fbpx

zwangerschapscoaching

VERDIEPING & VERBINDING

 

Wie de wens heeft voor een bewuste, natuurlijke zwangerschap en bevalling merkt al gauw dat dit tegenwoordig niet (meer) de norm is. De zorg van gynaecologen, maar ook verloskundigen draait vooral om risicomanagement en protocollen die ervoor moeten zorgen dat risico’s zo veel mogelijk uitgesloten worden. Dat klinkt op het eerste gezicht goed, maar het heeft ook een schaduwzijde; het gaat ten koste van het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen jou en je zorgverlener. Tijd, geld en cijfertjes (verantwoording) staan centraal in plaats van jij en je baby. Dat kan gevolgen hebben voor je bevalling.

 

 

Het spanningsveld van medisch versus natuurlijk 

Het proces van zwanger worden en zijn, bevallen en moeder en vader worden een belangrijke (levens) gebeurtenis is in het leven van de ouders, maar niet per definitie een medische gebeurtenis. Tuurlijk, soms heeft de natuur een beetje hulp nodig, maar het is belangrijk om zoveel mogelijk te blijven streven naar een natuurlijke benadering van zwangerschap en geboorte waarbij de (wensen van de) ouders centraal staan.  In de ideale (geboorte)wereld zoals ik hem zie, is er bij aanvang van de relatie tussen zwangere en zorgverlener veel meer aandacht en coaching voor wat voor soort zorg een vrouw zelf wenst. De moeder en baby centraal en protocollen, richtlijnen en onderzoeken dienend. Helaas gebeurt dit nog maar op hele kleine schaal. En daarom bied ik individuele zwangerschapscoaching/ begeleiding die aanvullend (maar zeker niet vervangend) is op de begeleiding van je verloskundige of gynaecoloog. Tijdens onze gesprekken is er alle tijd en ruimte voor het bespreekbaar maken van wat jij moeilijk vindt tijdens je zwangerschap en waar je ondersteuning bij zoekt. Er is volop positieve aandacht voor jou, je zwangerschap en je zorgen.

Tips

Als vrouw heb je de keuzevrijheid om zo te bevallen als jij wilt.
Jouw verwachtingen over de begeleiding van een verloskundige kunnen afwijken van waar de zorgverlener goed aan denkt te doen. Wees duidelijk over wat jouw wensen zijn
Je hoeft als vrouw nooit iets te doen wat een zorgverlener van je vraagt. Nooit. Een zorgverlener kan adviseren en helpen en hij of zij mag je nooit dwingen iets tegen je wil te doen.
onderzoeken die op de juiste manier zijn opgezet en uitgevoerd kunnen zeker input leveren als je een beslissing moet nemen, maar zullen geen antwoord geven over wat het beste is voor jou als individu en jouw kindje in jullie specifieke (medische) situatie. Wees daarom altijd kritisch en stel vragen: Leidt dit aantoonbaar tot betere resultaten voor jou en je baby?

Heel logisch en simpel eigenlijk. En toch voelt het in de praktijk totaal anders. Dat komt omdat een geboorte altijd een proces is met risico’s. En als mens wil je logischerwijs risico’s vermijden. Hoe kun je prettig bewegen binnen dit systeem (want je hoeft het kind ook niet met het badwater weg te gooien!) en toch voldoende bewegingsruimte behouden? Hoe maak je binnen alle onpersoonlijke protocollen en richtlijnen ruimte voor jou als persoon en jouw unieke geboortewensen? Hoe neem je regie zonder dat het op controle en spanning uitmondt? Dat zijn bij uitstek vragen die je kunt inbrengen in het verdiepings- en verbindingsconsult!

 

 

 

Wat doen we in een verdiepings- & verbindingsconsult?

Waar jouw behoefte ook ligt, ik help je graag. Je kunt vrijblijvend je vraag delen en dan kijken we waar jij behoefte aan hebt en wat je van mij verwacht. Als je een klik ervaart hebben we vervolgens één of meerdere gesprekken. We gaan door middel van coaching praktisch aan de slag met jou specifieke vraag met betrekking tot de zwangerschap, de geboorte, je kindje of het ouderschap. Ik werk o.a. met meditatie/visualisaties, affirmaties, diepe ontspanning/zelfhypnose, geboortepsychologie en innerlijk werk. Het is fijn om met een professional met veel kennis over natuurlijke zwangerschap en bevallen te overleggen en om informatie op maat te ontvangen. Doordat ik je volledige, ongekleurde informatie geef op een niet sturende manier blijf jij in je eigen kracht én aan het roer staan.

Over mij

De afgelopen 8 jaar heb ik drie kinderen mogen dragen en verwelkomen. Aan den lijve heb ik ondervonden dat zwanger worden, zwanger zijn en bevallen zo veel verder gaat dan enkel een lijfelijke ervaring. Want nieuw leven ontvangen, groeien en geven doe je met lichaam, geest én ziel. Dat maakt een zwangerschap een oeraards en tegelijk spiritueel groeiproces. Waarin niet alleen je baby, maar ook jij als het ware opnieuw geboren wordt. Als mama en in je vrouw-zijn. Bij elk kindje opnieuw en elke keer dieper. De flow of weerstand die je onderweg ervaart geeft aan waar je nog ruimte mag maken in jezelf voor het verwelkomen van je kindje en voor het innemen van je rol als moeder. Door je te openen voor de lessen die je tegen komt op je (innerlijke) pad bouw je al in de zwangerschap een band op en zal je kindje zich welkom en geliefd voelen.

3x heb ik zelf dit pad bewandeld en ben ik thuis vlot en ontspannen hands-off in bad bevallen met Hypnobirthing. Toch waren er ook de nodige hobbels onderweg. Moeizaam zwanger worden, miskramen, een zwangerschap die me compleet overviel en trauma’s van rond mijn eigen geboorte…. De hobbels op mijn weg bleken richtingaanwijzers waar ik nog verder mocht groeien en het roer om mocht. En daar ondersteun ik jou graag bij.

Voorbeelden 

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn en welke keuzes je kunt maken? We brengen jouw voorkeuren in beeld en bespreken alle opties
Misschien heb je behoefte aan ondersteuning bij het opstellen van een geboorteplan. Samen zorgen we dat je snel de juiste informatie krijgt.
Het kan ook zijn dat je spanning, angst of onzekerheid ervaart of je zorgen maakt om je baby. Dat je graag handvatten wilt om je bewust voor te bereiden op het ouderschap met de thema’s die zich aandienen tijdens deze zwangerschap. Na onze gesprekken ben je er klaar voor. Laat je bevalling maar starten!
Je hebt bijzondere geboortewensen die afwijken van de standaard (zoals een lotusgeboorte) en hebt praktische vragen hierover.
Je wilt leren om jezelf echt te gaan zien als de hoofdrolspeler en te varen op je eigen wijsheid en gevoel.
Je wilt graag rust en ontspanning in je hoofd en lijf ervaren
Je wilt graag hulp bij het ordenen, begrijpen en accepteren van je gedachten en gevoelens. Wellicht voel je dat iets je tegenhoudt om te gaan voor wat je voelt dat je diep van binnen wilt

 

 

Zo fijn dat je dit doet! Het was heel waardevol en zo fijn dat je mee dacht over mijn “obstakels”
Voor de tweede keer met heel veel zelfvertrouwen mogen bevallen ? Het blijft zo mooi.
 
Marijke

 

 

 

 

 

 

Goed om te weten

  • Je mag vrijblijvend je vraag delen om te onderzoeken of je op de juiste plaats bent. Dit mag per mail, app of via online kennismaking (via zoom) van ongeveer 15 minuten waarin je al je vragen kunt stellen. Aan de hand van je vraag ontvang je van mij een persoonlijk voorstel. Je bent ook vrij om zelf aan te geven wat je zou willen afnemen.
  • Een verdiepings- & verbindingsconsult duurt 60 minuten en je ontvangt een opname achteraf.
  • Hoe diep we op punten in gaan/hoe uitgebreid we erbij stil staan is aan jezelf; waar ligt je behoefte en waar loop je tegenaan. Ik waarborg natuurlijk je privacy, maar het is ook helemaal oké om bepaalde dingen voor jezelf te houden. Ik werk in dat geval met casussen om je uit te leggen hoe bepaalde zaken uit het verleden kunnen doorwerken in het heden.
  • Naar aanleiding van de eerste sessie kun je ervoor kiezen om nog een verdiepingssessie te boeken. De kosten hiervoor bedragen 55,- euro (sessie van 60 minuten). 

 

 

Kosten € 65,- 

 

zwangerschapscoaching

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid