fbpx

 

 

Programma dat stoelt op 30 jaar ervaring Honderdduizenden tevreden ouders wereldwijd
Vergoed door veel zorgverzekeraars

 

 

“Ben jij klaar om de regie te pakken over je zwangerschap en bevalling?
Ben je alleen overweldigd door wat er in de praktijk allemaal bij komt kijken?”

 

 

Ben jij er helemaal klaar voor?

Jij geniet intens en heel bewust van je zwangerschap en het contact met je kindje. Je gelooft in de kracht van de natuur en van een vrouw. Je wil je zwangerschap – en de bevalling straks – op een natuurlijke manier beleven. In hoofdlijnen weet je al hoe je het hebben wilt. De precieze invulling laat op zich wachten, want dat is een hoop uitzoekwerk en je bent druk. En je weet ook niet zo goed waar je moet beginnen, waar je echt uitgebreide en objectieve informatie vind. Het informatieaanbod van je zorgverlener komt niet overeen met jouw wensen en bij het lezen krijg je het gevoel alsof je (bijna) helemaal geen keuze(s) hebt. En hoe je straks tijdens de geboorte in contact moet komen met je natuurlijke baringsinstincten om je kindje natuurlijk, ontspannen en comfortabel op de wereld te zetten is nog erg onwerkelijk. Wat je soms onrustig en zenuwachtig maakt. Als je echt graag natuurlijk wilt bevallen op jouw manier dan zul je hier toch iets mee moeten. Want het resultaat is nu dat de zwangerschapsweken voorbij vliegen en de geboorte snel nadert, maar de door jouw/jullie gewenste geboorte niet. Herken je dit? Dan is HypnoBirthing de oplossing voor jou!

 

 

Ik leer je Prachtig en Krachtig te bevallen

Na zelf twee keer bevallen te zijn met de HypnoBirthing-technieken, het volgen van de opleiding tot HypnoBirthing Practitioner en jarenlang zwangere stellen begeleid te hebben weet ik dat alles draait om ontspanning tijdens de geboorte. Angst verkrampt het lichaam en sluit het, wat een soepele bevalling in de weg staat. Als er geen angst en bijzondere medische omstandigheden aanwezig zijn, hoeft (heftige) pijn geen deel uit te maken van de geboorte. En kun je dus Prachtig en Krachtig bevallen. Ik weet precies wat werkt en wat niet qua ontspanning, hoe het werkt en wat de valkuilen zijn. Zodat jij dit niet meer allemaal zelf hoeft uit te vinden en je tijd en energie maar hoeft te besteden aan technieken die écht werken tijdens de geboorte. En er meer tijd over blijft om te genieten van je zwangerschap.

 

 

 

Het HypnoBirthing programma bracht mij 2 Prachtige en Krachtige geboortes

Wat ik je tijdens deze cursus ga leren is ongelooflijk waardevol. Het is niet de zoveelste zwangerschapscursus of pufcursus. En ik ben ook niet iemand die roept dat ik jou ga leren om Prachtig en Krachtig te bevallen als ik dat zelf niet gedaan heb. Wat nogal eens geroepen wordt. Ik ben een visionair en een DOENER. Ik denk in oplossingen in plaats van problemen. Als je inschrijft ben je daar dus maar vast op voorbereid 😊.

 

 

“HypnoBirthing is not only about planning and getting the birth a woman wants.
It’s also about a woman learning how to manage the birth she gets”.

 

 

Wat kun je verwachten tijdens de cursus

Het positieve en praktische cursusprogramma zal bol staan van de ‘aha’ momenten. Je krijgt een ongelooflijke berg informatie (daarom kom je ook samen, twee onthouden meer dan een) en je gaat naar huis vol inspiratie. Je leert de unieke HypnoBirthing methode waarmee wereldwijd al honderdduizenden vrouwen kalm en comfortabel bevallen zijn en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Kortom, een ontspannen, gezellige en praktische cursus met veel tools en technieken waardoor jij exact weet waar je wilt bevallen, wat je wel/niet nodig hebt van je zorgverlener en welke ontspanningstechnieken bij jou passen. Ingewikkeld of zweverig? Welnee! HypnoBirthing helpt moeders juist herinneren aan de eenvoud van geboorte, zoals we dat overal in de natuur zien. Dat maakt het programma zo krachtig en doeltreffend.

 

Het doeltreffende HypnoBirthing-programma

 

een schat aan informatie over  (natuurlijke) zwangerschap en geboorte, de werking van het lichaam en spanning/ontspanning

inventarisatie van jouw unieke geboortewensen en angsten/twijfels die een mooie geboorte in de weg staan

 iedere les komen verschillende korte en langere ontspanningstechnieken en -scripts aan bod

 binding met je kindje en prenataal ouderschap

beeldmateriaal van HypnoBirthing in de praktijk

continue gelegenheid tot het stellen van vragen

 

 

Waarom is de cursus HypnoBirthing een absolute must

‘you got what it takes’ om Prachtig en Krachtig te bevallen: Je weet waar je wit bevallen, wat je wel/niet nodig hebt van je zorgverlener en welke ontspanningstechnieken bij jou passen.
je kent alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte en het geboorte-netwerk in Friesland.
de kennis van de werking van het lichaam (hormonen, spieren, autonoom zenuwstelsel) neemt angst voor de geboorte nog verder weg.
na de cursus heb je een ‘rugzak’ vol verschillende soorten ademhalings- en ontspanningstechnieken  (visualisaties, diepe ontspanning, zelfhypnose, affirmaties) tot je beschikking. Deze ontspanningstechnieken kun je samen of alleen doen. De technieken waar je een klik mee hebt blijf je oefenen en tijdens de geboorte kies je wat voor jou op dat moment werkt.
je leeft iedere dag meer ontspannen en met meer vertrouwen naar de geboorte toe (wat goed is voor jou en je baby). Dit korte termijn effect treedt al binnen 1-2 weken op.
doordat je weet hoe je snel en gemakkelijk (diep) ontspant kun je dit moeiteloos toepassen tijdens de geboorte.
je weet hoe je al in je zwangerschap je lichaam optimaal kunt voorbereiden op de dag van de geboorte zodat je minder ongemakken tijdens de geboorte ervaart en na de geboorte snel(ler) opknapt.
na de cursus hebben jullie je eigen op maat gemaakte geboorteplan die precies weergeeft wie jullie zijn en hoe jullie de geboorte voor je zien.
jij en je geboortepartner pakken zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling. Je bent goed geinformeerd, durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener en bewaakt je/jullie grenzen om ervoor te zorgen dat jullie geboortewensen en het welzijn van moeder en kind op nummer 1 staan.
  je krijgt lidmaatschap in de Facebook-groep Prachtig en Krachtig bevallen. In deze groep deel ik regelmatig interessante extra/verdiepende lesstof, interessante linkjes en artikelen en tips&tricks. Ook kun je hier informatie uitwisselen met andere (oud)cursisten.
je kunt veel van wat je geleerd hebt blijvend toepassen in je leven (in drukke tijden, bij slaapproblemen, als je niet lekker in je vel zit).
bij een volgende zwangerschap kun je je boek, cursusmap en audiobestanden er gewoon weer bij pakken.

 

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Nynke/Hypnobirthing liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde”

Evelyn

 

“Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling. Ik kan dan ook iedereen aanraden de cursus bij Nynke te doen!”

Wietske Baukje

 

“Tijdens de bijeenkomsten bij Nynke voelden wij ons heel erg welkom. Nynke zorgde voor een ontspannen sfeer, ze gaf vertrouwen en ze had een open houding. Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. Hierbij hebben de positieve affirmaties echt geholpen. Ik voelde mij steeds sterker in mijn schoenen staan. Ik had echt een gevoel…. Ja, ik kan de bevalling aan!”

Maria

 

 

 

Aangenaam

Mijn naam is Nynke en ik heb twee geweldige kinderen die beide met behulp van HypnoBirthing thuis, in bad, geboren zijn. In beide zwangerschappen stond persoonlijke groei, bewustzijn en een zo natuurlijk mogelijk zwangerschap en bevalling voor mij centraal. Bijna 5 jaar geleden is Liefdevolle Geboorte ‘geboren’. Na de kalme, comfortabele en soepele HypnoBirthing-geboorte van mijn eerste kind ben ik afgereisd naar Dublin om daar de opleiding tot HypnoBirthing Practitioner te volgen. Waanzinnig om een jaar na het volgen van een cursus HypnoBirthing opgeleid te worden tot cursusleidster. Mijn visie is dat een bevalling zoveel meer is dan alleen een geboorte. Het is een unieke, zeer persoonlijke en emotionele gebeurtenis voor jou én je partner!  En ik vind dat voor dit stuk veel meer aandacht en ruimte mag komen. Prachtig en Krachtig bevallen voor alle vrouwen, wat je achtergrond en verhaal ook is.

 

 

5

jaar ervaring

38

cursussen (groep/privé/herhalingscursussen)

88

HypnoBirthing-baby’s

 

Lid van de NVHBC: nummer 8016-14
(Nederlandse Vereniging HypnoBirthing Cursusleisters)

 

 

“Wij vonden HypnoBirhting een zeer praktische cursus waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling”

Rinske

 

“Ontzettend bedankt voor de fijne cursus. We hebben er veel aan in de voorbereiding naar de geboorte toe. Daarnaast vonden we het erg leuk en heel boeiend en leerzaam”

Maaike

 

“Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige

Maria

 

 

“Geen topsporter wordt kampioen in zijn eentje. Ze hebben allemaal een coach/trainer. Een expert en ervaringsdeskundige die met ze meeloopt in hun ontwikkelingsproces. Waarom jij niet?” 

 

 

Waar wacht je nog op?

 Ik geef slechts een aantal groepscursussen op jaarbasis en in iedere groepscursus kunnen maximaal 5 stellen deelnemen om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Naast het geven van de groepscursussen heb ik nog een beperkt aantal plekken in mijn agenda voor prive-cursussen en herhalingscursussen.
Vol is daarmee ook echt vol. Vis niet achter het net en meld je direct aan!

 

 

Extra voordelen van een cursus HypnoBirthing

HypnoBirthing bereidt je optimaal voor op de geboorte: of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt, of het je eerste, tweede of zelfs een meerling is.
dit is een zwangerschapscursus die geschikt is voor ieder type mens: visueel (beeldmateriaal), auditief (informatie) en kinesthetisch (ontspannings)oefeningen)
de afwisseling gedurende de les zorgt ervoor dat de tijd voorbij vliegt; iedere les is uniek en bestaat uit een mix van informatie, ontspanning, beeldmateriaal en oefeningen, waardoor veel vaders de cursus ook leuk en interessant vinden.
je kunt instromen met iedere kennisniveau: HypnoBirthing is een eenvoudig programma dat voor iedereen te begrijpen is.
het HypnoBirthing-programma bereidt je al in de zwangerschap voor op het ouderschap omdat ook prenataal ouderschap en het bewustzijn van de baby aan bod komt.
omdat de geboortepartner bij iedere les is, zijn jullie beide volledig op de hoogte van alles rondom natuurlijke zwangerschap en geboorte na afronden van de cursus.
hou je niet van dingen uitzoeken? Geen probleem, deze cursus neemt je (bijna) al het werk uit handen.
je hebt mij als vraagbaak tot je beschikking tot aan de geboorte voor vragen over HypnoBirthing of zaken omtrent natuurlijke zwangerschap en geboorte.

 

 

Praktische details 

 

Groepscursus Leeuwarden

21 & 28 juni, 12 & 19 juli

19.00 – 22.00 uur
(4 aanmeldingen, nog 1 plek vrij)

 

 

Wat ontvang je als je een groeps- of privécursus volgt?

In 4 lessen van 3 uren worden jij en je geboortepartner optimaal voorbereid op de geboorte. Daarnaast zitten onderstaande dingen standaard bij de cursus in:

 

Het originele Engelstalige HypnoBirthing® boek

Uitgebreide Nederlandse cursusmap

Telefonische of schriftelijke intake

Nederlandstalige mp3 (door mijzelf ingesproken) met affirmaties en de Regenboog Ontspanning

Supportmails na iedere les en indien gewenst extra support voor/tijdens/na de cursus

Koffie, thee, water, fruit en wat lekkers tijdens de lessen

 

 

 

 

Volg net als deze bekende vrouwen het HypnoBirthing-programma
Deze zorgverzekeraars geloven ook in de kracht van HypnoBirthing!
Ver weg

 • Angelina Jolie
 • Gisele Bundchen
 • Kate Middleton
 • Jessica Alba

Dichter bij huis

 • Trijntje Oosterhuis
 • Kim Kötter
 • Doutzen Kroes
Doutzen en Sunnery hadden zich met een cursus HypnoBirthing goed voorbereid op de bevalling. “Om de weeën op te vangen en er vanuit te kunnen gaan dat het geen pijn gaat doen”, vertelt ze. De bevalling nam zo’n vijf uur in beslag. “We zaten lekker samen in bad. Het was echt heel mooi. Sunnery was een grote steun voor me.”

bron: https://www.elle.com/nl/lifestyle/lifestyle-nieuws/a428249/doutzen-praat-voor-het-eerst-over-haar-dochter-myllena-mae/

Deze zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus

 • Avéro Achmea
 • CZ, De Amersfoortse
 • Delta Lloyd
 • IZZ, IZA, OHRA
 • OZF Achmea
 • Salland
 • UMC
 • Univé
 • United Consumers/VGZ
 • Zilverenkruis Achmea

 

 

Groepscursus

€ 297,-

 

 

 • lessen worden verzorgd op twee centrum-locaties: bij Club Yoga (Leeuwarden) en JaJa yoga (Franeker).
 • er zijn minimaal 3 aanmeldingen vereist om de cursus door te laten gaan (maximale groepsgrootte is 5 stellen).

 

Privé-cursus

€ 427,-

 

 

 • lessen worden verzorgd bij jullie thuis in overleg op maandag,- woensdag of vrijdagavond.
 • de prijs van € 427,- is excl. reiskosten a € 0,19 ct/km boven 5 km enkele reis. Reistijd wordt niet in rekening gebracht

 

 

 

Herhalingscursus

€ 67,- / € 87,-

 

 

 • de groepsvariant (€ 67,-) vindt plaats in Club Yoga Leeuwarden en hierbij zijn minimaal 3 aanmeldingen vereist. Meer info
 • voor 87,- excl. reiskosten a € 0,19 ct/km > 5 km enkele reis volg je een privécursus op maandag- woensdag of vrijdagavond

 

 

 

 

Jij een mooie bevalling en moeders in ontwikkelingslanden ook!

Voor iedere aanmelding voor een groeps- of privécursus HypnoBirthing maak ik € 5,- over naar Cordaid Memisa!

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com