fbpx

BIRTH BALL HUREN

 

Een Birth Ball is een multifunctioneel hulpmiddel tijdens je zwangerschap en bij de geboorte en bezig aan een ware opmars. Steeds vaker kiezen vrouwen voor het comfort en gemak van een Birth Ball in hun zwangerschap en tijdens de bevalling. Een Birth Ball is simpel in gebruik en ook nog eens heel gemakkelijk en goedkoop om te aan te schaffen. Wil je er niet eentje aanschaffen, dan kun je bij mij een Birth Ball huren! Veel vrouwen die een bevalbad ophalen, nemen ook gelijk een Birth Ball mee. 

 

 

Waarom zijn vrouwen zo enthousiast over de Birth Ball en bevelen ze het aan?

Het gebruiken van een Birth Ball helpt je lichaam sterk en flexibel te blijven. Daar profiteer je van tijdens je bevalling! Bovendien kan het zitten op de bal in de weken voor de geboorte helpen om je baby in de optimale positie voor de geboorte te laten draaien. Tijdens de bevalling helpt de bal je om vrij te bewegen. Instinctief beweeg je op een manier die je baby  het meest helpt af te dalen door het geboortekanaal. Toch kun je op een gegeven moment merken dat het bewegen vermoeiend en (te) zwaar wordt. Een geboortebal kan je ondersteunen bij al je verschillende (actieve) houdingen zodat je het kunt blijven volhouden. Zo verhoogt het gebruik van de Birth Ball je comfort tijdens de geboorte en kan hij een pijnstillend effect hebben. 

 

 

There are seemingly endless times and ways that a birth ball can be used during pregnancy

Spinning Babies

 

 

Waarom is een Birth Ball onmisbaar voor iedere zwangere vrouw?  

Een Birth Ball is een ontzettend veelzijdig hulpmiddel. Je zult merken dat je hem graag en veel gebruikt gedurende je dag. Maar naast alle praktische toepassingen is misschien wel het mooiste wat een Birth Ball doet is zorgen dat je meer ‘in je basis’ gaat zitten. Als je ‘in je basis zit’ dan ben je in evenwicht, zowel fysiek als mentaal. Daardoor verlies je jezelf minder in onrust, gedachtes of emoties. Je blijft beter bij jezelf en gaat minder mee met de onrust die je zelf ervaart in aanloop naar de bevalling toe. of de onrust van je baby als hij of zij geboren is. 



ZWANGERSCHAP: ZITBAL

De bal is heel geschikt voor zwangere vrouwen om op te zitten (achter je bureau of thuis), omdat hij een goede zithouding stimuleert, waardoor het verlichting kan brengen bij bekken- en rugklachten. Bovendien ontspant het zitten op een bal je bekkenbodemspieren.

ZWANGERSCHAP: OEFENBAL

Je kunt de bal gebruiken voor lichamelijk oefeningen om voor yoga-oefeningen. Door elke dag wat tijd op de bal door te brengen (zittend of dmv oefeningen) train je op zachte wijze je core-spieren (buik, rug en bilspieren) en ondersteun je je bekken en onderrug.

BEVALLING: HULPMIDDEL

 Op de bal kun je gemakkelijk diverse houdingen aannemen (staand,- zittend,- of hangend tegen een muur). Dit maakt het makkelijker voor het kindje om het het bekken te passeren. De bal veert mee en biedt toch voldoende ondersteuning, wat hem zeer comfortabel maakt.

KRAAMWEEK: ZITBAL

In de kraamweek kan het heel fijn en comfortabel voor je bekken en onderkant zijn om op de bal te zitten. Daarnaast kan het heen en weer bewegen op een bal een handige manier zijn om je kindje te wiegen/ troosten dat je continue hoeft rond te lopen.


 

 

 

Zo zet je de Birth Ball in voor een sterk, flexibel lichaam en soepele geboorte

Houdingen in de zwangerschap 

Bekkenkanteling: Ga op de grond zitten met je Birth Ball tegen de muur en je rug tegen de bal. Ga rechtop zitten. Trek je buik naar binnen en buig je onderrug lichtjes en duw hem in de bal. Herhaal dit om je onderrug te versterken en je baarmoeder te ondersteunen.

Hoelahoep: Ga op de bal zitten met de voeten stevig op de grond. Plaats je handen op je heupen en maak grote cirkels, alsof je de hoelahoep doet.

De sprong – Gewoon stuiteren op de bal kan helpen om de tegendruk te geven die u nodig hebt tijdens de bevalling. Tijdens de zwangerschap versterkt deze je benen en het vermogen om te balanceren.

Childpose (yoga): Kniel voor de bal en buig naar voren in childpose, maar gebruik de bal om je armen op te ontspannen in plaats van helemaal naar de vloer te gaan. 

Rustende kikkerhurk-zit: Hurk achter de bal en leun met je armen op de bal vervolgens naar voren en beweeg je knieën uit elkaar als een kikker.

Meer inspiratie vind je in deze video of kijk even op Youtube of Google.

Houdingen tijdens de geboorte

Ga op de Birth Ball zitten en laat je partner op een stoel achter je zitten voor ondersteuning als je dat wilt. Zitten op de bal maakt je bekken iets wijder en kan zorgen dat de weeën iets minder intens worden. Wieg heen en weer/draai achtjes met je heupen of hang tegen je partner aan gedurende de weeën. Dit helpt je baby te  draaien door het geboortekanaal

De geboortebal is ook een uitstekend hulpmiddel voor vrouwen die op handen en voeten of op hun knieën bevallen. Leun naar voren met je armen op de geboortebal voor ondersteuning of om tussendoor te rusten.

Een staande houding en/of gehurkte positie waarbij je de bal als steun in je rug hebt help om de baby met wat extra hulp van de zwaartekracht te laten indalen. De druk van het hoofdje op de baarmoedermond bevordert de weeën.

Het is zelfs mogelijk om op een geboortebal te bevallen. Zorg er wel voor dat iemand achter je zit of staat om je te ondersteunen (of plaats de bal tegen de muur) terwijl je perst, zodat je kunt zitten en veilig achterover kunt leunen zonder dat de bal wegglijdt. Je kunt ook verder naar voren op de bal zitten met je onderrug op/tegen de bal en in een gehurkte positie.

 

 

 

 

 

Zij gingen je al voor

“Tot 10 cm ontsluiting heb ik alle golvingen (weeën) zelf opgevangen, zonder pijnmedicatie of ruggenprik. Ik zat heerlijk op een geboortebal de golvingen (weeën) op te vangen, had rustige muziek op de achtergrond en Gerrit masseerde mijn rug met lavendelolie.

Maria

Toen zoonlief naar de opvang werd gebracht heb ik nog even mijn rust gepakt met de HypnoBirthing CD. Tegen 8.00/8.30 uur was mijn man weer thuis. Intussen was ik veel op de wc, dat vond ik een prettige plek/houding. Verder ging ik een keer onder de douche en hing ik regelmatig over de bal”. 

Jolanda

 

 

Zo gebruik je de Birth Ball veilig en op de juiste manier

Hier let je op bij de aankoop of bij het huren van een Birth Ball

Mijn Birth Balls zijn gemaakt van zeer stevig Anti-Burst materiaal, wat betekent dat als de bal lek zou gaan hij niet ‘klapt’, maar langzaam leeg loopt waardoor er geen gevaar oplevert. De bal is stroef en heeft ribbels, wat wegglijden voorkomt. Al mijn Birth Balls zijn belastbaar tot 300 kg. 

diameter 55 cm: voor vrouwen van minder dan 1.65 meter
diameter 65 cm: voor vrouwen van ongeveer 1.65 – 1.75 meter
diameter 75 cm: voor vrouwen van ongeveer 1.75 – 1.85 meter

Zo bepaal je de juiste maat

Je kunt een Birth Ball huren met verschillende afmetingen. Om te bepalen welke diameter voor jou geschikt is kijk je naar je totale lengte, maar ook naar de verhouding tussen de lengte van je benen en rug.  

Blaas de bal niet tot het uiterste op. Je wilt een beetje in de bal wegzakken met je bekken voor maximaal comfort.  Ga op je bal zitten met je voeten plat op de vloer en spreid ze uit elkaar om te zorgen dat je stevig zit. Je heupen zijn als je zit iets hoger dan je knieën (hoek groter dan 90 graden). Rol je schouders naar achteren en trek je onderbuik lichtjes naar binnen (in plaats van je buik gewoon te laten hangen).  

 

 

Kies thuis en in het ziekenhuis voor het gemak en comfort van een Birth Ball

Een Birth Ball is voor iedere zwangere en bevallende vrouw een heel fijn hulpmiddel, maar hij is eigenlijk onmisbaar als je

 rugklachten hebt
  bekkenklachten hebt
 graag natuurlijk wilt bevallen. De bal biedt tal van mogelijkheden voor actieve houdingen.
 graag veel bewegingsvrijheid wilt ervaren tijdens de bevalling
 zachte wijze je spieren wil trainen en versterken in je zwangerschap voor de bevalling straks
 je kindje wil helpen draaien naar de optimale positie voor de geboorte.

Ook de ziekenhuizen in Friesland zien de voordelen en omarmen de Birth Ball steeds meer. Als je graag gebruik wil maken van een Birth Ball tijdens je ziekenhuisbevalling informeer dan van te voren of ze er eentje hebben en hoeveel ze er hebben. Het is meestal zo dat er minder Birth Balls zijn dan dat er bevalkamers zijn. In dat geval is het slim om er zelf eentje mee te nemen.

 

 

Wist je dat de geboorte minstens een uur korter duurt als je gebruik maakt van verschillende houdingen?

As a result of the study, it was determined that the birth ball exercise significantly reduced labor pain and labor time. We recommend that the birth ball exercise be applied to all low-risk pregnant women because it helps fetal descent and cervical dilatation, and shortens labor pain and delivery time.

(Bron: Pub Med/jul. 2023, a randomized, controlled study on the effect of birth ball exercise on labor pain, delivery duration, birth comfort and – satisfaction)

 

Alles wat je wilt weten voor je een Birth Ball reserveert

VOORWAARDEN
Op de verhuur van een Birth Ball is de Huurovereenkomst Particulieren van toepassing waarin alle voorwaarden staan vermeld. Pas nadat je van mij een bevestiging ontvangen hebt waarin staat dat er een bal vrij is in de door jou gewenste periode met de exacte huurdata is je reservering compleet!

HUURPERIODE
– optie 1: Een Birth Ball huren voor 5 weken: 3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 a 3 weken na de uitgerekende datum.
– optie 2: Een Birth Ball huren voor 10 weken: 8 weken voor de uitgerekende datum tot 2 a 3 weken na de uitgerekende datum

KOSTEN
De kosten zijn € 7,50 (huurperiode 5 weken) of € 12,50 (huurperiode 10 weken). Aan een reservering zitten geen kosten verbonden. Pas nadat je de bal hebt afgehaald gaat de huurperiode (en daarmee de betalings verplichting) in.

OPHALEN & RETOURNEREN
Birth Balls worden in principe vol (en op verzoek leeg) aangeboden. Je kunt ze ophalen en retourneren op Zijlroede 55, 8939 AJ Leeuwarden. Gezien de lage huurprijs icm relatief hoge verzendkosten worden ze niet verstuurd. Ik heb 1 handpomp, die indien beschikbaar bij de bal geleverd kan worden. De bal kan thuis worden opgepompt met een fietspomp (afhankelijk van de opzetstukjes van jouw fietspomp) of met een elektrisch luchtpompje.

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid