fbpx

Zwangerschapscursus Leeuwarden

 

 

Hallo en welkom!

Mijn naam is Nynke, gelukkig getrouwd en moeder van 3 (een jongen (2013) en twee meisjes (2017 en 2021). 

Een bewuste kijk op pril leven – dat is mijn visie en mijn missie. Ik help aanstaande moeders (en vaders samen) te groeien in het prille ouderschap. Ik richt me op het welzijn van ouder en kind van -9 maanden tot 9 maanden door met jullie te werken aan bewuste conceptie, prenataal ouderschap, een positieve en ontspannen zwangerschap & bevalling en een rustige start en een sterke ouder-kind band. Voor ouders kan dit een periode van zelfonderzoek en grote persoonlijke groei zijn. Thema’s als acceptatie, loslaten, overgave, aandachtig en bewust zijn, weten wie je bent en wat het leven inhoudt passeren de revue en maken je kwetsbaar en krachtig tegelijk. Groeien in het prille ouderschap voor een stevige basis en voor een optimale ontwikkeling voor je baby. Want de manier waarop je bent verwekt, bent gedragen, bent geboren en het eerste jaar daarna, vormen je tot wie je bent. Invloeden in deze periode zijn bepalend voor de rest van je leven.

 

Mijn interesse voor conceptie, zwangerschap en bevallen komt niet uit de lucht vallen….

De eerste 3 jaar van mijn leven waren zeer turbulent, waarbij gebrek aan basisveiligheid en afwijzing centraal stonden door de postnatale depressie van mijn moeder. Als jong kind was ik mij daar natuurlijk niet bewust van. Wel voelde ik altijd sterk de behoefte aan controle en leefde ik erg vanuit mijn hoofd. Alles om grip te krijgen op wat er in mij leefde en in de wereld om me heen. Tijdens mijn studie Personeel en Arbeid, waar zelfreflectie hoog in’t vaandel stond, kon ik er niet langer voor weglopen. Ik voelde me gespannen, rusteloos en bang om te leven. Daar lag een groot stuk eenzaamheid en onbewust verdriet onder. Mijn systeem schreeuwde om liefde, veiligheid en erkenning, maar ik wist niet hoe ik daarbij kon. Na bezoek aan diverse reguliere en holistische therapeuten en verschillende cursussen psychologie werd ik rustiger. Zij gaven me het inzicht dat het leven een leerschool is, waarin je wordt uitgedaagd door zelf uitgekozen thema’s die je mag omzetten in kracht. (Meer hierover in de video of dit geboorteverhaal)

Na een 2 miskramen in 2015 ben ik in 2017 en 2021 bevallen van 2 gezonde dochters. Alle zwangerschappen en bevallingen waren uniek en brachten andere stukken omhoog, maar allemaal heb ik ze bewust en in verbinding mogen ervaren en ben ik thuis in bad bevallen mbv Hypnobirthing. Door mijn eigen mooie geboorte-ervaringen en de negatieve ervaringen waarover cursisten spreken vòòr ze bij mij komen weet ik zeker: Birth isn’t ‘just one day’ of your life. Je neemt jezelf (en je ervaringen) mee het moederschap in en het werkt door in alle relaties. En nee, je hebt niet alles volledig in de hand tijdens een zwangerschap en bevalling en je kunt niet alles voorkomen, maar een goede voorbereiding kan een hoop leed voorkomen. Samen werken we aan een positieve beleving van je zwangerschap en bevalling. Ik help je je praktisch, fysiek, emotioneel en mentaal optimaal voor te bereiden zodat je je kansen vergroot dat het een fijne en bekrachtigende ervaring wordt. Ik heb veel vertrouwen in jouw kunnen en help jou dit gedurende je zwangerschap te behouden/ ontwikkelen en de regie te pakken. In de huidige geboortezorg is voor dit aspect weinig échte tijd en aandacht, terwijl dit cruciaal is wil je met een warm en tevreden gevoel op deze bijzondere periode terug kijken. 

 

 

Kenmerkend aan mijn cursussen is

 je zwangerschap, bevalling en ouderschap op je eigen manier vormgeven vanuit een krachtige en zachte energie
 varen op je eigen wijsheid, waarheid en visie waarbij er ook ruimte blijft voor het soms noodzakelijke medische
 een scala aan kennis en vaardigheden op het gebied van slim samenwerken met je lichaam en  natuurlijk bevallen & natuurlijk verzorgen/opvoeden.
 verminderen/ wegnemen van angst en ombuigen naar (zelf)vertrouwen, ontspanning en kracht
 regie nemen zonder dat het op controle en spanning uitmondt.
 veel aandacht voor je keuzes, opties en rechten omdat er dan pas écht iets te kiezen valt

Kenmerkend aan mij is

 bevlogen en een aanstekelijk enthousiasme over alles wat te maken heeft met natuurlijk en bewust zwanger zijn, bevallen en ouderschap.
 maatwerk: ik geloof niet in one-size-fits-all: ik voel aan wat jullie nodig hebben en wat past bij jullie en daar pas ik mijn les op aan
 ik deel graag mijn slimme tips en praktische raad en daad die ik na 3 zwangerschappen, bevallingen en moeder worden heb opgedaan 
 efficiënt, gefocust & hands on: een les vliegt om en daarna kun je echt verder met concrete tools en een plan
 down to earth én spiritueel. Ik beweeg me graag op het snijvlak waar de wetenschap en het spirituele elkaar kruizen. Want er is in mijn optiek zeker meer tussen hemel en aarde, maar dat benader ik graag nuchter en praktisch

 

 

Ik heb een grote passie voor zwangerschap en geboorte 

Begin 2014 ben ik naar Dublin afgereisd om daar de opleiding tot Hypnobirthing practitioner te volgen. In de zomer van 2014 ben ik gestart als ondernemer met het geven van Hypnobirthing-cursussen en de verhuur van bevalbaden, als eerste in Friesland! Door het ondernemen kwam ik mezelf soms behoorlijk tegen en ik leerde dat investeren (in mezelf en in mijn bedrijf) nodig is om te groeien. Ik werk al jaren met verschillende coaches, volg cursussen en opleidingen en ga regelmatig naar seminars en trainingen. 

Beroepsvereniging

In 2020 heb ik mijn hart gevolgd en bewust de overstap gemaakt van de Nederlandse Hypnobirthing vereniging (NVHBC) naar de beroepscoöperatie Childbirth Educators (BCE). Kwaliteit staat bij mij hoog in vaandel en ik vind het belangrijk om me te omringen met mensen waar ik energie van krijg. Helaas betekent dit dat mijn klanten geen vergoeding meer krijgen op grond van lidmaatschap bij de NVHBC vanuit de zorgverzekering. Lees hier meer over mijn keuze. 

BCE staat voor kwalitatief hoogstaande prenatale voorlichting en begeleiding en voert een accreditatie-beleid voor haar leden m.b.t. opleidingsachtergrond en verplichte bijscholingen. Leden werken vanuit een gedeelde visie gericht op het overdragen van positief-realistische informatie en vertrouwen in het natuurlijke geboorteproces. Uit onderzoek blijkt dat deze insteek bijdraagt aan gunstige uitkomsten wat betreft fysieke én mentale gezondheid gedurende de zwangerschap, bevalling en de periode erna.

lidmaatschapsnummer:  2019007

Scholing

basis
cursus medische anatomie, fysiologie en pathologie, praktische psychologie, klinische psychologie en kinderpsychologie

2019
Jaaropleiding SJM (innerlijk werk & bewustzijn) – Gabrielle Bernstein
Workshop Hypnose – beroepsvereniging BCE

2020
Jaaropleiding Bewustzijn, innerlijk werk & creatie – Maartje Koper
Opleiding Shantala babymassage – Wellness Academie
 Haptonomische babymassage in de kraamtijd – Babymassage Nederland
Lezing + 2 verdiepingsdagen: conceptie, zwangerschap en geboorte:

de reis die ons leven bepaalt – Anna Verwaal  

2021
Stemtraining – Debby Mureau
Transitie ouderschap & hechtingsproces – Babykennis Academie B.V.

2022
Baby en Peuter voetreflexologie – Wellness Academie
Verdiepingsmodule Slaap lekker-massage – Babymassage Nederland

 

 

Werken met mij

Ik werk vanuit huis (in Leeuwarden). Bevalbaden kunnen daar opgehaald en geretourneerd worden. Mijn werkgebied is Friesland. Ik geef privé-cursussen bij jullie thuis (ik beschik niet over een cursusruimte aan huis) en mijn groepscursussen in Leeuwarden op 2 verschillende locaties (Club yoga Leeuwarden en Wijkcentrum Màrkant). Daarnaast kan iedereen zich aanmelden voor een online cursus met persoonlijke ondersteuning via Zoom.

Contactgegevens

Nynke Brakelé-Hiemstra
Zijlroede 55 
8939 AJ Leeuwarden

06-36592239
info@liefdevollegeboorte.nl

KVK nr: 61132276
BTW nr: NL001792882B85
Privacy Policy

 

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid