fbpx

 

 

 

Ontspannen zwanger en bevallen

Het verloop van je zwangerschap heb je (helaas) niet onder controle. Zelfs als alle praktische zaken geregeld zijn, kan alles alsnog anders verlopen dan je van te voren had gedacht of gehoopt en dat is voor ons – moderne vrouwen – best even slikken. Aan de andere kant biedt deze onzekerheid je ook de kans om te leren omgaan met onzekerheid, spanning en overgave aan je lichaam. Hoewel je niet kan afdwingen wat er gebeurt in de toekomst, kun je je wel voorbereiden door te oefenen met ontspanning vinden, ongeacht je gemoedstoestand of de omstandigheden. Het programma Ontspannen bevallen geeft je praktische handvatten en oefeningen om ontspanning de boventoon te laten voeren, in welke situatie je je ook bevindt. Met de technieken die je leert, zoals massage, ontspanning- en ademhalingsoefeningen, visualisaties en affirmaties, wordt het steeds gemakkelijker om ontspanning te vinden; nu je zwanger bent, maar ook straks tijdens je bevalling.

Elke vrouw wil graag veilig, natuurlijk en ontspannen bevallen. Toch leven veel vrouwen naar hun bevalling toe met een mengeling van angst/spanning. Ze zijn bijvoorbeeld bang om pijn te ervaren tijdens de bevalling. ‘Ik hoop gewoon dat alles goed gaat’, of ‘Ik zie wel hoe het loopt’ hoor je vaak. Helaas kunnen de zorgen en spanning rond de bevalling zelfvervullend werken. De ervaring van angst en de aanmaak van adrenaline in het lichaam die hierop volgt, veroorzaken juist spanning en de ervaring van pijn. Daardoor komen veel vrouwen onnodig in moeilijkheden waaruit pijnbestrijding en medisch ingrijpen steeds vaker de enige uitweg lijken. Terwijl als je weet wat je zelf kunt doen om het natuurlijke proces van bevallen te ondersteunen, je kindje makkelijker, sneller en met minder weerstand c.q. pijn geboren kan worden. Het belangrijkste daarbij is dat je gebruik maakt van je eigen kracht en een sfeer creëert waarin ontspanning en vertrouwen centraal staan.

 

“Het geheim van een voorspoedige bevalling is om je te ontspannen, te openen en helemaal over te geven aan het proces”

 

Wat leer je in het programma Ontspannen bevallen

Met dit programma leer je stap-voor-stap steeds dieper te ontspannen. Je leert te vertrouwen in en op je lichaam en het natuurlijke proces van de geboorte. Op zichzelf al krachtige technieken als zelfhypnose, ademhalingsoefeningen, visualisaties en affirmaties worden gecombineerd en versterken elkaar waardoor je een diepe staat van ontspanning kunt bereiken. Door het regelmatig beoefenen hiervan kun je je lichaam zodanig conditioneren dat je ook onder heftige omstandigheden kunt blijven ontspannen. Herhaling is de sleutel om de oefeningen je eigen te kunnen maken en om diep tot het onderbewuste door te kunnen dringen. Door middel van regelmatige oefening vergroot je de kans dat je ook tijdens de geboorte ontspanning kan blijven vinden en vertrouwen kan blijven voelen, hoe de bevalling ook verloopt.

1 massagetechniek voor extra endorfines

2 luisterbestanden voor dagelijkse ontspanning

3 korte & snelle technieken voor diepe ontspanning

4 prachtige en krachtige visualisaties

9 effectieve ademhalings-technieken 

affirmaties voor jou en je (geboorte)partner

 

Voor wie is dit programma in het bijzonder geschikt

  • als je bevallen heel spannend vind
  • als je (zeer) angstig bent om te bevallen
  • als je bang bent om de controle te verliezen
  • als je je graag wil leren ontspannen voor de bevalling aan de hand van allerlei verschillende ontspanningstechnieken
  • als je graag bewust en ontspannen je zwangerschap beleeft
  • als je heel positief tegen de geboorte aankijkt en een programma zoekt met die insteek
  • als je ontspannen lastig vind

Vraag je jezelf af of dit programma iets voor jou is?

Ik weet na zelf 2x ontspannen bevallen te zijn met behulp van de Hypnobirthing-technieken, het volgen van de opleiding tot Hypnobirthing cursusleidster en 5,5 jaar (en meer dan 100) zwangere stellen begeleid te hebben precies wat werkt en wat niet qua ontspanning, hoe het werkt en wat de valkuilen zijn. Al die kennis heb ik voor jou samengebracht in dit programma ‘Ontspannen bevallen’. Neem bij vragen gerust vrijblijvend contact met me op.

Of meld je aan voor de gratis mini-zwangerschapscursus waarin als bonus een fijne ontspanningsoefening die je kunt uitproberen!

 

Waarom het programma ‘Ontspannen bevallen’ een absolute must is

na de cursus heb je een ‘rugzak’ vol verschillende ontspanningstechnieken voor tijdens de geboorte. 
je leeft iedere dag meer ontspannen en met meer vertrouwen naar de geboorte toe (wat goed is voor jou en je baby). Dit korte termijn effect treedt al binnen 1-2 weken op.
omdat je weet hoe je snel en gemakkelijk (diep) ontspant kun je dit moeiteloos toepassen tijdens de geboorte.

alle informatie op 1 handige plek in de Online Academie waardoor je er mee bezig kunt waar en wanneer jij wilt.
of je nu de eerste verwacht of dat je al een keer bevallen bent, of je nu thuis of in het ziekenhuis (met medische indicatie) bevalt en of je nu 1 kindje verwacht of een meerling, deze cursus is geschikt voor iedereen.
je kunt met ieder kennisniveau deelnemen aan de cursus. De informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard.

 

“Hoe ga je ontspannen tijdens de bevalling als je dat in het dagelijks leven al niet goed kan?”

 

DIY Digitale programma ‘Ontspannen bevallen’

ongedwongen & onbezorgd

 

 

Prijs: 47,-
Na betaling met iDeal krijg je direct toegang tot het programma in de Online Academie!

 

 

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Open chat
1
Vragen?