fbpx

invloed conceptie op je leven

GEBOORTEPATRONEN

 

Soms loop je komen er tijdens je zwangerschap onverwacht emotionele stukken of trauma’s boven. Rondom je eigen geboorte of die van je eerdere kinderen. Of je eerste zwangerschap maakt van alles los. Samen met jou ga ik op zoek naar dat wat bewust wil worden en geheeld mag worden voordatje geboorte gaat geven. 

In het geboortepatronen-consult werken we vanuit de geboortepsychologie; oftewel de invloed van de conceptie, zwangerschap, geboorte en eerste levensmaanden. Ervaringen die jijzelf of je kindje in deze periode hebben meegemaakt worden doorgegeven via het cellulair geheugen en kunnen invloed hebben op je gedrag en gevoel van nu. Deze ervaringen liggen bij vrouwen opgeslagen in het bekkengebied en zorgen voor je gevoel van (on)veiligheid. De zwangerschap brengt veel energie op gang in de baarmoeder waardoor deze emoties omhoog komen om losgelaten te worden. Dat is de reden waarom een zwangerschap bij veel vrouwen onzekerheden, twijfels, angsten en oude verhalen omhoog brengt die naast de blijdschap bestaan. 

Binnen de geboortepsychologie werkt het familiesysteem ook mee, waardoor het nooit alleen over jou of je kindje gaat. Het één is niet los van het ander. Jouw overtuigingen en verhalen staan niet op zichzelf, noch zijn ze per sé van jou; de verhalen van je ouders en grootouders zitten in jou. Alle onverwerkte emotionele ballast wordt via het cellulair geheugen doorgegeven aan de volgende generatie. Daardoor zie je dat bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen zich steeds herhalen. Je kunt het een beetje vergelijken met een matroesjka poppetje waarbij er meerdere kleine poppetjes in een groter poppetje zitten. Omgekeerd geldt ook: alles wat jij heelt, heel je voor je ouders en daarmee maak je de weg vrij maak voor je (ongeboren) kind.

Vanuit een vertaling van jullie verhaal kom je tot bewustwording en inzicht van je eigen patronen en/of die van je kindje, dit geeft rust en ruimte voor verandering en/of ontspanning. 

 

Every woman who heals herself helps heal all the women who came before her, and all those who come after her

Christiane Northrup

 

Wat doen we in een geboortepatronen-consult?

 • Ik stuur je na je aanmelding een uitgebreide vragenlijst toe die uit vier delen bestaat. Zo achterhalen we de geboortepatronen van jou en/of je kindje naar boven en maken we ze inzichtelijk
  • Deel 1: Vragen over jouw eigen conceptie en prenatale periode (incl. vragen over je moeders en vaders conceptie en prenatale periode en babyperiode. Idealiter vul je daarom de vragenlijst samen met hen in)
  • Deel 2: Vragen over de geboorte en postnatale periode (Idealiter ga je hierover in gesprek met je moeder en vader)
  • Deel 3: (Alleen van toepassing als je al een keer zwanger bent geweest (al dan niet een miskraam hebt gehad) en/of bevallen bent.  
  • Deel 4: (Alleen van toepassing als je werkzaam bent als coach/therapeut/psycholoog/geboortezorgprofessional)

Tijdens of na het invullen van de vragenlijst kun je een hoop ‘beweging’ in jezelf opmerken; er is een hoop onbewuste informatie losgekomen/losgewoeld. De dagen erna zul je merken dat je je van deze nieuwe informatie langzaam bewust wordt; je gaat verbanden leggen en komt tot nieuwe inzichten. invloed conceptie op je leven

 • Ik verdiep me in de vragenlijst(en) en aan de hand van je persoonlijke situatie en antwoorden hebben we een gesprek van 1 uur (fysiek of online).

 

 

Wat levert dit geboortepatronen-consult je op?

 • Je bent je bewust van de invloed die jouw eigen conceptie en vervolgens zwangerschap, geboorte en babyperiode heeft gehad op je leven. Je kijkt met meer begrip en compassie naar jezelf.
 • Je krijgt veel inzichten over waarom je bent wie je bent en doet wat je doet: oftewel je drijfveren en behoeftes
 • Je krijgt veel inzichten in dingen die je ’triggeren’. Waar de oorsprong ligt en waarom het eigenlijk heel logisch is dat deze zaken je triggeren. 
 • Je hebt inzicht in welke belemmerende overtuigingen of welk belemmerend verhaal je jezelf naar aanleiding van de manier waarop je verwekt, gedragen en ter wereld gekomen bent en je ervaringen als baby bent gaan vertellen.
 • Je krijgt handvatten om het repeterende verhaal of de belemmerende overtuiging los te laten. 
 • Je bent je bewuster van de invloed die de zwangerschap, geboorte en babyperiode heeft (gehad) op je kind. Als zwangere kan dit je inspireren om  bewuste of andere (leefstijl) keuzes te maken ten aanzien van je leven, je zwangerschap en/of de geboorte.
 • Je heelt oude stukken in jezelf waardoor bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen zich niet langer herhalen. Dat is fijn voor jezelf, maar ook voor het kindje in je buik als je zwanger bent en voor eventueel oudere broers en zussen. Want je kind(eren) zul je nu niet meer door de bril van jouw patroon bekijken, maar vanuit zijn of haar eigen ik. Projecties die je onbewust deed, waarbij je eigen pijn werd geraakt, hoeven er nu niet meer te zijn. Dat geeft rust voor jou, je kind(eren) en je gezin. 

invloed conceptie op je leven

 

“Wat mag je helen en hoe ga je vooruit met een krachtige én zachte energie. Hoe sla je de brug van hier naar daar?”

 

Voor wie is dit consult in het bijzonder geschikt?

 • Je hebt het gevoel dat je manier waarop jij bent/je kind is verwekt en hoe de zwangerschap, geboorte en babyperiode zijn verlopen verband houden met terugkerende problemen op het gebied van afwijzing, zichtbaar zijn, autoriteit, initiatieven nemen, plannen&organiseren, grenzen aangeven, eigenwaarde etc. 
 • Je bent direct na de geboorte gescheiden van je moeder en hebt het gevoel dat dit nog tussen jullie in staat. Het kan ook zijn dat je eigen kind direct na de geboorte is weggehaald en dat je nog steeds het gevoel hebt dat dit tussen jullie in staat.
 • Je weet dat er sprake is van een geboortetrauma en dat wil je graag helen. Of je hebt de wens om het trauma rond de geboorte van je eigen kind te  helen
 • Je merkt dat je in relaties steeds tegen dezelfde dingen aanloopt waardoor de relatie strand of in zwaar weer zit. 
 • Je loopt tegen een bepaalde dynamiek in je familie(systeem) aan waar je graag meer inzicht in wilt.

 

 

Goed om te weten

 • Je mag vrijblijvend je vraag delen om te onderzoeken of je op de juiste plaats bent. Dit mag per mail, app of via online kennismaking (via zoom) van ongeveer 15 minuten waarin je al je vragen kunt stellen. Aan de hand van je vraag ontvang je van mij een persoonlijk voorstel. Je bent ook vrij om zelf aan te geven wat je zou willen afnemen.
 • Het geboortepatronen en geboorteverwerking consult zelf duurt 60 minuten en je ontvangt een opname achteraf.
 • Hoe diep we op punten in gaan/hoe uitgebreid we erbij stil staan is aan jezelf; waar ligt je behoefte en waar loop je tegenaan. Ik waarborg natuurlijk je privacy, maar het is ook helemaal oké om bepaalde dingen voor jezelf te houden. Ik werk in dat geval met casussen om je uit te leggen hoe bepaalde zaken uit het verleden kunnen doorwerken in het heden.
 • Mocht er heel veel in je voorgeschiedenis zitten dan kunnen we ervoor kiezen om alles kort door te nemen of bepaalde dingen aan te stippen en op bepaalde zaken dieper in te gaan waar je voelt dat de aandacht heen mag gaan. Ik kan ook suggesties daarvoor geven.
 • Mocht je na afloop voelen dat je toch graag de andere onderwerpen ook wilt behandelen? Dat kan! Of merk je (direct of na verloop van tijd) dat je wel wat ondersteuning kunt gebruiken bij het loslaten? Samen met jou achterhaal ik welke overtuigingen verband houden met de situatie/de weerstand die je ervaart en wat jij nodig hebt om dit écht los te laten.  Deze effectieve zelf-heelmethode kun je keer op keer daarna zelf toepassen! De kosten hiervoor bedragen 65,- euro (sessie van 60 minuten). (note: deze methode is géén EMDR-sessie)

 

Kosten € 95,-

invloed conceptie op je leven

Tip: Zelf een stem geven aan je eigen geboorteverhaal en/of de geboorteverhalen en -dynamieken in je familie(lijn)? Welke verhalen mogen worden gehoord en losgelaten om zo de weg vrij te maken? In het online programma Gezien, Gehoord, Geliefd kun je zélf aan de slag met de vragenlijst.

Ook heel geschikt voor zwangeren omdat je je bewust wordt van de invloed van de perinatale periode en tevens handvatten krijgt om de band met je ongeboren kindje te verdiepen.

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid