fbpx

 

Al eeuwenlang voelen vrouwen over de hele wereld die gaan bevallen zich aangetrokken tot water. Water wordt beschouwd als het ultieme vrouwelijke principe; de Moeder van alle dingen. In de jaren 80 verschenen in Nederland de eerste boeken waarin waterbevallingen beschreven stonden en werd er voor het eerst – op hele kleine schaal – door vrouwen in bad bevallen. Rond die tijd kwamen ook de eerste bevalbaden op de markt en sindsdien is de populariteit van bevallen in water alleen maar toegenomen. Vrouwen die in bad zijn bevallen zijn doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan voor hun bevalling. Een bevalbad huren is bovendien laagdrempelig en ideaal als je geen bevalbad wilt kopen. Voor iedereen die in het Noorden van het land woont en graag een bad wil kan bij mij een bevalbad huren in Friesland.

 

Natuurlijk & ontspannen bevallen

meegenomen birthpool in a box in een ziekenhuis

Na zelf twee keer bevallen te zijn in bad, het jarenlang verhuren van bevalbaden en het spreken met oud-cursisten en huurders over hun badbevalling weet ik dat alles draait om ontspanning tijdens de geboorte. Ik weet precies wat werkt, hoe het werkt en wat voor grote rol een bevalbad bij een mooie, ontspannen en comfortabele geboorte kan spelen. Water heeft een rustgevende, vrouwelijke kwaliteit die veel steun kan geven. Water werkt bovendien ontspannend waardoor vrouwen vaak op natuurlijke wijze – zonder pijnstilling- hun kindje op de wereld kunnen zetten. En voor een baby is een watergeboorte een zachte, natuurlijke ervaring omdat het water een vloeiende overgang vormt van de warme besloten baarmoeder naar de buitenwereld. Bovendien kun je tegenwoordig zowel thuis als in (bijna) alle ziekenhuizen in bad bevallen (meestal dien je wel zelf een bevalbad mee te nemen).
Geen wonder dat bevallen in bad zo populair is!

bevalbad huren Friesland

 

“Heerlijk om in bad te gaan. Tot een cm of 8 (schat ik) kon ik me goed ontspannen met de diepe ademhaling.” 

Karin

“Toen ik later het bevalbad in ging, werden de golvingen al heftiger, maar ik kon me nog goed ontspannen ook tijdens de golvingen.

Ingrid

“Ik dobberde heel relaxed rond. Zodra ik een wee kreeg masseerde mijn man mijn onderrug. Dit was heel fijn.”

Ilse

 

Praktische details

BAD EN BEVALSET
eigenschappen birthpool in a box Ik verhuur 6 Birth pool in a Box-bevalbaden – regular (= grote variant/ 2 pers. met zitje). Ik lever de baden met een uitgebreide bevalbadset, waardoor het bevalbad helemaal klaar is voor gebruik als je hem ophaalt. In deze bevalset zitten items voor eenmalig (persoonlijk) gebruik en items die meerdere malen gebruikt worden.

items voor eenmalig, persoonlijk gebruik
– een hygiënische binnenhoes
– een nieuwe slang (= aanvoer- en afvoerslang)
– een handzame en krachtige dompelpomp
– thermometer
– schepnetje

items die geretourneerd worden
– kraankoppelingen
– een elektrische luchtpomp (inflate+deflate)
– afdekhoes om het bad op temperatuur te houden
– vloerzeil
– een praktische Nederlandstalige handleiding

TECHNISCHE SPECIFICATIES
– Binnenmaat: 142 x 114 x 66 cm
– Buitenmaat:  193 x 165 x 70 cm
– Inhoud: max. 650 liter (vaak minder)

 

 

“Bevallen in water zie je terug in alle culturen en is van alle tijden” 

bevalbad huren Friesland

10 voordelen van bevallen in bad

 • Water werkt ontspannend en draagt je lichaam en baby waardoor druk op botten en spieren minder wordt en klachten als bekkeninstabiliteit en rugklachten verminderen.
 • Veel bewegingsvrijheid om gemakkelijk verschillende houdingen aan te nemen en je baby gemakkelijker zijn spildraai door het geboortekanaal kan maken.
 • Meer oxytocine en endorfine, dé geboortehormonen. Door het geborgen en veilige gevoel dat het warme water en het bad je geven kun je je beter concentreren op de geboorte en ontspan je gemakkelijker en dieper. Daardoor kun je makkelijker de buitenwereld buitensluiten en naar binnen keren en dieper ontspannen. Dit is een zichzelf versterkend proces.
 • Minder aanmaak van het stresshormoon adrenaline die een soepele ontsluiting in de weg zit. Dat komt omdat endorfines en adrenaline nooit in grote hoeveelheden tegelijk in het lichaam aanwezig kunnen zijn.
 • De geboorte verloopt vaak vlotter omdat de baarmoederspieren effectieve weeën produceren waardoor de ontsluiting soepeler verloopt.
 • Warm water werkt pijnstillend waardoor extra pijnstilling vaak niet nodig is. In water worden pijnsignalen van je lichaam die naar het pijncentrum in de hersenen worden gestuurd geblokkeerd en de ongemakken die overblijven worden verdeelt over je hele lichaam waardoor het beter hanteerbaar wordt.
 • Je spaart veel energie waardoor je na de geboorte fitter bent. Het warme houdt water je lichaam op temperatuur en draagt jou bij het aannemen van iedere houding, dus dit hoef je zelf niet te doen. En omdat je rustig en ontspannen bent verbruik je ook minder energie.
 • Warm water verzacht het perineum, daardoor heb je minder kans op scheuren of een knip.
 • Warm water verlaagt je bloeddruk omdat de bloedvaten van de moeder verwijden en de hartslag en bloeddruk dalen. Tegelijk wordt de bloedsomloop gestimuleerd zodat de baarmoeder van voldoende bloed wordt voorzien en spieren minder snel verkrampen.
 • Je geeft je baby een rustige start. Doordat jij minder stresshormonen aanmaakt, ervaart de baby ook minder stress tijdens de geboorte. Ook direct na de geboorte ervaart de baby minder stress. Het water lost slijm op in de neus en keel van de baby waardoor de ademhaling makkelijker op gang komt. 

bevalbad huren Friesland

Voorwaarden en kosten

VOORWAARDEN
Op de verhuur van een bevalbad is de Huurovereenkomst Particulieren van toepassing waarin alle voorwaarden staan vermeld. Pas nadat je van mij een bevestiging ontvangen hebt van mij met de exacte huurdata is je reservering compleet!

KOSTEN
De kosten zijn € 135,- per bevalperiode incl. bevalset. Ik werk niet met borg. Aan een reservering zitten geen kosten verbonden. Pas nadat je het bad hebt afgehaald gaat de huurperiode (en daarmee de betalingsverplichting) in.

Verkorte verhuur: € 115,-
Vaak heb ik bevalbaden die eerder teruggekomen zijn die voor een paar dagen/paar weken (max. 2 weken) kunnen worden gehuurd. Ideaal als je bijvoorbeeld ingeleid wordt en weet wanneer je het bad nodig hebt. Neem bij belangstelling contact op!

 

HUURPERIODE
De huurperiode is 5 weken: 3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum.

OPHALEN/RETOURNEREN
Bevalbaden worden opgehaald en geretourneerd op Zijlroede 55, 8939 AJ Leeuwarden.

 

Veelgestelde vragen

Wil je een bevalbad huren in Friesland met uitgebreide bevalset? Het kan bij Liefdevolle Geboorte

 • Hoe ziet het bevalbad en de bevalset er uit -> Check deze video.
 • Hoe zet je een bevalbad op -> Check deze video of dit korte (geschreven) stappenplan
 • Wat zijn de voordelen van badbevalling -> Check dit blog
 • Zitten er ook nadelen aan een badbevalling -> Check dit blog
 • Met welke praktische zaken krijg je te maken bij een badbevalling -> Check dit blog
 • Hoe lang van te voren moet ik een bevalbad reserveren ->  Meestal zit ik zo’n 2-3 maanden in het vooruit vol. Wel komen er soms last-minute nog bevalbaden vrij, dus ik raad je aan om altijd even een mailtje te sturen als je op zoek bent naar een bevalbad.
 • Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact op!

 

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Chat openen