fbpx

 

ACTIE: BIJ AANMELDING VOOR DE GROEPSCURSUS HYPNOBIRTHING VAN FEBRUARI ONTVANG JE EEN GRATIS GROEPSWORKSHOP BABYMASSAGE IN DE KRAAMTIJD T.W.V. € 19,50!

 

Tja, die naam… die verandert niet meer na 30 jaar, daar zullen we het mee moeten doen. Misschien vind jij het ook eng klinken, raar, of zweverig, of heb je er geen klik mee want het klinkt zo Amerikaans en we zijn hier in Friesland. Maar weet je, dat is het allemaal niet. Wat is het wel is, is dat het de meest uitgebreide zwangerschapscursus is die er bestaat en het is met geen enkele andere zwangerschapscursus te vergelijken, omdat het helemaal is toegespitst op ontspannen in je zwangerschap met als doel relaxed en vol vertrouwen bevallen waarbij jij de regie hebt. Hypnobirthing leert je precies WAT er werkt, HOE het werkt en WAAROM het werkt – en dat doe ik geheel op mijn manier; met een kort én volledig Nederlands lesprogramma waarbij ik fysieke lessen combineer met een online academie waarin je alle lesstof vind. Of je volgt de cursus gewoon helemaal digitaal!

 

WAT

Elke vrouw wil graag veilig, natuurlijk en ontspannen bevallen. Toch leven veel vrouwen naar hun bevalling toe met een mengeling van angst/spanning. Ze zijn bijvoorbeeld bang om pijn te ervaren tijdens de bevalling. Vaak ‘hopen ze maar dat alles goed gaat’ of ‘ze zien wel hoe het loopt’.  Helaas kunnen de zorgen en spanning rond de bevalling zelfvervullend werken. De ervaring van angst en de aanmaak van adrenaline in het lichaam die hierop volgt, veroorzaken juist spanning en pijn. Daardoor komen veel vrouwen onnodig in moeilijkheden waaruit pijnbestrijding en medisch ingrijpen steeds vaker de enige uitweg lijken. Terwijl als je weet wat je zelf kunt doen om het natuurlijke proces van bevallen te ondersteunen, je kindje makkelijker, sneller en met minder weerstand c.q. pijn geboren kan worden. 

HOE

Hypnobirthing maakt je relaxter, omdat je tools en technieken leert die je kunt toepassen in elke fase van de bevalling. Je leert hoe je direct in diepe ontspanning kunt gaan tijdens de bevalling. Daardoor ga je met zelfvertrouwen de bevalling tegemoet waardoor het doorgaans fijner (en minder pijnlijk) verloopt. Fijn voor jou – en je baby! Het belangrijkste wat je leert is om gebruik te maken van je eigen kracht en een sfeer rond de geboorte te creëeren waarin ontspanning en vertrouwen centraal staan. Door de cursus maak je een prachtige ontwikkeling door, werk je aan een positieve mindset t.a.v. de geboorte en wordt je stap voor stap begeleid naar jullie liefdevolle geboorte vol regie en zelfbeschikking. Met zo’n voorbereiding kijk je hoe het ook loopt tevreden op de bevalling terug omdat je gehoord en gerespecteerd werd.

WAAROM

De geboortezorg is de afgelopen 10 jaar flink gemedicaliseerd en er lijkt maar weinig ruimte meer voor het natuurlijke of voor bijzondere geboortewensen die afwijken van de standaard. Door kennis over je rechten en opties, een fijn geboorteteam en een gedegen geboorteplan te formuleren is er vaak veel meer mogelijk dan je nu denkt of dat je nu vertelt wordt. Uiteraard heb je het verloop van je zwangerschap en de bevalling niet volledig onder controle. Daarom helpt Hypnobirthing met behulp van ontspanningstechnieken omgaan met deze onzekerheid en spanning door middel van acceptatie/overgave. Want je kunt niet afdwingen wat er gebeurt in de toekomst, maar je kunt je wel voorbereiden door te oefenen met ontspanning vinden, ongeacht je gemoedstoestand of de omstandigheden.

“Wij vonden Hypnobirthing een zeer praktische cursus waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling”

Rinske

“Ontzettend bedankt voor de fijne cursus. We hebben er veel aan in de voorbereiding naar de geboorte toe. Daarnaast vonden we het erg leuk en heel boeiend en leerzaam”

Maaike

“Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige

Maria

Ja, je kunt je voorbereiden op iets wat je nog nooit hebt gedaan! Leer ook hoe!

 

Waaruit bestaat de unieke Hypnobirthing-methode 

KENNIS

Je hoort alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte en je leert alles over de werking van je lichaam (hormonen, spieren, autonoom zenuwstelsel). Daarnaast krijg je inside-information over het Friese geboorte-netwerk/werkwijzes.

PRENATAAL OUDERSCHAP

Door nu al een band op te bouwen met je kindje gaat de overgang van buik naar grote mensen wereld een stukje makkelijker. En door alle ontspannings-oefeningen leef je relaxed en vol vertrouwen naar de geboorte toe, wat fijn is voor je kindje!

ONTSPANNINGSTECHNIEKEN

Na de cursus heb je een ‘rugzak’ vol verschillende soorten ademhalings- en ontspannings-technieken (visualisaties, diepe ontspanning, zelfhypnose, affirmaties) die je snel en moeiteloos kunt toepassen tijdens de geboorte.

REGIE

Je krijgt alle handvatten om zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling te nemen. Je bent goed geïnformeerd over je opties/rechten, durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener en bewaakt je/jullie grenzen.

 

Voor wie is de cursus in het bijzonder geschikt

  • als je bevallen heel spannend vind
  • als je (zeer) angstig bent om te bevallen
  • als je bang bent om de controle te verliezen
  • als je graag heel bewust je zwangerschap beleeft
  • als je heel positief tegen de geboorte aankijkt en een cursus zoekt die dit ook doet (no horror-stories!)
  • als je ontspannen lastig vind.
  • als je je graag tot in de puntjes voorbereid op je bevalling en niet over 1 nacht ijs gaat.

Alles mag er zijn en is goed! Deze mooie cursus is voor iedereen ontzettend waardevol om te volgen.

Twijfel? Vraag je jezelf af of deze cursus iets voor jou is? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen!

Of kom naar de Gratis Introductieles Hypnobirthing! Tijdens deze avond krijg je heel veel waardevolle informatie én ik leer je een hele mooie ademhalings- en massagetechniek waardoor je meer ontspannen bevalt.

Eerst volgende data:  vr. 13 maart 2020 Club yoga Leeuwarden 19.45 – 20.45 uur.  Opgave via dit formulier

 

Al tijdens de zwangerschap vertrouwen krijgen in je lichaam, in je zwangerschap en in jezelf waardoor je meer van deze bijzondere tijd geniet… Dat is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven

 

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Nynke/Hypnobirthing liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde”

Evelyn

“Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling. Ik kan dan ook iedereen aanraden de cursus bij Nynke te doen!”

Wietske Baukje

“De Hypnobirthing cursus bij Liefdevolle Geboorte is echt een aanrader, ondanks dat hij zo voorbij is, krijg je zoveel nuttige informatie en tips. Je krijgt handvaten om de geboorte tegemoet te gaan en leert daarbij jezelf en je partner nog beter kennen. Echt een aanrader!

Laura

Wat is mijn (unieke) werkwijze? Waarin verschilt het van Hypnobirthing elders?

Na zelf 2x ontspannen en fijn bevallen ben met behulp van de Hypnobirthing-technieken, het volgen van de opleiding tot Hypnobirthing cursusleidster in Dublin en 5,5 jaar (en meer dan 100) zwangere stellen begeleid te hebben weet ik dat alles draait om ontspanning tijdens de geboorte. Mijn cursus is naar het oorspronkelijke Amerikaanse HypnoBirthing programma uit 1989, maar dan volledig in het Nederlands, in een moderne online leeromgeving en aangepast naar de werkwijze in de Nederlandse geboortezorg. En met mijn eigen ‘sausje’ – gewoon omdat ik zelf zo in elkaar steek: nuchter, praktisch, kort & bondig, overzichtelijk en aangevuld met de laatste wetenschappelijke inzichten.

Hypnobirthing bij Liefdevolle Geboorte

Je ontvangt inloggegevens voor de Online Academie waar je alle lesstof kort en bondig én in het Nederlands vind. Je kunt dus waar en wanneer jij wilt met de cursus bezig. Heel duurzaam!

Onbeperkt luisteren en oefenen: naast de affirmaties en Regenboog ontspanning zijn in de Online Academie álle luisterbestanden van de cursus (in totaal 11) ingesproken. Daarnaast zijn ook alle oefeningen die we (gedeeltelijk) doen in de lessen ingesproken (7 stuks).

Tijdbesparend: 2 bijeenkomsten van 3 uur (als je kiest voor een groeps- of privécursus) of alleen een (optionele) telefonische call bij een digitale cursus. Past een les toch niet of kan maar één van jullie? Alles is digitaal terug te vinden in de Online Academie en/of we plannen een call. Of je schuift aan bij de volgende groepscursus

Scherp geprijsd: Een digitale cursus kost € 157,-, een groepscursus € 257,- en een privécursus kost € 357,-

Hypnobirthing elders

Je krijgt het Engelstalige Hypnobirthing The Mongan Method-cursusboek (316 pagina’s) en een Nederlandse cursusmap als lesmateriaal. Alles op/vanaf papier dus.

Je ontvangt de ingesproken affirmaties en Regenboog ontspanning als luister/oefenbestand. De overige scripts en bestanden zitten in de cursusmap en die kun je samen met je partner oefenen. Oefeningen doe je eenmalig in de les en sommige vind je terug in je cursusmap.

5 bijeenkomsten van 2,5 uur. In de praktijk zie je vaak dat één of soms meerdere lessen in jullie agenda niet goed uitkomen. Maar aangezien alle cursisten en de docent moeten kunnen kan er vaak niet geschoven worden. Bij ziekte van jou of je partner is in de praktijk een les inhalen vaak lastig.

De meeste groepscursussen kosten tussen de 300 – 350 euro en privecursussen zijn vaak rond de 400 – 450 euro

Ik heb veel aan de online academie thuis gehad, omdat ik ermee aan de slag kon wanneer ik daar behoefte aan had. Door regelmatig informatie te lezen, naar de affirmaties te luisteren en oefeningen te doen kan ik steeds meer angst loslaten en ontspannen en vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan. Het is een prachtige cursus om samen te doen, ook mijn partner heeft er veel aan gehad. In de bijeenkomsten geeft Nynke aanvullende informatie en tips en is er alle ruimte om vragen te stellen.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat de zwangerschap en bevalling een prachtig natuurlijk iets is en dat je kunt vertrouwen op je lichaam. Hypnobirthing biedt hierin een mooie ondersteuning en met de online academie vult Nynke dit aan met allerlei praktische tips en oefeningen. Ik zou de cursus zeker aanraden als je ervoor open staat om de diepte in te gaan en wilt leren om te ontspannen en angst en andere blokkades los te laten”

Ragnhild

 

Waar ga jij voor?

Dit is geen snelcursus, maar het hoeft ook zeker geen máánden te duren om te leren hoe je soepel en ontspannen kunt bevallen. 

Gezellige groepscursus
Persoonlijke prive-cursus D.i.y. digitale cursus
 ervaringen uitwisselen & leren van elkaar jullie (zwangerschap) centraal! bezig zijn met de cursus hoe, waar en wanneer jij wilt 

lestijd: 2 x 3 uur in Club yoga Leeuwarden

vrijdag 27 maart & vrijdag 17 april (1 aanmelding, nog 4 plekken vrij)

lestijd: 2 x 3 uur bij jullie thuis
lestijd: – (in plaats daarvan telefonische coaching van een half uur dat je zelf naar behoefte kunt invullen)
€ 257,- per stel (incl. koffie/thee/fruit/lekkers tijdens de lessen)
€ 357,- per stel (excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij reisafstand > 5 km enkele reis)
€ 157,- per stel
Aanmelden Aanmelden Aanmelden

Goed om te weten

deze cursus is geschikt voor bijna iedereen (1e bevalling of volgende, thuis- of ziekenhuisbevalling al dan niet met medische indicatie). Er geldt alleen bij bepaalde psychische klachten een contra-indicatie voor hypnose
deelnemen aan de cursus kan met ieder kennisniveau, want de informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard
beslis zelf wie je meeneemt: je partner, je moeder, je zus, een vriendin, het mag allemaal
tot 32 weken zwangerschapsduur is geen extra overleg vooraf nodig wanneer je start. Wil je daarna starten dan denk ik graag met je mee en maken we samen een plan
afhankelijk van je polis en de voorwaarden van jouw verzekeraar kan de cursus (deels) vergoed worden

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Open chat