fbpx

cursus geboorteplan maken 

 

Volg ook dit slimme en efficiënte programma

Elke zwangere vrouw wil fijn en tevreden terugkijken op haar bevalling. Persoonlijke zorg levert daar een grote bijdrage aan. En persoonlijke zorg krijg je als je verloskundige of gynaecoloog weet wie jij bent en wat jij nodig hebt. Een geboorteplan is dé tool om je wensen en behoeftes te communiceren en dat is vandaag de dag hard nodig! Benieuwd wat ik daarmee bedoel? Lees het WAT, HOE en WAAROM hieronder



WAT


Ieder zwanger stel heeft zijn eigen unieke persoonlijke geboortewensen. Deze wensen en verwachtingen ten aanzien van de bevalling verwerk je in je geboorteplan. Dit geboorteplan bespreek je meestal tussen de 30e – 36e week van je zwangerschap met je verloskundige of gynaecoloog. Een geboorteplan kun je zien als een communicatiedocument en een wensenlijst. Het is geen dichtgetimmerd plan waar te allen tijde aan vastgehouden moet worden. Het staat je altijd vrij om tijdens de geboorte toch iets anders te willen en als de bevalling anders verloopt dan verwacht dan toets je je geboortewensen en pas je ze aan waar dat wenselijk is.

HOE

Bij het schrijven van een geboorteplan kijk je naar de bevalling vanuit verschillende thema’s zoals jouw optimale omstandigheden om in te bevallen, lichaamshoudingen die je kunt aannemen tijdens de (pers)weeën, vaginaal toucheren, pijnbestrijding, navelstreng uit laten kloppen en baren van de placenta. Op basis van alle informatie die je leest schrijf je je geboorte-plan dat je bespreekt met je verloskundige of gynaecoloog. Vertel hoe je de zwangerschap beleeft, waar je tegen opziet, wat zou helpen en hoe je de bevalling voor je ziet (en evt. hoe je de vorige bevalling hebt ervaren). Dan kan je zorgverlener de zorg pas echt persoonlijk maken.

WAAROM

De geboortezorg is de afgelopen 10 jaar flink gemedicaliseerd en er lijkt maar weinig ruimte meer voor het natuurlijke of voor bijzondere geboortewensen die afwijken van de standaard. Door kennis over je rechten en opties en een gedegen geboorteplan te formuleren is er vaak veel meer mogelijk dan je nu denkt of dat je nu vertelt wordt. Niet omdat je de bevalling van a tot z wil regisseren of je blind staart op 1 droombevalling, want dat bestaat niet, maar omdat jij de regie hebt. Met zo’n voorbereiding kijk je met een tevreden gevoel op de bevalling terug omdat je gehoord en gerespecteerd werd; hoe het ook loopt.

 

 

De cursus Geboorteplan maken is dé cursus voor jou als je

krachtige en persoonlijke keuzes te maken wilt kunnen maken over waar en hoe je wilt bevallen, en wat je wel/niet nodig hebt van je zorgverlener op basis van uitgebreide informatie
graag gemakkelijk en snel je geboorteplan schrijft. In de cursus vind je een uitgebreide opzet die je alleen nog hier en daar hoeft aan te passen
niet houdt van zelf dingen uitzoeken of daar niet veel tijd voor hebt. In de online leeromgeving vind je alle informatie die je nodig hebt om je plan te schrijven overzichtelijk bij elkaar
bang bent dat je dingen over het hoofd ziet wat betreft je geboorteplan. Cursisten geven iedere keer aan hoeveel nieuwe dingen ze lezen waar ze zelf niet opgekomen waren. 
al het nodige weet of gelezen hebt over bevallen of al een keer bevallen bent en nu specifiek een programma zoekt dat je alleen leert hoe je een goed en persoonlijk geboorteplan maakt. 

 

“The power of a Birth plan isn’t the actual plan. It’s becoming educated about all of your options 

 

Inhoud cursus Geboorteplan maken

De cursus Geboorteplan maken is een losse, zelfstandige module van de uitgebreide cursus Hypnobirthing. Dus je krijgt dezelfde informatie waarover cursisten die de uitgebreide cursus Hypnobirthing volgen beschikken!

hoe creëer je de optimale beval-omstandigheden creëert voor een soepele, ontspannen en comfortabele geboorte
welke natuurlijke houdingen zijn er om de weeën op te vangen en wat zijn de kenmerken/voordelen van de houding
alles wat je wilt weten over vaginaal toucheren om te besluiten of je dit wilt of niet; wat is het, wat levert het je op, wat zijn nadelen/risico’s.   
welke medische en alternatieve/natuurlijke vormen van pijnbestrijding er zijn. Door de korte, eerlijke omschrijving kun je makkelijker bepalen wat er wel en niet bij je past.  
uitgebreide informatie over vliezen breken zodat je kunt besluiten of je dit wilt of niet; wat is het, wat levert het je op, wat zijn de nadelen/risico’s 
Maar liefst 50% van de moeders die haar 1e kindje baart krijgt een knip. Als er geen knip gezet wordt dan is er altijd een kleine kans dat je toch een beetje uitscheurt. Maar wat is het verschil en wat is ‘beter’? Wat zijn de gevolgen en hoe ziet het herstelproces eruit? En wat en hoe zet je hier iets over in je geboorteplan? 
Misschien heb je wel eens gehoord dat het goed is voor je kindje om de navelstreng uit te laten kloppen. Maar wat is dat precies en wat zijn de voordelen? En hoe lang moet dat dan? Hoe weet je of hij is uitgeklopt?
soms is een keizersnede noodzakelijk. Maar wist je dat er verschillende soorten bestaan? Steeds meer ziekenhuizen bieden deze verschillende soorten aan als er geen spoed is. Zo wordt het meer een geboorte ipv een operatie!   
hoe zit het precies met het baren van de placenta en de oxytocine-injectie. Waarom staat er een uur voor en welke factoren helpen om de placenta sneller te baren? En wat kun je er daarna allemaal mee behalve weggooien?  
Steeds meer ouders kiezen ervoor hun kindje na de geboorte géén mutsje op te zetten. Wat zijn de voor- en nadelen van een mutsje en waar moet je op letten als je geen mutsje gebruikt? 

Dit helpt jou écht keuzes te maken en écht de regie te pakken!

 

 

Overzicht cursus Geboorteplan maken

 

je vindt in de online leeromgeving uitgebreide informatie over maar liefst 12 onderwerpen waarmee je écht jouw persoonlijke stempel op de bevalling kunt drukken en de regie kunt nemen. 

lees alle over het hoe en waarom van een geboorteplan. Pas het lege geboorteplan naar eigen inzicht aan en maak er met alle tips een visueel aantrekkelijk en overzichtelijk plan van


een beschrijving van het verloop van de bevalling met aandacht voor jouw rechten als barende vrouw, én hoe de geboortepartner kan zorgen dat jouw rechten en jullie geboorteplan gerespecteerd en nageleefd wordt.

je kunt samen met je partner alle informatie doornemen en jullie persoonlijke geboorteplan maken. Zo weten jullie beide alle ins en outs van jullie plan. En ik sta natuurlijk voor jullie klaar bij vragen – tot ruim na je uitgerekende datum!

 

Wat levert dit programma je op?

Je kunt met ieder kennisniveau deelnemen aan de cursus. De informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard

Na deze cursus

schrijf je super snel jouw persoonlijke en unieke geboorteplan. Of je nu de eerste verwacht of dat je al een keer bevallen bent, of je nu thuis of in het ziekenhuis (met medische indicatie) bevalt en of je nu 1 kindje verwacht of een meerling, deze cursus is geschikt voor iedereen. Weer iets wat van je to-do-list af kan!
ervaar je vaak meer rust als je aan de geboorte denkt. Je hebt je verdiept in een hoop onderwerpen en je weet wat je wilt en wat je nodig hebt van je zorgverlener, waardoor je meer vertrouwen hebt in een mooie geboorte en er minder over piekert.
heb je altijd de vrijheid om de informatie nog eens door te nemen of je geboorteplan aan te passen. Je houdt toegang t/m week 43 van je zwangerschap. En mocht je toch nog vragen hebben, dan mag je me altijd mailen. 

 

 

“Door zelfkennis en een echt gesprek over je wensen en behoeftes transformeert je geboorteplan van een wensenlijst naar een mensenlijst”

 

 

Online cursus ‘Geboorteplan maken’

 

 

Prijs: 27,-
Na betaling met iDeal krijg je direct toegang tot de cursus in de online leeromgeving!

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid