fbpx

Lieve mama, raak niet teleurgesteld als het niet lukt regelmatig je baby te masseren

regelmatig je baby masseren is soms lastig

Ondanks al je goede intenties om vandaag écht je baby te masseren moet je soms aan het einde van de dag concluderen dat het niet gelukt is. En soms ook dat het WEER niet gelukt is.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lieve mama, niet boos worden op jezelf! Je hebt gedaan wat je kon. Realiseer je dat:
? Sommige dagen het hoofd van je baby er gewoon niet naar staat. En een baby uitkleden en masseren die die uit z’n doen is door wat dan ook dat wordt vaak geen succes.
? Sommige dagen jouw hoofd er niet naar staat. En je kindje pikt feilloos jouw energie op en neemt die over. Dat maakt de kans dat het een liefdevol en intiem massage-momentje waarmee je je jullie band versterkt heel klein
? Sommige dagen je gewoon al een vol dagprogramma hebt en ‘moeten’ masseren alleen maar zou zorgen voor extra drukte/een gestresst gevoel.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bij masseren geldt kwaliteit boven kwantiteit! Altijd! En het juiste moment vinden is zeker bij hele kleine baby’s vaak echt zoeken. Bovendien kan het verschillen van dag tot dag en van week tot week en ze door allerlei sprongetjes gaan. En sommige babys moeten erg wennen aan het concept massage, waardoor als je begint met 6 weken je merkt dat ze er (nog) niet voor open staan of het al na een paar technieken ‘genoeg’ is.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook ik als babymassagedocente liep tegen al het bovenstaande met mijn 3e (toen 11 wk oud) aan. Om haar toch te laten wennen aan massage masseer ik haar daarom vaak korte momentjes.
? Bij het verschonen masseer ik even haar buikje of haar beentjes en voetjes met wat bodylotion (trekt sneller in dan olie).
? Als ze op m’n benen ligt na een voeding doe ik wat babyyoga / babygym-oefeningen
? En aan het dagelijks insmeren van haar gezichtje koppel ik vaak het doen van de gezichtsmassagetechnieken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo kost het me weinig extra tijd maar masseren we toch bijna iedere dag! En profiteert m’n dochter al een beetje van de voordelen van masseren en leggen we een positieve basis ✨.

regelmatig je baby masseren is soms lastig

De kunst is om niet teleurgesteld te raken en je er niet door uit het veld te laten slaan. Natuurlijk had je graag nog wat langer gemasseerd. Maar hoe mooi is het aan de andere kant dat je baby zijn grenzen al zo goed voelt en door middel van lichaamstaal zelf kan aangeven! Het is belangrijk om de grenzen van je baby te respecteren. En onthoudt dat een volledige massage niet altijd nodig is. Het ultieme doel is het versterken van de band; daar ligt de focus op. Niet op het aantal technieken. De tijdsduur is dus niet bepalend voor een goede massage. Een korte massage geeft ook al goede resultaten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lijkt babymassage je leuk voor jou en je baby? Of masseer je al maar loop je tegen bepaalde dingen aan? Ik geef groeps-, privé en online cursussen en je bent van harte welkom

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid