fbpx

 

 

Tja, die naam… die verandert niet meer na 30 jaar, daar zullen we het mee moeten doen. Misschien vind jij het ook eng klinken, raar, of zweverig, of heb je er geen klik mee want het klinkt zo Amerikaans en we zijn hier in Friesland. Maar weet je, dat is het allemaal niet. Wat is het wel is, is dat het de meest uitgebreide zwangerschapscursus is die er bestaat en het is met geen enkele andere zwangerschapscursus te vergelijken, omdat het helemaal is toegespitst op ontspannen in je zwangerschap met als doel relaxed en vol vertrouwen bevallen waarbij jij de regie hebt. Hypnobirthing leert je precies WAT er werkt, HOE het werkt en WAAROM het werkt – en dat doe ik geheel op mijn manier; met een kort én volledig Nederlands lesprogramma waarbij ik fysieke lessen combineer met een online academie waarin je alle lesstof vind. Of je volgt de cursus gewoon helemaal digitaal!

 

WAT

Elke vrouw wil graag veilig, natuurlijk en ontspannen bevallen. Toch leven veel vrouwen naar hun bevalling toe met een mengeling van angst/spanning. Ze zijn bijvoorbeeld bang om pijn te ervaren tijdens de bevalling. Vaak ‘hopen ze maar dat alles goed gaat’ of ‘ze zien wel hoe het loopt’.  Helaas kunnen de zorgen en spanning rond de bevalling zelfvervullend werken. De ervaring van angst en de aanmaak van adrenaline in het lichaam die hierop volgt, veroorzaken juist spanning en pijn. Daardoor komen veel vrouwen onnodig in moeilijkheden waaruit pijnbestrijding en medisch ingrijpen steeds vaker de enige uitweg lijken. Terwijl als je weet wat je zelf kunt doen om het natuurlijke proces van bevallen te ondersteunen, je kindje makkelijker, sneller en met minder weerstand c.q. pijn geboren kan worden. 

HOE

Hypnobirthing maakt je relaxter, omdat je tools en technieken leert die je kunt toepassen in elke fase van de bevalling. Je leert hoe je direct in diepe ontspanning kunt gaan tijdens de bevalling. Daardoor ga je met zelfvertrouwen de bevalling tegemoet waardoor het doorgaans fijner (en minder pijnlijk) verloopt. Fijn voor jou – en je baby! Het belangrijkste wat je leert is om gebruik te maken van je eigen kracht en een sfeer rond de geboorte te creëeren waarin ontspanning en vertrouwen centraal staan. Door de cursus maak je een prachtige ontwikkeling door, werk je aan een positieve mindset t.a.v. de geboorte en wordt je stap voor stap begeleid naar jullie liefdevolle geboorte vol regie en zelfbeschikking. Met zo’n voorbereiding kijk je hoe het ook loopt tevreden op de bevalling terug omdat je gehoord en gerespecteerd werd.

WAAROM

De geboortezorg is de afgelopen 10 jaar flink gemedicaliseerd en er lijkt maar weinig ruimte meer voor het natuurlijke of voor bijzondere geboortewensen die afwijken van de standaard. Door kennis over je rechten en opties, een fijn geboorteteam en een gedegen geboorteplan te formuleren is er vaak veel meer mogelijk dan je nu denkt of dat je nu vertelt wordt. Uiteraard heb je het verloop van je zwangerschap en de bevalling niet volledig onder controle. Daarom helpt Hypnobirthing met behulp van ontspanningstechnieken omgaan met deze onzekerheid en spanning door middel van acceptatie/overgave. Want je kunt niet afdwingen wat er gebeurt in de toekomst, maar je kunt je wel voorbereiden door te oefenen met ontspanning vinden, ongeacht je gemoedstoestand of de omstandigheden.

“Wij vonden Hypnobirthing een zeer praktische cursus waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling”

Rinske

“Ontzettend bedankt voor de fijne cursus. We hebben er veel aan in de voorbereiding naar de geboorte toe. Daarnaast vonden we het erg leuk en heel boeiend en leerzaam”

Maaike

“Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige

Maria

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Nynke/Hypnobirthing liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde”

Evelyn

“Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling. Ik kan dan ook iedereen aanraden de cursus bij Nynke te doen!”

Wietske Baukje

“De Hypnobirthing cursus bij Liefdevolle Geboorte is echt een aanrader, ondanks dat hij zo voorbij is, krijg je zoveel nuttige informatie en tips. Je krijgt handvaten om de geboorte tegemoet te gaan en leert daarbij jezelf en je partner nog beter kennen. Echt een aanrader!

Laura

 

Wat is mijn (unieke) werkwijze? Waarin verschilt het van Hypnobirthing elders?

Na zelf 2x ontspannen en fijn bevallen ben met behulp van de Hypnobirthing-technieken, het volgen van de opleiding tot Hypnobirthing cursusleidster in Dublin en 6 jaar (en meer dan 125) zwangere stellen begeleid te hebben weet ik dat alles draait om ontspanning tijdens de geboorte. Mijn cursus is naar het oorspronkelijke Amerikaanse HypnoBirthing programma uit 1989, maar dan volledig in het Nederlands, in een moderne online leeromgeving en aangepast naar de werkwijze in de Nederlandse geboortezorg. En met mijn eigen ‘sausje’ – gewoon omdat ik zelf zo in elkaar steek: nuchter, praktisch, kort & bondig, overzichtelijk en aangevuld met de laatste wetenschappelijke inzichten. 

Hypnobirthing bij Liefdevolle Geboorte

Je ontvangt inloggegevens voor de Online Academie waar je alle lesstof kort en bondig én in het Nederlands vind. Je kunt dus waar en wanneer jij wilt met de cursus bezig. Heel duurzaam!

Onbeperkt luisteren en oefenen: naast de affirmaties en Regenboog ontspanning zijn in de Online Academie álle luisterbestanden van de cursus (in totaal 11) ingesproken. Daarnaast zijn ook alle oefeningen die we (gedeeltelijk) doen in de lessen ingesproken (6 stuks).

Tijdbesparend: 2 bijeenkomsten van 3 uur (als je kiest voor een groeps- of privécursus) of alleen een (optionele) telefonische call bij een digitale cursus. Past een les toch niet of kan maar één van jullie? Alles is digitaal terug te vinden in de Online Academie en/of we plannen een call. Of je schuift aan bij de volgende groepscursus

Scherp geprijsd: de prijs van een digitale cursus start al bij € 97,-, een groepscursus kost € 257,- en een privécursus kost € 327,-

Om ook iedereen individuele aandacht en ondersteuning op maat in een groep te kunnen bieden hoort standaard bij iedere groepscursus ook een Zoom-call.  

Standaard krijgt iedereen een gratis groepsles babymassage in de kraamtijd of Shantala babymassage aangeboden.

Hypnobirthing elders

Je krijgt het Engelstalige Hypnobirthing The Mongan Method-cursusboek (316 pagina’s) en een Nederlandse cursusmap als lesmateriaal. Alles op/vanaf papier dus.

Je ontvangt de ingesproken affirmaties en Regenboog ontspanning als luister/oefenbestand. De overige scripts en bestanden zitten in de cursusmap en die kun je samen met je partner oefenen. Oefeningen doe je eenmalig in de les en sommige vind je terug in je cursusmap.

5 bijeenkomsten van 2,5 uur. In de praktijk zie je vaak dat één of soms meerdere lessen in jullie agenda niet goed uitkomen. Maar aangezien alle cursisten en de docent moeten kunnen kan er vaak niet geschoven worden. Bij ziekte van jou of je partner is in de praktijk een les inhalen vaak lastig.

De meeste groepscursussen kosten tussen de 300 – 350 euro en privecursussen zijn vaak rond de 400 – 450 euro.

In de standaard-groepscursus is meestal geen ruimte voor uitgebreide 1-op-1 ondersteuning. 

Ik heb veel aan de online academie thuis gehad, omdat ik ermee aan de slag kon wanneer ik daar behoefte aan had. Door regelmatig informatie te lezen, naar de affirmaties te luisteren en oefeningen te doen kan ik steeds meer angst loslaten en ontspannen en vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan. Het is een prachtige cursus om samen te doen, ook mijn partner heeft er veel aan gehad. In de bijeenkomsten geeft Nynke aanvullende informatie en tips en is er alle ruimte om vragen te stellen.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat de zwangerschap en bevalling een prachtig natuurlijk iets is en dat je kunt vertrouwen op je lichaam. Hypnobirthing biedt hierin een mooie ondersteuning en met de online academie vult Nynke dit aan met allerlei praktische tips en oefeningen. Ik zou de cursus zeker aanraden als je ervoor open staat om de diepte in te gaan en wilt leren om te ontspannen en angst en andere blokkades los te laten”

Ragnhild

 

Hoe is het Hypnobirthing programma verwerkt in de Online Academie

Les 1

KENNIS

Lees alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte en de werking van je lichaam. Aan bod komen de baarmoederspieren, je hormonen, het autonoom zenuwstelsel en je hersenen (je (onder)bewustzijn, je natuurlijke baringsinstincten, het reptielenbrein). Maar ook leer je hoe je met behulp van voeding, lichaamshouding, bekkenbodemoefeningen en perineum massage je lichaam kunt voorbereiden op de geboorte

Les 2

PRENATAAL OUDERSCHAP

Je kindje krijgt in de zwangerschap al veel mee van het leven buiten jouw buik. Je kunt daarom ook al beginnen met het opbouwen van een band met je kindje in de zwangerschap. Zo leer je elkaar nog beter kennen en verloopt de overgang van buik naar grote mensen wereld een stukje makkelijker voor je kindje. In les 2 vind je veel korte en langere oefeningen om een diepe band met je kindje te ontwikkelen.

Les 3

ONTSPANNINGSTECHNIEKEN

In les 3 gaan we aan de slag met verschillende soorten ademhalings- en ontspanningstechnieken (visualisaties, diepe ontspanning, zelfhypnose, affirmaties). Deze technieken zijn op zichzelf al zeer waardevol, maar door ze met elkaar te combineren ontstaat een hele krachtige mix die elkaar versterkt. Én je leert hoe je ze snel en moeiteloos kunt toepassen tijdens een spannend moment als de geboorte. Door alle ontspannings-oefeningen leef je relaxed en vol vertrouwen naar de geboorte toe, wat fijn is voor jou en je kindje!

Les 4

GEBOORTEPLAN

Ik ga je helpen bij het opstellen van jullie unieke geboorteplan. Je krijgt (heel veel) informatie over het hoe en waarom en over alle belangrijke keuzes die je hebt (natuurlijke pijnbestrijding, toucheren, lichaamshoudingen om weeën op te vangen, optimale omstandigheden om in te bevallen, baren van de placenta, gebroken vliezen, inknippen, keizersnede, afnavelen, placentazorg en mutsje bij je baby) Ik vertel je wat ergens de voor- en nadelen zijn en wat je kunt meenemen in je overwegingen bij het maken van een keuze. Zodat het écht jullie unieke geboorteplan wordt.

Les 5

RECHTEN & REGIE

Je krijgt alle handvatten om zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling te nemen. Je bent goed geïnformeerd over je opties/rechten, durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener en bewaakt je/jullie grenzen. Want jij bent de eind-baas. Een verloskundige is er om jou neutraal voor te lichten en in je kracht te zetten en niet om klakkeloos protocollen te volgen waar jij nooit voor hebt getekend.

Les 6

RONDOM DE GEBOORTE

In les 6 gaan we in op het derde trimester en de bevalling. Je vindt er informatie, 2 ingesproken ontspanningsoefeningen, een oefening om angsten en spanningen te inventariseren en daarna los te laten met een ingesproken ontspanningsoefening en heel veel informatie over speciale omstandigheden.

les 7

EINDE & BIBLIOTHEEK

De online academie is enorm uitgebreid. Daarom heb ik een overzicht van zoekwoorden uit de cursus op alfabetische volgorde gemaakt die direct linken naar de bijbehorende pagina. Verder vind je hier ook een lijstje van alle audio’s, video’s en oefeningen uit de gehele cursus

 

Les 8

SAMENVATTING

6 lessen

11 luister- en ontspannings-oefenbestanden

6 ingesproken oefeningen

5 video’s (van o.a. de 3 ademhalingstechnieken)

Waar ga jij voor?

Gezellige groepscursus

toegang Online Academie tot ruim na je bevalling

Lestijd 2 x 3 uur in een groep

Individuele aandacht/coaching via een Zoom-call

Club yoga: woensdag 17 juni en 8 juli (18.30 – 21.30 uur)  en zaterdag 13 juni en 4 juli (9.30 – 12.30 uur) 

€ 257,- 

Aanmelden

+1 gratis babymassageles als terugkommoment

Twijfel?

vraag je je af of Hypnobirthing iets voor jou is? Neem gerust – vrijblijvend – contact met me op 

 

Of doe mee met de Gratis Introductieles Hypnobirthing! Daar hoor je hoe Hypnobirthing je helpt voor te bereiden op iets dat je nog nooit gedaan hebt! Want dat kan echt! Tijdens deze avond leer ik je bovendien een hele mooie ademhalings- en massagetechniek waardoor je meer ontspannen bevalt.

Eerst volgende datum: vrijdagavond 5 juni 19.00 – 20.30 uur online. Opgave via deze link

Persoonlijke privécursus

Toegang Online Academie tot ruim na je bevalling

Lestijd 2 x 3 uur bij je thuis 

een Zoom-call vlak voor de geboorte om de puntjes op de i te zetten
 

 

€ 327,-

Aanmelden

+ 1 gratis babymassageles als terugkommoment

D.i.y. Digitale cursus

toegang Online Academie tot ruim na je bevalling

 

vragen per e-mail

 

€ 97,-

Aanmelden

Digitale cursus + 1-op-1 coaching

toegang Online Academie tot ruim na je bevalling

 

 1-op-1 coaching van 1 uur

 

€ 157,-

Aanmelden

 

Digitale cursus + online lessen

toegang Online Academie tot ruim na je bevalling

 

Lestijd 2 x 3 uur via Zoom

 

€ 257,-

Aanmelden

 

Voor wie is de cursus in het bijzonder geschikt

  • als je bevallen heel spannend vind
  • als je (zeer) angstig bent om te bevallen
  • als je bang bent om de controle te verliezen
  • als je graag heel bewust je zwangerschap beleeft
  • als je heel positief tegen de geboorte aankijkt en een cursus zoekt die dit ook doet (no horror-stories!)
  • als je ontspannen lastig vind.
  • als je je graag tot in de puntjes voorbereid op je bevalling en niet over 1 nacht ijs gaat.

Alles mag er zijn en is goed! Deze mooie cursus is voor iedereen ontzettend waardevol om te volgen.

Goed om te weten

 • deze cursus is geschikt voor bijna iedereen (1e bevalling of volgende, thuis- of ziekenhuisbevalling al dan niet met medische indicatie). Er geldt alleen bij bepaalde psychische klachten een contra-indicatie voor hypnose
 • deelnemen aan de cursus kan met ieder kennisniveau, want de informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard
 • beslis zelf wie je meeneemt: je partner, moeder of zus, een vriendin….
 • tot 32 weken zwangerschapsduur is geen extra overleg vooraf nodig wanneer je start. Wil je daarna starten dan denk ik graag met je mee
 • afhankelijk van je polis en de voorwaarden van jouw verzekeraar kan de cursus (deels) vergoed worden
X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Open chat