fbpx

bevalbad huren Friesland
BEVALBAD

+ + + Eind oktober/begin november zijn er 2 baden beschikbaar. Mail, bel of DM voor informatie & reserveren! + + +

 

Water is de bron van het leven. Het wordt beschouwd als het ultieme vrouwelijke principe; de Moeder van alle dingen. Water staat symbool voor alles wat stroomt, voor de vrouwelijke yin energie. Van stromende emoties tot onze intuïtie, communicatie en onderbewustzijn. Water vertegenwoordigt liefde, compassie, ontvangen, mysteries en de ziel. Ook tijdens de bevalling dien je met de stroom mee te gaan; te zijn met wat er is. Een groot deel van je ‘werk’ bestaat uit ontspannen en loslaten en in overgave zijn; uitgesproken vrouwelijke kwaliteiten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Water is heilzaam, het heeft de kracht om ons te laten ontspannen en pijn en ongemak te verminderen. Zodra mensen water zien, horen of voelen, ontspant ons lichaam en kalmeert ons hoofd. Water heeft de kracht om onze hartslag en hersenactiviteit te vertragen. Of je nu zelf in het water ligt of wanneer je op het strand naar de rollende golven kijken en beseft dat alles in het leven komt en gaat.  Al eeuwenlang voelen vrouwen over de hele wereld die gaan bevallen zich aangetrokken tot water. Vele generaties voor ons zijn geboren onder water in rivieren en zeeën en de afgelopen jaren herontdekken we steeds meer de voordelen van een watergeboorte.

 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ontspannen in bad bevallen; thuis of in het ziekenhuis

meegenomen birthpool in a box in een ziekenhuis

De zeeën en rivieren hebben ondertussen plaatsgemaakt voor officiële bevalbaden van een dik materiaal wat de kans op een lek heel klein maakt en die zichzelf lekker lang op temperatuur houden. Dat bevalt (in ons vaak koude en natte kikkerlandje) toch net wat prettiger. Vrouwen die in bad zijn bevallen zijn zijn doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan. In bad bevallen kan thuis of in (vrijwel alle) ziekenhuizen. Vaak dien je in het ziekenhuis zelf een bad mee te nemen. Een bevalbad huren is laagdrempelig en ideaal als je geen bevalbad wilt of kunt kopen. 

Ik ben zelf drie keer in bad bevallen, ik verhuur al jarenlang bevalbaden en ik heb al honderden oud-cursisten en huurders over hun badbevalling horen vertellen. Daardoor weet ik dat alles draait om ontspanning tijdens de geboorte. En welke grote rol een bevalbad bij een mooie, ontspannen en comfortabele geboorte kan spelen. Heb je vragen, bel, mail of app gerust!

bevalbad huren Friesland

 

“Heerlijk om in bad te gaan. Tot een cm of 8 (schat ik) kon ik me goed ontspannen met de diepe ademhaling.” 

Karin

“Toen ik later het bevalbad in ging, werden de golvingen al heftiger, maar ik kon me nog goed ontspannen ook tijdens de golvingen.

Ingrid

“Ik dobberde heel relaxed rond. Zodra ik een wee kreeg masseerde mijn man mijn onderrug. Dit was heel fijn.”

Ilse

 

Praktische details

BAD EN BEVALSET
eigenschappen birthpool in a box Ik verhuur 6 Birth pool in a Box-bevalbaden – regular (= grote variant/ 2 pers. met zitje). Ik lever de baden met een uitgebreide bevalbadset, waardoor het bevalbad helemaal klaar is voor gebruik als je hem ophaalt. In deze bevalset zitten items voor eenmalig (persoonlijk) gebruik en items die meerdere malen gebruikt worden.

items voor eenmalig, persoonlijk gebruik
– een hygiënische binnenhoes
– een nieuwe slang (= aanvoer- en afvoerslang)
– een handzame en krachtige dompelpomp
– thermometer
– schepnetje

items die geretourneerd worden
– kraankoppelingen
– een elektrische luchtpomp (inflate+deflate)
– afdekhoes om het bad op temperatuur te houden (niet in de zomermaanden)
– vloerzeil
– een praktische Nederlandstalige handleiding

TECHNISCHE SPECIFICATIES
– Binnenmaat: 142 x 114 x 66 cm
– Buitenmaat:  193 x 165 x 70 cm
– Inhoud: max. 650 liter (vaak minder)

 

 

“Bevallen in water zie je terug in alle culturen en is van alle tijden” 

bevalbad huren Friesland

10 voordelen van bevallen in bad

Grote onderzoeken zijn er niet naar gedaan, maar wat we weten is dat vrouwen die in water bevielen een hoger percentage normale vaginale bevallingen hebbeen. Dat komt waarschijnlijk door een optelsom van onderstaande punten.

 • Water werkt ontspannend en draagt je lichaam en baby waardoor druk op botten en spieren minder wordt en klachten als bekkeninstabiliteit en rugklachten verminderen.
 • Veel bewegingsvrijheid om gemakkelijk verschillende houdingen aan te nemen en je baby gemakkelijker zijn spildraai door het geboortekanaal kan maken.
 • Meer oxytocine en endorfine, dé geboortehormonen. Door het geborgen en veilige gevoel dat het warme water en het bad je geven kun je je beter concentreren op de geboorte en ontspan je gemakkelijker en dieper. Daardoor kun je makkelijker de buitenwereld buitensluiten en naar binnen keren en dieper ontspannen. Dit is een zichzelf versterkend proces.
 • Minder aanmaak van het stresshormoon adrenaline die een soepele ontsluiting in de weg zit. Dat komt omdat endorfines en adrenaline nooit in grote hoeveelheden tegelijk in het lichaam aanwezig kunnen zijn.
 • De geboorte verloopt vaak vlotter omdat de baarmoederspieren effectieve weeën produceren waardoor de ontsluiting soepeler verloopt.
 • Warm water werkt pijnstillend waardoor extra pijnstilling vaak niet nodig is. In water worden pijnsignalen van je lichaam die naar het pijncentrum in de hersenen worden gestuurd geblokkeerd en de ongemakken die overblijven worden verdeelt over je hele lichaam waardoor het beter hanteerbaar wordt.
 • Je spaart veel energie waardoor je na de geboorte fitter bent. Het warme houdt water je lichaam op temperatuur en draagt jou bij het aannemen van iedere houding, dus dit hoef je zelf niet te doen. En omdat je rustig en ontspannen bent verbruik je ook minder energie.
 • Warm water verzacht het perineum, daardoor heb je minder kans op scheuren of een knip.
 • Warm water verlaagt je bloeddruk omdat de bloedvaten van de moeder verwijden en de hartslag en bloeddruk dalen. Tegelijk wordt de bloedsomloop gestimuleerd zodat de baarmoeder van voldoende bloed wordt voorzien en spieren minder snel verkrampen.
 • Je geeft je baby een rustige start. Doordat jij minder stresshormonen aanmaakt, ervaart de baby ook minder stress tijdens de geboorte. Ook direct na de geboorte ervaart de baby minder stress. Het water lost slijm op in de neus en keel van de baby waardoor de ademhaling makkelijker op gang komt. 

bevalbad huren Friesland

Voorwaarden en kosten

VOORWAARDEN
Op de verhuur van een bevalbad is de Huurovereenkomst Particulieren van toepassing waarin alle voorwaarden staan vermeld. Pas nadat je van mij een bevestiging ontvangen hebt van mij met de exacte huurdata is je reservering compleet!

KOSTEN
De kosten zijn € 139,50). Ik werk niet met borg. Aan een reservering zitten geen kosten verbonden. Pas nadat je het bad hebt afgehaald gaat de huurperiode (en daarmee de betalingsverplichting) in.

NIEUW: VERKORTE VERHUUR: € 119,50). Vaak heb ik bevalbaden die eerder teruggekomen zijn die voor een paar dagen/paar weken (max. 2 weken) kunnen worden gehuurd. Ideaal als je bijvoorbeeld ingeleid wordt en weet wanneer je het bad precies nodig hebt. Neem bij belangstelling contact op en we bespreken de mogelijkheden!

 

HUURPERIODE
De huurperiode is 5 weken: 3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum.

OPHALEN/RETOURNEREN
Bevalbaden worden opgehaald en geretourneerd op Zijlroede 55, 8939 AJ Leeuwarden.

 

Veelgestelde vragen

 • Bij Liefdevolle Geboorte in Leeuwarden huur je gemakkelijk en snel jouw bevalbad Hoe ziet het bevalbad en de bevalset er uit -> Check deze video.
 • Hoe zet je een bevalbad op -> Check deze video of dit korte (geschreven) stappenplan
 • Wat zijn de voordelen van badbevalling -> Check dit blog
 • Zitten er ook nadelen aan een badbevalling -> Check dit blog
 • Met welke praktische zaken krijg je te maken bij een badbevalling -> Check dit blog
 • Hoe lang van te voren moet ik een bevalbad reserveren ->  Meestal zit ik zo’n 2-3 maanden in het vooruit vol. Wel komen er soms last-minute nog bevalbaden vrij, dus ik raad je aan om altijd even een mailtje te sturen als je op zoek bent naar een bevalbad.
 • Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact op!

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid