fbpx

Perfecte bevallingen bestaan

 

Blog: Perfecte bevallingen bestaan wél!

Deze week kwamen er 3 bevalbaden terug (nb. deze dames hadden alleen een bad gehuurd, geen cursus oid gevolgd). Al deze vrouwen hadden een totaal andere bevalling gehad dan ze hadden gehoopt. Alle drie gingen ze van een badbevalling thuis naar het ziekenhuis; twee zelfs per ambulance. 

Uit de manier waarop deze 3 vrouwen met mij over hun bevalling spraken kon ik merken hoeveel impact de geboorte van hun kindje heeft gehad. En gelukkig is daar tegenwoordig veel over bekend en is er veel aandacht voor. Wat je in eerste instantie ziet is de aandacht en energie die er in het lichamelijke en emotionele herstel gaat zitten. Maar ook onder de oppervlakte gebeurt er van alles. Door er vaak over te praten verwerk je het ook op een diep(er) niveau en vind er een stuk heling plaats van soms hele oude stukken.

Als ik terug denk aan alle zwangere vrouwen die ik heb mogen ontmoeten, dan zijn het vaak juist die vrouwen die heftige geboorte-ervaringen hebben gehad, die daarna ware transformaties doormaken. In hun herstelproces transformeren ze hun pijn naar kracht. Ze vinden zichzelf opnieuw (uit), gooien soms het roer om en komen er ongelofelijk sterk uit. Dat is wat ingrijpende situaties (bevallingen, maar bijvoorbeeld ook scheidingen of verlies) met ons doen.

En daarom geloof ik dat op een diep niveau jouw bevalling de perfecte bevalling is. Ook als het compleet anders loopt of heel erg medisch wordt. Dat maakt het niet minder perfect. Omdat het jou leert wat je mag leren. Elke ervaring brengt je dichter bij jezelf, bij wie je echt bent. En als ik dit schrijf dan vind mijn ego, en die van jou misschien ook, daar van alles van. Die heeft allemaal ideeën over wat wel en niet goed voor je is en over hoe dingen eruit zouden moeten zien. Je ego wil je veilig houden en angst en andere vervelende gevoelens vermijden. Je ego kijkt vanuit die bril naar de bevalling en wil graag x hebben om y te vermijden. Maar zo werkt het niet altijd.

Want wanneer gaan dingen in het leven nou precies zoals je ze gepland hebt? En hoe vaak pakt het (uiteindelijk) nóg beter uit dan je zelf had bedacht? perfecte bevallingen bestaan wel

Dus mijn advies? Geef je verlangens en dat wat je voelt de ruimte. Veel vrouwen voelen het verlangen om meer naar binnen te keren in hun zwangerschap. Het is een bijzondere periode die je kwetsbaar en krachtig tegelijk maakt. Zwanger zijn en leven geven is een grootse ervaring en kan zoals Susan Smit in haar boek ‘Zwanger met lichaam en ziel‘ zo mooi zegt: “een snelcursus zijn in acceptatie, loslaten, overgave, aandachtig en bewust zijn, weten wie je bent en wat het leven inhoudt.

Voel wat je voelt en stem af op wat voor bevalling je zou willen; visualiseer dat, affirmeer dat, bereid je er op voor én weet dat je bevalling sowieso perfect is. Bereid je voor en laat tegelijk de controle en de uitkomst volledig los door in de overgave te gaan. Wat je met deze insteek bereikt is dat je je zwangerschap en bevalling bewust beleeft en dat is natuurlijk al pure winst. En als je goed voorbereid is de kans groter dat het ook echt zo zal gaan! En je voelt je blij en ontspannen tijdens je zwangerschap wat voor jou en je kindje heel goed is. En mocht het anders lopen dan zie je dat vrouwen die een cursus gevolgd hebben daar vaak op een sterke en krachtige manier mee kunnen omgaan. Want in een goede zwangerschapscursus wordt je niet alleen praktisch/technisch voorbereid op de bevalling, maar wordt ook gekeken naar mindset. En die mindset bepaalt of je dat wat er gebeurt is ziet als een teleurstelling óf als jouw perfecte bevalling; omdat alles wat er in de bevalling zat precies was wat jij moest ervaren.

Dus heeft het zin om je voor te bereiden op de geboorte. Ja, absoluut! Maar weet dat je voorbereiden geen gouden pil is, je krijgt er geen garantie bij. En realiseer je dat het een keuze is. Als je het niet doet ben je tijdens de geboorte overgeleverd aan de situatie en aan alles wat zich voordoet en omhoog komt. En ook dat is een optie. Zolang je bewust die keuze maakt en het niet (onbewust) doet om een stuk angst voor de bevalling te vermijden en de realiteit niet onder ogen durven te komen dan kan ook dat een prachtige en leerzame spirituele ervaring zijn. En in die zin is dus iedere bevalling perfect; perfect voor jou.

 

Wil je graag voelen wat jij nodig hebt en kunt doen om je goed voor te bereiden op jouw bevalling? Vraag een gratis sessie aan. Ik help je om niet alleen met je hoofd te bedenken wat je graag wilt, maar het ook echt in je lijf te voelen. Voel je ook vrij om een kijkje te nemen bij mijn aanbod of er iets bij zit dat resoneert met je behoeftes. 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen