fbpx

 

 

Ben jij klaar om de regie te pakken over je zwangerschap en bevalling?

Jij geniet intens en heel bewust van je zwangerschap en het contact met je kindje. Je gelooft in de kracht van de natuur en van een vrouw. Je wil je zwangerschap – en de bevalling straks – op een natuurlijke manier beleven. In hoofdlijnen weet je al hoe je het hebben wilt. De precieze invulling laat op zich wachten, want dat is een hoop uitzoekwerk en je bent druk. En je weet ook niet zo goed waar je moet beginnen, waar je echt uitgebreide en objectieve informatie vind. Het informatieaanbod van je zorgverlener komt niet overeen met jouw wensen en bij het lezen krijg je het gevoel alsof je (bijna) helemaal geen keuze(s) hebt. En hoe je straks tijdens de geboorte in contact moet komen met je natuurlijke baringsinstincten om je kindje natuurlijk, ontspannen en comfortabel op de wereld te zetten is nog erg onwerkelijk. Wat je soms onrustig en zenuwachtig maakt. Als je echt graag natuurlijk wilt bevallen op jouw manier dan zul je hier toch iets mee moeten, want de zwangerschapsweken vliegen voorbij en de geboorte nadert.

 

 

Ik leer je Prachtig en Krachtig te bevallen

Na zelf twee keer bevallen te zijn met de HypnoBirthing-technieken, het volgen van de opleiding tot HypnoBirthing Practitioner en jarenlang zwangere stellen begeleid te hebben weet ik dat alles draait om ontspanning tijdens de geboorte. Angst verkrampt het lichaam en sluit het, wat een soepele bevalling in de weg staat. Als er geen angst en bijzondere medische omstandigheden aanwezig zijn, hoeft (heftige) pijn geen deel uit te maken van de geboorte. En kun je dus Prachtig en Krachtig bevallen. Ik weet precies wat werkt en wat niet qua ontspanning, hoe het werkt en wat de valkuilen zijn. Zodat jij dit niet meer allemaal zelf hoeft uit te vinden en je tijd en energie maar hoeft te besteden aan technieken die écht werken tijdens de geboorte. En er meer tijd over blijft om te genieten van je zwangerschap.

 

 

“Wij vonden HypnoBirhting een zeer praktische cursus waar je samen meerdere methoden en technieken leert die je kunt hanteren tijdens de bevalling”

Rinske

 

“Ontzettend bedankt voor de fijne cursus. We hebben er veel aan in de voorbereiding naar de geboorte toe. Daarnaast vonden we het erg leuk en heel boeiend en leerzaam”

Maaike

 

“Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. De touwtjes in eigen hand nemen en houden tijdens de bevalling in plaats van de verloskundige

Maria

 

“HypnoBirthing is not only about planning and getting the birth a woman wants.
It’s also about a woman learning how to manage the birth she gets”.

 

 

Wat kun je verwachten tijdens de cursus

Wat ik je tijdens deze cursus ga leren is ongelooflijk waardevol. Het is niet de zoveelste zwangerschapscursus of pufcursus. Je leert de unieke HypnoBirthing methode waarmee wereldwijd al honderdduizenden vrouwen kalm en comfortabel bevallen zijn en er is volop gelegenheid om vragen te stellen, zowel persoonlijk als in de Facebook groep. Kortom, een ontspannen en praktische cursus met veel tools en technieken waardoor jij exact weet waar je wilt bevallen, wat je wel/niet nodig hebt van je zorgverlener en welke ontspanningstechnieken bij jou passen. Ingewikkeld of zweverig? Welnee! HypnoBirthing helpt moeders juist herinneren aan de eenvoud van geboorte, zoals we dat overal in de natuur zien. Dat maakt het programma zo krachtig en doeltreffend.

 

Het doeltreffende HypnoBirthing-programma

 

een schat aan informatie over (natuurlijke) zwangerschap en geboorte, de werking van het lichaam en spanning/ontspanning

inventarisatie van jouw unieke geboortewensen en angsten/twijfels die een mooie geboorte in de weg staan

 iedere les komen verschillende korte en langere ontspanningstechnieken en -scripts aan bod

 binding met je kindje en prenataal ouderschap

beeldmateriaal van HypnoBirthing in de praktijk

continue gelegenheid tot het stellen van vragen

 

 

Waarom is de cursus HypnoBirthing een absolute must

‘you got what it takes’ om Prachtig en Krachtig te bevallen: Je weet waar je wit bevallen, wat je wel/niet nodig hebt van je zorgverlener en welke ontspanningstechnieken bij jou passen.
je kent alle ins- en outs van natuurlijke zwangerschap en geboorte en het geboorte-netwerk in Friesland.
de kennis van de werking van het lichaam (hormonen, spieren, autonoom zenuwstelsel) neemt angst voor de geboorte nog verder weg.
na de cursus heb je een ‘rugzak’ vol verschillende soorten ademhalings- en ontspanningstechnieken  (visualisaties, diepe ontspanning, zelfhypnose, affirmaties) tot je beschikking. Deze ontspanningstechnieken kun je samen of alleen doen. De technieken waar je een klik mee hebt blijf je oefenen en tijdens de geboorte kies je wat voor jou op dat moment werkt.
je leeft iedere dag meer ontspannen en met meer vertrouwen naar de geboorte toe (wat goed is voor jou en je baby). Dit korte termijn effect treedt al binnen 1-2 weken op.
doordat je weet hoe je snel en gemakkelijk (diep) ontspant kun je dit moeiteloos toepassen tijdens de geboorte.
je weet hoe je al in je zwangerschap je lichaam optimaal kunt voorbereiden op de dag van de geboorte zodat je minder ongemakken tijdens de geboorte ervaart en na de geboorte snel(ler) opknapt.
na de cursus hebben jullie je eigen op maat gemaakte geboorteplan die precies weergeeft wie jullie zijn en hoe jullie de geboorte voor je zien.
jij en je geboortepartner pakken zelf de regie over jullie zwangerschap en bevalling. Je bent goed geinformeerd, durft vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met je zorgverlener en bewaakt je/jullie grenzen om ervoor te zorgen dat jullie geboortewensen en het welzijn van moeder en kind op nummer 1 staan.
  je krijgt lidmaatschap in de Facebook-groep Prachtig en Krachtig bevallen. In deze groep deel ik regelmatig interessante extra/verdiepende lesstof, interessante linkjes en artikelen en tips&tricks. Ook kun je hier informatie uitwisselen met andere (oud)cursisten.
je kunt veel van wat je geleerd hebt blijvend toepassen in je leven (in drukke tijden, bij slaapproblemen, als je niet zo lekker in je vel zit).
alle informatie op 1 plek in de Online Academie waardoor je waar en wanneer je maar wilt er mee bezig kunt!

 

 

“Van de cursus die ik samen met mijn vriend bij Nynke volgde heb ik enorm veel geleerd! Nynke/Hypnobirthing liet me zien dat het ook anders kan. Op een natuurlijke wijze, thuis en in bad bijvoorbeeld i.p.v in het ziekenhuis met medische ingrepen. Ik heb geleerd dat het mijn lijf is en dat ik bepaal wat daarmee gebeurt en niet de verloskundige of arts. Hierdoor heb ik de bevalling gekregen die ik graag wilde”

Evelyn

 

“Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling. Ik kan dan ook iedereen aanraden de cursus bij Nynke te doen!”

Wietske Baukje

 

“Tijdens de bijeenkomsten bij Nynke voelden wij ons heel erg welkom. Nynke zorgde voor een ontspannen sfeer, ze gaf vertrouwen en ze had een open houding. Het belangrijkste wat wij samen geleerd hebben is zelfvertrouwen. Hierbij hebben de positieve affirmaties echt geholpen. Ik voelde mij steeds sterker in mijn schoenen staan. Ik had echt een gevoel…. Ja, ik kan de bevalling aan!”

Maria

 

 

Waar ga jij voor?

Gezellige groepscursus
Persoonlijke prive-cursus D.i.y. digitale cursus
omschrijving: gezamenlijk – gezellig – ervaringen uitwisselen – leren van elkaar omschrijving: alle ruimte, tijd en aandacht voor jullie en jullie zwangerschap/bevalling omschrijving: bereid je hoe, waar en wanneer jij wilt voor op jullie HypnoBirthing-geboorte
onbeperkt toegang tot de Online Academie1 onbeperkt toegang tot de Online Academie1 onbeperkt toegang tot de Online Academie1
lestijd: 4 x 3 uur in Club yoga Leeuwarden
lestijd: 4 x 3 uur bij jullie thuis
lestijd: onbeperkt toegang tot live-dagdelen2


Persoonlijke telefonische coaching van een half uur dat je zelf naar behoefte kunt invullen
€ 297,- per stel (incl. koffie/thee/fruit/lekkers tijdens de lessen)
€ 427,- per stel (excl. reiskosten a 0,19 ct/km bij reisafstand > 5 km enkele reis)
€ 197,- per stel
 1.  De Online Academie HypnoBirthing vervangt het HypnoBirthing boek en de cursusmap die je voorheen kreeg bij een groeps- en privécursus. In de Online Academie vind je audio-bestanden van de affirmaties, Regenboog Ontspanning en andere verdiepende ontspanningsscripts uit het HypnoBirthing-programma.
 2. De live-dagdelen vinden plaats in Club yoga ongeveer 1 x per 5 à 6 weken plaats. Ze duren 2,5 – 3 uur en ze vinden om-en-om plaats. Ze bieden de mogelijkheid om naast het zelf bestuderen van alle informatie en het doen van oefeningen in de Online Academie om écht in contact te komen met andere zwangeren en met mij. Tijdens een live-dagdeel is er ruimte om dieper in te gaan op bijvoorbeeld je geboorteplan. Ook is het een uitgelezen moment om je vragen te stellen. Afhankelijk van het programma laat ik mooi beeldmateriaal zien, oefenen we met ademhalings- en massagetechnieken en laat je angsten, twijfels en spanningen over een mooie geboorte los. Hierdoor groeit je vertrouwen in een mooie geboorte nog meer! Data voor de live-dagdelen worden binnenkort gepubliceerd.

 

Invulling live-dagdelen

live-dagdeel 1 live-dagdeel 2
geboortefilmpje bekijken geboortefilmpje bekijken
light touch massage leren oefening voor binding met je kindje
geboorteplan bespreken schouderanker
inventarisatie van angsten/twijfels/zorgen voor de geboorte en deze loslaten inventarisatie van angsten/twijfels/zorgen voor de geboorte en deze loslaten
stellen van vragen stellen van vragen

 

 

Enthousiast geworden over HypnoBirthing?

Meld je aan! 

 

Voor iedere aanmelding voor een groeps- of privécursus HypnoBirthing maak ik € 5,- over naar Cordaid Memisa!

 

 

Volg net als deze bekende vrouwen het HypnoBirthing-programma
Deze zorgverzekeraars geloven ook in de kracht van HypnoBirthing!

Ver weg

 • Angelina Jolie
 • Gisele Bundchen
 • Kate Middleton
 • Jessica Alba

Dichter bij huis

 • Trijntje Oosterhuis
 • Kim Kötter
 • Doutzen Kroes

Doutzen en Sunnery hadden zich met een cursus HypnoBirthing goed voorbereid op de bevalling. “Om de weeën op te vangen en er vanuit te kunnen gaan dat het geen pijn gaat doen”, vertelt ze. De bevalling nam zo’n vijf uur in beslag. “We zaten lekker samen in bad. Het was echt heel mooi. Sunnery was een grote steun voor me.”

bron: https://www.elle.com/nl/lifestyle/lifestyle-nieuws/a428249/doutzen-praat-voor-het-eerst-over-haar-dochter-myllena-mae/

Deze zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus

 • Avéro Achmea
 • CZ, De Amersfoortse
 • Delta Lloyd
 • IZZ, IZA, OHRA
 • OZF Achmea
 • Salland
 • UMC
 • Univé
 • United Consumers/VGZ
 • Zilverenkruis Achmea

 

Lid van de NVHBC: nummer 8016-14
(Nederlandse Vereniging HypnoBirthing Cursusleisters)

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com