fbpx

 bevalbad huren Friesland

BEVALBAD HUREN

+ + + 13-9-2023: Per direct een bevalbad te huur voor de periode van 5 weken en 2 weken (verkorte verhuur bij inleiding)! Bel/mail/DM bij interesse om te reserveren!  + + +

 

Sinds 2014 verhuur ik met veel liefde bevalbaden aan iedereen die graag in bad wil bevallen, maar geen bevalbad wil of kan kopen. Ik heb 6 Birthpool in a Box-bevalbaden (type regular = 2 persoons). Ik ben bovendien zelf de afgelopen jaren 3 keer in bad bevallen. Daardoor weet ik als geen ander weet wat de grote meerwaarde is van een bevalbad bij je bevalling en ken ik alle (praktische) tips & tricks. 

bevalbad huren Friesland

bevalbad huren Friesland

 

Steeds meer vrouwen bevallen in bad

De afgelopen jaren kiezen steeds meer vrouwen ervoor om gebruik te maken van een bad bij hun bevalling. Vele generaties voor ons zijn onder water geboren in rivieren en zeeën en de afgelopen jaren herontdekken we steeds meer de voordelen van een watergeboorte. Water is heilzaam, het heeft de kracht om ons te laten ontspannen en pijn en ongemak te verminderen. Zodra mensen water zien, horen of voelen, ontspant ons lichaam en kalmeert ons hoofd. Water heeft de kracht om onze hartslag en hersenactiviteit te vertragen.Vrouwen die in bad bevallen zijn, zijn daar doorgaans erg enthousiast over en raden het andere vrouwen zeker aan. Grote onderzoeken naar de bevallen in bad zijn er niet naar gedaan, maar wat we weten is dat vrouwen die in water bevallen een hoger percentage normale vaginale bevallingen hebben. 

10 voordelen van bevallen in bad

 • Water werkt ontspannend en draagt je lichaam en baby waardoor druk op botten en spieren minder wordt en klachten als bekkeninstabiliteit en rugklachten verminderen.
 • Veel bewegingsvrijheid om verschillende houdingen aan te nemen en je baby gemakkelijker zijn spildraai door het geboortekanaal kan maken.
 • Meer oxytocine en endorfine, dé geboortehormonen. Door het geborgen en veilige gevoel dat het warme water en het bad je geven kun je je beter concentreren op de geboorte en ontspan je gemakkelijker en dieper. Daardoor kun je makkelijker de buitenwereld buitensluiten en naar binnen keren en dieper ontspannen. Dit is een zichzelf versterkend proces.
 • Minder aanmaak van het stresshormoon adrenaline die een soepele ontsluiting in de weg zit. Dat komt omdat endorfines en adrenaline nooit in grote hoeveelheden tegelijk in het lichaam aanwezig kunnen zijn.
 • De geboorte verloopt vaak vlotter omdat de baarmoederspieren effectieve weeën produceren waardoor de ontsluiting soepeler verloopt.
 • Warm water werkt pijnstillend waardoor extra pijnstilling vaak niet nodig is. In water worden pijnsignalen van je lichaam die naar het pijncentrum in de hersenen worden gestuurd geblokkeerd en de ongemakken die overblijven worden verdeelt over je hele lichaam waardoor het beter hanteerbaar wordt.
 • Je spaart veel energie waardoor je na de geboorte fitter bent. Het warme houdt water je lichaam op temperatuur en draagt jou bij het aannemen van iedere houding, dus dit hoef je zelf niet te doen. En omdat je rustig en ontspannen bent verbruik je ook minder energie.
 • Warm water verzacht het perineum, daardoor heb je minder kans op scheuren of een knip.
 • Warm water verlaagt je bloeddruk omdat de bloedvaten van de moeder verwijden en de hartslag en bloeddruk dalen. Tegelijk wordt de bloedsomloop gestimuleerd zodat de baarmoeder van voldoende bloed wordt voorzien en spieren minder snel verkrampen.
 • Je geeft je baby een rustige start. Doordat jij minder stresshormonen aanmaakt, ervaart de baby ook minder stress tijdens de geboorte. Ook direct na de geboorte ervaart de baby minder stress. Het water lost slijm op in de neus en keel van de baby waardoor de ademhaling makkelijker op gang komt. 

 

“Heerlijk om in bad te gaan. Tot een cm of 8 (schat ik) kon ik me goed ontspannen met de diepe ademhaling.” 

Karin

“Toen ik later het bevalbad in ging, werden de golvingen al heftiger, maar ik kon me nog goed ontspannen ook tijdens de golvingen.”

Ingrid

“Ik dobberde heel relaxed rond. Zodra ik een wee kreeg masseerde mijn man mijn onderrug. Dit was heel fijn.”

Ilse

 

⠀⠀⠀⠀⠀

 

Praktische details

meegenomen birthpool in a box in een ziekenhuis

In bad bevallen kan afhankelijk van jouw voorkeur en medische situatie thuis en/of in vrijwel alle ziekenhuizen in Nederland. Ook bij medische indicaties als hoge bloeddruk, voortijdig gebroken vliezen en/of stuitligging staan ziekenhuizen er vaak voor open als vrouwen in bad de weeën opvangen! Soms moet je zelf een bad meenemen en soms heeft het ziekenhuis zelf een bevalbad. Informeer goed bij het ziekenhuis hoeveel baden er beschikbaar zijn en wat de afmeting (binnenmaat) is. Sommige ziekenhuizen hebben bijvoorbeeld op 7 bevalkamers 2 bevalbaden, waardoor in de praktijk het kan voorkomen dat ze beide bezet zijn. De afmeting van sommige bevalbaden maakt dat langere vrouwen (1.75 meter en langer) alleen rechtop in het bad kunnen zitten. Omdat je vaak enkele uren doorbrengt in het bad is dit erg oncomfortabel. Dat is ook de reden dat al mijn baden 2-persoons Birthpool in a box baden zijn; zodat je lekker onderuit kunt liggen zonder je benen helemaal te moeten opvouwen.

BAD EN BEVALSET
eigenschappen birthpool in a box Al mijn 6 Birth pool in a Box-bevalbaden zijn type regular (= grote variant/ 2 persoons) en hebben een zitje. Ik lever de baden met een uitgebreide bevalbadset, waardoor het bevalbad helemaal klaar is voor gebruik. In deze bevalset zitten items voor eenmalig (persoonlijk) gebruik en items die meerdere malen gebruikt worden.

items voor eenmalig, persoonlijk gebruik
– een hygiënische binnenhoes
– een nieuwe slang (= aanvoer- en afvoerslang)
– een handzame en krachtige dompelpomp
– thermometer
– schepnetje

items die geretourneerd worden
– kraankoppelingen
– een elektrische luchtpomp (inflate+deflate)
– afdekhoes om het bad op temperatuur te houden (niet in de zomermaanden)
– vloerzeil
– een praktische Nederlandstalige handleiding

TECHNISCHE SPECIFICATIES
– Binnenmaat: 142 x 114 x 66 cm
– Buitenmaat:  193 x 165 x 70 cm
– Inhoud: max. 650 liter (vaak minder)

 

 

bevalbad huren Friesland

 

Voorwaarden en kosten

Je baby komt als hij/zij er klaar voor is en je huurt het bad omdat je in bad wilt bevallen. En na de bevalling staat je wereld even helemaal op z’n kop. Dat begrijp ik als geen ander als moeder van 3 kinderen. Daarom staan flexibiliteit en de menselijke maat bij mij hoog in vaandel. 

“Ik wil je enorm bedanken voor jouw flexibiliteit wat betreft het bad. Ik maakte me zorgen, dat ik wellicht niet meer gebruik kon maken van het bad, omdat Linde wat langer in m’n buik bleef. Maar door jouw flexibiliteit heb ik tijdens de bevalling dankbaar gebruik kunnen maken van het bad. Dat gaf de nodige verlichting tijdens mijn weeënstorm. Dank, dank, dank!” 

Milou

Op afspraak kunnen bevalbaden in principe 7 dagen per week opgehaald en teruggebracht worden tussen 9.00 en 21.00 uur. 
Afhankelijk van de beschikbaarheid en in overleg kun je je bevalbad gratis vòòr 37 weken halen en houden na 42 weken als je nog niet bevallen bent
Mocht je bevalling anders lopen en je maakt geen gebruik van de bijgeleverde slang, hygienische hoes en waterpomp en de verpakkingen zijn ongeopend dan krijg je € 45,- retour

VOORWAARDEN
Op de verhuur van een bevalbad is de Huurovereenkomst Particulieren van toepassing waarin alle voorwaarden staan vermeld. Pas nadat je van mij een bevestiging ontvangen hebt van mij met de exacte huurdata is je reservering compleet!

KOSTEN
De kosten zijn € 139,50). Ik werk niet met borg. Aan een reservering zitten geen kosten verbonden. Pas nadat je het bad hebt afgehaald gaat de huurperiode (en daarmee de betalingsverplichting) in.

NIEUW: VERKORTE VERHUUR: € 119,50). Vaak heb ik bevalbaden die eerder teruggekomen zijn die voor een paar dagen/paar weken (max. 2 weken) kunnen worden gehuurd. Ideaal als je bijvoorbeeld ingeleid wordt en weet wanneer je het bad precies nodig hebt. Neem bij belangstelling contact op en we bespreken de mogelijkheden!

 

HUURPERIODE
De standaard huurperiode is 5 weken: 3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum. Maar eerder ophalen/later retourneren is meestal mogelijk na overleg.

OPHALEN/RETOURNEREN
Bevalbaden worden opgehaald en geretourneerd op Zijlroede 55, 8939 AJ Leeuwarden.

bevalbad huren Friesland

 

Veelgestelde vragen

 • Bij Liefdevolle Geboorte in Leeuwarden huur je gemakkelijk en snel jouw bevalbad Hoe ziet het bevalbad en de bevalset er uit -> Check deze video.
 • Hoe zet je een bevalbad op -> Check deze video of dit korte (geschreven) stappenplan
 • Wat zijn de voordelen van badbevalling -> Check dit blog
 • Zitten er ook nadelen aan een badbevalling -> Check dit blog
 • Met welke praktische zaken krijg je te maken bij een badbevalling -> Check dit blog
 • Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact op!

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid