fbpx

 

 

Per direct (11 augustus) tot 8 september een bevalbad te huur! Mail of bel me om hem te reserveren! Weg=weg

Al eeuwenlang voelen vrouwen over de hele wereld die gaan bevallen zich aangetrokken tot water. Water wordt beschouwd als het ultieme vrouwelijke principe; de Moeder van alle dingen. In de jaren 80 verschenen in Nederland de eerste boeken waarin waterbevallingen beschreven stonden en werd er voor het eerst – op hele kleine schaal – door vrouwen in bad bevallen. Rond die tijd kwamen ook de eerste bevalbaden op de markt en sindsdien is de populariteit van bevallen in water alleen maar toegenomen. Vrouwen die in bad zijn bevallen zijn doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan voor hun bevalling. 

 

Natuurlijk & ontspannen bevallen

Na zelf twee keer bevallen te zijn in bad, het jarenlang verhuren van bevalbaden en het spreken met oud-cursisten en huurders over hun badbevalling weet ik dat alles draait om ontspanning tijdens de geboorte. Ik weet precies wat werkt, hoe het werkt en wat voor grote rol een bevalbad bij een mooie, ontspannen en comfortabele geboorte kan spelen. Water heeft een rustgevende, vrouwelijke kwaliteit die veel steun kan geven. Water werkt bovendien ontspannend waardoor vrouwen vaak op natuurlijke wijze – zonder pijnstilling- hun kindje op de wereld kunnen zetten. En voor een baby is een watergeboorte een zachte, natuurlijke ervaring omdat het water een vloeiende overgang vormt van de warme besloten baarmoeder naar de buitenwereld. Bovendien kun je tegenwoordig zowel thuis als in (bijna) alle ziekenhuizen in bad bevallen (meestal dien je wel zelf een bevalbad mee te nemen). Geen wonder dat bevallen in bad zo populair is!

 

 

“Bevallen in water zie je terug in alle culturen en is van alle tijden

 

 

10 redenen waarom een badbevalling voor jou en je kindje een absolute must is

Water werkt ontspannend en draagt je lichaam en baby waardoor druk op botten en spieren minder wordt en klachten als bekkeninstabilteit en rugklachten verminderen.

Veel bewegingsvrijheid waardoor je gemakkelijk verschillende houdingen kunt aannemen en je baby gemakkelijker zijn spildraai door het geboortekanaal kan maken.

Meer oxytocine en endorfine, dé geboortehormonen. Door het geborgen en veilige gevoel dat het warme water en het bad je geven kun je je beter concentreren op de geboorte en ontspan je gemakkelijker en dieper. Daardoor kun je makkelijker de buitenwereld buitensluiten en naar binnen keren en dieper ontspannen. Dit is een zichzelf versterkend proces.

Minder aanmaak van het stresshormoon adrenaline die een soepele ontsluiting in de weg zit. Dat komt omdat endorfines en adrenaline nooit in grote hoeveelheden tegelijk in het lichaam aanwezig kunnen zijn.

De geboorte verloopt vaak vlotter omdat de baarmoederspieren effectieve weeën produceren waardoor de ontsluiting soepeler verloopt.

Warm water werkt pijnstillend waardoor extra pijnstilling vaak niet nodig is. In water worden pijnsignalen van je lichaam die naar het pijncentrum in de hersenen worden gestuurd geblokkeerd en de ongemakken die overblijven worden verdeelt over je hele lichaam waardoor het beter hanteerbaar wordt.

Je spaart veel energie waardoor je na de geboorte fitter bent. Het warme houdt water je lichaam op temperatuur en draagt jou bij het aannemen van iedere houding, dus dit hoef je zelf niet te doen. En omdat je rustig en ontspannen bent verbruik je ook minder energie.

Warm water verzacht het perineum, daardoor heb je minder kans op scheuren of een knip.

Warm water verlaagt je bloeddruk omdat de bloedvaten van de moeder verwijden en de hartslag en bloeddruk dalen. Tegelijk wordt de bloedsomloop gestimuleerd zodat de baarmoeder van voldoende bloed wordt voorzien en spieren minder snel verkrampen.

Je geeft je baby een rustige start. Doordat jij minder stresshormonen aanmaakt, ervaart de baby ook minder stress tijdens de geboorte. Ook direct na de geboorte ervaart de baby minder stress. Het water lost slijm op in de neus en keel van de baby, wat het makkelijker maakt om de ademhaling op gang te krijgen.

“Heerlijk om in bad te gaan. Tot een cm of 8 (schat ik) kon ik me goed ontspannen met de diepe ademhaling.” 

Karin

“Toen ik later het bevalbad in ging, werden de golvingen al heftiger, maar ik kon me nog goed ontspannen ook tijdens de golvingen.

Ingrid

“Ik dobberde heel relaxed rond. Zodra ik een wee kreeg masseerde mijn man mijn onderrug. Dit was heel fijn.”

Ilse

 

Praktische details

BAD EN BEVALSET
Ik verhuur 5 Birth pool in a Box-bevalbaden – regular (= grote variant/ 2 pers. met zitje). Ik lever de baden met een uitgebreide bevalbadset, waardoor het bevalbad helemaal klaar is voor gebruik als je hem ophaalt. In deze bevalset zitten items voor eenmalig (persoonlijk) gebruik en items die meerdere malen gebruikt worden

items voor eenmalig, persoonlijk gebruik
een hygiënische binnenhoes
een nieuwe slang (die zowel als aanvoer- als afvoerslang gebruikt wordt
een handzame en krachtige dompelpomp om het water uit het bad te pompen
thermometer
schepnetje items die meerdere malen gebruikt worden

items die geretourneerd worden
kraankoppelingen
afdekhoes om het bad op temperatuur te houden
vloerzeil
een praktische Nederlandstalige handleiding

 

LAST-MINUTE BEVALBAD NODIG?
Neem contact op! Vaak heb ik bevalbaden die eerder teruggekomen zijn en bijvoorbeeld ook voor een paar dagen/paar weken (max. 3 weken) kunnen worden verhuurd in plaats van een volledige 5-weken termijn. Ik geef in dat geval een vaste korting van € 20,- op de huurprijs

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Binnenmaat: 142 x 114 x 66 cm
  • Buitenmaat:  193 x 165 x 70 cm
  • Inhoud: max. 650 liter (vaak minder)

 

HANDIGE VIDEO’S 
Check dan mijn video ‘wat krijg je als je een bevalbad huurt’ of de video ‘hoe zet ik een bevalbad op’

 

Voorwaarden

HUURPERIODE

  • De huurperiode is 5 weken: 3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum.

KOSTEN

  • De kosten zijn € 135,- per bevalperiode incl. bevalset. Ik werk niet met borg. Aan een reservering zitten geen kosten verbonden. Pas nadat je het bad hebt afgehaald gaat de huurperiode (en daarmee de betalingsverplichting) in.

OPHALEN/RETOURNEREN

  • Bevalbaden kunnen worden opgehaald en geretourneerd op Zijlroede 55, 8939 AJ Leeuwarden.

Op de verhuur van een bevalbad is de Huurovereenkomst Particulieren van toepassing waarin alle voorwaarden staan vermeld. Pas nadat je van mij een bevestiging ontvangen hebt waarin staat dat er een bad vrij is in de door jou gewenste periode met exacte huurdata is je reservering compleet!

 

 

 

Twijfel je?

Lees dan eens mijn blogs: de voordelen van een badbevalling, de nadelen van een badbevalling en welke praktische zaken er bij komen kijken. In mijn Gratis Online Academie vind je nog meer blogs en vlogs hierover én een replay van het 1 uur durende webinar ‘duik mee in de wereld van bevallen in bad’
Liever live horen en zien wat er komt kijken bij een badbevalling? Kom dan naar de  voorlichting bevallen in bad of de demonstratie bevalbad opzetten! Tijdens deze avond krijg je heel veel praktische informatie waardoor je de precies weet waar je ja (of nee 😉 ) tegen zegt. (tijdelijk niet mogelijk ivm corona).

Frequentie: 1x per maand
Tijd: 19.45 – 20.45 uur
Plaats: Leeuwarden (bij mij thuis)
Kosten: € 7,50 p.p.

 

X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Open chat