fbpx

WIE

 

Mijn loopbaan
Op de foto zie je mij al weer 3 jaar geleden; met mijn 3,5 jarige zoontje en mijn dochter die op het punt stond geboren te worden. Ik heb zelf ter voorbereiding op de komst van Jasper in 2013 (in Zwolle) een cursus Hypnobirthing gevolgd. Na een fantastische zwangerschap ben ik met 38 weken bevallen precies zoals het in mijn Hypnobirthing boek beschreven stond. Wauw! Ik voelde direct daarna heel sterk dat ik iets moest doen met mijn Prachtige en Krachtige geboorte-ervaring en besloot om Hypnobirthing naar Friesland te halen. Na het volgen van de opleiding in Dublin ben ik in de zomer van 2014 vol passie gestart en inmiddels heb ik meer dan 125 stellen mogen begeleiden! Ik ben een gevoelsmens, maar ik ben ook heel praktisch ingesteld en altijd op zoek hoe dingen nóg beter en slimmer kunnen. Zo is in 2019 de Online (Geboorte)Academie ontstaan!

Mijn interesses
Sinds mijn eerste zwangerschap ben ik enorm geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met natuurlijk & gezond leven. Naast mijn passie voor alles wat te maken heeft met zwangerschap en geboorte hou ik ook enorm van werken in onze (moes)tuin, meehelpen op Jasper zijn (Vrije) School, hardlopen en meditatie. Daarnaast verdiep ik me veel in de antroposofie, voeding & supplementen, homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen en dingen rondom mindset/NLP/bewustzijn

 

Mijn drijfveer
Uit eigen ervaring weet ik dat een gezonde moeder en baby voorop staan, maar dat het niet het enige is dat telt. Mijn eigen start op de wereld was bewogen; een zware bevalling gevolgd door een niet-(h)erkende postnatale depressie bij mijn moeder kenmerkte mijn eerste levensjaar en dit heb ik altijd onbewust met me meegedragen.

Door de prachtige bevalling van Jasper voelde ik hoeveel kracht en (zelf)vertrouwen deze mooie geboorte me gaf. Die kracht hielp me enorm bij de eerste stapjes die ik zette in het moederschap. Het was de best denkbare start waar ik nog altijd dankbaar voor ben en die ik andere moeders ook zó gun.

Mijn ervaringen
Als moeder van een koningskoppel die beide thuis in bad geboren zijn met behulp van Hypnobirthing voel ik me gezegend en hier kan ik je uiteraard alles over leren. Maar er was in die jaren ook veel verdriet. Zonder aanwijsbare reden bleef een tweede zwangerschap lang uit en tot twee keer toe is de zwangerschap enkele weken na een positieve test uitgelopen op een miskraam. De zwangerschap van Hannah overviel ons; we wenden net aan het idee dat het bij 1 kindje zou blijven. Al deze positieve en negatieve ervaringen hebben we gevormd tot wie ik nu ben en maakt dat ik me goed kan inleven in anderen.

Als zwangerschapsbegeleider werk ik samen met jou aan een positieve beleving van je zwangerschap, bevalling en de eerste tijd daarna. In de huidige geboorte-zorg is voor dit aspect weinig échte tijd en aandacht, terwijl dit cruciaal is wil je er met een positief en tevreden gevoel op terug kijken. Ik weet als moeder precies hoe het is en hoe het voelt en door mijn jarenlange werkervaring weet ik hoe het anders kan. En hoe je zelf de regie over je zwangerschap en bevalling kunt hebben en houden. Ik heb veel vertrouwen in jouw kunnen en help jou dit gedurende je zwangerschap te behouden/ ontwikkelen. Door de jaren heen heb ik talloze keren mogen ervaren dat een goede begeleiding moeders echt helpt om tevreden terug te kijken op de geboorte – hoe die geboorte uiteindelijk ook verloopt.

 

 

 

 

Mijn gegevens

Nynke Brakelé-Hiemstra
Zijlroede 55
8939 AJ Leeuwarden

06 – 36 59 22 39 
info@liefdevollegeboorte.nl

KVK nr: 61132276
BTW nr: NL001792882B85
Privacy Policy

Ik ben aangesloten bij

BCE (de Nederlandse Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators) staat voor kwalitatief hoogstaande prenatale voorlichting en begeleiding en voert een accreditatiebeleid voor haar leden m.b.t. opleidingsachtergrond en verplichte bijscholingen. Leden werken vanuit een gedeelde visie gericht op het overdragen van positief-realistische informatie en vertrouwen in het natuurlijke geboorteproces. Uit onderzoek blijkt dat deze insteek bijdraagt aan gunstige uitkomsten wat betreft fysieke én mentale gezondheid gedurende de zwangerschap, bevalling en de periode erna.

 

 

Ik heb de afgelopen jaren al prettig samengewerkt met onder andere

  
 
X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Open chat