fbpx

 

Programma dat stoelt op 30 jaar ervaring Honderdduizenden tevreden moeders wereldwijd
Erkend door Nederlandse zorgverzekeraars

 

Mijn naam is Nynke Brakelé en ik heb twee geweldige kinderen die beide met behulp van HypnoBirthing geboren zijn. In beide zwangerschappen stond persoonlijke groei, bewustzijn en een zo natuurlijk mogelijk zwangerschap en bevalling voor mij centraal. Als ervaringsdeskundige en gecertificeerde HypnoBirthing Practitioner help ik nu zwangere stellen hun dromen en verlangens ten aanzien van hun zwangerschap en de naderende geboorte te ontdekken en hen volledig in hun kracht te zetten. Zodat ze zelf de regie kunnen voeren en een bekrachtigende geboorte-ervaring creëren.

Sinds ik in 2014 de cursus HypnoBirthing in Friesland introduceerde aan mijn eigen keukentafel is het aantal cursisten enorm gegroeid. Inmiddels geef ik les op twee cursuslocaties in Friesland (Leeuwarden en Franeker). Daarnaast blijft het mogelijk om HypnoBirthing in je eigen thuissituatie te volgen (privé- en herhalingscursus HypnoBirthing). Als langstzittende HypnoBirthing practitioner in Friesland maak ik nu andere (aankomende) ouders wegwijs in de geboortezorg en het hele netwerk wat daaromheen hangt en vertel ik je alle ins- en outs die je weten wilt/moet om er een mooie geboorte-ervaring van te maken. Daarnaast leer ik je aan de hand van het HypnoBirthing-programma te ontdekken wat voor jouw de ideale combinatie is van de verschillende ontspanningstechnieken om écht diep te ontspannen. Zo zijn jij en je partner optimaal voorbereid om er een unieke liefdevolle geboorte-ervaring van te maken.

 

4,5

jaar ervaring

36

cursussen (groep/privé/herhalingscursussen)

86

HypnoBirthing-baby’s

 

 

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Nynke/Hypnobirthing liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde”

Evelyn

 

“Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling. Ik kan dan ook iedereen aanraden de cursus bij Nynke te doen!”

Wietske Baukje

 

“Tijdens de bijeenkomsten bij Nynke voelden wij ons heel erg welkom. Nynke zorgde voor een ontspannen sfeer, ze gaf vertrouwen en ze had een open houding. Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. Hierbij hebben de positieve affirmaties echt geholpen. Ik voelde mij steeds sterker in mijn schoenen staan. Ik had echt een gevoel…. Ja, ik kan de bevalling aan!”

Maria

 

 

Lid van de NVHBC: nummer 8016-14
(Nederlandse Vereniging HypnoBirthing Cursusleisters)

 

Ontdek wat HypnoBirthing jou te bieden heeft

HypnoBirthing is wereldwijd al bijna 30 jaar de grootste en meest bekende zwangerschapscursus gericht op natuurlijke zwangerschap en geboorte. Als marktleider in deze branche streven ze continue naar kwaliteit en verdieping. HypnoBirthing wordt momenteel in meer dan 60 landen aangeboden en dit aantal is snelgroeiende door de toenemende vraag. De populariteit zit hem in een combinatie van verschillende factoren. Zo spreekt deze positieve en praktische cursus veel zwangere stellen aan vanwege de unieke methode die gebruikt wordt waarin je leert hoe je je kindje op een kalme, comfortabele en natuurlijke manier op de wereld kunt zetten. Met een unieke combinatie van verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken leer je jezelf volkomen te ontspannen en alle angst en spanning los te laten. Angst verkrampt het lichaam en sluit het, wat een soepele bevalling in de weg staat. Als er geen angst en bijzondere medische omstandigheden aanwezig zijn, hoeft (heftige) pijn geen deel uit te maken van de geboorte. Ingewikkeld of zweverig? Welnee! HypnoBirthing helpt moeders juist herinneren aan de eenvoud van geboorte, zoals we dat overal in de natuur zien. Dat maakt het programma zo krachtig en doeltreffend.

 

 

Het doeltreffende HypnoBirthing-programma

 

een schat aan informatie over  (natuurlijke) zwangerschap en geboorte, de werking van het lichaam en spanning/ontspanning

inventarisatie van jouw unieke geboortewensen en angsten/twijfels die een mooie geboorte in de weg staan

 iedere les komen verschillende korte en langere ontspanningstechnieken en -scripts aan bod

 binding met je kindje en prenataal ouderschap

beeldmateriaal van HypnoBirthing in de praktijk

continue gelegenheid tot het stellen van vragen

 

De extra voordelen van een cursus HypnoBirthing

de cursus bereidt in principe alle zwangere vrouwen en hun geboortepartner optimaal voor op de geboorte; of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt, of het je eerste, tweede of zelfs een meerling is.
dit is geen zwangerschapscursus die saai, moeilijk, technisch of enkel gericht is op de geboorte (ook prenataal ouderschap en het bewustzijn van de baby krijgen de nodige aandacht)
je merkt op korte termijn al resultaat omdat je je gedurende de dag meer ontspannen voelt (wat goed is voor jou en je baby).
het snel en gemakkelijk ontspannen helpt je om tijdens de geboorte diep ontspannen te zijn waardoor je de geboorte kalm en comfortabel beleeft.
dit is een zwangerschapscursus die geschikt is voor ieder type mens: visueel (beeldmateriaal), auditief (informatie) en kinesthetisch (ontspannings)oefeningen)
hou je niet van dingen uitzoeken? Geen probleem, deze cursus neemt je (bijna) al het werk uit handen
er zit in de cursusmap een zeer uitgebreid geboorteplan bij die je alleen nog hoeft te personaliseren
jij en je partner zijn beide volledig op de hoogte van alles na afronden van de cursus.
heb je vragen over HypnoBirthing of zaken omtrent natuurlijke zwangerschap en geboorte? Na aanmelding sta ik voor, tijdens en na de cursus tot aan de geboorte voor je klaar
na aanmelding voor de cursus kun je lid worden van de besloten Facebook-groep Prachtig en Krachtig bevallen. In deze groep deel ik regelmatig interessante extra/verdiepende lesstof, interessante linkjes en artikelen en tips&tricks. Ook kun je hier informatie uitwisselen met andere (oud)cursisten.
je kunt veel van wat je geleerd hebt blijvend toepassen in je leven (in drukke tijden, bij slaapproblemen, als je niet lekker in je vel zit)
bij een volgende zwangerschap of geboorte kun je je boek, cursusmap en audiobestanden er gewoon weer bij pakken

 

 

“Wij vonden HypnoBirhting een zeer praktische cursus waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling”

Rinske

 

“Ontzettend bedankt voor de fijne cursus. We hebben er veel aan in de voorbereiding naar de geboorte toe. Daarnaast vonden we het erg leuk en heel boeiend en leerzaam”

Maaike

 

“Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige

Maria

 

 

Meld je nu aan voor deze complete zwangerschapscursus

Na zelf twee keer bevallen te zijn met de HypnoBirthing-technieken, het volgen van de opleiding tot HypnoBirthing Practitioner en jarenlang zwangere stellen begeleid te hebben weet ik dat alles draait om ontspanning tijdens de geboorte. Ik weet precies wat werkt en wat niet, hoe het werkt en wat de valkuilen zijn. Zodat jij dit niet meer allemaal zelf hoeft uit te vinden en je tijd in je zwangerschap kunt besteden aan technieken die écht wat opleveren.Ik geef slechts een aantal groepscursussen op jaarbasis en in iedere groepscursus kunnen maximaal 5 stellen deelnemen om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Naast het geven van de groepscursussen heb ik nog een beperkt aantal plekken in mijn agenda voor prive-cursussen en herhalingscursussen. Vol is daarmee ook echt vol. Vis niet achter het net en meld je direct aan!

 

 

De groepscursus in Leeuwarden van januari/februari zit helemaal vol. Kijk hieronder voor het lesaanbod of neem contact op voor een prive-cursus

Herhalingscursus Leeuwarden

8 maart

19.00 – 22.00 uur
(nog 5 plekken vrij)

Groepscursus Leeuwarden

5 & 19 april en 3 & 17 mei*
(* data veranderen mogelijk in 22 maart, 5 & 19 april en 3 mei)
19.00 – 22.00 uur
(1 aanmelding, nog 4 plekken vrij)

 

 

Wat ontvang je als je een groeps- of privécursus volgt?

In 4 lessen van 3 uren worden jij en je geboortepartner optimaal voorbereid op de geboorte. Daarnaast zitten onderstaande dingen standaard bij de cursus in:

 

Het originele Engelstalige HypnoBirthing® boek

Uitgebreide Nederlandse cursusmap

Telefonische of schriftelijke intake

Nederlandstalige mp3 (door mijzelf ingesproken) met affirmaties en de Regenboog Ontspanning

Supportmails na iedere les en indien gewenst extra support voor/tijdens/na de cursus

Koffie, thee, water, fruit en wat lekkers tijdens de lessen

 

Herhalingscursus nodig?

Ook dat kan! Speciaal voor ouders die na een eerdere HypnoBirthing-geboorte behoefte hebben om hun kennis en vaardigheden op te frissen.

In 3 uur tijd ben je weer helemaal up-to-date qua kennis, je oefent met de belangrijkste ontspanningsoefeningen en -scripts, je laat angsten/twijfels/zorgen ten aanzien van de geboorte los én je gaat naar huis met een vernieuwd geboorteplan. Na aanmelding ontvang je een korte schriftelijke intake en tijdens de cursus naast koffie/thee/water/fruit/lekkers ook een korte cursusmap met de belangrijkste punten. 

Indien gewenst stuur ik je de mp3 met affirmaties/Regenboog Ontspanning (gratis) toe. Voor  € 20,- kun je eventueel het Engelstalige HypnoBirthing boek (4e editie) aanschaffen en voor € 7,50 een uitgebreide cursusmap van 45 pagina’s. Support voor, tijdens en na de cursus zit bij de prijs in.

 

 

Volg net als deze bekende vrouwen het HypnoBirthing-programma
Deze zorgverzekeraars geloven ook in de kracht van HypnoBirthing!
Ver weg

 • Angelina Jolie
 • Gisele Bundchen
 • Kate Middleton
 • Jessica Alba

Dichter bij huis

 • Trijntje Oosterhuis
 • Kim Kötter
 • Doutzen Kroes
Doutzen en Sunnery hadden zich met een cursus HypnoBirthing goed voorbereid op de bevalling. “Om de weeën op te vangen en er vanuit te kunnen gaan dat het geen pijn gaat doen”, vertelt ze. De bevalling nam zo’n vijf uur in beslag. “We zaten lekker samen in bad. Het was echt heel mooi. Sunnery was een grote steun voor me.”

bron: https://www.elle.com/nl/lifestyle/lifestyle-nieuws/a428249/doutzen-praat-voor-het-eerst-over-haar-dochter-myllena-mae/

Deze zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus

 • Avéro Achmea
 • CZ, De Amersfoortse
 • Delta Lloyd
 • IZZ, IZA, OHRA
 • OZF Achmea
 • Salland
 • UMC
 • Univé
 • United Consumers/VGZ
 • Zilverenkruis Achmea

 

Vragen? Waarschijnlijk vind je het antwoord in deze uitgebreide Q&A. Maar bellen of mailen kan natuurlijk ook.

 

Groepscursus

€ 297,-

 

 

 • lessen worden verzorgd op twee centrum-locaties: bij Club Yoga (Leeuwarden) en JaJa yoga (Franeker)
 • er zijn minimaal 3 aanmeldingen vereist om de cursus door te laten gaan (maximale groepsgrootte is 5 stellen)

 

Privé-cursus

€ 427,-

 

 

 • lessen worden verzorgd bij jullie thuis in overleg op maandag,- woensdag of vrijdagavond
 • de prijs van € 427,- is excl. reiskosten a € 0,19 ct/km boven 10 km enkele reis. Reistijd wordt niet in rekening gebracht

 

 

 

Herhalingscursus

€ 67,- / € 87,-

 

 

 • de groepsvariant (€ 67,-) vindt plaats in Club Yoga Leeuwarden en hierbij zijn minimaal 3 aanmeldingen vereist.
 • voor 87,- excl. reiskosten a € 0,19 ct/km >10 km enkele reis volg je een privécursus op maandag- woensdag of vrijdagavond

 

 

 

 

Jij een mooie bevalling en moeders in ontwikkelingslanden ook!

Voor iedere aanmelding voor een groeps- of privécursus HypnoBirthing maak ik € 5,- over naar Cordaid Memisa!

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com