fbpx

invloed conceptie op je leven

In je bekkengebied ligt je kernkracht, het veilige centrum van je bestaan. Je gevoel van (on)veiligheid en van andere (diepe) emoties ligt hier opgeslagen. De zwangerschap brengt veel energie op gang in de baarmoeder waardoor deze emoties omhoog komen om losgelaten te worden. Dat is de reden waarom een zwangerschap bij veel vrouwen onzekerheden, twijfels, angsten en oude verhalen omhoog brengt die naast de blijdschap bestaan. Daar komt nog eens bij dat jouw kindje vaak een iets hogere energetische trilling heeft dan jij waardoor oude stukken in jou worden aangeraakt en losgetrild om geheeld te worden.  Door hiermee bezig te gaan en het innerlijke werk te doen maak je van binnen ruimte voor je nieuwe leven als moeder.

Misschien weet je (onbewust) dat er impactvolle dingen hebben plaatsgevonden rond jouw eigen conceptie, zwangerschap, bevalling of in de periode dat je opgroeide als baby. Vaak weet je dat omdat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt in je leven die je daaraan kunt linken. Misschien kun je de link niet leggen, maar voel je dat het met elkaar verband houd. Of 1 sessie dit helemaal kan oplossen hangt af van hoe complex je verhaal in elkaar zit, maar ik weet wel dat als het wordt gezien en gevoeld, het kan uitdoven en plaats maken voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Want je kunt je geboorteverhaal niet veranderen, maar je hebt altijd de keuze hoe je ermee om gaat.

 

“Wat mag je helen en hoe ga je vooruit met een krachtige én zachte energie. Hoe sla je de brug van hier naar daar?”

 

Ik geloof dat de antwoorden in jou zitten. Om precies te zijn in jouw geboorteverhaal. Want niet alleen het kindje in jouw buik heeft straks een geboorteverhaal, ook jijzelf hebt er een. Ook jij bent ooit verwekt, hebt 9 maanden in de buik van je moeder gezeten en bent vaginaal of via een keizersnede geboren. En het gaat nog verder terug. Want ook de invloed van jouw oma is aanwezig. En die van háár moeder; de invloed gaat maar liefst 7 generaties terug. Via je lichaamscellen geef je herinneringen/informatie – onbewust – door aan de volgende generatie. Daardoor zie je dat bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen zich steeds herhalen. Je kunt het een beetje vergelijken met een matroesjka poppetje waarbij er meerdere kleine poppetjes in een groter poppetje zitten. 

Jouw overtuigingen en verhalen staan dus niet op zichzelf, noch zijn ze persé van jou; de verhalen van jouw ouders en grootouders zitten in jou. Alle onverwerkte emotionele ballast wordt via het cellulair geheugen doorgegeven aan de volgende generatie. Omgekeerd geld ook: alles wat jij heelt, heel je voor je ouders en daarmee maak je de weg vrij maak voor je kind. Zelfs binnen je relatie of gezin zul je merken dat als jij heelt er direct een andere dynamiek ontstaat. Precies daarom kan het heel helend zijn om in je zwangerschap ter voorbereiding op het ouderschap zaken die omhoog komen te helen. Want dat wat je  voelt en ervaart en je gedrag komt ergens vandaan en is daarmee altijd logisch. Als het wordt gezien en gevoeld, kan het uitdoven en plaats maken voor nieuwe ideeën en mogelijkheden – een nieuw verhaal.

 

“Wat jij heelt in jou, heel je ook voor je kindje”

 

Waar je nu tegenaan loopt  (maar zeker niet beperkt tot alleen deze)

 • Je hebt het gevoel dat je manier waarop jij bent verwerkt en hoe de zwangerschap, geboorte en babyperiode zijn verband houden met terugkerende problemen in je leven.
  • je vindt het moeilijk om je waarde te voelen:  je herkent je in uitspraken als ‘dat kan ik toch niet maken/vragen’ ‘wie ben ik om te zeggen dat ik het zo wil’
  • je laat jezelf niet zien en bent alleen zichtbaar en hoorbaar op de achtergrond.
  • je hebt moeite met gezag/autoriteit en mensen die zeggen dat je iets ‘moet doen’ 
  • je bent bang voor afwijzing.
  • je bent iemand die gas geeft en tegelijk op de rem duwt
  • je vindt het moeilijk om zelf dingen te initiëren
  • je vindt het moeilijk om dingen af te ronden
  • enz. enz.
 • Je bent direct na de geboorte gescheiden van je moeder en hebt het gevoel dat dit nog tussen jullie in staat. Het kan ook zijn dat je eigen kind direct na de geboorte is weggehaald en dat je nog steeds het gevoel hebt dat dit tussen jullie in staat.
 • Je wilt graag je eigen geboortetrauma of het trauma rond de geboorte van je eigen kind helen
 • Je merkt dat je in relaties steeds tegen dezelfde dingen aanloopt waardoor de relatie strand of in zwaar weer zit. 
 • Je loopt tegen een bepaalde dynamiek in je familie(systeem) aan waar je graag meer inzicht in wilt. 

 

“Je hebt iemand nodig met een frisse blik en ander perspectief om je voorbij dit punt te helpen”

invloed conceptie op je leven

Wat doen we in een krachtige doorbraak sessie?

 • Ik stuur je na je aanmelding een uitgebreide vragenlijst toe die uit vier delen bestaat.
  • Deel 1: Vragen over jouw eigen conceptie en prenatale periode (incl. vragen over je moeders en vaders conceptie en prenatale periode en babyperiode. Idealiter vul je daarom de vragenlijst samen met hen in)
  • Deel 2: Vragen over de geboorte en postnatale periode (Idealiter ga je hierover in gesprek met je moeder en vader)
  • Deel 3: (Alleen van toepassing als je al een keer zwanger bent geweest (al dan niet een miskraam hebt gehad) en/of bevallen bent.  
  • Deel 4: (Alleen van toepassing als je werkzaam bent als coach/therapeut/psycholoog/geboortezorgprofessional)

Tijdens of na het invullen van de vragenlijst kun je een hoop ‘beweging’ in jezelf opmerken; er is een hoop onbewuste informatie losgekomen/losgewoeld. De dagen erna zul je merken dat je je van deze nieuwe informatie langzaam bewust wordt; je gaat verbanden leggen en komt tot nieuwe inzichten. invloed conceptie op je leven

 • Ik verdiep me in de vragenlijst(en) en aan de hand van je persoonlijke situatie en antwoorden hebben we een gesprek van 1 uur (fysiek of online).

 

Wat levert deze krachtige doorbraak sessie je op?

 • Je bent je bewust van de invloed die jouw eigen conceptie en vervolgens zwangerschap, geboorte en babyperiode heeft gehad op je leven. Je kijkt met meer begrip en compassie naar jezelf.
 • Je krijgt veel inzichten over waarom je bent wie je bent en doet wat je doet: oftewel je drijfveren en behoeftes
 • Je krijgt veel inzichten in dingen die je ‘triggeren’. Waar de oorsprong ligt en waarom het eigenlijk heel logisch is dat deze zaken je triggeren. 
 • Je hebt inzicht in welke belemmerende overtuigingen of welk belemmerend verhaal je jezelf naar aanleiding van de manier waarop je verwekt, gedragen en ter wereld gekomen bent en je ervaringen als baby bent gaan vertellen.
 • Je krijgt handvatten om het repeterende verhaal of de belemmerende overtuiging los te laten. (in plaats van bewijzen dat je het waard bent, wéét je dat, Je kunt je zachte kant toelaten, maar bent tegelijk sterker)
 • Je bent je bewuster van de invloed die de zwangerschap, geboorte en babyperiode heeft op je kindje. Wat je kan inspireren om ownership te nemen over je zwangerschap, bevalling en over je leven als ouder. Of om bewuste of andere (leefstijl) keuzes te maken.
 • Je heelt oude stukken in jezelf waardoor bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen zich niet langer herhalen. Dat is fijn voor jezelf, maar ook voor het kindje in je buik (en eventueel oudere broertjes en zusjes). Want je kind(eren) zul je nu niet meer door de bril van jouw patroon bekijken, maar vanuit zijn of haar eigen ik. Projecties die je onbewust deed, waarbij je eigen pijn werd geraakt, hoeven er nu niet meer te zijn. Dat geeft rust voor jou, je kind(eren) en je gezin.  

 

 

Deze waardevolle sessie is perfect voor jou als je aan alles voelt dat je je voor een grote stap in je (persoonlijke) ontwikkeling bevindt.
Je investering is € 95,- incl. btw. 

 

invloed conceptie op je leven

Fijn om te weten

 • Als je het fijn vindt hebben we voor we starten een online kennismaking (via zoom en als je in de buurt woont kan het ook live) van ongeveer 15 minuten waarin je al je vragen kunt stellen. 
 • De krachtige doorbraak sessie duurt 60 minuten en je ontvangt een opname achteraf.
 • Hoe diep we op punten in gaan/hoe uitgebreid we erbij stil staan is aan jezelf; waar ligt je behoefte en waar loop je tegenaan. Ik waarborg natuurlijk je privacy, maar het is ook helemaal oké om bepaalde dingen voor jezelf te houden. Ik werk in dat geval met casussen om je uit te leggen hoe bepaalde zaken uit het verleden kunnen doorwerken in het heden.
 • Mocht er heel veel in je voorgeschiedenis zitten dan kunnen we ervoor kiezen om alles kort door te nemen of bepaalde dingen aan te stippen en op bepaalde zaken dieper in te gaan waar jullie voelen dat de aandacht heen mag gaan. Ik kan ook suggesties daarvoor geven. Mocht je na afloop voelen dat je toch graag de andere onderwerpen ook wilt behandelen dan kan dat voor 95,- euro per sessie (van 60 minuten)

 

Tip: Wil je graag zélf aan de slag met de vragenlijst, de band met je ongeboren kindje verdiepen en meer weten over de invloed van de perinatale periode? Dan is het online programma Gezien, Gehoord, Geliefd echt iets voor jou!

 

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen