fbpx

De magische negen maanden

 

De magische negen maanden

De magische negen maanden…. niet elke zwangere zal dit gelijk beamen. Er gebeurt in die maanden nogal wat. Je lichaam maakt plaats voor de groei van je baby en dit gaat niet altijd ongemerkt. Je kunt bepaalde lichamelijke ongemakken ervaren, maar ook op emotioneel vlak vinden er soms grote verschuivingen plaats.   Lees hieronder hoe je hiermee bewust om kunt gaan en meer van kunt genieten.

 

Een zwangerschap is een magische tijd en moment voor persoonlijke groei

Een zwangerschap is een bijzondere tijd – voor even ben je twee! Negen maanden lang staan verbinding en groei tussen jou, je kindje en je partner centraal. Zwanger zijn vraagt van je om fysiek en emotioneel mee te bewegen, om het zoeken naar een nieuwe balans. Een balans tussen activiteit en rust, tussen werk en thuisbasis, tussen tijd voor jezelf en tijd voor anderen. Waar vrouwen voorheen vaak extern georienteerd waren, keren ze nu (terug) naar binnen. Ze doen het intuïtief rustiger aan, waardoor ze meer in het hier en nu leven en meer innerlijke rust ervaren. Ze worden zich (weer) bewust van zichzelf, hun wensen en behoeftes. Daardoor ontstaat ruimte voor persoonlijke groei. Op die manier zijn zwangerschap en bevallen als het ware een snelcursus in acceptatie, loslaten, overgave, aandachtig en bewust zijn, weten wie je bent en wat het leven inhoudt. Je groeit in al deze facetten waardoor je grenzen verleggen en dat maakt je kwetsbaar en krachtig tegelijk.

 

Je natuurlijke geboorte-instincten weten wat goed is voor jou en je kindje

Veel van de kracht en wijsheid die we als vrouw bezitten zit diep van binnen, in ons onderbewustzijn. een zwangerschap is een magische tijd voor jou en je kindje en er kan veel ruimte ontstaan voor persoonlijke groei Onze intuïtie fungeert als een soort brug tussen ons bewustzijn en ons onderbewustzijn. Het is een innerlijk weten; een soort weten dat voorbij gaat aan het rationele denken van ons hoofd. Een zwangerschap helpt ons meer in contact te komen met onze intuitie.

In momenten van rust en ontspanning zul je ervaren dat je intuïtie zachtjes tot je spreekt. Het laat je weten wat goed is voor jou en je kindje ten aanzien van deze zwangerschap en de naderende geboorte. Je intuitie brengt je in contact met de diepere lagen van het bestaan; bij je natuurlijke geboorte-instincten.

Een bijkomend pluspunt is dat als je opmerkzaam en aandachtig leeft en dicht bij jezelf bent, je ook makkelijker contact kunt leggen met je ongeboren kindje. Als je regelmatig de tijd neemt om even rustig te zitten en aandachtig te luisteren, dan zul je zien dat jij en je kindje al op een hele subtiele manier met elkaar communiceren. Dat doe je intuitief, niemand heeft je dat hoeven leren. Wil je meer lezen over hoe je vanuit je gevoel kunt communiceren met je ongeboren kindje? Klik dan hier.

 

Een beetje hulp nodig?

Vind je het lastig om mee te bewegen in alle veranderingen en zorgt dat voor onrust en onbalans? Wil je graag in contact komen met je intuitie en natuurlijke geboorte-instincten maar slokken de alledaagse dingen al je tijd en energie op waardoor er geen tijd meer overblijft om in stilte naar binnen te keren en te luisteren? Wil jij er ook een magische 9 maanden van maken? Misschien is een cursus HypnoBirthing of mijn digitale programma Wonder-Baarlijk dan iets voor je!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com