alles heeft z’n voors- en tegens, omdat we leven in een wereld van dualiteit. Met je hoofd ga je dit dus ook niet kunnen oplossen. Wat er gebeurt is dat je al snel je overzicht en focus verliest waardoor je juist minder snel de juiste beslissingen kunt nemen.  Want met zo’n druk en vol hoofd wordt ontspannen en voelen wat ‘het juiste’ is lastiger. Je kunt minder genieten van wat er is en voelt je overprikkelt en moe. En zo raak je steeds meer afgesneden van je moedergevoel.

De oplossing, het antwoord, ligt eigenlijk al in het woord verscholen: moedergevoel. Yes, you have to feel it 🌿. Verbinding maken met je hart en zakken in je lijf. Want daar zit zoveel wijsheid! Daar wéten we. Je eigen gevoel en intuitie volgen in plaats van de meningen, adviezen en verwachtingen van anderen. Je eigen pad lopen zoals dat voor jou en je kindje past. Van binnen uit, vanuit je eigen Weten. 

Een hele praktische manier om uit je hoofd te komen en meer in je lijf is door je lijf aan te raken. Masseer als je zwanger bent regelmatig je buik. Door de aanraking en de manier waarop je baby beweegt en reageert leer je je kind tijdens de zwangerschap ook al een beetje kennen en kun je al iets te weten komen over het karakter. Je hebt temperamentvolle kinderen, kinderen die graag reageren. Maar er zijn ook stille, rustige baby’s die later ook vaak in gezelschap eerst de kat uit de boom kijken. In deze video leer ik je (gratis) een fijne buik(baby)massage
 
 
 
AANBOD
 
√ Volg in je zwangerschap of net na de geboorte een workshop babymassage in de kraamtijd! Leer hoe je kindje op een oprechte en liefdevolle manier contact kunt maken met je kindje en zachtjes kunt masseren om hem of haar welkom te heten in jullie gezin. Masseren is heel mindfull, het brengt je in het hier en nu omdat je steeds waarneemt hoe je kindje reageert op jouw aanrakingen. Door de lichaamstaal/signalen van je kindje goed te observeren, interpreteren en er naar te handelen vergroot je je moedergevoel
 
√ Boek een Mother Blessing! De naam Mother Blessing is afgeleid van de “blessing way’ ceremonie van de Navajo-indianen die deze ceremonie hielden om een aanstaande moeder mentaal, lichamelijk en emotioneel klaar te maken voor haar ‘reis’ van vrouw naar moeder.  Door (geboorte)verhalen te delen en je kracht en vertrouwen te geven kunnen angsten en onzekerheden weggenomen worden.  De gezellige en intieme ceremonie samen met je dierbaren maakt dat je even stil staat bij het feit dat je bijna moeder wordt en wat je daarbij voelt. De viering zorgt er bovendien voor dat je je even helemaal kunt onderdompelen in het moeder-worden. 

√ Is je baby al geboren? Vanaf 6 weken kun je samen met je kindje een cursus shantala babymassage volgen! Babymassage vergroot de binding tussen ouder en kind; het liefdevol aanraken van je kindje helpt je band met je kindje te versterken. Bovendien leer je je kindje en zijn lichaamstaal/signalen goed te observeren, interpreteren en er naar te handelen. Je kunt een groeps-, privé of online cursus shantala babymassage volgen. Eerst even thuis rustig uitproberen hoe jullie het vinden? In deze video leer ik je (gratis) de I love you-massage ✔️ leer met deze prikkelarme, haptonomische massage om je baby te omhullen met alle mogelijke liefde en welkom te heten

✔️ leuke workshop van 1 uur die je kunt doen IN JE ZWANGERSCHAPSVERLOF OF NA JE BEVALLING
✔️ € vanaf 19,50 


✔️ leer met drukpunten en babymassagetechnieken darmkrampjes te verminderen en de werking van de darmpjes op zachte en efficiënte wijze te stimuleren
✔️ technieken, tips&tricks en een praktische handout
✔️ € 29,95 per consult van 1 uur bij je thuis

✔️ met shantala babymassage versterk je de band met je kindje en leer zijn lichaamssignalen herkennen. 
✔️ volg een groeps-, privé- of online cursus of een les via ZOOM

✔️ vanaf € 7,50 

 

 

 

 

bron:  The birth of a mother’, psychiater Daniel Stern

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen