fbpx

HypnoBirthing

 

Overweeg je een HypnoBirthing cursus? Wat leuk!

Wat is HypnoBirthing precies? Dat is een vraag die ik heel vaak krijg. Cursisten die de cursus volgen trouwens ook ­čśë Zelfs voor mij als cursusleidster valt het niet altijd mee om helder en duidelijk onder woorden te brengen wat het precies is. Daarom werd het tijd voor een blog. Hieronder lees je helder en beknopt waar HypnoBirthing over gaat en waar het voor staat.

 

Een zwangerschapscursus gericht op natuurlijke zwangerschap en geboorte

HypnoBirthing® is een positieve en praktische zwangerschapscursus voor aanstaande moeders en hun partner. Wat HypnoBirthing uniek maakt is dat de HypnoBirthingfilosofie stelt dat (heftige) pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de bevalling. Door diep te ontspannen kan de baarmoeder ongestoord haar werk doen en net als alle andere spieren in je lijf werken zonder pijn. De nadruk ligt op natuurlijke zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte. Zoals we dat overal in de natuur zien.

 

Simpel en doeltreffend programma

HypnoBirthing helpt zwangere vrouwen te herinneren aan die eenvoud met een simpel, maar uitgekiend programma. Je leert angst los te laten door middel van diepe ontspanning (zelfhypnose), de kracht van positief denken (o.a. m.b.v. affirmaties), ademhalingstechnieken, visualisaties en voorlichting. Bij zelfhypnose ben je volledig zelf in controle over je lichaam en gedachten en je kunt het toepassen wanneer jij dit wilt. Je bent niet van de wereld, maar ontspannen en gefocust op het geboorteproces. Door zelfhypnose tijdens de geboorte toe te passen verminderen angst, spanning en pijn. Angst verkrampt het lichaam en sluit het, wat een soepele bevalling in de weg staat. Als er geen angst en bijzondere medische omstandigheden aanwezig zijn, hoeft heftige pijn geen deel uit te maken van de geboorte. Zo wordt de geboorte weer de prachtige, veilige en vredige ervaring zoals die oorspronkelijk bedoeld is.

 

HypnoBirthing ziet bevallen als een belangrijke levenservaring

HypnoBirthing ziet de geboorte als een normale, natuurlijke en gezonde gebeurtenis in het leven van een vrouw. De geboorte wordt in de eerste plaats gezien als een levenservaring en niet zozeer als een medische gebeurtenis. Het gaat over het in staat stellen van een vrouw om haar natuurlijke baringsinstincten op te roepen en te volgen om haar baby ter wereld te brengen. En als er zich geen speciale omstandigheden voordoen, moet een baring zich ongestoord en in haar eigen tempo kunnen voltrekken. Zonder daarbij gehinderd te worden door tijdsdruk of routinematige handelingen van zorgverleners.

 

Jullie zijn de hoofdrolspelers

HypnoBirthing vind dat ouders als de hoofdrolspelers moeten worden gezien tijdens de geboorte van hun kindjeHypnoBirthing ouders zorgen ervoor dat z├şj de hoofdrolspelers bij de geboorte zijn, zodat ze met een positief gevoel op deze zeer belangrijke ervaring kunnen terugkijken. Dat doen ze door al in de zwangerschap een goede vertrouwensband op te bouwen met hun zorgverlener. En door zich te verdiepen in het effect van onderzoeken, medicatie en procedures en deze te toetsen aan hun geboortevoorkeuren Om er zeker van te zijn dat het welzijn en de behoeftes van moeder en baby op de eerste plaats staan. Op deze manier zorgen ze ervoor dat ze een gelijkwaardige gesprekspartner zijn. En dat er niet ├│ver hen, maar m├ęt hen, wordt gesproken bij belangrijke beslissingen in het geboorteproces.

Zien jullie ook zwangerschap en geboorte als een normaal en natuurlijk proces? Wil je leren hoe je met behulp van verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken comfortabel kunt bevallen? En wil je leren hoe jullie als ouders in de zwangerschap en tijdens de geboorte de hoofdrolspelers zijn en de regie bij jullie ligt? Geef je dan op voor een cursus HypnoBirting! Klik hier voor meer informatie.

Toch nog een vraag? Check dan de Q&A of mail me!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com