fbpx

invloed conceptie op je leven

GEBOORTEPATRONEN

 

Soms komen er, al dan niet tijdens je zwangerschap, onverwacht emotionele stukken of trauma’s boven. Rondom je eigen geboorte of die van je eerdere kinderen. Samen met jou ga ik op zoek naar dat wat bewust wil worden en geheeld mag worden (voordat je geboorte gaat geven). 

 

Wat doen we in een geboortepatronen-consult?

In het geboortepatronen-consult werken we vanuit de geboortepsychologie; oftewel de invloed van de conceptie, zwangerschap, geboorte en eerste levensmaanden. Ervaringen die jijzelf of je kindje in deze periode hebben meegemaakt worden doorgegeven via het cellulair geheugen en kunnen invloed hebben op je gedrag en gevoel van nu. Deze ervaringen liggen bij vrouwen opgeslagen in het bekkengebied en zorgen voor je gevoel van (on)veiligheid. De zwangerschap brengt veel energie op gang in de baarmoeder waardoor deze emoties omhoog komen om losgelaten te worden. Dat is de reden waarom een zwangerschap bij veel vrouwen onzekerheden, twijfels, angsten en oude verhalen omhoog brengt die naast de blijdschap bestaan. 

Binnen de geboortepsychologie werkt het familiesysteem ook mee, waardoor het nooit alleen over jou of je kindje gaat. Het één is niet los van het ander. Jouw overtuigingen en verhalen staan niet op zichzelf, noch zijn ze per sé van jou; de verhalen van je ouders en grootouders zitten in jou. Alle onverwerkte emotionele ballast wordt via het cellulair geheugen doorgegeven aan de volgende generatie. Daardoor zie je dat bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen zich steeds herhalen. Je kunt het een beetje vergelijken met een matroesjka poppetje waarbij er meerdere kleine poppetjes in een groter poppetje zitten. Omgekeerd geldt ook: alles wat jij heelt, heel je voor je ouders en daarmee maak je de weg vrij maak voor je (ongeboren) kind.

Vanuit een vertaling van jullie verhaal kom je tot bewustwording en inzicht van je eigen patronen en/of die van je kindje, dit geeft rust en ruimte voor verandering en/of ontspanning.  

Wat levert dit geboortepatronen-consult je op?

 je bent je bewust van de invloed die jouw eigen conceptie en vervolgens zwangerschap, geboorte en babyperiode heeft gehad op je leven. Je kijkt met meer begrip en compassie naar jezelf.
 je krijgt veel inzichten over waarom je bent wie je bent en doet wat je doet: oftewel je drijfveren en behoeftes
 je krijgt veel inzichten in dingen die je ’triggeren’. Waar de oorsprong ligt en waarom het eigenlijk heel logisch is dat deze zaken je triggeren. 
 je hebt inzicht in welke belemmerende overtuigingen of welk belemmerend verhaal je jezelf naar aanleiding van de manier waarop je verwekt, gedragen en ter wereld gekomen bent en je ervaringen als baby bent gaan vertellen.
 je krijgt handvatten om het repeterende verhaal of de belemmerende overtuiging los te laten. 
je bent je bewuster van de invloed die de zwangerschap, geboorte en babyperiode heeft (gehad) op je kind. Als zwangere kan dit je inspireren om  bewuste of andere (leefstijl) keuzes te maken ten aanzien van je leven, je zwangerschap en/of de geboorte.
je heelt oude stukken in jezelf waardoor bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen zich niet langer herhalen. Dat is fijn voor jezelf, maar ook voor het kindje in je buik als je zwanger bent en voor eventueel oudere broers en zussen. Want je kind(eren) zul je nu niet meer door de bril van jouw patroon bekijken, maar vanuit zijn of haar eigen ik. Projecties die je onbewust deed, waarbij je eigen pijn werd geraakt, hoeven er nu niet meer te zijn. Dat geeft rust voor jou, je kind(eren) en je gezin. 

 

 

Every woman who heals herself helps heal all the women who came before her, and all those who come after her

Christiane Northrup

 

 

 

 

 

Herken je dit?

je zoomt in op het probleem in het hier en nu en probeert dit te labelen. Of je coach doet dit. Maar dit is slechts een uiting/ voortborduring op iets wat zich eerder voordeed.
 jij en/of je coach kijken niet naar je babytijd. Het misverstand dat een baby niet in staat is om echt iets te voelen en ervaren, laat staan te onthouden, is wijdverbreid. Toch zijn er wel degelijk manieren om je (onbewuste) brein aan te spreken waar deze herinneringen opgeslagen.

er is je altijd vertelt door je ouders dat jouw bevalling/geboorte vlot en zonder complicaties verliep. Buiten het feit dat die ervaring vaak niet (helemaal) strookt met de werkelijke beleving destijds, lopen er twee ervaringsverhalen naast elkaar. Een baby kan (ongemerkt) zijn geboorte als zeer overweldigend of zelfs traumatisch hebben ervaren, wat voor een levenslange impact zorgt. Met de vragenlijst maak je inzichtelijk hoe deze periode voor jou én je ouders is geweest.
 jij en/of je coach benaderen het probleem enkel cognitief. Je hebt al talloze oefeningen en tips&tricks toegepast om bepaald gedrag af te leren. Zonder kennis van prenatale ervaringen zijn dit doekjes voor het bloeden

 

Wat doen we in een geboortepatronen-consult?

 • Ik stuur je na je aanmelding een uitgebreide vragenlijst toe die uit vier delen bestaat. Zo achterhalen we de geboortepatronen van jou en/of je kindje naar boven en maken we ze inzichtelijk
   • Deel 1: Vragen over jouw eigen conceptie en prenatale periode (incl. vragen over je moeders en vaders conceptie en prenatale periode en babyperiode. 
   • Deel 2: Vragen over de geboorte en postnatale periode 
   • Deel 3: (Alleen van toepassing als je al een keer zwanger bent geweest  en/of bevallen bent)  
   • Deel 4: (Alleen van toepassing als je werkzaam bent als coach/therapeut)

 • Ik verdiep me in de vragenlijst(en) waarna we een online gesprek van 1 uur hebben. Je ontvangt naderhand een samenvatting welke patronen/overtuigingen ik zie. We nemen bovendien 1 belemmerende overtuiging en laten deze aan de hand van een oefening los. Zo raak je bekend met deze simpele, effectieve methodiek en kun je na het consult dit eenvoudig zelf gaan toepassen. Deze oefening staat in een werkdocument van 10 pagina’s vol oefeningen en tips &t ricks zodat je met je geboorteverhaal aan de slag kunt blijven gaan.

 

invloed conceptie op je leven

 

“Wat mag je helen en hoe ga je vooruit met een krachtige én zachte energie. Hoe sla je de brug van hier naar daar?”

Nynke

 

invloed conceptie op je leven

Voor wie is dit consult in het bijzonder geschikt?

je hebt het gevoel dat je manier waarop jij bent/je kind is verwekt en hoe de zwangerschap, geboorte en babyperiode zijn verlopen verband houden met terugkerende problemen op het gebied van afwijzing, zichtbaar zijn, autoriteit, initiatieven nemen, plannen&organiseren, grenzen aangeven, eigenwaarde etc. 
je bent direct na de geboorte gescheiden van je moeder en hebt het gevoel dat dit nog tussen jullie in staat. Het kan ook zijn dat je eigen kind direct na de geboorte is weggehaald en dat je nog steeds het gevoel hebt dat dit tussen jullie in staat.
je weet dat er sprake is van een geboortetrauma en dat wil je graag helen. Of je hebt de wens om het trauma rond de geboorte van je eigen kind te helen.
je merkt dat je in relaties steeds tegen dezelfde dingen aanloopt waardoor de relatie strand of in zwaar weer zit.
je loopt tegen een bepaalde dynamiek in je familie(systeem) aan waar je graag meer inzicht in wilt.

Goed om te weten

aan de hand van je vraag ontvang je van mij een persoonlijk voorstel. Je bent ook vrij om zelf aan te geven wat je zou willen afnemen.
hoe diep we op punten in gaan/hoe uitgebreid we erbij stil staan is aan jezelf; waar ligt je behoefte en waar loop je tegenaan. Ik waarborg natuurlijk je privacy, maar het is ook helemaal oké om bepaalde dingen voor jezelf te houden. Ik werk in dat geval met casussen om je uit te leggen hoe bepaalde zaken uit het verleden kunnen doorwerken in het heden.
mocht er heel veel in je voorgeschiedenis zitten dan kunnen we ervoor kiezen om alles kort door te nemen of bepaalde dingen aan te stippen en op bepaalde zaken dieper in te gaan waar je voelt dat de aandacht heen mag gaan. Ik kan ook suggesties daarvoor geven.

tijdens of na het invullen van de vragenlijst kun je een hoop ‘beweging’ in jezelf opmerken; er is een hoop onbewuste informatie losgekomen/losgewoeld. De dagen erna zul je merken dat je je van deze nieuwe informatie langzaam bewust wordt; je gaat verbanden leggen en komt tot nieuwe inzichten.

 

 

Wat zeggen anderen?

“Ontroerd, geraakt, verrast en bevestigd. Dit consult heeft van alles in beweging gezet. De invloed van mijn systeem van herkomst werd ineens zichtbaar en voelbaar. Ontzettend waardevol consult voor iedereen die wil weten hoe het werkelijk zit”.

Emmy

 

“Het invullen van de vragenlijst was het begin van een verwerkingsproces, terwijl ik over de vragen nadacht , kwamen de beelden van het verleden terug boven en werd er al een verwerkingsproces gestart. Dit was best wel zwaar en ik heb met de nodige pauzes en mijn tijd hiervoor genomen. Het consult heeft mij meer duidelijkheid gegeven waarom ik op veel vlakken reageer zoals ik doe. Dit besef zorgt ervoor dat ik al aan het veranderen ben in mijn reacties. Veel dingen die Nynke met mij besprak waren herkenning maar toch waren er dingen die in mijn blinde vlek zaten en nu duidelijk werden. Ik beveel het consult aan al mijn vrienden en kennissen aan omdat het zo een meerwaarde is voor de ontdekkingstocht naar jezelf  en Nynke is de geschikte empatische liefdevolle persoon om je hierin te begeleiden.”

Juliette

 

invloed conceptie op je leven

 

 Geboortepatronen-consult

 

Prijs: € 95,-

 

Belangrijk: ik heb dit proces zelf doorlopen tijdens opleidingsdagen bij Anna Verwaal maar ik ben niet gelieerd aan haar/haar bedrijf

Mocht je na afloop voelen dat je toch graag de andere onderwerpen ook wilt behandelen? Dat kan! Of merk je (direct of na verloop van tijd) dat je wel wat ondersteuning kunt gebruiken bij het loslaten?  De kosten hiervoor bedragen 65,- euro (sessie van 60 minuten).

 

invloed conceptie op je leven

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid