fbpx

bewuste conceptie

CONSCIOUS CONCEPTION

 

In een Conscious Conception consult staan we even écht stil bij waar het allemaal begint. Je wordt je op een diep niveau bewust van jouw invloed (body, mind & spirit) op de ontwikkeling van je baby vanaf het allereerste begin én welke rol je eigen geboorteverhaal en dat van je partner hierin speelt. Het is heel zinvol en waardevol om je eigen geboorte-ervaring te herinneren en ruimte te geven aan je eigen gevoelens en bewustzijn omtrent je eigen conceptie, zwangerschap en geboorte. Door je licht te schijnen op wat er bewust wil worden en te omarmen wat is ontstaat er ruimte in jezelf.  Dat maakt het zo waardevol als voorbereiding op de komst van je kindje.

 

Wat levert een conscious conception consult je op?

 je bent je bewust van de invloed die je hebt op de conceptie en vervolgens ontwikkeling van je kindje. Wat je kan inspireren om bewuste of andere (leefstijl) keuzes te maken vòòr jullie zwanger worden.
 je kijkt met meer begrip en compassie naar jezelf en je partner wat jullie relatie en band ten goede komt.
 je communiceert op een diepere laag met jezelf en elkaar waardoor je meer verbinding voelt
 je heft blokkades op bij jezelf en krijgt veel inzichten over waarom je bent wie je bent en doet wat je doet: oftewel je drijfveren, behoeftes en dingen die je triggeren.
 je kijkt liefdevoller en met meer verwondering naar de heilige reis van ouders worden die jij en je partner gaan ondernemen en samen met je partner ga je deze ‘reis’ positief en bewust aan.
je hebt meer bewustzijn op hoe belangrijk conceptie en zwangerschap is voor de incarnerende ziel.
je heelt oude stukken in jezelf waardoor bepaalde patronen en dynamieken in familielijnen zich niet langer herhalen. Dat is fijn voor jezelf, maar ook voor het kindje in je buik (en eventueel oudere broertjes en zusjes). Want je kind(eren) zul je nu niet meer door de bril van jouw patroon bekijken, maar vanuit zijn of haar eigen ik. Projecties die je onbewust deed, waarbij je eigen pijn werd geraakt, hoeven er nu niet meer te zijn. Dat geeft rust voor jou, je kind(eren) en je gezin. Het is nooit te laat om te helen. En natuurlijk is niemand ooit 100% vrij zijn van oude pijn of stress, maar alles wat geheeld is, geef je niet meer door.

Voor wie is dit consult in het bijzonder geschikt? 

je kiest voor een bewuste conceptie en wilt hier graag de tijd en ruimte voor nemen en je hierop voorbereiden
je voelt dat er veel emoties loskomen als je invoelt op je eigen conceptie en die wil je graag een plek geven
je hebt/jullie hebben al één (of meerdere) kindje(s) en zijn ons er inmiddels van bewust hoe bepalend de conceptie is
je hebt een miskraam achter de rug en voelt dat je die eerst een plek wilt geven voordat je je open kunnen stellen voor een volgende zwangerschap
je zit in een ivf-traject en je voelt daarnaast de behoefte om samen buiten het ziekenhuis stil te staan bij de (wijze van) conceptie
je hebt verschillende ideeën of een andere culturele/spirituele achtergrond m.b.t. conceptie en geboorte en wilt hier graag samen bij stil staan. Het consult biedt je een verdieping op bovenstaande thema’s. Ook als je specifieke vraag hier niet tussen zit, maar je kunt wel voelen dat dit consult past bij de fase waarin jullie momenteel zitten, voel je welkom. En neem gerust contact op als er een ander thema voor je speelt of als je liever alleen het consult volgt, dan denk ik met je mee over de mogelijkheden.

 

 

“Conceptie, zwangerschap en de geboorte vormen de blauwdruk van ons leven. Verreweg het grootste deel van ons gedrag en onze emoties die we als volwassene hebben, valt terug te voeren op de manier waarop ons leven bij conceptie ontstond, hoe ons leven in de baarmoeder eruitzag, en hoe we geboren zijn”

Anna Verwaal 

 

 

 

 

 

 

Wat doen we in een conscious conception consult?

  • Ik stuur jou (en evt. je partner als die in beeld is) na je aanmelding een uitgebreide vragenlijst toe die uit drie delen bestaat.
    • Deel 1: Vragen over jouw eigen conceptie en prenatale periode (incl. vragen over je moeders en vaders conceptie en prenatale periode en babyperiode. Idealiter vul je daarom de vragenlijst samen met hen in)
    • Deel 2: Vragen over de geboorte en postnatale periode
    • Deel 3: (Alleen van toepassing als je al een keer zwanger bent geweest (al dan niet een miskraam hebt gehad) en/of bevallen bent.  

Door de vragenlijst komt er een hoop nieuwe informatie los. Want hoewel je geen bewuste herinneringen hebt aan dit soort vroege gebeurtenissen in je leven, heb je de informatie wel degelijk ergens opgeslagen. Om precies te zijn in de cellen van je lichaam. Dit zogenaamde celgeheugen bevat fijne, minder fijne en (soms helaas) traumaherinneringen. Je kunt dit bemerken in jezelf doordat je tijdens het invullen een bepaald soort herkenning voelt. Na het gesprek kun je een hoop ‘beweging’ in jezelf opmerken; er is een hoop onbewuste informatie losgekomen/losgewoeld. De dagen erna zul je merken dat je je van deze nieuwe informatie langzaam bewust wordt; je gaat verbanden leggen en komt tot nieuwe inzichten. 

  • Ik verdiep me in de vragenlijst(en) en aan de hand van jullie persoonlijke situatie en antwoorden hebben we een gesprek van 1,5 uur (fysiek of online). In dit gesprek komt onder meer het volgende aan bod
    • Jij en je partner krijgen krijgt inzicht in hoe je eigen geboorteverhaal (positieve en negatieve kanten) je leven tot nu toe heeft beïnvloed. Omdat ongeheelde stukken worden doorgegeven aan je kindje is het belangrijk om je hier bewust van te zijn
    • Je leert welke invloed je zelf hebt op de conceptie en zwangerschap
    • Je leert hoe een baby een zwangerschap beleeft en welke vormende momenten er zijn (van twee maanden voor de conceptie tot en met de bevalling)

 

 

bewuste concept

 

“It is much easier to build strong children than to repair broken men.” … You cannot give a child back their childhood. … It is far more (cost) effective and fruitful to do everything in our power to give ALL children the kind of start and the kind of future they deserve.”

Frederick Douglass 

 

 

 

Goed om te weten

  • Als je het fijn vindt hebben we voor we starten een online kennismaking (via zoom en als je in de buurt woont kan het ook live) van ongeveer 15 minuten waarin je al je vragen kunt stellen.
  • Ik ben me ervan bewust dat het een precair veld is waarin we werken. We schijnen licht op wat er aan informatie uit het onderbewustzijn door de vragenlijst naar boven komt. We werken dus met wat op je pad komt, we gaan niet zomaar graven om te verbeteren.
  • Ik geloof niet in zaken als je trilling omhoog ‘moeten’ brengen om een zieltje te kunnen ontvangen. Wel geloof ik dat rond conceptie en zwangerschap bepaalde thema’s omhoog kunnen komen die waardevol zijn om aan te kijken en los te laten om dichterbij je unieke eigen trilling te komen.
  • Hoe diep we op punten in gaan/hoe uitgebreid we erbij stil staan is aan jezelf; waar ligt je behoefte en waar loop je tegenaan. Ik waarborg natuurlijk je privacy, maar het is ook helemaal oké om bepaalde dingen voor jezelf te houden. Ik werk in dat geval met casussen om je uit te leggen hoe bepaalde zaken uit het verleden kunnen doorwerken in het heden.

bewuste conceptie

 

 

 

 

 Conscious Conception Consult

 

Prijs: € 125,-

 

Belangrijk: ik heb dit proces zelf doorlopen tijdens opleidingsdagen bij Anna Verwaal maar ik ben niet gelieerd aan haar/haar bedrijf

Mocht er heel veel in jullie beider voorgeschiedenis zitten dan kunnen we ervoor kiezen om alles kort door te nemen of bepaalde dingen aan te stippen en op bepaalde zaken dieper in te gaan waar jullie voelen dat de aandacht heen mag gaan. Ik kan ook suggesties daarvoor geven. Of 1 consult dit helemaal kan oplossen hangt af van de grootte van de thematiek en van hoe complex je verhaal in elkaar zit. Maar weet dat als het wordt gezien en gevoeld, het kan uitdoven en plaats maken voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Mocht je na afloop voelen dat je toch graag de andere onderwerpen ook wilt behandelen dan kan dat voor 65,- euro per sessie (van 60 minuten)

 

 

 

bewuste conceptie

bewuste conceptie

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid