fbpx

babymassage leeuwarden

Shantala babymassage is oorspronkelijk een stevige totale lichaamsmassage voor baby’s in India die geïntegreerd is in de dagelijkse verzorging. Daar is het een stevige vorm van massage met behulp van heel veel olie, kruiden en een stoombad na afloop. De afgelopen decennia is Shantala babymassage over de hele wereld bekend geraakt. Wel zie je dat de oorspronkelijk massage hier en daar wat is aangepast om een goede aansluiting te krijgen bij de Westerse maatschappij.babymassage leeuwarden

 

WAT

Shantala babymassage is een eenvoudige liefdevolle ontspanningsmassage voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden oud. Je brengt als eerste een beetje olie op je handen aan. Over het algemeen herhaal je alle bewegingen minimaal drie keer achter elkaar.

HOE

Een volledige shantala babymassage bestaat uit 5 delen. Je begint bij het rompje van de baby, gaat dan door met de ledematen, vervolgens de buik, dan de rug en billen en eindigt bij het hoofdje van je baby. Hoe ouder je baby hoe langer je masseert en hoe meer druk je toepast.

WAAROM

Liefdevolle aanraking is een primaire levensbehoefte! Babymassage heeft tal van voordelen voor de baby en de ouders. Daarom is het een aanrader om al in de eerste maanden na de geboorte te starten met masseren zodat  je direct alle voordelen begint te ervaren. 

Babymassage is een liefdevolle manier van communiceren middels je handen, je ogen en je stem

babymassage leeuwarden

Wat zijn de voordelen van babymassage 

Voor jou als ouder heeft babymassage ook veel voordelen. Je wordt er zelf rustig en ontspannen van. Masseren is echt iets wat je ‘in het moment’ houdt en is daarmee erg mindfull. Je maakt je los van alle dagelijkse bezigheden en prikkels en focust je helemaal op je kindje. Door het spiegelen van je baby, die tijdens de massage rustig en ontspannen wordt, wordt jij ook rustiger.  Hierdoor komt er ruimte voor een nieuwe, positieve liefdevolle energie! Bovendien leer je je kindje en zijn lichaamstaal/signalen goed te observeren, interpreteren en er naar te handelen. Bovendien wen je er aan om ook in je dagelijks leven/bij de dagelijkse verzorging van je baby meer rust in te bouwen. 

BABY KAN SPANNING EN STRESS ONTLADEN

 Een baby kan veel stress en spanningen hebben in zijn lijf, omdat een baby dagelijks veel indrukken en belevenissen te verwerken heeft. Tijdens de massage zal de baby zich ontspannen gaan voelen en laat op die manier alle spanningen los.

BABY KOMT LEKKERDER IN Z’N VEL TE ZITTEN

Bij onrust zitten we met onze energie vaak te hoog in ons lichaam. Aanraking zorgt ervoor dat je beter aard en maakt dat je je lichaam weer bewust voelt.  Zo ga je dus door massage beter in je vel zitten, ontspannen en lekkerder slapen.

BABY’S IMMUUNSYSTEEM EN HUMEUR VERBETERT

Tijdens de massage komen er positieve hormonen (oxytocine en serotonine) vrij. Stresshormonen (cortisol en adrenaline) in het bloed worden juist verlaagd. Gevoelens van welbehagen en blijdschap, angst en stress beïnvloeden de hormoon-huishouding en de samenstelling van ons bloed. Dat werkt door in onder andere de werking van het immuunsysteem en de groei. 

BABY KAN ZICH BETER HECHTEN AAN DE OUDERS

Naast de basisbehoeftes slaap en voedsel is aanraking en een gevoel van veiligheid net zo belangrijk. Als een kindje zich veilig voelt kan hij zich op een goede manier ontwikkelen. Door babymassage zal de hechting intensiveren omdat de baby zich geborgen en geliefd voelt. Dat geeft een veilig en ontspannen gevoel.

babymassage leeuwarden

Voor welke ouders is de workshop in het bijzonder geschikt

  • als je door bijvoorbeeld medische handelingen de eerste momenten met je kindje gemist hebt
  • als je je onzeker voelt in de verzorging van je kindje. Mis je geen signalen en interpreteer je ze wel goed?
  • als je de band met je kindje nog verder wilt versterken
  • als je je kindje nog beter wilt leren kennen
  • als je graag nog meer wil leren vertrouwen op je intuitie in relatie tot je kindje. 
  • als jij ontspannen lastig vind en het gevoel hebt dat je kindje dit oppikt. 
  • als je graag wat quality-time doorbrengt met je pasgeboren kindje is de workshop heel leuk. Bovendien leer je hoe je dagelijks een momentje van rust kunt creëren in je leven  

Voor welke baby’s is de workshop in het bijzonder geschikt

 • als je baby onrustig is
 • als je baby veel huilt
 • als je baby zich overstrekt
 • als je baby veel last heeft van darmkrampjes
 • als je baby gevoelig is/snel overprikkeld raakt
 • als je baby gespannen is/verhoogde spierspanning heeft
 • als je baby ontspannen/ontladen lastig vind.
 • als je baby moeilijk in slaap valt, kort slaapt, moeilijk doorslaapt of snel wakker schrikt (van geluid of als jij er niet bent)
 • als er sprake is van hechtingsproblematiek
Door babymassage laat je je baby ervaren dit ben jij en jij bent goed zoals je bent

babymassage leeuwarden

shantala babymassage friesland

Waar ga jij voor?

Tip! vorm een groepje (minimaal 2 deelnemers)  bij je thuis en ontvang als gastgezin 20% korting. 

Gezellige groepscursus Persoonlijke privécursus
In een klein groepje in Wijkcentrum Markant (zuiderburen – Leeuwarden) Bij je thuis

lestijd: 3 x 1 uur
+ GRATIS toegang tot de Online Academie (nalezen en bekijken van de technieken)

lestijd: 2 x 1 uur 
+ GRATIS toegang tot de Online Academie (nalezen en bekijken van de technieken)

€ 65,- (inclusief olie en een kopje thee na afloop)

 

€ 65,- (inclusief olie)

(excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij reisafstand > 5 km enkele reis)

Cursusdata:

di. 7, 14, en 21 april: 10.00 – 11.00 uur (3 aanmeldingen vereist) woe. 8, 15 en 22 april: 10.15 – 11.15 uur (3 aanmeldingen vereist)

Aanmelden 

Data en tijd in overleg

Aanmelden

Goed om te weten 

de massagetechnieken zijn heel makkelijk aan te leren. Want er komt al genoeg op je af het eerste jaar met je kindje. Daarom is het voor jou als ouder van belang dat de technieken eenvoudig zijn.
je
mag samen met je partner de workshop volgen of alleen komen, of in plaats van je partner een vriendin/zus/moeder meenemen. 

je volgt de cursus na de geboorte waarbij je de technieken toepast op jullie kindje (of een pop als jullie kindje slaapt ten tijde van de les of aangeeft die dag niet gemasseerd te willen worden).
een cursus bestaat uit 3 lessen. W
e starten de eerste les met 5, max. 10 minuten masseren en dit bouwen we gedurende de overige lessen verder op zodat je kindje kan wennen. Door de eerste keer een korte prettige ervaring te laten zijn legt je kindje een positieve associatie met gemasseerd worden. Daardoor zal hij of zij er de volgende keer waarschijnlijk ook weer zin in hebben. De rest van de massagetechnieken van de eerste les voer je uit op een pop.
we masseren niet als je kindje honger heeft of binnen 20 minuten nadat hij gegeten heeft, bij (acute) infecties/(kinder)ziekte, opgezwollen lymfeklieren en/of koorts en/of binnen een week na een vaccinatie. Als je kindje erg zweet gedurende de massage via zijn handjes of voetjes dan stoppen we direct. babymassage leeuwarden

 

 

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Open chat