fbpx

In mijn blog schrijf ik over allerhande onderwerpen op het gebied van natuurlijke zwangerschap en geboorte ter inspiratie voor jou

blog natuurlijke zwangerschap en geboorte

 

Ownership over je zwangerschap, bevalling en moederschap

Over liefdevol en daadkrachtig sturing geven aan je zwangerschap en het moederschap, vanuit een diepe verbinding met jezelf en je kindje zonder belemmerende angsten of twijfels

Lees meer

Je interne flipperkast tot rust brengen

Wanneer veiligheid ontbreekt zal het zenuwstelsel in de overlevingsstand gaan. Lees welke dingen je zenuwstelsel weer terug in de fijne, kalme, gezonde modus brengen

Lees meer

Hoe kies je een zwangerschapsbegeleider?

Hoe kies je uit alle zwangerschapsbegeleiders en -cursussen de juiste voor jou? Tip: zet jezelf en jouw behoefte centraal, in plaats van de vergoeding van je zorgverzekeraar

Lees meer

Wat is er nog meer mogelijk?

Hoe drukte, verwachtingen en overtuigingen als “ik wil niet lastig zijn” en “dat hoort nou eenmaal zo” maken dat we vergeten vragen te stellen en dat we altijd keuzes hebben.

Lees meer

Het moederbrein

Een zwangerschap heeft door de stortvloed aan hormonen langdurige & ingrijpende gevolgen voor het brein van vrouwen. Lees in dit blog alles over het zogenaamde moederbrein

Lees meer

Hitteplan 

Het warme weer uitdagingen geeft als je zwanger bent. Daarom dit blog met praktische tips als je zwanger bent of als je op het punt staat te bevallen om je comfortabel te voelen.

Lees meer

De energie achter je geboorteplan

 De geboorte van je kindje is minstens zo’n belangrijke dag in je leven als je bruiloft. Maar waarom bereiden we onze bruiloft tot in detail voor, maar de geboorte van je kindje nauwelijks?

Lees meer

Goed zorgen voor jezelf: maar hoe?

Radical selfcare – het antwoord en medicijn als je even niet zo lief bent voor jezelf.  Want selfscare isn’t selfish heb ik mogen ervaren. Lees er alles over in dit blog. 

Lees meer

How to handle newborns

De kraamtijd is vaak een onwennige, emotionele en soms hectische periode. In dit blog geef ik je 3 waardevolle inzichten voor pasgeboren baby’s waarvan ik denk dat jij er ook veel aan hebt.

Lees meer

Waarom perfecte bevallingen wél bestaan

Ik geloof dat op een diep niveau jouw bevalling de perfecte bevalling is; ook als alles anders/medisch wordt.   Omdat het jou leert wat je mag leren en dichterbij jezelf brengt.

Lees meer

Je geboorteverhaal doorleven en doorvoelen

Lees hoe je door je geboorteverhaal te doorvoelen en er steeds meer lagen vanaf te pellen het minder invloed krijgt op je dagelijks leven en functioneren.

Lees meer

Een natuurlijke zwangerschap: where to start?

Welke dingen maken écht een verschil en waarom juist deze? Hieronder vind je de 10 essentiële dingen die echt niet mogen ontbreken als je je zwangerschap natuurlijk wilt beleven

Lees meer

Angst voor de bevalling: hoe kom je er aan & hoe kom je er af?

Hoe meer het je lukt om te ontspannen en je angsten los te laten hoe meer je zult ervaren dat het leven voor je zorgt. En dat er niets is wat je niet aan kunt. Je ervaart dat je intuïtie je helpt om goede beslissingen te maken voor je zelf en je kindje. En je (her)vindt de kracht in jezelf en een gevoel van geluk, vrijheid en ruimte waarin je geniet van je zwangerschap in aanloop naar de geboorte toe.

Lees meer

I don’t care what kind of birth you had

De discussie over “natuurlijk” versus “medisch” bevallen is niet relevant. Het gaat erom dat zwangeren de ruimte moeten krijgen om zelf te bepalen welke zorg voor hen geschikt is. Dat jij, je geboortepartner en jullie kindje gezien en gehoord worden en als de hoofdrolspelers worden gezien bij deze grootse levenservaring. Dat jullie wensen en visie centraal staan en gerespecteerd worden.

Lees meer

Zwanger zijn in corona-tijd: hoe maak je van een nood een deugd?

Het is even terugschakelen voor drukke zwangere bijtjes, maar deze tijd biedt ook kansen. Onze drukke levens hebben namelijk als effect dat we minder tijd hebben om bij dingen stil te staan, te voelen en te zijn met wat er is. In dit blog deel ik 10 leuke binnenactiviteiten die je prima kunt doen als je zwanger bent en waarmee je kunt genieten van een van de meest bijzondere periodes in je leven

Lees meer

Een les in geboorteverhalen en geboortepatronen

Alles wat je in de baarmoeder hebt gevoeld, ervaren en hebt meegemaakt heeft alles met jouw gevoel van nu te maken. Alle ervaringen uit die tijd zitten in jou, in de vorm van overtuigingen.

Lees meer

Hoe kies je de juiste cursusvorm voor jou/jullie?

Hoe weet je nou of een privécursus, een groepscursus of een online cursus het beste bij jullie past? Met die vraag worstelen veel ouders en daarom geef ik je graag wat handige tips die je helpen de juiste keuze te maken.

Lees meer

Een (h)echte band aangaan met je kindje in je buik

Lees in dit blog hoe je op je eigen, authentieke manier invulling kunt geven aan het begrip ‘communiceren met je baby en een band opbouwen voor de geboorte’ zonder jezelf gek te maken of schuldig te voelen.

Lees meer

 

 

 

blog natuurlijke zwangerschap en geboorte

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen