fbpx

 

 

Volg ook dit bewezen doeltreffende programma

Al meer dan 30 jaar helpt Hypnobirthing vrouwen over de hele wereld diep ontspannen en comfortabel te bevallen. Vandaag de dag groeit de populariteit nog steeds en dat komt omdat het écht werkt. Ook zorgverzekeraars zien dat. Lees hieronder precies WAT er werkt, HOE het werkt en WAAROM het werkt!

WAT

Elke vrouw wil graag veilig, natuurlijk en ontspannen bevallen. Toch leven veel vrouwen naar hun bevalling toe met een mengeling van angst/spanning. Ze zijn bijvoorbeeld bang om pijn te ervaren tijdens de bevalling. Vaak ‘hopen ze maar dat alles goed gaat’ of ‘ze zien wel hoe het loopt’.  Helaas kunnen de zorgen en spanning rond de bevalling zelfvervullend werken. De ervaring van angst en de aanmaak van adrenaline in het lichaam die hierop volgt, veroorzaken juist spanning en pijn. Daardoor komen veel vrouwen onnodig in moeilijkheden waaruit pijnbestrijding en medisch ingrijpen steeds vaker de enige uitweg lijken. Terwijl als je weet wat je zelf kunt doen om het natuurlijke proces van bevallen te ondersteunen, je kindje makkelijker, sneller en met minder weerstand c.q. pijn geboren kan worden. 

HOE

Hypnobirthing maakt je relaxter, omdat je tools en technieken leert die je kunt toepassen in elke fase van de bevalling. Je leert hoe je direct in diepe ontspanning kunt gaan tijdens de bevalling. Daardoor ga je met zelfvertrouwen de bevalling tegemoet waardoor het doorgaans fijner (en minder pijnlijk) verloopt. Fijn voor jou – en je baby! Het belangrijkste wat je leert is om gebruik te maken van je eigen kracht en een sfeer rond de geboorte te creëren waarin ontspanning en vertrouwen centraal staan. Door de cursus maak je een prachtige ontwikkeling door, werk je aan een positieve mindset t.a.v. de geboorte en wordt je stap voor stap begeleid naar jullie liefdevolle geboorte vol regie en zelfbeschikking. Met zo’n voorbereiding kijk je hoe het ook loopt tevreden op de bevalling terug omdat je gehoord en gerespecteerd werd.

WAAROM

De geboortezorg is de afgelopen 10 jaar flink gemedicaliseerd en er lijkt maar weinig ruimte meer voor het natuurlijke of voor bijzondere geboortewensen die afwijken van de standaard. Door kennis over je rechten en opties, een fijn geboorteteam en een gedegen geboorteplan te formuleren is er vaak veel meer mogelijk dan je nu denkt of dat je nu vertelt wordt. Uiteraard heb je het verloop van je zwangerschap en de bevalling niet volledig onder controle. Daarom helpt Hypnobirthing met behulp van ontspanningstechnieken omgaan met deze onzekerheid en spanning door middel van acceptatie/overgave. Want je kunt niet afdwingen wat er gebeurt in de toekomst, maar je kunt je wel voorbereiden door te oefenen met ontspanning vinden, ongeacht je gemoedstoestand of de omstandigheden.

“Wij vonden Hypnobirthing een zeer praktische cursus waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling”

Rinske

“Wij vonden het een leerzame cursus. Zeer waardevol voor de voorbereiding op de geboorte van ons eerste kindje. Ook tijdens de geboorte zal ik er veel aan hebben.”

Louise

“Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige

Maria

 

Dit is dé cursus voor jou als je

bevallen heel spannend vind en klaar bent om jezelf klein te houden
(zeer) angstig bent om te bevallen en dit wilt loslaten en je eigen kracht wilt ontdekken
bang bent om de controle te verliezen en dit wilt ombuigen naar een staat van vertrouwen
graag heel bewust je zwangerschap en de geboorte beleeft
heel positief tegen de geboorte aankijkt en een cursus zoekt die dit ook doet (no horror-stories!)
ontspannen lastig vind en hierbij graag intensieve begeleiding wilt
je graag tot in de puntjes voorbereid op je bevalling en niet over 1 nacht ijs gaat.
je voelt dat je wilt groeien als mens/vrouw en je klaar bent om je in te houden
je een cursus zoekt die ook veel handvatten biedt voor de geboortepartner

Alles mag er zijn en is goed! Deze mooie cursus is voor iedereen ontzettend waardevol om te volgen.

 

Wat voor type cursus kun je volgen?

Iedere situatie is anders, iedereen leert anders, iedereen is anders. Daarom bied ik verschillende opties waaruit je jouw optimale cursus-vorm kiezen! 

Gezellige groepscursus1

 • lestijd 2 x 3 uur in een groep 
 • toegang Online Academie tot ruim na je bevalling
 • individuele coaching via een Zoom-call

 

cursusdata Club yoga vrijdagavonden 

optie 1: 18 september & 2 oktober (1 aanmelding)
optie 2: 23 oktober & 13 november (2 aanmeldingen, nog 3 plekken vrij)
optie 3: 27 november & 18 december

(zo.ochtend ook mogelijk in wijkcentrum Markànt, mail bij interesse!)

 

 

€ 257,- 

Aanmelden

+1 gratis babymassageles2 als terugkommoment

 

Persoonlijke privécursus

 • lestijd 2 x 3 uur bij je thuis
 • toegang Online Academie tot ruim na je bevalling
 • een Zoom-call vlak voor de geboorte 

 

lessen mogelijk op doordeweekse dagen (overdag en ‘s-avonds) en in het weekend overdag

optie 1: 18 september & 2 oktober
optie 2: 23 oktober & 13 november
optie 3: 27 november & 18 december

 

(zo.ochtend ook mogelijk in wijkcentrum Markànt, mail bij interesse!)

 

€ 327,-

Aanmelden

+1 gratis babymassageles2  

D.i.y. digitale cursus

  • toegang Online Academie tot ruim na je bevalling
  • onbeperkt vragen stellen per e-mail

 

€ 97,-

Aanmelden

 

Digitale cursus mét personal touch

 • toegang Online Academie tot ruim na je bevalling
 • onbeperkt vragen stellen per e-mail
 • 1 uur 1-op-1 coaching via Zoom

ff
 

€ 157,-

Aanmelden

 

 

Engelse cursus

Het is mogelijk om de cursus (grotendeels) in het Engels te volgen! Je krijgt dan het originele Hypnobirthing boek en Engelstalige Hypnobirthing luisterscripts. De twee lessen zijn in Engels en daarnaast krijg je toegang tot de Nederlandstalige Online Academie (tip van een Engelse cursiste: selecteer stukjes tekst uit de Academie en vertaal ze online)

Herhalingscursus

Ben je een oud-cursist Hypnobirthing van Liefdevolle Geboorte en wil je graag een herhalings- of opfriscursus? Voor slechts € 78,50 krijg je toegang tot de  cursus Hypnobirthing in de Online Academie en kun je me al je vragen per telefoon/email/ZOOM! Interesse? Stuur een email!

Ben je wel een oud-cursist maar niet bij mij, en zoek je een herhalingscursus? Kies dan voor de digitale cursus van € 97,-

Twijfel?

Zo’n 4x per jaar geef ik een Gratis Introductieles Hypnobirthing (zowel fysiek als online). Klik voor data!

 

1: Een groepscursus gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen 
2: Zo’n 4 a 5 keer per jaar start er een groepscursus babymassage en kun je een gratis les volgen. De eerste les is het meest geschikt als gratis babymassageles. De cursusdata babymassage vind je hier 

 

 

Wat leer je met het Hypnobirthing-programma?

Dit Nederlandstalige Hypnobirthing-programma volg je in de Online Geboorte Academie en is verdeeld over 6 lessen. Het bevat een fijne mix van informatie, afbeeldingen, oefeningen, audio en video. 

Les 1

KNOWLEDGE EMPOWERS YOU ALWAYS

Lees alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte en de werking van je lichaam. Aan bod komen de baarmoederspieren, je hormonen, het autonoom zenuwstelsel en je hersenen (je (onder)bewustzijn, je natuurlijke baringsinstincten, het reptielenbrein). Maar ook leer je hoe je met behulp van voeding, lichaamshouding, bekkenbodemoefeningen en perineum massage je lichaam kunt voorbereiden op de geboorte

Les 2

IT STARTS AT THE BEGINNING ALWAYS

Je kindje krijgt in de zwangerschap al veel mee van het leven buiten jouw buik. Je kunt daarom ook al beginnen met het opbouwen van een band met je kindje in de zwangerschap. Zo leer je elkaar nog beter kennen en verloopt de overgang van buik naar grote mensen wereld een stukje makkelijker voor je kindje. In les 2 vind je veel korte en langere oefeningen om een diepe band met je kindje te ontwikkelen én om jezelf en je eigen geboortepatronen in kaart te brengen

Les 3

JOUW ULTIEME ONTSPANNINGSROUTINE

In les 3 gaan we aan de slag met verschillende soorten ademhalings- en ontspanningstechnieken (visualisaties, diepe ontspanning, zelfhypnose, affirmaties). Deze technieken zijn op zichzelf al zeer waardevol, maar door ze met elkaar te combineren ontstaat een hele krachtige mix die elkaar versterkt. Én je leert hoe je ze snel en moeiteloos kunt toepassen tijdens een spannend moment als de geboorte. Door alle ontspannings-oefeningen leef je relaxed en vol vertrouwen naar de geboorte toe, super fijn voor jou en je kindje!

Les 4

VAN WENSENLIJST NAAR MENSENLIJST

Ik ga je helpen bij het opstellen van jullie unieke geboorteplan. Je krijgt (heel veel) informatie over het hoe en waarom en over alle belangrijke keuzes die je hebt (natuurlijke pijnbestrijding, toucheren, lichaamshoudingen om weeën op te vangen, optimale omstandigheden om in te bevallen, baren van de placenta, gebroken vliezen, inknippen, keizersnede, afnavelen, placentazorg en mutsje bij je baby) Ik vertel je wat ergens de voor- en nadelen zijn en wat je kunt meenemen in je overwegingen bij het maken van een keuze. Zodat het écht jullie unieke geboorteplan wordt.

Les 5

REGIE HEBBEN EN HOUDEN

Je krijgt alle handvatten om zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling te nemen. Je bent goed geïnformeerd over je opties/rechten, durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener en bewaakt je/jullie grenzen. Want jij bent de eind-baas. Een verloskundige is er om jou neutraal voor te lichten en in je kracht te zetten en niet om klakkeloos protocollen te volgen waar jij nooit voor hebt getekend.

Les 6

RONDOM DE GEBOORTE

In les 6 gaan we in op het derde trimester en de bevalling. Je vindt er informatie, 2 ingesproken ontspanningsoefeningen, een oefening om angsten en spanningen te inventariseren en daarna los te laten met een ingesproken ontspanningsoefening en heel veel informatie over speciale omstandigheden.

 

Les 7

EINDE & BIBLIOTHEEK

De online academie is enorm uitgebreid. Daarom heb ik een overzicht van zoekwoorden uit de cursus op alfabetische volgorde gemaakt die direct linken naar de bijbehorende pagina. Verder vind je hier ook een lijstje van alle audio’s, video’s en oefeningen uit de gehele cursus.

 

 

SAMENVATTING INHOUD

6 lessen + bibliotheek

11 luister- en ontspannings-oefenbestanden

6 ingesproken oefeningen

5 video’s (van o.a. de 3 ademhalingstechnieken)

 

 

“Lieve Nynke, we willen je nog zo graag bedanken voor de fijne lessen ter voorbereiding op de geboorte. De lessen hebben ons zoveel kracht en vertrouwen gegeven; niet alleen tijdens, maar ook na de geboorte! Duizend maal dank!”

Jose

“Ik wil Nynke heel erg bedanken voor de gegeven cursus. Ze is zelfs, toen wij een keer niet konden, bij ons thuis geweest voor een inhaalles. Deze cursus is voor iedereen geschikt. Je haalt er de dingen uit waar jij je goed bij voelt en de dingen die niet bij je passen laat je gewoon voor was het is. De regenboogontspanning die je al een hele tijd van tevoren gaat luisteren is echt geweldig en dit heeft mij erg geholpen om mij ontspannen door de bevalling heen te leiden (terwijl ik het niet eens aan het staan tijdens de bevalling)”

Tessa

Nynke is deskundig en betrokken. Haar uitleg is helder en we hebben veel praktische tips van haar gekregen. De cursus is wat ons betreft absoluut een aanrader. Ook niet onbelangrijk: de cursus werd in onze (aanvullende) polis bijna volledig vergoed

Wina

 

Veel gestelde vragen

Over de Online Geboorte Academie

Ik heb veel aan de online academie thuis gehad, omdat ik ermee aan de slag kon wanneer ik daar behoefte aan had. Door regelmatig informatie te lezen, naar de affirmaties te luisteren en oefeningen te doen kan ik steeds meer angst loslaten en ontspannen en vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan. Het is een prachtige cursus om samen te doen, ook mijn partner heeft er veel aan gehad. In de bijeenkomsten geeft Nynke aanvullende informatie en tips en is er alle ruimte om vragen te stellen.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat de zwangerschap en bevalling een prachtig natuurlijk iets is en dat je kunt vertrouwen op je lichaam. Hypnobirthing biedt hierin een mooie ondersteuning en met de online academie vult Nynke dit aan met allerlei praktische tips en oefeningen. Ik zou de cursus zeker aanraden als je ervoor open staat om de diepte in te gaan en wilt leren om te ontspannen en angst en andere blokkades los te laten”

Ragnhild

    Goed om te weten

 • deze cursus is geschikt voor bijna iedereen (1e bevalling of volgende, thuis- of ziekenhuisbevalling al dan niet met medische indicatie). Er geldt alleen bij bepaalde psychische klachten een contra-indicatie voor hypnose
 • deelnemen aan de cursus kan met ieder kennisniveau, want de informatie wordt eenvoudig gebracht en is niet medisch van aard
 • beslis zelf wie je meeneemt: je partner, moeder of zus, een vriendin….
 • tot 32 weken zwangerschapsduur is geen extra overleg vooraf nodig wanneer je start. Wil je daarna starten dan denk ik graag met je mee
 • afhankelijk van je polis en de voorwaarden van jouw verzekeraar kan de cursus (deels) vergoed worden
 • Direct na aanmelding krijg je je inlogcodes toegestuurd. Je kunt dus zelf bepalen wanneer én hoe vaak je met je cursus bezig gaat.

Wat maakt deze cursus uniek? Waarin verschilt het van Hypnobirthing elders?

Hypnobirthing bij Liefdevolle Geboorte

Je ontvangt inloggegevens voor de Online Academie waar je alle lesstof kort en bondig én in het Nederlands vind. Je kunt dus waar en wanneer jij wilt met de cursus bezig. Heel duurzaam!

Onbeperkt luisteren en oefenen: naast de affirmaties en Regenboog ontspanning zijn in de Online Academie álle luisterbestanden van de cursus (in totaal 11) ingesproken. Daarnaast zijn ook alle oefeningen die we (gedeeltelijk) doen in de lessen ingesproken (6 stuks).

Tijdbesparend: Omdat de Online Academie zeer uitgebreid is zijn er bij een groeps- of privecursus maar 2 bijeenkomsten van 3 uur nodig om jou optimaal voor te bereiden. Dat geeft veel flexibiliteit en maakt cursusdata plannen makkelijk! Kun je door overmacht echt niet? Alles is gelukkig digitaal terug te vinden in de Online Academie en we plannen snel een Zoom-call! 

Scherp geprijsd: de prijs van een digitale cursus start al bij € 97,-, een groepscursus kost € 257,- en een privécursus kost € 327,-

Om ook iedereen individuele aandacht en ondersteuning op maat in een groep te kunnen bieden hoort standaard bij iedere groepscursus ook een Zoom-call.  

Standaard krijgt iedereen een gratis groepsles babymassage in de kraamtijd of Shantala babymassage aangeboden.

Hypnobirthing elders

Je krijgt het Engelstalige Hypnobirthing The Mongan Method-cursusboek (316 pagina’s) en een Nederlandse cursusmap als lesmateriaal. Alles op/vanaf papier dus. 

Je ontvangt de ingesproken affirmaties en Regenboog ontspanning als luister/oefenbestand. De overige scripts en bestanden zitten in de cursusmap en die kun je samen met je partner oefenen. Oefeningen doe je eenmalig in de les en sommige vind je terug in je cursusmap.

5 bijeenkomsten van 2,5 uur. In de praktijk zie je vaak dat één of soms meerdere lessen in jullie agenda niet goed uitkomen. Maar aangezien alle cursisten en de docent moeten kunnen kan er vaak niet geschoven worden. Bij ziekte van jou of je partner is in de praktijk een les inhalen vaak lastig.

 
De meeste groepscursussen kosten tussen de 300 – 350 euro en privecursussen zijn vaak rond de 400 – 450 euro.

In de standaard-groepscursus is meestal geen ruimte voor uitgebreide 1-op-1 ondersteuning. 

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Nynke/Hypnobirthing liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde”

Evelyn

“Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling. Ik kan dan ook iedereen aanraden de cursus bij Nynke te doen!”

Wietske Baukje

De cursus hypnobirthing heeft ons veel mooie inzichten gegeven. Wij verwachten binnenkort ons eerste kindje. Op tv en in films zie je altijd heftige bevallingen met veel stress, geschreeuw en pijn. We hebben van Nynke geleerd dat dit echt niet nodig is. Er zijn veel mooie inzichten en technieken voorbij gekomen waarvan wij denken dat ze ons absoluut gaan helpen bij een kalme en mooie bevalling.

Wina

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen