fbpx

REVIEWS

 

STORIES

 

WAT ANDEREN ZEGGEN

Evelyn

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Omdat het ons eerste kindje is waren we nog totaal niet bekend in de “bevallingswereld”. Logischerwijs loop je dan door deze onwetendheid met de meute mee en beval je op de gangbare manier. Nynke/Hypnobirthing liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde. Waar ik mij ook niet van bewust was is hoeveel ook kleine ingrepen doen met je bevalling. En wat een ingreep als een ruggenprik doet met de baby!  Enorm bedankt voor alles Nynke! Niet alleen voor het helpen voorbereiden op de bevalling maar ook voor het delen van je kennis over vaccinaties en dergelijke!”
Wietske Baukje “Voor ik zwanger werd had ik in een tijdschrift een artikel gelezen over HypnoBirthing. Dit sprak mij erg aan dus toen ik vorig jaar zwanger was van ons eerste kindje wilde ik er meer van weten. Na even googelen kwam ik op de website van Nynke terecht. Ik was blij verrast dat er een cursus in Leeuwarden werd gegeven. In 4 avonden hebben we veel geleerd over een natuurlijke bevalling en hoe belangrijk ontspanning is. Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. In de weken voorafgaand aan de bevalling hebben we vaak de regenboogontspanning en de verdiepingsoefeningen gedaan en ik heb elke dag de affirmaties beluisterd. De bevalling begon precies op de uitgerekende datum en is zo gegaan als we hadden gehoopt. Dankzij de cursus kon ik de golvingen (weeën) goed opvangen en heb ik het aan mijn lichaam over gelaten. Onze zoon is binnen acht uren thuis in het bevalbad geboren. Hij had meteen een heldere blik en is ook nu nog een rustige en tevreden baby. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling. Ik kan dan ook iedereen aanraden de cursus bij Nynke te doen”!

Miranda

“Tijdens onze 2e zwangerschap hebben we gekozen voor een cursus HypnoBirthing, omdat onze eerste bevalling een nare ervaring was. Door de cursus kregen we weer vertrouwen in het geboorteproces, en zo weinig mogelijk angst hiervoor. Het heeft ons zeer zeker geholpen! Mijn man was na de 1e les gelukkig ook enthousiast. Een zeer praktische cursus (ook over de natuurlijke werking van je lichaam), waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling. Dus lukt het ene niet, kun je het andere toepassen. Hoewel er een paar lastige momenten waren tijdens de geboorte kon ik me overwegend goed ontspannen. Zonder de cursus had dit vast de overhand gehad. Al met al kijk ik met een goed gevoel op de geboorte terug. Vanaf moment 1 dat onze dochter geboren is, is het een heerlijke ontspannen, rustige en tevreden baby”.

Laura

“Met veel passie en toewijding geeft Nynke deze cursus hypnobirthing, die wij als zeer leerzaam hebben ervaren. Nynke heeft een luisterend oor en geeft veel steun. Eveneens kregen we goede tips waar wij anders niet bij hadden stilgestaan. Met veel vertrouwen kijken wij uit naar de geboorte van ons kindje. Wij raden deze cursus zeker aan!”.

Maria

“Zwanger!! Wauw!! Een diepe wens die nu in vervulling gaat. Ons eerste kindje, altijd spannend. En dan verlopen de zwangerschapsweken. Tot 30 weken maakte ik mij totaal geen zorgen met betrekking tot de bevalling. Maar dan gaan de weken toch snel. Ik hoorde veel bevallingsverhalen van anderen, fijne verhalen, maar ook hele nare verhalen. Ja, dan ging ik mij af en toe ook wel zorgen maken. Ik wilde graag thuis bevallen, dat was één ding dat zeker was. Het liefst in bad. Toen ineens zag ik een advertentie staan in een zwangerschapsblad..hypnobirthing. Wat is dit nu, dacht ik. Dit ken ik helemaal niet. Wel andere zwangerschapscursussen, maar dit totaal niet. Ik ging gelijk op internet informatie lezen over hypnobirthing. Dit sprak mij gelijk aan. Bij deze cursus moest de partner ook mee tijdens de bijeenkomsten. Ik dacht..ja..een vrouw doet de bevalling wel alleen, maar wat kan de man voor de vrouw betekenen. Vaak zie je toch de mannen aan de zijkant toekijken. Toen kwam ik op de website van Nynke terecht. Al gelijk een prachtige en overzichtelijke website. Ik had een gevoel van..ja..dit is het! Gerrit had eerst zoiets van..mja, maar uiteindelijk was hij er ook mee eens. Tijdens de bijeenkomsten bij Nynke voelden wij ons heel erg welkom. Nynke zorgde voor een ontspannen sfeer, ze gaf vertrouwen en ze had een open houding. Met de cursus leerden wij ademhalingsoefeningen voor de ontspanning of hoe ik moest ademhalen tijdens een wee (in hypnobirthing woorden : een golving). De partner mocht mee oefenen. Maar het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige of de arts. Hierbij hebben de positieve affirmaties echt geholpen. Ik voelde mij steeds sterker in mijn schoenen staan. Ik had echt een gevoel..ja, ik kan de bevalling aan!

Petra

Hypnobirthing heeft voor ons een hele positieve bijdrage gehad aan onze prachtige geboorte. Het was zeker geen pijnloze ervaring, maar het was absoluut geen pijn waar ik met een slecht gevoel op terug kijk, het heeft een functie en zorgt dat je alleen maar bezig bent met de geboorte en met niks anders. Door Hypnobirthing kon mijn man mij heel goed ondersteunen, hadden we goede en realistische informatie en het gevoel van controle. Daarbij konden we heel goed rustig en ontspannen blijven en daardoor voelde ik met tot het einde toe fit en energiek. We hebben echt gebruikt wat voor ons werkte, zo hebben we bijvoorbeeld de CD niet opgezet en ook de reguliere woordkeuze gehouden zoals wee ipv golving.

Het was echt een prachtige geboorte, we zijn heel dankbaar voor deze prachtige ervaring en raden iedereen hypnobirthing aan.

 

 

 

NOG MEER INSPIRATIE?

 Klik hier om nog meer ervaringen van anderen en inspirerende HypnoBirthing-geboorteverhalen te lezen!

 

 

 

 

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com