fbpx

 

 

Rustgevend Intiem Comfortabel

 

 

“Voel jij de roep om natuurlijk te bevallen?

 

 

 

Ben jij klaar voor een waterbevalling?

Jij wil je zwangerschap – en de bevalling straks – op een natuurlijke manier beleven. Omdat je gelooft in je eigen kracht en die van de natuur. In hoofdlijnen weet je al hoe je het hebben wilt. Het idee van bevallen in water spreekt je aan en laat je niet meer los. En dat is ook eigenlijk heel logisch – en natuurlijk! Al eeuwenlang voelen vrouwen over de hele wereld die gaan baren zich aangetrokken tot water. Water wordt beschouwd als het ultieme vrouwelijke principe; de Moeder van alle dingen. In de jaren 80 verschenen in Nederland de eerste boeken waarin waterbevallingen beschreven stonden en werd er voor het eerst – op hele kleine schaal – door vrouwen in bad bevallen. Rond die tijd kwamen ook de eerste bevalbaden op de markt en sindsdien is de populariteit van bevallen in water alleen maar toegenomen. Vrouwen die in bad zijn bevallen zijn doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan voor hun bevalling.

 

 

 

 

Ontdek wat een badbevalling voor jou kan betekenen

Bevallen in bad is in Nederland enorm in opkomst. Je leest het overal. Iets wat ik enorm toejuich – spread the word! Want het heeft ontzettend veel voordelen! Water heeft een rustgevende, vrouwelijke kwaliteit die veel steun kan geven. Water werkt bovendien ontspannend waardoor vrouwen vaak op natuurlijke wijze – zonder pijnstilling- hun kindje op een kalme, comfortabele manier op de wereld kunnen zetten. En voor een baby is een watergeboorte een zachte, natuurlijke ervaring omdat het water een vloeiende overgang vormt van de warme besloten baarmoeder naar de buitenwereld. Geen wonder dat bevallen in bad anno 2019 zo populair is!

 

 

 

Ik weet als geen ander wat voor prachtige rol een bevalbad kan spelen bij een natuurlijke geboorte

Na zelf twee keer bevallen te zijn in bad, het jarenlang verhuren van bevalbaden en het spreken met oud-cursisten en huurders over hun badbevalling weet ik dat alles draait om ontspanning tijdens de geboorte. Ik weet precies wat werkt en wat niet, hoe het werkt en wat voor grote rol een bevalbad bij een mooie, ontspannen en comfortabele geboorte kan spelen.

 

 

“Bevallen in water zie je terug in alle culturen en is van alle tijden“.

 

Waarom een badbevalling voor jou en je kindje een absolute must is

Water werkt ontspannend en draagt je lichaam en baby waardoor druk op botten en spieren minder wordt en klachten als bekkeninstabilteit en rugklachten verminderen

Veel bewegingsvrijheid waardoor je gemakkelijk verschillende houdingen kunt aannemen en je baby gemakkelijker zijn spildraai door het geboortekanaal kan maken

Meer oxytocine en endorfine, dé geboortehormonen. Door het geborgen en veilige gevoel dat het warme water en het bad je geven kun je je beter concentreren op de geboorte en ontspan je gemakkelijker en dieper. Daardoor kun je makkelijker de buitenwereld buitensluiten en naar binnen keren en dieper ontspannen. Dit is een zichzelf versterkend proces.

Minder aanmaak van het stresshormoon adrenaline die een soepele ontsluiting in de weg zit. Dat komt omdat endorfines en adrenaline nooit in grote hoeveelheden tegelijk in het lichaam aanwezig kunnen zijn.

De geboorte verloopt vaak vlotter omdat de baarmoederspieren effectieve weeën produceren waardoor de ontsluiting soepeler verloopt.

Warm water werkt pijnstillend waardoor extra pijnstilling vaak niet nodig is. In water worden pijnsignalen van je lichaam die naar het pijncentrum in de hersenen worden gestuurd geblokkeerd en de ongemakken die overblijven worden verdeelt over je hele lichaam waardoor het beter hanteerbaar wordt.

Je spaart veel energie waardoor je na de geboorte fitter bent. Het warme houdt water je lichaam op temperatuur en draagt jou bij het aannemen van iedere houding, dus dit hoef je zelf niet te doen. En omdat je rustig en ontspannen bent verbruik je ook minder energie

Warm water verzacht het perineum, daardoor heb je minder kans op scheuren of een knip

Warm water verlaagt je bloeddruk omdat de bloedvaten van de moeder verwijden en de hartslag en bloeddruk dalen. Tegelijk wordt de bloedsomloop gestimuleerd zodat de baarmoeder van voldoende bloed wordt voorzien en spieren minder snel verkrampen.

Je geeft je baby een rustige start. Doordat jij minder stresshormonen aanmaakt, ervaart de baby ook minder stress tijdens de geboorte. Ook direct na de geboorte ervaart de baby minder stress. Het water lost slijm op in de neus en keel van de baby, wat het makkelijker maakt om de ademhaling op gang te krijgen

 

 

Aangenaam

Mijn naam is Nynke Brakelé en ik heb twee geweldige kinderen die beide thuis in een bevalbad geboren zijn. Ik kijk terug op twee prachtige badbevallingen die ik als zeer ontspannen, comfortabel en tegelijkertijd zeer bekrachtigend heb ervaren. Ik koester deze twee prachtige geboortes in mijn hart en ik ben –  naast ervaringsdeskundige – ook een groot supporter van badbevallingen geworden. Daarom verhuur ik – inmiddels 4 – bevalbaden voor vrouwen die ook graag in bad willen bevallen, maar geen bad kunnen of willen aanschaffen.

Mijn visie is dat een bevalling zoveel meer is dan alleen een geboorte. Het is een unieke, zeer persoonlijke en emotionele gebeurtenis voor jou én je partner! En ik vind dat voor dit stuk veel meer aandacht en ruimte mag komen. Prachtig en Krachtig bevallen voor alle vrouwen, wat je achtergrond en verhaal ook is.

 

 

“Fijn dat ik het bad bij je heb kunnen huren, wellicht als er ooit nog een volgende komt (moet der nu nog niet aan denken, haha) zal ik zeker weer bij je uit komen. Bedankt!

Karin

 

 

“Door de bevallingsverhalen in onze omgeving en op tv hadden wij het idee dat we in het ziekenhuis moesten bevallen want dat was “veiliger”. Dankzij Nynke kregen we steeds meer vertrouwen in een thuisbevalling in een bevalbad. Onze verloskundige had hier ervaring mee en dat maakte het voor ons nog gemakkelijker om voor een thuisbevalling te kiezen. De bevalling begon precies op de uitgerekende datum en is zo gegaan als we hadden gehoopt. Dankzij de cursus kon ik de golvingen (weeën) goed opvangen en heb ik het aan mijn lichaam over gelaten. Onze zoon is binnen acht uren thuis in het bevalbad geboren. Hij had meteen een heldere blik en is ook nu nog een rustige en tevreden baby. We kijken met een goed gevoel terug op de bevalling.”

Wietske Baukje

 

 

 

Waar wacht je nog op?

Vanwege de grote vraag naar bevalbaden verhuur ik momenteel vier Birth pool in a Box-bevalbaden – regular (= grote variant/tweepersoons met zitje). Je huurt het bad voor een periode van 5 weken (3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum). Vol is daarmee ook echt vol. Vis niet achter het net en reserveer vandaag nog jouw bad!


 

 

Praktische details

 

Wat ontvang je als je een bevalbad huurt

Ik lever de baden met een uitgebreide bevalbadset, waardoor het bevalbad helemaal klaar is voor gebruik als je hem ophaalt. Daarom zitten de volgende zaken standaard bij de prijs in:

een persoonlijke hygienische hoes
elektrische pomp om het bad op te blazen. Er zit een extra aansluiting op de pomp om de lucht uit het bad te pompen
een handzame en krachtige dompelpomp om het water uit het bad te pompen
kraankoppelingen
aanvoerslang (10 m.)
afvoerslang (10 m.)
thermometer
schepnetje
afdekhoes om het bad op temperatuur te houden
vloerzeil
een praktische Nederlandstalige handleiding

 

Technische specificaties

 

142 x 114 x 66 cm

Binnenmaat

193 x 165 x 70 cm

Buitenmaat

650 liter

inhoud

 

 

Bevalbad huren

€ 127,50

 

  • Huurperiode: 5 weken: 3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum
  • Kosten: € 127,50 per bevalperiode incl. persoonlijke hygienische hoes. Ik werk niet met borg. Aan een reservering zitten geen kosten verbonden. Pas nadat je het bad hebt afgehaald gaat de huurperiode (en daarmee de betalingsverplichting) in.
  • Ophalen/retourneren: bevalbaden kunnen worden opgehaald en geretourneerd op Zijlroede 55, 8939 AJ Leeuwarden.
  • Op de verhuur van een bevalbad is de Huurovereenkomst Particulieren van toepassing waarin alle voorwaarden staan vermeld. Pas nadat je van mij een bevestiging ontvangen hebt waarin staat dat er een bad vrij is in de door jou gewenste periode met de exacte huurdata is je reservering compleet!

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com